Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Kafanız beyniniz donmuyor mu ? Soğuk rüzgarla beraber beynimin içine işliyor resmen . 0 °C altı yok binmem. Bir kere -10°C bindim dedim beynim donacak . 5-6 dk mesafe içn binmiştim
Kafa değil de eller ve ayaklar donuyor, onu da ayakkabı kılıfı ve kaliteli bir eldiven ile çözebilirsiniz. Decathlon'dan bisiklet montu satın aldım, fazla sıcak tutuyor, bir noktadan sonra terleyip çıkarasım geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
Kışın dışarıda bisiklete binilsin de trainer satanlar daş kökü mü kemirsin?

benim tam bisiklet için kıyafetim yok. kendim uyduruyorum birşeyler. 2-3 tane pantolonum var bisiklet için çok rahat ediyorum. kot gibi ama değil. bir tane içlikte var ama daha giyemedim. o kadar soğukta sürmedim. bi tane ayakkabı ayarladım . 2014 te almışım. -20, -30 olursa yurtdışında giyerim diye almıştım türkiyede hiç giymedim desem yeridir.

boynuma ve kaskın altına da BUFF takıyorum. yada kask yerine bere takıyorum. kulaklarım içinde polar kulaklık onu taktım. gözümde de gözlük.
bir tane spor ceketim var önü çıt çıtlı . yokuş aşağı inerken kapatıyorum yokuş yıkarı çıkarken açıyorum. . göğsüme rüzgar yemezsem sorun yok.

tek derdim genel olarak bisiklet haricinde de koltuk altım ve sırtım çok terliyor. onun dışında pek problemim yok. içimdeki fanila atlet ne varsa değiştiriyorum. yazın şort tişört zaten gittiğim yerde değiştiriyorum hemen. memnunum yani kışın sürmekten. tek sorunum yağmur yağması ve rüzgar. özellikle feribot a bineceğim zaman problem . feribot seferleri iptal oluyor. deniz kenarı da o rüzgar ile sürmek imkansız oluyor deli işi yani )))

• Beğen
Tepkiler: makaram
Rüzgar geçirmeyen ama ter atabilen softshell bir pantolon. rüzgar ve su geçirmeyen hatta kısmen elleri terleten bir eldiven, kışlık soğuk havaya dayanıklı bir bot, alttan üste katmanlı giyim çok soğuklar için en üste yağmurluk (alt ve üst) ,güzel bir balaklava ve boyunluk kask altında olduğunda en soğuklarda dahi -5 ve üstü sürüş yapıyorum, yapılır.

Valla yerler kuruysa (doğal olarak hava yağmıyorsa) tercihen de hava güneşliyse yazın yapacağınız sürüşten en az x3 zevk alacağınız bir sürüş sizi beklemektedir. Yazın da zaten öğle sıcağında çıkılmaz, Racon sabah gün doğumuyla sürüşün başlamasıdır :D Ya da ikindiye yakın vakitlerde çıkılır. Tabi kışın sürerken havanın erken kararması, 2 ve 4 ayaklı köpekler, geceye kalırsanız giyinmek için ayrı kıyafet gerekmesi( yada yanınızda kıyafet olmadığı için eller, ayaklar ve burun çevresinin donması) gibi gibi negatif yönler de bulunmaktadır.
Kafanıza kafanıza yiyeceğiniz 30km/h'lık rüzgarı unutmuşsunuz.

Son aylarda içime içlik bile giymeden sürüşe çıktığım, 5°'leri bile içliksiz kurtaran Castelli Alpha ROS 2 ceket. Kendi içine dikili fermuarlı kalın içliği var zaten. Kışın konfor arıyorsanız buna değer. Şunu yerli firmamız yapsa ne de güzel olur. Kışın da işe gidip geliyorum, almasam olmayacaktı.

TR fiyatı bir servet (link)

Yurt dışından yarı fiyatının da altına almak mümkün (115 £'a bile denk geldim beden ve renge göre, giden gelen birinin getirmesiyle 2900 TL'ye aldım - chainreaction). Çok daha soğuk havada içine takviye giyim yapılabilir. -5° de bile giyilebilir önerisi var üreticinin. +13°'de terlemeden giyebildim. Geniş bir aralık sunuyor

Daha önce de bilgi vermiştim: Fırsat Reyonu

1680761438428.png

alpho ros en soguk havalar için önerilen bir ürün. bana fazla geleceğini bildiğim için almadım. istanbulda - dereceleri çok nadir görüyoruz , bunla beraber sogukla arası iyi olan biri oldugum için bana uymayacaktı. bunun bir tık incesi perfecto ros var. kumaş olarak yapılan en iyi formalardan biri. karda kullandım , yagmurda kullandım , 15+ saat süren , gün içinde hava koşullarının değiştiği sürüşlerde kullandım.

benim kışık kombinim uzunkollu içlik + yazlık forma + rüzgarlık hava 5 derecenin altındaysa knee cover ve shoecover.

Son düzenleme:
Bu sabah sadece onu giyip çıktım, üşümedim terlemedim. Kullanım aralığı geniş, ha şu var, çok nadir terleyen biriyim. Yazın en sıcak havada uzun rampalarda bile yüzümden ter akmaz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
(link)

şurada baya uygun sanırım.

Tam istediğim türden bir kıyafet fakat iş yerim taşınacak ve bisiklet ile gidip gidemeyeceğim meçhul. Şimdiki gibi her gün ve rahat gidemeyeceğim kesin. Hergün hava durumuna bakıp 3-5 derece değişiklikte bile içlik+forma kombini değiştiriyorum. Bu ürün ciddi konfor sağlar. Geniş bir ısı aralığı var.

Exuma mont aldım ramazandan sonra onu deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Benim kış kombini de içlik+kışlık forma+uzun kollu kalın rüzgarlık. Mont ile en azından içlik+yazlık forma ile sürmek istiyorum.

(link)

şurada baya uygun sanırım.

Tam istediğim türden bir kıyafet fakat iş yerim taşınacak ve bisiklet ile gidip gidemeyeceğim meçhul. Şimdiki gibi her gün ve rahat gidemeyeceğim kesin. Hergün hava durumuna bakıp 3-5 derece değişiklikte bile içlik+forma kombini değiştiriyorum. Bu ürün ciddi konfor sağlar. Geniş bir ısı aralığı var.

Exuma mont aldım ramazandan sonra onu deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Benim kış kombini de içlik+kışlık forma+uzun kollu kalın rüzgarlık. Mont ile en azından içlik+yazlık forma ile sürmek istiyorum.
Dikkat edin, Amazon’daki ürün Alpha Ros 2 Light Jacket.
İrfan Hoca’nın bahsettiği light olmayan modeli.
Amazon’da bilgilendirmeyi yanlış yapmışlar. Ürünün model numarasını Castelli sayfasında aratıp ikisi arasındaki farklara bakabilirsiniz.

Son aylarda içime içlik bile giymeden sürüşe çıktığım, 5°'leri bile içliksiz kurtaran Castelli Alpha ROS 2 ceket. Kendi içine dikili fermuarlı kalın içliği var zaten. Kışın konfor arıyorsanız buna değer. Şunu yerli firmamız yapsa ne de güzel olur. Kışın da işe gidip geliyorum, almasam olmayacaktı.

TR fiyatı bir servet (link)

Yurt dışından yarı fiyatının da altına almak mümkün (115 £'a bile denk geldim beden ve renge göre, giden gelen birinin getirmesiyle 2900 TL'ye aldım - chainreaction). Çok daha soğuk havada içine takviye giyim yapılabilir. -5° de bile giyilebilir önerisi var üreticinin. +13°'de terlemeden giyebildim. Geniş bir aralık sunuyor

Daha önce de bilgi vermiştim: Fırsat Reyonu

302489 dosyayı görüntüle

Beden ölçüleri farklı mı acaba? Yoksa normaldeki ile aynı bedeni mi sipariş ettiniz?

Beden ölçüleri farklı mı acaba? Yoksa normaldeki ile aynı bedeni mi sipariş ettiniz?

Santini markasına göre Castelli’de bir beden büyük alıyorum ben tayt ve cekette

Santini markasına göre Castelli’de bir beden büyük alıyorum ben tayt ve cekette

İlk defa alacaklar için ne önerirsiniz? Çünkü Santini marka kıyafetimiz de yok. :)

İlk defa alacaklar için ne önerirsiniz? Çünkü Santini marka kıyafetimiz de yok. :)

177 cm boy, 73 kg, göğüs 103 cm (koltuk altından)

Sora'da Large giyiyorum alt üst
Santini de Large alt üst
Castelli X Large alt üst
Sportful X Large alt üst

Geri