Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kitap Alıntıları

"Yoksulluk, kişinin kendi sınırlarını görememesi demektir. Yoksul olmak, kişinin hoşlanmadığı ve yapmayı seçmediği bir iş karşılığında kendi yaratıcılık hakkından vazgeçmesidir."

Tanrılar Okulu

• Beğen
Tepkiler: Berke
Scudo
Kafamda insan suretinde bir Tanrı canlandırmaya çalışmam; dünyanın yapısı karşısında, onu kavramaya yetersiz algılarımızın el verdiği ölçüde huşu duymak yeterlidir.

Albert Aienstein

Richard Dawkins'in Tanri Yanilgisi adli kitabindan bir alinti.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
"Aylardır O'nu anlatıyorlardı. Sağlıklı, zengin, mutlu ve başarılı olduğu söyleniyordu. İnanmak için kendim görmeliydim. TV stüdyosundan ayrıldıktan sonra onu yakından seyrettim ve bir ülkenin başkanından, korku dolu insanlarına kadar herkese önerilerde bulunduğunu gözledim. Sonraki bir kaç hafta da izlemeye devam ettim. Onu bazen diyet uzmanlarıyla tartışırken, bazen yöneticileri eğitirken, bazen atletlerle antrenman yaparken ve bazen de özürlü çocuklar hakkında bilgi alırken gördüm.

Yurtiçi ve yurtdışındaki gezilerinde muhteşem mutluluğunu ve karısına olan çılgınca aşkını gözlerinden her saniye okumak mümkündü. Nasıl olmuştu da insan ilişkilerinde bocalayan, hayattan beklentisi az ve oldukça mutsuz bir insan; birden ilgi odağı, sağlıklı, saygı duyulan, insan ilişkileri mükemmel, sınırsız başarı şansına sahip bir kişi oluvermişti? Her şey akıl almaz görünüyordu ve hayretler içinde kalmıştım.

Kısaca anlattığım bu hikaye, benim hikayemdir."

Anthony Robbins, Sınırsız Güç

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
"Bir insanın diğer bir insanı, hemen hemen hiçbir şey yapmadan bu kadar mesut etmesi nasıl mümkün oluyordu?"

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

http://www.imageto.org/images/XvRH.jpg

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
" Denize bakmayı bilmeyenler bir gün mutlaka boğulur." Kahraman TAZEOĞLU - Başka

Dosyalar

• Screenshot_2015-10-24-14-45-15.jpg
    Screenshot_2015-10-24-14-45-15.jpg
    190,6 KB · Okunma: 24
  • Screenshot_2015-10-24-14-45-42.jpg
    Screenshot_2015-10-24-14-45-42.jpg
    87,3 KB · Okunma: 22
güzel bir gün ve ben yaşıyorum.
tutunamayanlar.
oğuz atay.

• Beğen
''Bir tarihte Fransa'nın, o zaman için mühim sayılan bir filozofu gelmiş ve Arif'le görüşmüştü. Memleketine dönünce, Arif'i nasıl buldunuz? diye soran bir gazeteciye, pek bulamadım gibi alaycı bir cevap vermişti. Fransıza göre en hakiki kaziyeleri bile kabul etmeyen ve fikirlerinin illiyet bağını kuramayan lalettayin bir insandı Arif. Bu Fransız, yerleşmiş fikirlere çok sudan bahanelerle karşı çıkan Arif'in ehemmiyetini kabul etmemişti. Arif de galiba bu münasebetlerle bir kıssa yazmış ve sonunda, bir peygamber edasıyle şu sözleri söylemişti: Başkalarını mühim bulmayanlar, bir gün kendilerini de mühim bulmayanlarla karşılaşacaklardır; fakat bu hakikat, onların mühim bulmamış olduklarının mühim olduğu manasına da gelmez.Böyle bir adamdı işte Arif.''

*Tehlikeli Oyunlar/Oğuz Atay

• Beğen
Her konunun en az üçer beşer sayfadan fazla olup kitap alıntıları bölümünün iki sayfada tıkanması beni üzdü açıkçası...

''Galaksinin batı sarmal kolu´nun bir ucunda, haritasi bile çıkarılmamış ücra bir köşede gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır.

Bu güneşin yörüngesinde, kabaca yüz kırk sekiz milyon kilometre uzağında, tamamiyle önemsiz ve mavi yeşil renkli küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canları öyle ilkeldir ki dijital kol saatinin hala çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler.''

*Otostopçunun Galaksi Rehberi/Douglas Adams
/

Kelimeler albayım, bazı anlamlara gelmiyor.

tumblr4.jpg
Demedim dilimin ucuna gelen her ne ise
vay ki gençtim
ölümle paslanmış buldum sesimi..

İsmet ÖZEL

'Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerinden uyandığında, Kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu.' - Kafka'nın Dönüşüm'ünden

'Birisi Josef K ya iftira atmış olmalıydı. Çünkü bu sabah hiçbirşey yapmadığı halde tutuklandı.'
- Kafka'nın Dava'sından

Geri