Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

İtalya'da bir klasikçinin girdiğinde kendinden geçeceği bir fuar yapılmış. Resmen kendimden geçtim. (link) deki Cambio Corsa ve (link) deki skiptooth dişlili motor-paced pist bisikleti beni benden aldı resmen 😍

Son düzenleme:
Scudo
Sele borusunun hava sürtünmesini elimine eden, beyin yakan bir tasarım.

287129 dosyayı görüntüle

Onun biraz değişiği:

unknown.png

unknown.png

unknown.png

@Spartiat Selenin bağlı olduğu çubuğun mafsalı yaylı. Böylece süspansiyon görevi karbon çubuktan alınıp yaya verilmiş, akıllıca bir tasarım.

Çelik olduğu için burada konuşmak abes kaçmaz sanırım. İşaretlediğim boru sele borusu kadar bir sürtünme yaratacaktır yine.
prmns96hi6f71.jpg

Gördüğüm metalden yapılma en aero kadro buydu sanırım. Tabi ne kadar rijittir onu bilemeyiz. Resmen malzemeden çalmışlar :)
CRW_6740+copy.jpg

%99 bitti diyelim. İstediğim oldu mu, olmadı. Ama yorucu işler bunlar istediğin parçayı bulmak zor. Artık benim Cipo'ya yatırım yapmam lazım onun için bu arkadaşla da vedalaşacağım.

IMG20220606192546.jpgIMG20220606192803.jpgIMG20220606192930.jpgIMG20220606193152.jpgIMG20220606192621.jpgIMG20220606192611.jpgIMG20220606192628.jpgIMG20220606192652.jpgIMG20220606192727.jpgIMG20220606193004.jpg

@PuncherZ Ne bakımdan istediğin olmadı?

@PuncherZ Ne bakımdan istediğin olmadı?

Kuota CK03 3k desenli karbon aynakolu bir gün ile kaçırdım. Tasarım olarak çok güzel olacaktı. Sonra uzunca bir süre Sram Red 2x10 set aradım bulamadım. Ful Amerikan ve 7 kg bir bisiklet toplamak vardı aklımda. Aradıklarımı bulamayınca gidonu da karbon yapmadım. Seleyi de Bontrager Montrose titanyum raylı sele takacaktım ama ona da hevesim kaçtı. Gerçi şu an üstündeki sele daha iyi. Yani hevesim kaçtı biraz.

@PuncherZ Gözüme batan tek şey boğazın quill olmaması oldu. Görüntü olarak başka bi kusuru yok bence.

Bu bir sanat eseri, al duvara as izle.

Kuota CK03 3k desenli karbon aynakolu bir gün ile kaçırdım. Tasarım olarak çok güzel olacaktı. Sonra uzunca bir süre Sram Red 2x10 set aradım bulamadım. Ful Amerikan ve 7 kg bir bisiklet toplamak vardı aklımda. Aradıklarımı bulamayınca gidonu da karbon yapmadım. Seleyi de Bontrager Montrose titanyum raylı sele takacaktım ama ona da hevesim kaçtı. Gerçi şu an üstündeki sele daha iyi. Yani hevesim kaçtı biraz.
Elinize sağlık. Aero jant telleri en sert tellerden diye biliyorum, herşeyi düşünmüşsünüz.
Ek: bende diyorum burası Porsuk Çayı'na ne kadar benziyor. Komşu Eskişehirli'ymiş.

@PuncherZ Gözüme batan tek şey boğazın quill olmaması oldu. Görüntü olarak başka bi kusuru yok bence.

Aslında elimde 3ttt Podium boğaz var. Gidon da 25.4. Ama bu şekilde bana daha orantısal, daha kaslı (özünde aero bisiklet seviciyim) geldiği için bu şekilde tercih yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Elinize sağlık. Aero jant telleri en sert tellerden diye biliyorum, herşeyi düşünmüşsünüz.
Ek: bende diyorum burası Porsuk Çayı'na ne kadar benziyor. Komşu Eskişehirli'ymiş.
Tam yazacaktim bu konuya aceba nezaman yazacak Mete bey diye ki siz yazdiniz. Insallah bu konuda da diger konular kadar bilgilisinizdir diye soracaktim ki zaten Aero jant telleri ile baslamissiniz. :)

Youtube kanalı kursan ve bunların yapım aşamasını yayınlasam falan bence bir süre sonra baya gelir elde etmeye başlarsın. İşte yokuş, işte doğa. Yok efendim kuşlar yiyordu. Aman efendim kurtlar kovaladı diye sansasyon yapanlar para kazanıyorken senin daha çoğunu kazanmaman imkansız bence. Kusura bakma ama bu konuda çok kızıyorum sana.

Aslında elimde 3ttt Podium boğaz var. Gidon da 25.4. Ama bu şekilde bana daha orantısal, daha kaslı (özünde aero bisiklet seviciyim) geldiği için bu şekilde tercih yaptım.
Hafiflik hedefiniz de var sanırım @PuncherZ , yoksa yüksek profil Bontrager jant ile takım yapardınız diye tahmin yürütüyorum.

Selamlar herkese,elimde böyle bir bisiklet var, korumaktan ve kullanmaktan çok keyif alıyorum uzun zamandır birlikteyiz, profesyonel bir kullanıcı değilim. Bisikletin fren bacakları çalışmaz hale geldi yenisini bulamıyorum, kısa bacak taksam uyum sağlar mı? 20210512_154405.jpgIMG_20220813_143354.jpgIMG_20220813_143402.jpgIMG_20220813_143354.jpg

@bipedalcycle
- Fren bacakları çalışmaz hale geldi derken? Fotolarda bir deformasyon gözükmüyor. Hassas bir fren ayarıyla çalışır hale gelirler.
- Fotoğrafta ön jant daha büyük gibi duruyor. Jantlar aynı ebatta ise, maşanın bu kadroya büyük olduğu söyleyebilirim. Bu kadar yatık seattube olmaz normalde.

Teşekkür ederim yanıtınız için, ön jant daha büyüktü evet bu hafta yenileri ile değiştirdim, bisikletin tamamının olduğu fotoğraf güncel değil. Frenlerin durumu şöyle ; ön fren kullandıktan sonra kaliper tekrar açılmıyor elimle açıyorum. Arka fren ise nerdeyse hiç tutmuyor, bir iki usta baktı ayar yapıldı ancak verim alamadım.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Teşekkür ederim yanıtınız için, ön jant daha büyüktü evet bu hafta yenileri ile değiştirdim, bisikletin tamamının olduğu fotoğraf güncel değil. Frenlerin durumu şöyle ; ön fren kullandıktan sonra kaliper tekrar açılmıyor elimle açıyorum. Arka fren ise nerdeyse hiç tutmuyor, bir iki usta baktı ayar yapıldı ancak verim alamadım.
Fren yayını dikkatlice tornavidanın ucu ile yerinden kurtarın. Pense ile yukarıya doğru germe hareketi yaptırın, tornavidanın ucu ile tekrar yerine takın. Sağ ve sol tarafa aynı ölçüde yapın. Yayın özelliği bozulmadıysa yaptığınız işlem işe yarayacaktır. Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim, aklıma gelmişti ama cesaret edememiştim. Deneyeceğim. 🙏

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Geri