Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

Evet maalesef drop bar bisikletler ve çöp çöp kadroların hepsi presi hak ediyor. Troll degil hayatın gerçegi. Benim ne kadar abomination oldugumun jurisdiction'ını yapmayacagım.

Abuk sabuk çöp çöp bisikletler alıp millete hava atmaktan başka bi şey degil bu fotografların %98'i. Bisiklet mi görmek istiyorsunuz adam akıllı?

(link)

Foto ile ilgili problemi olan var mıdır?

Scudo
Karşınızdaki kişi kim olursa olsun üslubunuz sizin karakterinizdir

Evet kadronun bana küçük gelmesi benim de moralimi bozdu ne yazık ki. Ama bayağı bir şey öğrenmiş oldum. Maddi olarak mantıksız oldu ama yapacak bir şey yok. Satarken zararı karşılar mı emin olamıyorum. Sürekli bisiklet alıp satan bir arkadaşıma sordum. 4000 anca eder dedi biraz üzdü 😀 bu bisikleti tamir için aldığım son alet 700 lira sadece.

Ben de böyle düşünüyorum. Sabrımızı test ediyor herhalde.
Satmak yerine duvara dekor olarak asmayı düşünebilirsin. İyice temizleyip, kusurlarıyla beraber asıldığında gayet hoş duracaktır. Dropbar herkese göre değil ama zaman geçirildikçe alışılacağını düşünüyorum. Daha alçak postürlerle sürüşün de keyfi bence başka. Zaten aerodinami ve enerji tasarrufu için mecbur eğilmek gerekli.

Şu dekor olayı sadece bana mı saçma geliyor. Bisiklet kullanılamaz haldedir olabilir de onun dışında bisikleti değerlendirmek, hakkını vermek kadar güzel birşey var mı?

Ya açık konuşmak gerekirse evde yeterince yerim olsa belki saklamayı düşünebilirdim. O da o kadar uğraştım ve uğraşımı hatırlatması için. Ama zaten 50 yıldır kullanılmayan bisiklet kullanılmadan kalmaya devam edecek. Bu da hoş değil. Evde de yer yok. Bilemiyorum. Boyu uysaydı güzel olacaktı ama dropbar pozisyonuyla alakası yok direkt çok küçük bu kadro bana. Sakatlanırım muhtemelen.

IMG-20241212-WA0001.jpg

Bu kadroda bana çok küçük fakat 120'lik boğaz toparladı. İşe gidiş geliş ve şehir içi için vazgeçilmezim oldu. Normal de satmam lazımdı ama alıştım.

26" iskelete 28" takınca arka fren uzun gelebilirdi. Sorun olmamış şansına.

26" iskelete 28" takınca arka fren uzun gelebilirdi. Sorun olmamış şansına.
26'lar genelde şehir bisikleti olduğu için uzun bacak fren kullanıyor. Maşa 28 yol maşası. Ön arka kısa fren bacağı (yol/yarış). Öylece arkada fren tam oturmuş oldu.

Herkese selam toplamayı düşündüğün kadro hakkında hiçbir fikrim ve bilgim yok markası modeli nedir
Bı bilgisi veya fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum1000024474.jpg1000024475.jpg1000024558.jpg

1000024476.jpg

Dosyalar

• 1000024558.jpg
    1000024558.jpg
    32,4 KB · Okunma: 18
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Sen de yapmışsındır, G. F. Chainey ve PCS olarak aradım yok, bikeforums'un içinde aradım yok. G.F. Chainey, kısa süreli imalat yapmış yerel bir kaynak ustası (frame builder) muhtemelen. İskeletin üst kalite olduğu belli. Reynolds boru kullanılmış. Fren köprüsü kaliteli. Kaynakların tıraşı müthiş. Çelik döneminin sonlarından, 95 civarı bir iskelet olduğunu düşünüyorum. questions@steel-vintage.com 'a mail atıp sorabilirsin. Onlar da bilmiyosa 5-10 tane iskelet yapıp bırakmış biridir bu Chainey 🤣

Reynolds diye bi markaymış, 531 serisini 1980’de piyasaya sürmüşler. Camiada nasıl bi terminoloji kullanılır bilemiyorum ama kadroda birbirine geçme şeklindeki bağlantıların mucidiymiş kendileri anladığım kadarıyla.

(link)

Düzeltme: 531 1934’te piyasaya çıkmış.

@Umur Bora Sen bu klasik konularını boşver, boğazda sürüşün üstüne künefe gömelim kardeşim.
Yemin ediyorum o kadar ilgim yok ki anlatamam. Yani Almerikanların evin çatısındaki bacaya halka atma yarışmalarına ne kadar ilgim varsa klasik bisikletlere de o kadar :( Künefe harika fikir ama, ona her daim varım :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Yemin ediyorum o kadar ilgim yok ki anlatamam. Yani Almerikanların evin çatısındaki bacaya halka atma yarışmalarına ne kadar ilgim varsa klasik bisikletlere de o kadar :(
Boru üreticisi Reynolds'u bisiklet markası olarak yazmandan belli oldu zaten ne kadar ilgin olduğu :ssrtcbya:

Merhabalar, uzun süredir kullanmadığım Gazelle Tour de Italia Sprinter bisikletimi restore etmek istiyorum. İstanbuldayım, tavsiye edeceğiniz yerler var mıdır?
1744407278903.png

Ne seviyede bir restore istediğine bağlı. Boyama istiyor musun, tamamen aynı rengi istiyor musun, stickerlarını da istiyo musun, çemberleri çelik, paslanmıştır, yeni krom çember istiyor musun vs bunların hepsi yapılacak işin hacmini belirliyor.

İstanbul'da yapan bir yer biliyorum ama pek hazzettiğim biri değil o yüzden isim zikretmem. Ben ileride bu işleri yapmak istiyorum ama halen boya yapabileceğim bir alan ayarlayamadım kendime.

Ayrıca, şahsi fikrim, "tekrar sıfırı gibi yapayım" denip büyük bir emeğe girilecek bir bisiklet de değil. O emeğe paralel bi para isteyecek çünkü restoreci. "Tour d'Italia" diye isim koymuşlar, dropbar koymuşlar ama yol bisikleti değil aslında. Sıradan bir Gazelle roadster. Tek farkı dropbar takmışlar.

161329801_3812039758845615_524817986160830984_n.jpg

Geri