Scudo Sports

Klasik bisiklet üzerine lakırdılar

@Talha Ateş
acıkcası 70 ler ve 80 ler Türk bisikletciligi icin altın çag diye biliyorum Özel yapım italyan bisikletler fedrasyonda bulunuyordu suan bızım bulup revıze ettıgımız cogu bısıklet o donemkı yarıscılarımızın kullanmıs oldugu bısıkletler

Scudo
edit:(link)
@kudretozbay

Özellikle Alman ve Japon olanlar çok tutulurdu. Şimdi bile bisiklet restorasyon konusunda JAPON olanlar daha çok toplanıyor. Ayrıca dizayn olarak günümüzde bile halen beğeniliyor bu bisikletler. Tabi çok az kaldı bunlardan....

@Talha Ateş

Özellikle Alman ve Japon olanlar çok tutulurdu. Şimdi bile bisiklet restorasyon konusunda JAPON olanlar daha çok toplanıyor. Ayrıca dizayn olarak günümüzde bile halen beğeniliyor bu bisikletler. Tabi çok az kaldı bunlardan....
İtalyan el işciligi acıkcası baska bir ulkede yok bisiklet konusunda Türkiyede japon klasiklerinden daha cok italyan klasikleri bulunuyor diye biliyorum

@kudretozbay

O gördüğüm pinarello prologo mu

bu da benden
son hali (158).jpg

bu da sırasını bekleyen raleigh
20150606_134842.jpg 20150606_151441.jpg

Dosyalar

• 20150606_151556.jpg
    20150606_151556.jpg
    221,9 KB · Okunma: 19
arkadaşlar merhaba forumda yeniyim. Babadan kalma en az 85 model olduğunu kesin bildiğim harika bir parça var elimde ama markasından emin olamıyorum üzerinde fransız imalatı yazıyor simplex vites göbek filan var üzerinde. bilgi verirseniz makbule geçecek hayrılı kandiller şimdiden
DSC_0481.JPG DSC_0474.JPG DSC_0475.JPG DSC_0476.JPG DSC_0477.JPG DSC_0482.JPG DSC_0483.JPG DSC_0481.JPG DSC_0474.JPG DSC_0475.JPG

sanırım bernard dangre ?

Teşekkür ederim Erdinç Bey ancak kısa vadede (iki üç yıl) kullanma şansım olmayacak yurt dışına çıkıyorum. 15 gün bi vaktim var gitmeden bisikletin detaylarını öğrenmeye çalışıyorum işte model özelik vs

• Beğen
Tepkiler: ERDİNÇ DURAN
sahibinden.com'da gördüm bu modeli. Kadro yapısı ilginç geldi. Bilgi sahibi kimse var mı nedir bu kadronun özelliği?

(link)

Untitled-1.jpg

@Kerem Özbayrak Çok değişik bir yapısı var ama sanırım fiyatı markadan dolayı böyle, baya da iyi duruyor kondisyonu, ama bu kadar eder mi bilemiyorum fiyat...

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@massaget Sanırım günlük kullanımdan çok tamamen yarış amaçlı tasarlanmış kadro. Bu haliyle dik sürmek zor. Fiyatı da dediğiniz gibi marka+eski ve temiz olmasıyla alakalı sanırım.

Asıl soru bu fiyatı neye göre belirlemiş bu kadar eder mi? Yani bu tür bisikletlerin fiyat tespiti uzmanlık isteyen bir konu...

@massaget @Kerem Özbayrak

Selam,
değer konusunda bir çok faktör önemli olmakla beraber bu tarz bisikletlerin (lo-pro / low-pro / pursuit) en kült, ikon haline gelmiş olan modeli Pinarello'nun Prologo modelidir. Global anlamda değeri daha çok bu hususta önem arz etmekte olmakla bu bisikletlerin üç farklı tipte boru alternatifi ile üretilmiş örnekleri mevcuttu. Normal şartlarda 700 rear/arka, 650c/571c front/ön teker ebatları standartına sahip olmaları gerekirke bir çok örneği 700 - 700c şeklinde kullanılmaktadır. Değeri konusuna gelince şuan sahibinden.com üzerinden satılan bisikletin fiyatı olması gerekenden neredeyse yarı yarıya hesaplı bunu da özellikle hatırlatmak isterim.

koleksiyonumdan farklı ve tamamen dönemine uygun olarak aero yapılandırılmış alternatifine de aşağıdaki linkte yeralan koleksiyonumdan ulaşabilirsiniz.

1988 Pinarello Prologo

Son olarak ufak bir eklemede de bulunmak gerekirse Alman yapımı "klasik" kadroların işçiliği ve bu geçmiş dönemde el emeği bisikletlere yön vermesi istisnalar dışında neredeyse kıyas edilemeyecek kadar İtalyanlar bir yana Fransız bisikletlerine dahi yetişemeyecek kadar uzaktı, hala da uzaktır.

@Doğukan Aksu Koleksiyonuzdaki kadro ve arka plandaki bisikletiniz harika gözüküyor. Benim sorduğum bisiklete alıcı heralde günlük kullanımdan çok sizin gibi koleksiyon yapan birinin tercihi olacaktır diye düşünüyorum. Selamlar

@massaget

Merhabalar,
iki gün önce bir iletişimimiz olmasına karşın gelen mesajlar arasından size ulaşamadım bana no.85 facebook sayfası aracılığı ile ulaşabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Görüşmek üzere.

@Murat Cömez Merhaba
yaklaşık 20-25 gündür sahip olduğum ya 1985 ya 1986 ya peugeout ph 12 ya da ph 60 modeli klasik yol yarış bisikletine sahibim.
maalesef kadroya çeşitli bianchi stickerları yapıştırılmış ve hiç iyi bakılmamış orjinal boyası da dökülmüş haliyle bir çok yerden bulunduğum şehirde sanayiide gezmediğim boyacı kaportacı kalmadı yapmam dediler biz de arkadaşla kendi çapımızda boya kaldırıp astarını atıp sprey boyayla boyamakta bulduk çözümü üzerine de sprey vernik attık tabii ki.
yakın zamanda fotoğraflarını ekleyeceğim kısmetse yarına.

Konu ilk başta güzel bir yazı ile belirtilmiş, yorumlar da güzel ancak sonradan soru cevap alanı, kişisel bilgilere donmuş.

Klasik bisiklet bence bambaşka bir şey. Çoğu bisikletin klasik olmadığı ustatlarca malum. Yani benim bianchi var 90 model, bilen birine klasik diyemem. Eşe dosta klasik diyorum. Anlamıyorlar zaten uzatmaya gerek yok :)

Klasik bisiklet nereden bulunur? Bu soru da önemli. Öyle bir pazarında, hurdalikta vs. Bulunacağını sanmıyorum. Bir compagnolo seti çatı katında bulmanız için o çatının bir villaya ait olması lazım :) Ya da bisiklet manyağı bir amcanın evinde felan.

Klasik diyerek fazla para istedikleri de bir gerçek dediğiniz gibi. Bisikletten anlamayan insanlar "Bunun hastaları çok para sayıyor" diyerek satmaya çalışıyorlar.

Parça sıkıntısı turkiyede normal olarak var tabii. Benim tavsiyem sadece kadro alıp parçaları sonradan toplamaktan yana. Ben komple aldım ancak parçaları değişecek daha.

# Klasik kadroların kesimi herkese hitap eder bir yapıya sahip. Ornek olarak surly tur bisikleti yapıyor ancak kadroları klasik yapıda, yüksek fiyatlara satılıyor. Gerçi tur bisikletinin genelinde bu durum söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri