Konu ilk başta güzel bir yazı ile belirtilmiş, yorumlar da güzel ancak sonradan soru cevap alanı, kişisel bilgilere donmuş.
Klasik bisiklet bence bambaşka bir şey. Çoğu bisikletin klasik olmadığı ustatlarca malum. Yani benim bianchi var 90 model, bilen birine klasik diyemem. Eşe dosta klasik diyorum. Anlamıyorlar zaten uzatmaya gerek yok
Klasik bisiklet nereden bulunur? Bu soru da önemli. Öyle bir pazarında, hurdalikta vs. Bulunacağını sanmıyorum. Bir compagnolo seti çatı katında bulmanız için o çatının bir villaya ait olması lazım

Ya da bisiklet manyağı bir amcanın evinde felan.
Klasik diyerek fazla para istedikleri de bir gerçek dediğiniz gibi. Bisikletten anlamayan insanlar "Bunun hastaları çok para sayıyor" diyerek satmaya çalışıyorlar.
Parça sıkıntısı turkiyede normal olarak var tabii. Benim tavsiyem sadece kadro alıp parçaları sonradan toplamaktan yana. Ben komple aldım ancak parçaları değişecek daha.
# Klasik kadroların kesimi herkese hitap eder bir yapıya sahip. Ornek olarak surly tur bisikleti yapıyor ancak kadroları klasik yapıda, yüksek fiyatlara satılıyor. Gerçi tur bisikletinin genelinde bu durum söz konusu.