TeamO2.cc
TeamO2.cc
- Tepki
- 11.491
- İsim
- TeamO2.cc----Strava----
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Çok teşekkür ederim Murat bey bilgiler için. Mekaniker arkadaşım zaten böyle şeyler için para almaz ) ama en gene de veririm. Sonuçta bir el emeği var.Bisikletiniz 71-75 arasi PL8 modeli.
Bence bisikleti kendiniz söküp temizleyip ve toplasaniz daha iyi olur, böylece mekanikere para vememis olur ve o parayla bir iki eksik parcasini alirsiniz, komple söküp toplamasi cok zor bir sey degil ve hic yapmadiysaniz sizin icin de tercübe olur. Tabiki bazi seyleri sökmek icin özel anahtarlar gerekecek ve elinizde yoksa o islemleri sona birakin ve en son mekanikere gidin.
Ortagöbek nasil sökülür diye sormamissiniz ama bir arkadas yinede bilgi vermis, biraz detayli ama dogru bilgi.
En basiti bence mekaniker bu isleri yapiyorsa nasil sökülecegini de bilir ama yinede ilk önce kapaklarin üzerine bakin ve genelde ne oldugu yazar. Eger 35x1 yaziyorsa FRA göbektir ki ben bu oldugna %95 eminim ve BSA ise 1,37x24 yazar. (ITA olma ihtimali kesinlikle yo ama yinede ITA ölcüsüde 36x24 oluyor)
BSA göbeklerin sag ve sol tarafi bisikletin ön tarafina dogru acilir.
FRA ve ITA göbekler ise aynakol disli, yani sag kol tarafi arkaya dogru ve sol taraf ayni BSA gibi ön tarafa dogru acilir.
Bu bisikleti vintage satis safasinda buldum 73 model ve renk dahil aynisi Peugeot PL8
(Renk olarak nadir bulunan bir renkmis bilginize, bende diger satici ve restorecilerin yalancisiyim. Sahsen renk üzerine kesin bir bilgim yok)
279170 dosyayı görüntüle279171 dosyayı görüntüle
Bu da 75 model sadece ren faki var.
(link)
Bunlar çok önemli değil. Önemli olan sizin modeli kesinleştirmiş olmanız. Evet rengi gerçekten çok güzel. Paslanmış yerleri aynı boyayı bulabilirsem karışımı elde edebilirsem ne ala .Sökme işlemlerini zaten beraber yapacağız. Daha öncede bir kaç bu tarz bisikleti söktü. Bilgisine , tecrübesine güvendiğim bir arkadaşımdır.
Şimdi ben bu bisikleti özüne bağlı kalarak toplamak isterim. Umarım aradığım parçaları bulabilirim. Ön aktarıcı vs gibi. Sele deri yenileme işlemlerinden geçmesi gerekiyor fakat ben gidon bandı ve selenin aynı özelliklerde olmasını tercih edeceğim. Onun için Brooks sele ve gidon bandı kullanacağım. Ne kadar doğru yapıyorum bilemedim tabi. Ayrıca bisiklet üzerindeki stickerları nereden bulabilirim ? Size çok teşekkür ederim. Takıldığım noktalarda size tekrar yazarım inşallah. Saygılar.
Sizede vermiş olduğunuz değerli bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.Sağolun.Saygılar...@TeamO2.cc Orta göbeğin ilk başta sol çanağını çıkartın. Sonra başka bir sol çanakla üstüste koyup dişleri öpüşüyor mu (yani dişleri aynı mı) baksın mekaniker arkadaş. Aynıysa sağ çanak standarttır, saat yönünde açılır. Dişler öpüşmüyorsa fransız göbektir, saatin tersi yönünde açılır.