Scudo Sports

Km saati ayarı

Bende az önce yeni bir yöntemle km saati kodunu buldum herkes bu şekilde bulabilir tekerin lastikle birlikte yukarıdan aşağı yarı çapını ölçtüm (lastiğin en dışından mandalın ortasına kadar olan bölümü) çıkan ölçüyü de 20 ve pi(3,14) sayısı ile çarptım ve çevresini buldum ve ölçü doğru çıktı 29 jant 2.25 benim lastik yarıçapı 36.5 çıktı bunu da şu şekilde 20×3,14×36,5=2292 mm hesapladım bu da km saati kodu oluyor normalde 20 değil 2 ile çarpılır ama 20 ile çarpınca bir virgülden kurtarmış oluyorsun kafa karışıklığı olmuyor o zaman 🙂 yabancı kaynaklardan baktım çıkardığım sonuçla uyuştu yani bu da bir çözüm pi sayısının hayatım boyunca işime yarayacağını sanmazdım😄

"km saati kodu" dediğiniz tekerleğin milimetre cinsinden çevresi. Lastiğin üstünde yazan ETRTO değerlerine göre lastik üreticilerinin web sitelerinde, genel bisiklet sitelerinde, km saati üreticilerinin web sitelerinde bu değeri bulabilirsiniz.
Kendi bisikletiniz için tam değerini bulmak için, tekerleği sibop en alta gelecek şekilde çevirin, yere sibop hizasından bir çizgi çekin. Bisikleti tekerlek bir tur atıp sibop tekrar yere bakacak kadar düz ileri götürün, yine sibop hizasından yere bir çizgi çekin. İki çizginin arasını ölçün. Bu tam olarak lastiğin çevresini verir.

Örnek ölçü tablosu linkleri:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
Geri