@-Skynet- Tabi
@-Skynet-
1.35 inç'lik lastiğinizin cm cinsinden ölçüsünü hesapladım.
1"(inç)=2.54cm
1.35x2.54=3.429cm.Bu değeri yuvarladığımızda 34mm lastik kullandığınızı öğreniyoruz.Lastiğin üzerinde de yazan evrensel olarak kullanılan Etrto değeri 559-34 olarak bulunur.(Lastiğin üzerine bakıp okumaya devam edin lütfen
)
İşlemin devamını başka bir konuda görmüştüm, konuyu bulamadım şuan
Lastik genişliğini 2 ile çarpıp üzerine 26" lastikleri ifade eden evrensel değeri ekliyoruz.
34x2=68
68+559=627 Dediğim gibi bu değer ne ben de bilmiyorum, o konuda formül buydu
Daha sonra çıkan sonucu Pi sayısı ile çarpıyoruz.Konunun sahibi arkadaş Sigma'nın kullanma kılavuzlarında o değerleri hesaplarken Pi sayısını 3.17 falan aldığını söylüyordu.Ama doğru olanın 3.14159... olduğunu googledan bakabilirsiniz.Kısaca Pi'yi 3.142 olarak yuvarlayabiliriz.
Formülden çıkardığımız sonuç 627x3.142=1970.034
Sigma cihazları 4 haneli değer girmemizi istediği için de 1970 mm olarak girmeniz size en az hatalı ölçüm sonuçlarını verir.Diğer yandan arkadaşların dediği de doğru, en garanti 1 arkadaşınız yardımı ile bisiklet üzerinde ve lastiği kullandığınız hava basıncında iken 1 tam tur attırıp ölçmeniz olur
Ben de geçen akşama kadar Sigma'nın lastiğim için verdiği değeri (2095mm) kullanıyordum ama o konuyu okuyunca bu formül yardımıyla yeni değeri (2099mm) bulup girdim.Sadece 4 mm fark etti
Sürüş anında aman aman bir fark görmedim ben ortalama hızım aynı yani, belki de çok şey yapmamak lazım
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
İyi pedallar