Scudo Sports

Km saati ayarı

@Yunus Emre KÜÇÜK 18 Dst distance nin kısaltılmışı, uzaklık demek. K değeri benimkinde teker çevresi, 2bin küsürlu bir rakamdır fabrikasyon, onu bulmalısın. O değişecek..dst sen gittikçe artan km sayacı..

Scudo
@HakanAydn "K değeri" benim cihazda yok, kalori var, saat var, odometre var, anlık hız var, distance var ama o yok,

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bugün ben inbike km kurulumunu yaptım sanırım aynı mantıkla çalışıyor bu cihazlar. Öncelikle cihazı baştan kurarken bazı önemli ayarları girmek gerekiyor. Kaç jant/lastik gibi (ör. benimki 28"/700x23c ve kitapçıkta 2105 koduna denk geliyordu)... Şimdi anladığım kadarıyla sizin durumunuzu kurulu (varsayılan ya da rastgele girilmiş olabilir) bir ayar üzerinden değiştirmeye çalışıyorsunuz. Şöyle ki: ben kurulumu tamamladıktan sonra, hız göstergesi, dst, saat vb. şeyler çıkıyor ekrana ve oradan ikinci bir kişiselleştirme yapılıyor. Siz (doğru anladıysam) sanıyorum tam bu noktadasınız. Kısacası, oradan kurulum yapılmıyor; cihazı sıfırlayıp baştan kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. + her sayaçta bu değerlerin (az da olsa) birbirinden farklı olduğu anlaşılıyor. Mesela inbike de 2105 olan ayar, bazı sayaçlarda 2133 olarak görülüyor.

@vatanamillete inbike ta resete gerek kalmadan mode tuşuyla odometre ekranına gelince set düğmesine sürekli basılı tutunca setup a giriliyor... tam emin olmamakla birlikte, ya set ya da mod set birlikte basılmalı odometre görünürken...dst yazan ekranda set e sürekli basınca sıfırlama yapılırken, odo ekranında bu setup menusu çıkıyor.

biraz daha karıştırdım cihazı "c2155" diye bi şey çıktı, siz de dört haneli demiştiniz galiba dimi @HakanAydn

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Yunus Emre KÜÇÜK 18 muhtemelen o, circumference nin kısaltılmışı olabilir c, çemberin çevresi demek.

@vatanamillete inbike ta resete gerek kalmadan mode tuşuyla odometre ekranına gelince set düğmesine sürekli basılı tutunca setup a giriliyor... tam emin olmamakla birlikte, ya set ya da mod set birlikte basılmalı odometre görünürken...dst yazan ekranda set e sürekli basınca sıfırlama yapılırken, odo ekranında bu setup menusu çıkıyor.

Ben onuda yanlışlıkla fark ettim bugün. Sağdakine üç saniye sanırım basınca oldu (max. Speed kısmında idi sanki) fakat o ilk çember ayarı için sanıyorum illa reset atmak gerekli gibi...

başında c harfi bulunan 4 haneli rakama giriyoz ayarı, an itibariyle düzeldi, 700x40 için 2224, bu c harfi belki her marka cihazda var

@erman35 benimkinde iki tane tuş var, odo üzerindeyken ikisine de ayrı ayrı basılı tutuyom ama olmuyo, cihaz farklı biraz ama hallettim sağolasın

@Ceyhun Özkan bende xlc km sayacı var 27.5 lastik capim
Yeni mıknatıs aldim btwin marka mıknatısı yaklastirdim okuyucuya 1mm civarı tekeri ileri geri yapınca alttaki sensör de sayaç sensöründe yeşil ışık yanıyor mıknatıs her tur attiginda , ama km yazmıyor ve ben hic bi değer girmedim kurcaladim biraz anlamadım nereye girilir bu degerde bilmiyorum

@Mhtdry Malesef XLC marka kullanmadım, o yüzden yardımcı olamam. Ama elektronik cihazlardan biraz anlıyorsanız azıcık daha kurcalayın. Sigma cihazlarda arkada ufacık bir tuş var basılı tutunca ayar kısmı ve veri giriş bölümü açılıyor, arkasına etrafına dikkatlice bakın. Girebilirseniz wheel size diye bir ayar kısmı var oraya kullanma kılavuzundan jant ve lastiğinize göre uygun ayarı girmeniz gerekiyor. Bu arada mıknatıs olarak hiç farketmez marka vs. dolapta duran mıknatısla bile çalışır, çünkü hepsinin çalışma mantığı aynı.

@Ceyhun Özkan kardeşim reset attım yine yok wheel size çıkmıyor malesef ama odo modda ayar var kalori modda ayar var saat modda ayar var başka yok dünden beri fıtık oldum

Bazı cihazlarda çeşitli teker ölçüleri çeşitli kodlarla tanımlanmıştır. Cihazın kullanma kılavuzuna internet üzerinden ulaşırsanız yazar.

@Cambaz birazdaha arastircam kardeşim bakalım

Merhaba arkadaşlar, rectus marka kablosuz km sayacıni tekrar kurmam gerekti. Elinde rectus marka kablosuz km sayacınin kullanım kılavuzu olan varsa görsel olarak atabilir mi?

Bende az önce yeni bir yöntemle km saati kodunu buldum herkes bu şekilde bulabilir tekerin lastikle birlikte yukarıdan aşağı yarı çapını ölçtüm (lastiğin en dışından mandalın ortasına kadar olan bölümü) çıkan ölçüyü de 20 ve pi(3,14) sayısı ile çarptım ve çevresini buldum ve ölçü doğru çıktı 29 jant 2.25 benim lastik yarıçapı 36.5 çıktı bunu da şu şekilde 20×3,14×36,5=2292 mm hesapladım bu da km saati kodu oluyor normalde 20 değil 2 ile çarpılır ama 20 ile çarpınca bir virgülden kurtarmış oluyorsun kafa karışıklığı olmuyor o zaman 🙂 yabancı kaynaklardan baktım çıkardığım sonuçla uyuştu yani bu da bir çözüm pi sayısının hayatım boyunca işime yarayacağını sanmazdım😄

Son düzenleme:
Geri