Scudo Sports

Km saati tavsiyeleri

Km saatinden ne istediğiniz önemli. Sürüşlerinizi strava atmak istiyorsanız
Ben de eski km saatimin arızalanması sonucu tekrar saatleri incelemeye başladım. Aslında wahoo ve garmin ürünleri çok dikkat çekici ama şuandaki bütçem buna yetersiz. Bu yüzden kullanmak üzere eski bir android telefon edinip wahoo fitness ve kamoot uygulamalarını eş zamanlı kullanmak istiyorum, magene hız nabız ve kadans sensörlerim mevcut. Harita özelliği olması, yokuşları görebilme açısından bana daha cazip geldi. Telefonu bu tarzda aktif şekilde kullanan var mı ? Siz bu konuda ne düşünürsünüz ?
Madem ki Magene hız, kadans ve nabız sensörleriniz var, benim size önerim GPS'li bir bisiklet bilgisayarı almanız. Android tabanlı eski bir telefona yine para vereceksiniz. Üstelik 3 saat içerisinde şarjı bitecek. Aşağıdaki düşük bütçeli GPS'li bisiklet bilgisayarlarına bakabilirsiniz. Tamamı Ali Expres'te var.
CYCPLUS M1
1625136817408.png
COOSPO BC200
1625136880736.png

MAGENE C406 LITE
1625136983166.png
XOSS G/G
1625137071343.png
MEILAN M4
1625137303901.png

Scudo
Ben de eski km saatimin arızalanması sonucu tekrar saatleri incelemeye başladım. Aslında wahoo ve garmin ürünleri çok dikkat çekici ama şuandaki bütçem buna yetersiz. Bu yüzden kullanmak üzere eski bir android telefon edinip wahoo fitness ve kamoot uygulamalarını eş zamanlı kullanmak istiyorum, magene hız nabız ve kadans sensörlerim mevcut. Harita özelliği olması, yokuşları görebilme açısından bana daha cazip geldi. Telefonu bu tarzda aktif şekilde kullanan var mı ? Siz bu konuda ne düşünürsünüz ?
Android telefonda kullanabileceğiniz ve Magene sensörleriyle tam uyumlu bir yol bilgisayarı uygulaması var . Ayrıca kullanabileceğiniz navigasyon , grafikli hava durumu vs bir çok özellik mevcut.
Bunu deneyebilsiniz.
Uygulama linki
(link)

Geliştirme konusuna buradan ulaşabilirsiniz
G Pedal yol bilgisayarı uygulaması

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Arkadaşlar aman GPS'ten renkli harita, yön gösteriyor diyerek gaza gelmeyin. 1 kere bile kullanmıyorsunuz. 🤪

Kullanılan "Hız" "Nabız" "Kadans" "Watt" "Anlık Elevation. Harita yön gösterme falan traş..
Ben garmin 1030 plus kullanıyorum ama gereksiz pahalı endamı sezdim sanki :D

Arkadaşlar aman GPS'ten renkli harita, yön gösteriyor diyerek gaza gelmeyin. 1 kere bile kullanmıyorsunuz. 🤪

Kullanılan "Hız" "Nabız" "Kadans" "Watt" "Anlık Elevation. Harita yön gösterme falan traş..

EDGE830 sahibi olarak da altına imzamı atıyorum.🤓

bryton one + hıs sensörü + nabız sensörü kullanıyorum.
GPS mevcut, arada keslmeler oluyor ama hız sensörü olduğu için sadece harita çizme ile ilgili sorun yaşıyorum. bu da çok önemli değil.

GPS düzelirmi diye Cycplus M1 aldım. denemeler haftaya :) Düzelmez ise bryton one ile çok mutluyum.

(link)

EDGE830 sahibi olarak da altına imzamı atıyorum.🤓
Bak garminciler nasıl dökülüyor ardarda :)
Bizde hız kadans nabız olan ucuzu nasıl denk getiririz modunda :snzdglsn:

igs10 igs50 sonra edge830 ama sensörler hep magene ;)

Standart kullanıcı için İgs50 gerçekten çok iyi bir cihaz.

Segment ve eğitimci dışında hemen hemen herşeyim olsun derseniz. İgs620 yada igs618 de tatmin eden bir cihaz.

Uzun sürüşlerde şarj problemi yaşarsınız. Bunu engellemek için powerbank kullanılabilir ama o da ekstra maliyet, yük ve kablo kirliliği olarak dönüyor. Ayrıca her uygulama her sensörle uyumlu olmayabiliyor, onun da can sıkması muhtemel. Bütçe denkleştirene kadar, yukarılarda bahsedilen düşük fiyatlı ama işlevsel ürünleri tercih edebilir, sonrasında makul bir fiyata elinizden çıkarıp beğendiğiniz Wahoo veya Garmin modellerine yönelebilirsiniz.

Evet şarj konusu benim de aklıma takılan bir konu, 3-4 saattik sürüşleri çıkarması şuanlık yeterli olacaktır. Çevremde yedek telefon olarak kullanılmayan bir telefon ile önce bunu deneyeceğim gibi. Sonuçlara göre dediğiniz gibi bi yola da girebilirim.

Android telefonda kullanabileceğiniz ve Magene sensörleriyle tam uyumlu bir yol bilgisayarı uygulaması var . Ayrıca kullanabileceğiniz navigasyon , grafikli hava durumu vs bir çok özellik mevcut.
Bunu deneyebilsiniz.
Uygulama linki
(link)

Geliştirme konusuna buradan ulaşabilirsiniz
G Pedal yol bilgisayarı uygulaması

Sizin uygulamanızı gördüm kurdum ama biraz karışık geldi, daha sade bir arayüz daha faydalı olabilir diye düşünüyorum

Hepsiburada kupon ile xoss g+ modeli 317₺ ye denk geliyor kargo ücretsiz.Gümrük süreci nasıl olur bilmiyorum. Fiyatı bana cazip geldi. Dezavantajı Türkiye de pek kullanılmayan birşey yorum bulamadım. Diğer sorun ise ekrann küçük olması Hepsiburada linki (link)

Aliexpress linki.

TRY 232.08 57%OFF | XOSS bisiklet bilgisayar G artı kablosuz GPS kilometre su geçirmez yol bisikleti MTB bisiklet Bluetooth ANT + Cadence ile bisiklet bilgisayar
(link)

Hepsiburada kupon ile xoss g+ modeli 317₺ ye denk geliyor kargo ücretsiz.Gümrük süreci nasıl olur bilmiyorum. Fiyatı bana cazip geldi. Dezavantajı Türkiye de pek kullanılmayan birşey yorum bulamadım. Diğer sorun ise ekrann küçük olması Hepsiburada linki (link)

Aliexpress linki.

TRY 232.08 57%OFF | XOSS bisiklet bilgisayar G artı kablosuz GPS kilometre su geçirmez yol bisikleti MTB bisiklet Bluetooth ANT + Cadence ile bisiklet bilgisayar
(link)
Çinden gelen ürünler için %20 gümrük vergisi ve 8 TL gümrük harcı (son zaman ne kadardır bilmiyorum) alınıyor. 317 TL üzerine %20 gümrük vergisi ve 8 TL gümrük harcını ekle. yalaşık 390 - 400 TL arası olabilir.

Çinden gelen ürünler için %20 gümrük vergisi ve 8 TL gümrük harcı (son zaman ne kadardır bilmiyorum) alınıyor. 317 TL üzerine %20 gümrük vergisi ve 8 TL gümrük harcını ekle. yalaşık 390 - 400 TL arası olabilir.
Hepsiburada Yurt dışı vergi hesaplamasını kendi yapıp önden tahsil ediyor diye biliyorum. Bir bakın isterseniz.

Hepsiburada Yurt dışı vergi hesaplamasını kendi yapıp önden tahsil ediyor diye biliyorum. Bir bakın isterseniz.
Doğru. Haklısın. Ali expresten alırsa yaklaşık 290 TL ödeme yapar.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Doğru. Haklısın. Ali expresten alırsa yaklaşık 290 TL ödeme yapar.
O zaman Hepsiburada da şuan daha cazip fiyatlı acaba performansı nasıl Türkiye'de genelde cycplus ve igs tercih ediyorlar bununla alakalı pek bir yorum bulamadım

Garmin 520 var satılık :)

O zaman Hepsiburada da şuan daha cazip fiyatlı acaba performansı nasıl Türkiye'de genelde cycplus ve igs tercih ediyorlar bununla alakalı pek bir yorum bulamadım
İgs50E iyidir. Her yönden işinizi görür.

Bütçe meselesi. Cycplus M1 ucuz ve gayet iş görür. Biraz daha fazla özellik olsun dersen İGS50E, Coospo BC200, Magene C406, renkli ekran olsun dersen İGS618, İGS620'lere bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Vidinli
Herkese selamlar,
-anlık km/h
-ortalama km/h
-maksimum km/h
-saat
-kronometre gibi verileri görmek için km saati bakıyorum. Daha önce hiç kullanmadığım için pek bir bilgim yok ama şu model ilgimi çekti (link) (ürün 150 tl)
ama yorumlarda düzgün kaydetmiyor gibi yorumlar var emin olamadım. ürünü kullanıyor olup tavsiye edecek/etmeyecek var mı?
ya da alternatif olarak bu fiyat bandında ne alınabilir. Kablolu/kablosuz farkedeceğini düşünmüyorum.

Herkese selamlar,
-anlık km/h
-ortalama km/h
-maksimum km/h
-saat
-kronometre gibi verileri görmek için km saati bakıyorum. Daha önce hiç kullanmadığım için pek bir bilgim yok ama şu model ilgimi çekti (link)
ama yorumlarda düzgün kaydetmiyor gibi yorumlar var emin olamadım. ürünü kullanıyor olup tavsiye edecek/etmeyecek var mı?
ya da alternatif olarak bu fiyat bandında ne alınabilir. Kablolu/kablosuz farkedeceğini düşünmüyorum.
bütçen ne onu söyle ilk önce.

Geri