Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km saati tavsiyeleri

IGPSPORT IGS10s kullanıyorum. Yurtdışından kargo ile getirttim malum siteden. Kısa bir incelemesini yapacak olursam;

kadans ve hız sensörü uyumluluğu var. Ben ilerleyen zamanda kadans sensörü eklemek istiyorum. Hız sensörüne ihtiyaç duymadım GPS verisi gayet tutarlı. Daha önce almış olduğum decathlon hız saati ile birlikte kullandım gayet keskin ve hızlı olduğunu söyleyebilirim. Ama tabi tünel veya kapalı alanda yapılan antremanlar için gerekli olacaktır.

Uygulama mağazasından uygulamasını indiriyorsunuz. Uygulama üzerinden cihaz ile bluetooth bağlantı kurup verileri telefona aktarabiliyorsunuz. Bu verileri strava, komoot vb. Uygulamalara aktarabiliyorsunuz. .fit , .gpx , .tcx olarak export edilebiliyor veriler. Kendi uygulamasını da başarılı bulduğumu söylemeliyim. Sürüş ile ilgili çok detaylı veriler içeriyor. Sürüş esnasındaki hava durumu, yoldaki eğim miktarı, deniz seviyesinden yükseklik gibi verler grafik olarak sunuluyor. Ayrıca aletin üzerinden bu veriler sürüş esnasında anlık olarak da takip edilebiliyor. Ekran ışığı günün saatine göre otomatik yanıp sönüyor. Benim çok hoşuma gitti açıkçası. Decathlon saati duraksama yapınca otomatik uyku moduna giriyordu ve sıfırlanıyordu oyuncak gibi bişey kalıyor bunun yanında. Bu saatte duraksama yaptığınız zaman kaydı da duraksatabiliyorsunuz sürüşe devam edeceğiniz zaman tekrar devam edebiliyorsunuz. Yalnız eleştirebileceğim nokta kaydı duraksatınca aleti kapatıp açınca yeni kayıt başlıyor. Duraksama yapınca aleti kapatmamak gerek. Ancak bir problem teşkil edeceğini düşünmüyorum. Çünkü aletin şarjı çok uzun süre dayanıyor. Gerekirse sürüş esnasında arkadan powerbank takviyesi de yapılabilir diye düşünüyorum. Uygulamadan aldığım birkaç ekran görüntüsünü paylaşmak da isterim.
287629 dosyayı görüntüle ve 287630 dosyayı görüntüle
bende de 10 modeli var kesinlikle katılıyorum...

• Beğen
Tepkiler: ekingklp
Scudo
bende şimdi siparis ettim bi tane Xoss G+ amazon :)

ben de aldım bir tane bundan. 2 haftadır kullanıyorum bir sorun yaşamadım şukür.
GPS gayet iyi. oldukça kullanışlı bir cihaz. bu fiyata benzer bir ürün bulamayacağım için aldım. iyi ki de almışım.

tavsiyedir

ben mi band saatin uygulamasını kullanıyorum. telefonu da gidona takıp o şekilde nabız-km-süre vs gibi şeyleri takip ediyorum. ama bilmiyorum tabii ne kadar doğru ölçüyor vs

ben de aldım bir tane bundan. 2 haftadır kullanıyorum bir sorun yaşamadım şukür.
GPS gayet iyi. oldukça kullanışlı bir cihaz. bu fiyata benzer bir ürün bulamayacağım için aldım. iyi ki de almışım.

tavsiyedir
Hayırlı olsun Gece kullanımda arka ışığı nasıl? Gps stabil çalışıyor mu? Birde nabız bandı destekliyor mu?

Merhaba. Küçük, hafif, sadece toplam mesafe, anlık mesafe ve hız ölçümü yapacak doğruluğu yuksek bir km saati arıyorum. Kablosuz olabilir ancak yanlış ölcum parazit vs olmamalı. Önerebileceginiz bir marka var mıdır?
Cateye Velo

Hayırlı olsun Gece kullanımda arka ışığı nasıl? Gps stabil çalışıyor mu? Birde nabız bandı destekliyor mu?

gece sürüşü yapmıyorum ama aydınlatması var. oldukça da iyi. sorun olacağını zannetmiyorum.
ayrıca sürekli açık da bırakabiliyorsun aydınlatmayı. yaklaşık 25 saat batarya süresi var, açık bıraktığında ne kadar etkilenir bilemiyorum tabi.

GPS oldukça iyi. bir kaç kez telefon ile aynı anda açıp karşılaştırdım sorun göremedim.
Açıldıktan sonra GPS bağlantı hızı da gayet iyi. genelde durmak gerekir bağlansın diye ama ben bir kaç kez yavaş hareket ederken de bağlandığına şaht oldum.
açmayı unutup tura başladığımda da çok kez yolda başlattım hareket halinde yine buldu.

nabız bandı vs için bağlantı var görünüyor. ama ben hiç denemedim. hangi cihazlar ile uyumludur bilemiyorum. bant kullanmıyorum ben maalesef. youtube da ingilizce de olsa bir kaç video var bununla ilgili

fiyat performans demek haksızlık olur cihaza

• Beğen
Tepkiler: ozan42
Merhabalar, uzun süredir kullandığım km saatim çalındığı için kendime yeni bi cihaz almak istedim. Burada baktım fakat güncel şu özelliklere sahip bana ne önerebilirsiniz? Akşamları sürmeyi düşündüğüm için ışıklı bi model bakıyorum. Bütçem şu an max 200 250tl civarı malesef.
Kablolu ya da kablosuz olmasını önemsemiyorum bu fiyatta kablosuzlar şaşma yapabilir diye korktum.
Aradığım özellikler;
Işıklı gösterge
Hız göstergesi
Ortalama hız göstergesi
Anlık mesafe
Total mesafe

Aliexpresste (link) buldum türkiyeye getirmesi pahalıya mı gelir? Daha önce hiç almadım ordan.
İkinci el önerisine de açığım.

Çok teşekkür ederim şimdiden😊

(Eğer derseniz ki xioss g+ (eğer tur bisikleti için de uygunsa) gibi bi model alman ileriye yönelik iyi olacaktır o zaman bi kaç ay bekleyip öyle bi saat de edinebilirim, biraz zaman sonra uzun yola başlamayı düşünüyorum çünkü.)

Merhaba. Yurt dışı turlarında kullanabileceğim harita destekli bir km saatine ihtiyacım var. Marka model önerisi için şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba. Yurt dışı turlarında kullanabileceğim harita destekli bir km saatine ihtiyacım var. Marka model önerisi için şimdiden teşekkür ederim...
Hocam çok büyük planların var maaşAllah. Bu yüzden garmin paklar sizi :)

• Beğen
Tepkiler: ZaSen
en üstteki güzelmiş.

Gecen sene mart aylarinda sigma bc16.12 aldım hala kullanıyorum ve gayet memnunum almayi dusunen varsa öneririm

Herkese merhaba,garmin 530 vb modeller aşırı pahalı geldiği için igsport modellerine bakıyorum.en üst modeli sanırım 630 fakat onun da hiçbir sitede satışını göremedim.
630 modelini kullanan var mı?
520-620-630 modelleri arasındaki farklar nelerdir?
Kullananlar bilgilendirme yaparsa sevinirim.

CYCPlus M1 fiyat performans gps'li ve ant+ destekli bir ürün. Rota ekleme özelliği ile piyasaya çıkan XOSS Nav modelini de öneririm.

• Beğen
Tepkiler: MtB-BrS
Herkese merhaba,garmin 530 vb modeller aşırı pahalı geldiği için igsport modellerine bakıyorum.en üst modeli sanırım 630 fakat onun da hiçbir sitede satışını göremedim.
630 modelini kullanan var mı?
520-620-630 modelleri arasındaki farklar nelerdir?
Kullananlar bilgilendirme yaparsa sevinirim.
520'de powermetre varsa ürettiğin watt'ı görürsün.Rota aktarma özelliği de var fakat ekranı çok küçük keza 620'nin de öyle.Modeller arası gps konumlandırma sistemi değişiyor,onun dışında bir iki ufak değer dışında çok da bir fark yok.Zaten hepsi nabzı,kadansı gösteriyor. Watt gösterenler ve navigasyonu stabil çalışanlar burada bir adım öne çıkıyor. Bütçe yetiyorsa üst modeli almak daha mantıklı bugün kullanmazsan yarın kullanırsın olmadı satarsın; alınmayacak ürünler değil. Garmin kullananların ağırlıkta olduğu bir ''bisiklet ülkesi'' değiliz. Herkes çin pazarında.Modeller arası farkı rahatça görebileceğin bir tablo paylaşayım ; incelersin.

igs1.png

Arkadaşlar sigma km saati kullanıyorum arkadaş kablosunu koparmis yedek parçasını bulabilir miyim

Arkadaşlar zırhlı lastiğim var altta fotoğrafta etiketinde yazan ölçüler var. Bir de hız saatim var kablosuz. Tam hız ayarlayamıyorum. Bazen rakamlar yanlış gösteriyor sanki. Aslında GT runner saat kullanıyorum. Fakat yine de hız göstergesinin yeri ayrı. Lastiğimin ölçüleri hangisi olmalı? 42-622 ve 700x40C olmak üzere iki standart var sanırım. Fakat dökümanda yer alan rakamlar desteklemiyor. Metre alıp ben mi ölçeyim lastik mesafesini kesin sonuç için? Bir de akort telinde mıknatıs tam olarak nerede durmalı? Lastiğe yakın üst taraflarda konumlandırdım. Fakat en üste çıkartamıyorum bisiklet tasarımından dolayı. Az alta doğru inik duruyor mıknatıs ve alıcı. Sorun teşkil eder mi?

mitas.jpgWhatsApp Görsel 2023-04-13 saat 13.49.59.jpg

WhatsApp Görsel 2023-04-13 saat 13.51.31.jpg

Dosyalar

• 1681384226441262773756678425742.jpg
    1681384226441262773756678425742.jpg
    63,3 KB · Okunma: 5
Son düzenleme:
Arkadaşlar zırhlı lastiğim var altta fotoğrafta etiketinde yazan ölçüler var. Bir de hız saatim var kablosuz. Tam hız ayarlayamıyorum. Bazen rakamlar yanlış gösteriyor sanki. Aslında GT runner saat kullanıyorum. Fakat yine de hız göstergesinin yeri ayrı. Lastiğimin ölçüleri hangisi olmalı? 42-622 ve 700x40C olmak üzere iki standart var sanırım. Fakat dökümanda yer alan rakamlar desteklemiyor. Metre alıp ben mi ölçeyim lastik mesafesini kesin sonuç için? Bir de akort telinde mıknatıs tam olarak nerede durmalı? Lastiğe yakın üst taraflarda konumlandırdım. Fakat en üste çıkartamıyorum bisiklet tasarımından dolayı. Az alta doğru inik duruyor mıknatıs ve alıcı. Sorun teşkil eder mi?

302761 dosyayı görüntüle302762 dosyayı görüntüle

302764 dosyayı görüntüle

• Tekerlek çevresini ölçebilirsiniz: Sibobu tam aşağı getirin, yere işaret koyun. Bisikleti ilerleterek tekrar sibobun tam yere denk geldiği yere işaret koyun, iki işaretin arasını ölçün.
  • Varsa üreticinin sitesinden, yoksa genel kaynaklardan dış lastiğin üzerinde yazan ETRTO değerinden (sizde 42-622) ya da çap/kalınlık (sizde 700x40) ölçülerinden yararlanarak lastiğin çevresini öğrenebilirsiniz:-
    1680087093196.png

Bu tabloya göre sizin lastiğin çevresi 2224 mm.

Hız sensörü ve mıknatısı birbirine en yakın olacak hizada konumlandırın.

• Tekerlek çevresini ölçebilirsiniz: Sibobu tam aşağı getirin, yere işaret koyun. Bisikleti ilerleterek tekrar sibobun tam yere denk geldiği yere işaret koyun, iki işaretin arasını ölçün.
  • Varsa üreticinin sitesinden, yoksa genel kaynaklardan dış lastiğin üzerinde yazan ETRTO değerinden (sizde 42-622) ya da çap/kalınlık (sizde 700x40) ölçülerinden yararlanarak lastiğin çevresini öğrenebilirsiniz:-
    1680087093196.png

Bu tabloya göre sizin lastiğin çevresi 2224 mm.

Hız sensörü ve mıknatısı birbirine en yakın olacak hizada konumlandırın.
Teşekkür ederim bilgi için. Ülkemizde ya da dünyada en çok 42-622 olarak yazılan sistem kullanılıyor sanırım? Saatin kılavuzunda yok misal o rakam. 28" karşılığı 2234 yazıyor. Üstte attığınıza benzer bir tablodan girmiştim saati ilk kurduğumda. Sonra saat pilini değiştirdim geçen aylarda. 2234 girdim sanırım bu sefer kullanma kılavuzunda o yazıyor. Fakat antreman sayımları saçma sapan çıktı. Ben en iyisi ölçüp, dediğiniz rakama yakınsa 2224 olarak gireyim.
Bu arada 1,5 sene gitmiş pili tabi bisiklet kullanımı da aşırı değil. Bu arada bu cihazdan almak isteyenler denk gelirse almasın. Rakamlar silikleşiyor ışığı açıkken. Sitede büyük ekran gibi dursa da ufak ekran. Saat kendi başına ileri gidiyor. 4 dakika ilerde misal şu an kurduğumdan. Bir de ekran alt iki taraftan çok kolay çatladı. Nasıl oldu ben de tam bilmiyorum.

...Ülkemizde ya da dünyada en çok 42-622 olarak yazılan sistem kullanılıyor sanırım? ...
42-622'de:
622 = 28" = 700c
42 de yaklaşık olarak lastiğin mm cinsinden genişliği.
Şehir bisikletlerinde ortalamaya baksak muhtemelen 37-622 = 700x35c çoğunlukta çıkar.
Verdiğim tablo Schwalbe lastiklerinin. Üreticiye ve modele göre küçük farklar olabilir. Mitas'ın sitesinde lastiğin sayfasında ya da başka bir yerde ölçü bulamadım: (link)

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Geri