Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km saati tavsiyeleri

42-622'de:
622 = 28" = 700c
42 de yaklaşık olarak lastiğin mm cinsinden genişliği.
Şehir bisikletlerinde ortalamaya baksak muhtemelen 37-622 = 700x35c çoğunlukta çıkar.
Verdiğim tablo Schwalbe lastiklerinin. Üreticiye ve modele göre küçük farklar olabilir. Mitas'ın sitesinde lastiğin sayfasında ya da başka bir yerde ölçü bulamadım: (link)
Ben buldum hocam sitesindeki pdf dosyasında var sanırım. Oradaki koda göre çıkar mı? Şu bilgiler var:
(link)

WhatsApp Görsel 2023-04-13 saat 20.28.48.jpg

WhatsApp Görsel 2023-04-13 saat 20.30.29.jpg

Scudo
Şu soruyu da yazdım danışma kısmına, bakalım cevap gelecek mi?
Bisikletimde Gripper V84 42-622 (700x40C) Black Long Way lastikler var. Bisikletimde bir de hız saatim var. Hız saati ayarlarında Whell Diameter kısmındaki bilgiye hangi rakamı girmem gerekiyor? Lastik ölçümlerini mili metre cinsinden verebilir misiniz?
(My bike has Gripper V84 42-622 (700x40C) Black Long Way tires. I also have a speedometer on my bike. Which number do I need to enter the information in the Whell Diameter section in the speedometer settings? Can you give the tire measurements in millimeters?)
Yok, burada sadece bildiğimiz değerler var. "Circumference" değeri lazım.
Onu da ekleyeyim soru kısmına. Daha göndermemiştim. Hızlı cevaplamanız için teşekkürler.
My bike has Gripper V84 42-622 (700x40C) Black Long Way tires. I also have a speedometer on my bike. Which number do I need to enter the information in the Whell Diameter section in the speedometer settings? Can you give the tire measurements in millimeters? Can you write the Circumference value of the tire?

Bu arada jant teline taktığınız mıknatısın yeri önemli değil, önemli olan çatala taktığınız ve onu okuyacak sensörün ve mıknatısın birbirinin dibinde olması. Mümkün olan en yakın (Muhtemelen 4 - 5 mm) mesafede olması.
Sonuçta mıknatısın jant telinin lastiğe yakın ya da mile yakın kısmında takılı olması tekerle birlikte onun attığı turun ölçüsünü değiştirmez.

Uygun fiyatlı- günlük hayatta kısa mesafede kullandığım katlanır bisikletim için- f/p ürünü bir km saati arayışındayım. Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır? Kablosuz olması tercihimdir. Şimdiden teşekkürler. :)

Decathlondaki btwin 100 modeli gibi basit kullanışlı bir model önerir misiniz? Decathlonda kalmamış.

Decathlondaki btwin 100 modeli gibi basit kullanışlı bir model önerir misiniz? Decathlonda kalmamış.
Amazon'da sigma ürünlerine bi bakın hocam, baya uyguna gelen modeller var. Hangi özellikleri istiyorsanız çeşit de bol.

Trendyolda fiyat eğer doğruysa söylediğiniz model 500 küsur TL o paraya değmez arkadaşın dediği sigma modellerine yada son zamanlarda forumada konu başlığı olan igpsport bsc100s modeline bir bakın, btwin 100 modeline o parayı verene kadar bu dediğim modeli alabilirsiniz hemde daha kullanışlı bir cihaz.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight

En basit ürünlerden biri bu:
(link)

Bence de bir üstteki mesajda belirtildiği gibi artık bu basit KM saatlerine istenen para çok fazla. Az daha ödeyerek oldukça başarılı ve çok fonksiyonlu cihazlar alınabiliyor.

şehir bisikletimde Decathlon'un BC100 kablolu kilometre sayacını, yarış bisikletimde ise BC500 kablosuz kilometre sayacını kullanıyorum. ikisinden de çok memnunum.

BC100 şehir bisikletimle yaptığım bir yere ulaşma amaçlı sürüşlerimde yeterli oluyor. BC500'ün ekstra özellikleri (gece ışığı, sıcaklık vb.) yarış bisikletimi kullanırken BC100'e nazaran daha iyi oluyor.

BC100'ü Decathlon'dan almıştım ama BC500 satıştan kalktığı için onu bir ikinci el sitesinden kutusu açılmamış şekilde sıfır aldım.

başka kilometre sayaçlarını da inceledim ama Decathlon sayaçlarındaki fontu çok beğendim. hem okunaklı hem güzel duruyor. o yüzden BC sayaçları tercih ettim.

eğer bu sayaçlara dair sorularınız varsa yazmaktan çekinmeyin.

Son düzenleme:
Sevdiğim bir abime yol bilgisayarı alma konusunda yardımcı olmak istiyorum. Kendisi yarışçı ve çok yüksek bütçesi yok. İgpsport düşünüyoruz fakat hangi modeli alınması gerektiğini bilmiyorum. Tavsiyede bulunacak olan varsa şimdiden teşekkürler.

Aradığı özellikler gps, kalp nabız ölçümü ve kadans vb.

Sevdiğim bir abime yol bilgisayarı alma konusunda yardımcı olmak istiyorum. Kendisi yarışçı ve çok yüksek bütçesi yok. İgpsport düşünüyoruz fakat hangi modeli alınması gerektiğini bilmiyorum. Tavsiyede bulunacak olan varsa şimdiden teşekkürler.

Navi ve metinli mesaj bildirimi istemiyorsa BSC100s cillop gibi.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy

Garmin Edge 130 Plus? Tour de France’da bile kullanan var DC Rainmaker’ın videosuna göre.

Navi ve metinli mesaj bildirimi istemiyorsa BSC100s cillop gibi.
Navi ile ilgilendiğini hiç görmedim abi. Tek istediği şey strava ya kat ettiği rotayı otomatik yüklesin, kadans, kalp ritim atışı vb gibi özellikleri göstersin yeter. Bir göz atıyorum hemen BSC100s modeline teşekkürler.

Garmin Edge 130 Plus? Tour de France’da bile kullanan var DC Rainmaker’ın videosuna göre.

Türkiye de bulduğum 130 plus hep bundle halde satılıyor, tek satılanı bulamadım.

Navi ile ilgilendiğini hiç görmedim abi. Tek istediği şey strava ya kat ettiği rotayı otomatik yüklesin, kadans, kalp ritim atışı vb gibi özellikleri göstersin yeter. Bir göz atıyorum hemen BSC100s modeline teşekkürler.
...

(link)
(link)

Youtube'da bol bol video var.

Bütçesi sınırlı diye Garmin'den bahsetmiyorum. Garmin'e ayıracak kadar bütçesi ve Garmin'e niyeti olan biri "acaba başka model mi" demez.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
(link)
(link)

Youtube'da bol bol video var.

Bütçesi sınırlı diye Garmin'den bahsetmiyorum. Garmin'e ayıracak kadar bütçesi ve Garmin'e niyeti olan biri "acaba başka model mi" demez.
Evet abi garmin alacak kadar bütçesi bulunmuyor, 2-3k küsür bütçesi vardı kadans ve diğer sensörler dahil olmak üzere yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi youtube dan bir video izliyorum gayet detaylı anlatıyor video çeken kişi.
@Spartiat Abi şimdi bu ürünü alacak kişi ile konuştum kendisi harita da olsun istedi o zaman kesenin ağzını epey açması gerekir değil mi? Mesela şu (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Yok, burada sadece bildiğimiz değerler var. "Circumference" değeri lazım.
Hocam, lastik firmasından soruya cevap gelmedi. Bugün kafama esti ölçüm yaptım. 2 metre 24-25 santim civarı siboptan itibaren tur. 2234 değeri en yakın. Onu mu gireyim sizce?

Dosyalar

• 16903088496941466137473278068993.jpg
    16903088496941466137473278068993.jpg
    84,5 KB · Okunma: 16
Son düzenleme:
Hocam, lastik firmasından soruya cevap gelmedi. Bugün kafama esti ölçüm yaptım. 2 metre 24-25 santim civarı siboptan itibaren tur. 2234 değeri en yakın. Onu mu gireyim sizce?

Olur, lastik basıncı bile o kadar küçük farklar oluşturur zaten. Schwalbe 42-622 için 2224 diyor. Ben olsam doğrudan değer giriliyorsa 2224 girerdim, sadece hazır olanlardan seçilebiliyorsa 2234'ü seçerdim.

Olur, lastik basıncı bile o kadar küçük farklar oluşturur zaten. Schwalbe 42-622 için 2224 diyor. Ben olsam doğrudan değer giriliyorsa 2224 girerdim, sadece hazır olanlardan seçilebiliyorsa 2234'ü seçerdim.
El ile değer giriliyor. Ben o an 2234 yaptım. Eve dönüşte biraz takip ettim. Runner saat kullanıyorum. Ondaki hız ile hemen hemen aynı, ufak fark dışında. Dediğiniz doğru hiç aklıma gelmedi, direk değer gireyim. Zırhlı lastik Max 70psi yazıyor. Binmeden lastikçide 67psi yapmıştım.

Geri