Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondisyon mu? Komponent mi?

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
980
Bisiklet
Giant
Evet saygıdeğer forumdaşlar..Konu ile alakalı fikirleri alalım..

kondisyon mu?
komponent mi?

alu bir kadronun üstündeki kondisyonlu bir vucut mu?
karbon bir kadronun üstündeki kondisyonsuz bir vucut mu?

orta bütçeli bir pisikletle süper kondisyon yapıp yola devam etmek mi?
yüksek bir bütçeli bir pisikletle kondisyonsuz ama tam bir yarışçı gibi devam etmek mi? :)

yoksa kapitalist düzenin bir parçası olmak yada olmamak mı ?

Scudo
Kondisyon mu daha çok kazanım yaratır, komponent mi diye sorsalardı ''kondisyon'' derdim.
Ancak diğer soru kalıplarında ''hem kondisyon hem komponent'' derdim.

@hamlet2006

bizim gibi amatörler için gerekli olan nedir? kondisyon mu yoksa ciddi anlamda fiyatları olan bisikletler mi?
:)

@muhiddin
İkisi de.
Kondisyonum iyi olsa komponenti iyi, pahalı bisiklet alırım.Pahalı bisikletim olsa kondisyonumu daha da geliştiririm.
İlla ki birini seçebileceksin derseniz,kesinlikle ''kondisyon'' derim.Kondisyonun daha fazla kazanım sağlayacağı konusunda herkes hemfikir olacaktır.

Bence kondisyon.

ben komponenti yüksek , karbon bisikleti alırdım hem bir motivasyon olurdu sonra sıkı çalışmaya başlardım :) fakir isek hayaller de parayla değil ya?

@ippon

tabii.hayal etmekte önemli tabiki..hayal etmeden olmaz..:)

aynı bisikletle kilo verdikten ve doğru şekilde kondüsyon yüklendikten sonra 4 dakikada bitirebildiğim bir yokuş segmentinde 2 dakika 50 saniyelere düştüm. cevap çok basit bence.

önce kondüsyon sonra ekipman. kondüsyon kazanımından sonra ekipman da iyi olursa tadı çıkar.

İkisi birden önemli. Çok iyi bir kondisyon ama altında market bisikleti veya çok iyi bir komponent ama düşük bir kondisyon ve sürme isteği. Sence hangisi iyi bir sonuç verir?

(link)
şöyle bir yazı paylaşmıştım Alivex Blog'da.

Ekipman bisikletten daha çok keyif almanızı, kondisyon ise daha hızlı gitmenizi sağlıyor. Ne zaman hangisine odaklanacağınız ise biraz size kalmış.

Bu soruya kimsenin 'komponent' cevabını verebilceğini sanmıyorum.
Ama karbon üst segment kadrolarla birleşmiş Ultegra setlileri yokuşta tokatlamanın keyfi de başkadır.
O yüzden her ikisi de lazım. ;)

• Muhteşem
Tepkiler: utksn
kondisyon 3/5 ayda kazanılır ama pro peloton koşan bir bisiklet kazanmak bir ömür alır belki de :) akıllı olun :)

kıyaslama yapmak abes ile iştigal.
ben soruyu bir ieriye taşıyayım daha güzel olsun konu.
1.0 motorlu Mercedes slk compressor mü ?
3.0 motorlu opel corsa mı ?

Geri