Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Bu patella traction brace dedikleri ne kadar kullanışlı acaba. McConnell taping mantığı var.

Bu bantların özel bir adı var mı? Bu şekil bantlama uzun vadede sorun yaratmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Scudo
@Hakan Beşikçi bende ondan korkuyorum. Bantlamayı yaptığımızda ters yöndeki kası fazla gerip sakatlayabiliriz. Diğer kası da tembelleştirebiliriz.

Bu tip şeyler 2 saatten fazla tutulmalı vücutta. Belki bisiklete binmek içim denenebilir. İlk beyaz bandı deri tahriş olmasın diye yapıştırıyorlar zaten.

• Beğen
@Hakan Beşikçi çok doğru bunu yapabilmek hassas ayar gerektirir, uzak durun derim, yeni baskılar oluşturma riski var.

Benim cumartesi gününden beri agrılarım artmıstı, dün yürürken bile rahatsız oldum, istanbulda 2 gündür yagmur vardı ! Bunu unutmuşum, romatizmal rahatsızlık ya bu CP ( kireçlenme), hava açtı bugun biraz daha iyi.

@Cem Unden Ayak bileklerimde veya kalcamda agrı yok.
Ozellikle sag calf cok sert, biraz hareket ediyorum hemen Hulk oluyor, aklıma kapağı baskılayanın quad. değil de calf oldugu geliyor onu da esneme hareketleri rahatlatıyor.

Kuşburnu içiyoruz o zaman bundan sonra siyah çay yerine. Benim merdiven sorunum yok yalnız ya, onu hiç anlamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Çınar yaprağı da ne zamandır aklımda ama bir türlü deneyemedim. Bir yerde yaprak topladım, sonra topladığım yerde unutmuşum.

Bantlama ile ilgili benim korkum şu. Bunlar diz kapağını femura daha çok yapıştırıp sürtünmeyi arttırabilir gibi geliyor bana.

@Cem Unden Hocam ben trainer almayı düşünüyorum. Yola çıktığın zaman illa ki bir zorlama oluyor, trainer alıp hafif hafif pedal sallayacağım evde.

@Ender A. Trainer ve roller ikiside var bende. Eskiden çok roller sürerdim özellikle kışın ve ramazanda. Çok güzel interval yapabiliyorsun rollerda. Yol şartlarını sana sağlıyor.

Ama baskı fazla oluyor. Bi forumda rollerdan dolayı cp olduğunu söyleyen biri vardı.

Trainer daha iyi tabii baskıyı ayarlayabilirsin. Arkaya birde trainer lastiği almalısın . Ama düşük sertlikte kullanacağın için gerekmeyedebilir. Ama trainer çok sıkıcıdır. Birde devamlı havlu koy gidonun üstüne. Akan terler furşu mahvediyor

@Ender A. Bende de yok merdiven sorunu.

Kuşburnuna başladım zaten evde vardı. Yirmi gün bi kür yapacağım. Arada kırk kilit ve hibiscus(c vitamini deposu) koyuyorum. Özellikle c vitamini hyaluronic asid sentezi için gerekli.

Ağrılara zencefil , damarları açmak içinde karabaş otu.

Bugün ağrım yoktu. 2-3 günde bi ağrı oluyor . Eskiden hergün vardı. İlerleme var yani. Tamamen geçeceğine inancım yok ama elden geldiği kadar ağrıyı yok etmeye çalışıyorum

Genel

(link)

It bandda fındık kadar bir yumru var bende. Sanırım sorun oradanda kaynaklanıyor. Biraz foam roller yapayım dedim. Dayanılacak gibi değil. Etim çürüyecek. Faydası da oldu ama bikaç dakika anca yapabildim.

I know when I get knee pain it's time to break out the foam roller. I rarely get sore knees but when I do it is always after I increase volume and intensity without adding extra stretching/foam roller. The crits started here a couple of weeks ago, plus I'm training for Tour of Bright, and sure enough this week I've had a sore right knee, I spent 30 minutes on the roller this morning and it was agony which tells me that things were way too tight. I have always managed to resolve the pain by using various self massage techniques, I should have started some preventative stretching and massage before my knee got sore but apparently I am a slow learner.

• Beğen
mr sonucum çıktı doktora gösterdim beklediğimden iyi çıktı dedi, yokuşsuz şekilde bisiklete bilebilirsin dedi ayrıca dizlerini güçlendirecek egzersizler yapmamı söyledi, hayla ağrım var ama ödemdem kaynaklanıyor herhalde.
YeniBelge 2_2~01.jpg

• Beğen
Koşu nedeniyle sakatlanan sağ dizim için ben de kuşburnu içmiştim, ağrıyı alıyordu. Karton bardaklara su koyup dondurup onlarla masaj yapıyordum. 3-4 aydır gayet iyiyim ancak sağ dizim sol dizim kadar sağlıklı değil, ağrı olmasa bile hissedebiliyorum.

• Beğen
Bu bir hastalıkmıymış geçen sene uludağ a çıkarken dizlerimi fazla zorladım herhalde sağ dizim fena ağrıdı 1 ay bisiklete bilemedim merdiven inerken çıkarken daha doğrusu dizimi her hareket ettirdiğim de aşırı bir ağrı acı oluyordu şimdi bir sıkıntı yok rampa çıkarken vitesi iyi ayarlamayınca dizler fazla yüklenecek az biraz oluyor yinede

• Beğen
@Cem Unden başka doktor sadece röntgen çekip patellada kayma var demişti bu doktor hiç bişey demedi, 3 aydır geçmeyen ağrı var bişeyin yok diyor ödem var ne bi krem ne bi hap verdi

• Beğen
@Hakan Beşikçi doktorlara güvenim kalmadı artık. İki senedir çekiyordum bu konuyu açmamla birlikte paylaşımlar sayesinde bacaklarda tam olmasa da bir gelişim yaşadım

Ulaştığım sonuçlara göre kıkırdak düzelmesi çok çok zor. Bu olayın en büyük sebebi kalça ve quadriceps kaslarının spordan dolayı farklı gelişmesi.

Sayfada son verdiğim linkteki ekzersizleri excel tablosuna geçirdim. İki günde bir bu ekzersizleri yapacağım. Boş günlerde de iki km yürüyüş. Daha öncedende kalça çalıştırıyordum bu sefer tamamen kalçaya yöneldim.

Son bir ayda ağrılarım bayağı azaldı. Kalça çalıştırın derim ben. Quad / kalça oranı 60 / 40 olmalıymış . Biz o dengeyi bozduk. Bisiklet ve sporla quad fazla gelişti

Metni iyi okursak neden bu hallere düştüğümüzü anlarız

(link)

• Beğen
Geri