Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@Cem Unden ben ilk condromin kullanmistim 3 ay msm yoktu, sonra solgarin hyaluronic acidini kullandim onda da yoktu msm, ne baslayinca ne birakinca hissedilir bir fark oldu. Bende bu supplementlerin etksi %10, o da psikolojik heralde, dunya para verdik diye.
Agri oldukca buz olmadikca yuruyus ve yuzme, sira bisiklete gelecekmi bakalim

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
(link)

"The good news is that it is usually prettyy easy to fix it. And most often you can do it yourself."

Yagmur da eklenince agrilar artti calflari esnetirken bu arkadasi buldum, faydasi oldu.

@Cem Unden enseyi hemen karartmayalim, bu is uzun surecek belki ama sonu da bir "saving my knees" kitabi bize de yakisir

@berk d. Valla birbirimize destek olursak olur bu iş. İki gündür ağrım yoktu. Çay soda kahve kolayı kesince hemen fark etti. Ama o gece sıkıntılı uykular yok mu. Bacağı gece kırıyorum öyle kalıyorum ondan sonrada sabah ağrılarla kalkıyorum. Ne yapsam faydasız , yastıkda bağlasam olmuyor.

Yine bastım buzu

@berk d. Sizde ayak bileği ağrısı var mı?

@berk d. Sizde ayak bileği ağrısı var mı?

• Beğen
Tepkiler: berk d.
günaydın millet

spd ayarını yapıp bindim bisiklete sabaht 5km kadar.. sonu hüsran. sağ dizim özellikle acıyor. daha doğrusu rahatsız ediyor. Belki sorunum sizinki gibi değil ama paylaşmak istedim.

@fztserhat

Selamlar. Mesajlardan anladığım kadarıyla fizyoterapistsiniz (yanlış anladıysam kusura bakmayın). Benim de 2014 aralık son günlerinde dizimde bir problem oldu. Ham halimle fazla zorladım. Ağrılar oluştu. Ortopediste gittim. İlaç verdi, 15 gün sonra gel dedi. 15 gün sonunda tekrar gittim. Ağrılarımın tamamen geçmediğini fakat baya azaldığını belirttim. Mr verdi. Şu sonuç çıktı:

https://i.hizliresim.com/VLrp0Z.jpg

Birkaç hafta önce köpeğim aynı dizime yandan hızlıca çarptı koşarken. Ertesi gün zor büküyordum. Ama öncesinde hafif hafif ağrılar başlamıştı tekrar. Diz üstü veya bağdaş kurarak oturuyordum uzun süreler. Belki bu tetiklemiştir tekrar. Sizce durum nedir? Mr sonucuna baktıktan sonra sağolsun ''nohut büyüklüğünde bilmem ne var. ağrın var mı'' dedi ''yok'' dedim. ''ağrı yaparsa üniversiteye git'' dedi saldı başından.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
(link)

@avanak_abdi senin olayın farklı . Çapraz bağ diye okudum. Patellofemoral normal

1960'lı yılların sonlarında diz önü ağrısı, patellar kondromaliziye (Patellanın artiküler yüzünün yumuşaması) bağlanıyor ve bunun idyopatik olduğu düşünülüyordu. Günümüzde ise, bunun sıklıkla peripatellar retinakulumun aşırı gerilmesine bağlı olarak geliştiği düşünülmektedir. Genellikle kondromalazik patella ya da ön diz ağrısı olarak adlandırılan patellofemarol ağrı, tedavisi güç ekleme patolojilerinden biridir.

(link)

• Beğen
Yav bu lateral retinakulum gerilmesi neden oluyor ki? Bunu kesip rahatlatıyorlar son çare olarak ama ben o işe girmem. Gerçekten sorun bu yapının gerilmesi mi, kıkırdağın yumuşaması mı yoksa aşınması mı? Gel de çık işin içinden.

• Beğen
@Ender A. Bana doktor olmadı keseriz dedi. Kalsın dedim şimdilik.

Patellofemoral'a nedeni kimi doktora göre chondromalacia patella kimine göre de it band gerilmesi ve quads zayıflığı

@Cem Unden Bana da aynısını diyen oldu. Atroskopi yapalım dedi, gerekirse retinakulumu kesip rahatlatırız derken ben araya girdim, onu yaptıranlar pek memnun değilmiş falan dedim. Sonra kızdı, sizin kafanız karışmış, kafayı temizleyip gelin falan dedi. Haklı da olabilir tabi. Ben dekana şikayet ettim doktoru, sonra bir yazı geldi yok şahitlerim var da, seni mahkemeye veririm falan gibi şeyler yazmış. Biz haksız olduk yani. Halbuki o gün röntgen istemişti ve bu konuşmanın üzerine röntgene de bakmadı. Doktorları şikayet etmeye falan kalkmayın yani, sonra zararlı siz çıkarsınız.

Bir doktor da lateral patellofemoral aralıkta daralma tanısı koydu. Yani diz kapağının arkasında, dış tarafta kıkırdak kaybı olduğu için orada sürtme oluyor falan dedi. Bantlama diye bir kağıda not düşüp fizik tedavi uzmanına sevk etti. O da tuttu kinesiotape yaptı. Sonra çıkarıp attım bir iki gün sonra. Bunlar da doktoruz diye geçiniyor, maaş alıyor işte.

@Ender A. Bana da özel doktor ilk gittiğimde aynı şeyleri söylemişti. Olmadı keseriz dedi. Başarı şansı yüzde yetmiş dedi.

Yüz kişiden yetmişinde mi başarılı oluyor yoksa benim operasyon yüzde yetmiş düzeltme yapıp yüzde otuz sakat mı bırakıyor anlamadım. Birde ondan sonra fzt var

Bantlama ile kineotaping biraz farklı benim bildiğim. Bantlama diz kapağının üzerine yapılıyor. Knee cap içeri çekiliyor. Kineotape ise ağrının olduğu noktalara müdahele var.

Doktorlar böyle çoğu hikaye boş adamlar.

• Beğen
@Cem Unden Evet, bantlama dediğinde ben de diz kapağını bantlayacak sandım. Bir tane teknik var literatüre geçmiş, McConell taping diye belki bilirsin. Hatta bunu fizyoterapist doktora da sordum, o da bayandı. Duymadım dedi. Duymamış bile! Valla bizim burda paylaştıklarımız ve netten öğrendiklerimiz çok daha etkili. İşin uzmanına giderseniz ona bişey diyemem ama onu da bulmak mesele.

Aziz Alturfan diye bir doktor varmış. Tanıyan bilen var mı?

doktorlar biraz sıkıntı aynı hastanede 2 spor hekimi var birine gittim şimdi diğerine gittim soruyor diğer doktor ne tanı koydu dedim tanı falan koymadı röntgen çektirdi iki egzersiz bi krem verdi yolladı :)

• Beğen
I’ve found that 4 things are the most critical in fixing knee pain / runners knee and again I have used this exact process to step by step fix my chronic knee pain:
  1. Work on your booty (Strengthen those butt muscles)
  2. Improve hip flexibility
  3. Improve ankle flexibility (history of everted feet, achilles injuries, shin splints?)
  4. Trigger point therapy & self myofascial release (self massage)
(link)

@Cem Unden
Biraz farklı bir yaklaşım gibi geldi . Bu nedenle paylaştım.

@Cem Unden Abi Hocam ben bu yazıyı daha önce okumuştum. Sen de benim gibi sürekli araştırıyorsun demek ki. Yalnız şimdi sen paylaşınca tekrar okudum ve bu kalça kasları hakkında yazdıkları gerçekten doğru. Ben yürüyerek gluteus medius ve minimus kaslarını güçlendirmeye çalışıyorum ama gluteus maximus da çok önemli. Bütün yapıyı dengede tutan kaslar bunlar sonuçta. Acaba sadece yürüyerek bu kaslar da yeteri kadar çalışıyor mu yoksa ekstra bir egzersiz mi yapmalıyız? Ben mesela ofiste otururken kalça kaslarımı sıkıp bırakarak bu kasları güçlendirebilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde otururken sıkıp bıraktığınızda oturduğunuz yerde biraz yükselmeniz lazım, yükselemiyorsanız bu kaslar ölü durumda, çalıştırmanız lazım.

Detaylı bacak anatomisine bakmak lazım. Gluteus medialis , quadricepsi çekiyor anladığım kadarıyla .

Lunge hareketini yapamıyorum mesela . Kalçadan kalkın diyor. Quadla kalkıyorum. Deadliftte aynı.

Acaba seleyi 5 mm yükseltip yola çıksam mı diyorum bu akşam. Kasları hareket halinde tutmak lazım. Ya ağrı yaparsa ?

Sizin ofiste 10-15 dk bir kalkıp yürümeniz lazım. Oturmak en büyük sorun

Geri