Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Scudo
@berk d. Boşalma daha çok menisküs ile ilgili problem diye biliyorum. Menisküsler sağlam mı?

@Ender A. Merdiven inerken dizde bosalma genel bir bad patella sikayetidir ama belki 2 ve uzeri gradelerdedir. Ayrica bacak bacak uzerine atamamakta var. CP haricinde dizin tum kikirdak ve eklemleri kusursuz bende. Yani 1 sene onceki son mr imda oyleydi.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Richard bedard'ın blogundaki iki ifade karşılaştırması dikkatimi çekti. Knee joint ve knee muscles ; yani diz eklemi ve diz kasları karşılaştırması yapmış. Bu arada blogun tamamını daha okumadım.

Diz kaslarını güçlendirmek için hiçbir eksersiz tavsiye etmemiş ama diz eklemleri güçlendirilmeli bunun tek yolu da yürümek demiş. Mantıklı geldi.

günde ortalama 3 kilometre yürüyorum zaten, yeterli olur mu peki bu?

• Beğen
Tepkiler: berk d.
@hashus1099 o size bağlı . 5 km yürürsünüz kötü olursunuz 2 km yürürsünüz iyi. Yavaş yavaş artırmadan bahsetmiş. 300 adımdan 10000 adıma çıkmış cp hastalarının bazıları

@Cem Unden anladım. 3 yıl kadardır yürüyorum bu mesafeyi, servise git gel biraz da mecburiyetten benimki, ama işime yarayacaksa daha bir şevkle yapayım. :)

• Beğen
Aklıma gelmişken bulunsun, videodaki teknik ile bant uygulaması yapardım ilk zamanlarda, güzel bir rahatlatma sağlardı, denenebilir.

• Beğen
dr. ibrahim saraçoğlu : dizlerde sıvı kaybı için hibiskus çayı oneriyor,
dr. osman müftüoğlu : (link)
deneyen var mı hibiskus :) çayını ?

Benim bugün sebepsiz yere eklemlerde ağrı oluştu. Eklemde ağrı olunca da kaslar vuruyor, gerginlik oluyor kaslarda. Eklemin içinde sanırım kıkırdaktan kopan parçalar oluyormuş. Atroskopik ameliyatlarda bu parçalar yıkanıp temizleniyormuş. Böyle bir operasyon yaptırmamız lazım belki de.

• Beğen
@Ender A. Kolayı bıraktım . Yerine soda içeyim dedim. Dün iki şişe bugün bir şişe . İki gündür ağrı var bugün daha fazla . Acaba bütün gazlı içecekleri bırakmak mı lazım.

İki gündür ağrı olduğu için bugün egzersizde yapmadım.

Operasyon işine çok soğuğum. Bir abi var tanıdığım bizim gibi cp olmuş yıllar önce. Üçüncü ameliyatı oldu geçen gün . Sakın olmayın diyor . Bacak kapanmıyor adamın artık

Evet, atroskopik ameliyatlarda o şekilde problemler olabiliyormuş. Bir de traşlama işi falan var, aman diyim. Dediğim gibi benim ağrı bazen böyle sebepsiz bir şekilde ortaya çıkıyor, ben bir sebebe bağlayamıyorum yani.

• Beğen
Bugün kontrole 6 aylık kontrolüm geldiği için doktoruma gittim, hyorolik aside 3 ay ara vermemi sonrasında 6 ay 3 ay şeklinde kürlere devam edebileceğimi söyledi...Ağrıları sordu gayet iyi dedim...Mr larımı kontrol etti falan o arada bisikleti bırakmak istemediğimi durumumun giderek bozulmasından korktuğumu falan anlattım; sendeki daha çok başlangıçta dedi sonra birkaç hareketle tam diz kapağının sürtme yaptığı noktayı buldu, bi sağa çekti bi sola çekti falan en son bak bu noktayı atlaman lazım burası bu şekilde olduğu sürece ilerleyecek birincisi bisikleti zorlamadan bin ikincisi özel bir dizlikle diz kapağını aksi yöne baskılayacak bir dizlik kullan dedi...Bizim kıstasımız ağrı olacak dedi, koordinasyonun şu an iyi görünüyo dedi...Moralim düzeldi biraz canımı çok sıkıyodu bu durum... :)

Valla soda ile bir bağlantı kurmadım ama bundan sonra dikkat ederim.

@Anonim hangi doktor hocam bu? Biz de bir görünelim.

@Ender A. İzmir medical park ta ahmet cemil turan ismi...Sgk lı olarak muayene olabiliyorsunuz...Genç bi arkadaş ama ben çok memnunum geçen seneden beri...

@Anonim hylöranik asid tedavisini medical parkta mı oluyorsunuz ? Bir enjeksiyon kaça mal oluyor ? Kaç enjeksiyon oldu ? Faydasını gördünüz mü ?

@Cem Unden Yok hocam ben daha önce de yazmıştım bunu sanırım, gnc nin triflex ini kullandırtıyo doktorum ama hylöranik asitli olanını...Sabah akşam birer tane 6 ay full 3 ay ara...O zaman anlatmıştı çok ileri safhalarda enjeksiyonu yapılıyo ama bu hapı senin için yeterli diye...O yüzden enjeksiyon fiyatları hakkında bi bilgim yok

@Anonim peki doktora göre bi fark olmuş mu? Sizin cp grade kaçtı ? Yaş kaç ?

Tekrar soruyorum kusura bakmayın ? Kaç kutu gnc kullandınız ?

Geri