@Cem Unden Oncelikle 3 temel sebebi oldugunu soyluyor, ayak tabanı kusuru, kalca kusuru, kas dengesizliği. Bu 3 temel sebep ve buna baglı altbaşlıklar nedeniyle, diz kapağı kıkırdagının olması gereken oyuk içindeki hareketinin hatalı olma hali. Bu hatalı hareketin devamında yapılan zorlama ile kıkırdağı torpulenmesi,aşınması. Bisiklet sporu hatalı haraket eden kapağın zorlanmasına sebep oluyor, merdiven çıkma veya inme gibi. Yani zorlama olmasaydı erken yyaşta ortaya çıkmazdı.
Tedavinin amacı, dız kapağının femura baskısını azaltarak surtunmeyi azaltmak. Kıkırdak aşınmasını durdurmak, ancak kaybolan kıkırdagın geri donusu olmaması (ya da cok az ve cok yavas olması) sebebiyle, seansların ucu acık, 1 yılda surebilir, 150 euro/seans .
@Cem Unden A period of lower resistance training (high cadence and flat terrain) along with anti-inflammatory medication, icing and muscle balancing exercises – including strengthening quadriceps and stretching IT Band, hamstring and calf muscles – is usually helpful. Cleat and saddle position should be checked to rule out fit issues. Son cumleyi ozellikle almadım. Dünyanın her yerinde oneriler birbirine çok yakın ancak sonuçları değil.
(link)
Bunun gibi sayfalarca CP forumlarında dolaşmıştım ilk dizim şiştiğinde, ancak dunyada da herkes bunun sebebınden ve tedavi yonteminden bahsediyordu, bir kişi de ben bu işi yendim eskiden grade 3 tüm mr cektim 1 olmuş dediğini görmedim.
Belki dedikleri gibi birileri donmuştur ama oranı nedir milyonda 1 mi ?
Turkıye bisiklet turu doktoru ile gorusmustum izmirde yaşıyor o yardımcı olamadı, turk futbol ve basketbol milli takım doktorlarıyla gorusmustum klasik cevap: bisiklete binme zorlama, yuz ve yuru. İzmirde bir spor klubunun performans antrenoru ile konusmustuk, o da aynı dertten muzdaripti, istanbulda oldugum için gorusememiştik, profesyonel bazı sporcuların bu rahatsızlıgı yendıgınden bahsetmıstı ancak genelde grade 1 di. Onun tedavi yontemleri hersey elinin altında oldugundan biraz daha fizik tedavi merkezinde yapılabilecek türdendi. Bi soralım bakalım o duzelmişmi.