Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@berk d. Karyopraktik süreci uzun ve pahalı dediniz. Kaç seans kaç tl ?

Karyopraktor teorik olarak nasıl açıkladı bu olayı ?

Anladığım kadarıyla ömürboyu ağrıları dindirmekle uğraşacağız. Abd ve avustralya'da cp sonrası fzt ile tekrar yarışmacı hayatına dönenler sizce mümkün mü?

(link)

Knee pain bölümünü okuyun . Süpet bence

• Beğen
Tepkiler: Ender A.
Scudo
@Cem Unden Oncelikle 3 temel sebebi oldugunu soyluyor, ayak tabanı kusuru, kalca kusuru, kas dengesizliği. Bu 3 temel sebep ve buna baglı altbaşlıklar nedeniyle, diz kapağı kıkırdagının olması gereken oyuk içindeki hareketinin hatalı olma hali. Bu hatalı hareketin devamında yapılan zorlama ile kıkırdağı torpulenmesi,aşınması. Bisiklet sporu hatalı haraket eden kapağın zorlanmasına sebep oluyor, merdiven çıkma veya inme gibi. Yani zorlama olmasaydı erken yyaşta ortaya çıkmazdı.
Tedavinin amacı, dız kapağının femura baskısını azaltarak surtunmeyi azaltmak. Kıkırdak aşınmasını durdurmak, ancak kaybolan kıkırdagın geri donusu olmaması (ya da cok az ve cok yavas olması) sebebiyle, seansların ucu acık, 1 yılda surebilir, 150 euro/seans .

@Cem Unden A period of lower resistance training (high cadence and flat terrain) along with anti-inflammatory medication, icing and muscle balancing exercises – including strengthening quadriceps and stretching IT Band, hamstring and calf muscles – is usually helpful. Cleat and saddle position should be checked to rule out fit issues. Son cumleyi ozellikle almadım. Dünyanın her yerinde oneriler birbirine çok yakın ancak sonuçları değil.
(link)
Bunun gibi sayfalarca CP forumlarında dolaşmıştım ilk dizim şiştiğinde, ancak dunyada da herkes bunun sebebınden ve tedavi yonteminden bahsediyordu, bir kişi de ben bu işi yendim eskiden grade 3 tüm mr cektim 1 olmuş dediğini görmedim.

Belki dedikleri gibi birileri donmuştur ama oranı nedir milyonda 1 mi ?
Turkıye bisiklet turu doktoru ile gorusmustum izmirde yaşıyor o yardımcı olamadı, turk futbol ve basketbol milli takım doktorlarıyla gorusmustum klasik cevap: bisiklete binme zorlama, yuz ve yuru. İzmirde bir spor klubunun performans antrenoru ile konusmustuk, o da aynı dertten muzdaripti, istanbulda oldugum için gorusememiştik, profesyonel bazı sporcuların bu rahatsızlıgı yendıgınden bahsetmıstı ancak genelde grade 1 di. Onun tedavi yontemleri hersey elinin altında oldugundan biraz daha fizik tedavi merkezinde yapılabilecek türdendi. Bi soralım bakalım o duzelmişmi.

@berk d. Desenize artık tempolu bisiklet günleri mazide kaldı. Hylöranik asid ile diz kapağı ve femur arasına dolgu yapılan bir yöntem var. Bunu duydunuz mu?

• Beğen
Tepkiler: berk d.
İş dönüp dolaşıp ayak tabanına geliyor. Dışarıdan bir darbe almadığımız sürece dizde ki rahatsızlıkların başlıca sebebi ayak tabanlarında ki rahatsızlık. Konu için de, İzmir de tabanlık yaptırdığımdan bahsetmiştim, taktığım zamanlar gerçekten çok rahatım ama bu tabanlığı kullanabilmem için neredeyse iki numara büyük ayakkabı kullanmam gerekiyor ki ayak zaten 46 numara. Pratik değiller kısacası.

@MuratHan hocam canan doktor bisiklet için tabanlığa gerek yok dedi ayağa çok yüklenme olmuyor demişti. Koşu için ise durum farklı,basış tarzınıza göre ayakkabılar var.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Onur Ali İmren bide gökhan bey var ona da gitmiştim röntgen istemişti sadece, bu sefer canan hanıma gittim, 3 aydır hiç bisiklete binmediğimi söyledim geçmesi gerekiyor dedi herhalde o yüzden hem mr hem röntgen istedi

zor ilgileniyorlar biraz abartmak lazım gibi :)

• Beğen
@Hakan Beşikçi geçmesi mi gerekiyor dedi? :D

geçti mi peki? durumunuz nasıl?

ben geçen sene mr çektim,onun kayıtlarını alıp doktor doktor inceletmek istiyorum. Radyolog sanıyorum yanlış yorumlamış olabiliyor. neyse ben geçen sene çektirdiğim için benden istemedi sanıyorum. Çünkü çabuk değşiklik olacak şeyler değil. Yatırdı muayene etti. @Cem Unden benim dizlerden ses gelmiyor,iyi miyim sizce :p

doktorlar epey temkinli davranıyor.

@Cem Unden ferrari bin demiş bisiklete?

@Onur Ali İmren geçmesi gerekiyor dediği ağrı olduğu zaman bıraktın mı geçiyor demek istiyor da ben bırakmadım 50 60 km sonra ufak bi ağrım oluyordu turdan sonra geçiyordu öyle bin bin kalıcı oldu, bi ağrı oldumu önemsemek lazım ara verip geçmesini beklemek lazım diyor işte

• Beğen
@Cem Unden
Daha önce bahsettiğim 6 aydır kullandığım gnc triflex h.a. bu işe yarıypr işte...Kullandığım sürece rahatım... :)

Ya beyler size chondromalacia patella tanısı kondu mu raporda yazıyor mu?

Benim ilk çekilen mr'da bu yazıyordu.

Tanı : medial meniscus arka boynuzunda grade 2 mukoid dejenerasyon.

2.mr'da ise bir sorun yok gözüküyordu.

Doktorlardan hiçbiri bana Kondromalazi patella demedi . Yalnız son gittiğim spor hekimi yarım ağız Kondromalazi patella dedi. Grade söylemedi . Geçer mi dedim ; bi geçmez dedi sonra mr'a bakıp geçer dedi.

Gittiğim doktorlardan biri hiç mr'a bakmadı . Sizde tanı ne yazıyor? Benim bütün belirtiler cp'yi gösteriyor . Ltf cvp verin. Kafayı yiyecem artık

@Anonim sizinkinin içinde msm var mı ? Ağrıyı o keser. Sizin durum bize göre hafif bence

(link)

@Cem Unden Benim gittiğim doktorda bana bak dedi biz bu konuyla ilgili her sene bir hafta uluslararası kongreye katılıyoruz ve her kongre çıkışında e bunun tedavisi tanısı ne şimdi diyoruz dedi...Hatta açık açık bunun tedavisi yok her doktorda tam net bişey diyemiyor dedi...Bu yüzden sen bunu diz boşluğu olarak bil dedi...

Bir tane herif var bunu yendiğini söyleyen. Kitabının bir kısmını okumuştum, aynı bizim gibi bisiklette kendini zorlamış, yokuşlara vurmuş falan. Sonra uzun uzun yürüyerek yendiğini söylüyor ama kitabın tamamını okumak lazım. Genelde söylediği şey ekleme fazla yüklenmeden sürekli hareket halinde tutmak. Biz de sayfalardır bunu konuşuyoruz zaten. Ben şimdi satın alacağım kindle versiyonu.

(link)

Alamadım, satıştan kalkmış :/

Blog'a yazmaya devam ediyor, takip edeceğim ben de bundan sonra.

(link)

@Onur Ali İmren, bisiklet için elbette bütün bir tabanlığa gerek yok fakat, yine pedala basarken içe ya da dışa eğimli basılabiliyor ki, bu da bir süre sonra yine dizlerde hasara sebep oluyor. Aşağıda linkte ki eğimli plastik parça bu eğriliği gidermemize yarıyor. Bir nevi bisikletçiye has tabanlık diyebiliriz. Bu arada hangi sporu yapıyor isek o spor dalında uzmanlaşmış hekimlere gitmek en iyisi, diğerleri maalesef bu konuda tecrübe sahibi olmadıkları için olaya dar bir açıdan bakıp teşhis koyabiliyorlar.

(link)

https://i.hizliresim.com/7bMLNW.jpg

@Cem Unden Gittigim fizik tedavici dr hyaluronic-acid ignesini onermisti, son prp ignem bana 1 hafta yatak istirahatine sebep oldugudan korkup yapamadim, kisin isten vakit buldugumda fizik tedaviye basliycam ve doktorum gerekli gorurse yaptiririm, ancak solgarin hyaluronic acid supplemenetini kullandim 2 ay. Kullaninca rahat kullanmayinca fena oldum diyemem, supplementlerin etkisi bende %10 u gecmez. H.acid kayganlastirici gorevi goruyor dizde ve hasarin buyumesini onluyor(mus).

@Anonim bende yaptigim arastirmada ve doktorlardan aldigim cevaplarla bu sonuca varmistim maalesef, bu cp nin tanisi ve tedavi yontemi bol keseden heryerde ve herkeste var ama sonucta bunu yendim grade 3 ten geri dondum diyen yok ne hasta var ne doktor.

@Ender A. Bu kitabi buldugumda amazondan yorumlari okumustum yanlis hatirlamiyorsam yeni bir metod yok var olan tedavi teknikleri ile basardigini soyleyen bir iddiaci. Amerika bi yandan muhtesem bir kaynak cp yaziyorsunuz onlarca video resim ve yazi var hatta doktorlar cikip video yapmislar, tabi birde bu isten para kazanmak isteyenler var, dusunsenize bir kitap yazip bu hastaligi yendik buyrun alin desek bizim gibi belki yuzbinlerce diz hastasi kikirdaklarinin duzelecigini sanarak sarilacaktir bi umitle. Umarim yaniliyorumdur ve siz okudutan sonra bilgi paylasirsiniz ve ogreniriz.

@Cem Unden 15 sayfa sonra birde cp olmadiginizi ogrenirmissiniz ;) siradan bir mr da cok net cikmasi gerekiyor cp nin bu kadar karmasik bir durum degil, ikinci mr da cikmamis demek biraz entersan. Bence tavsiyeyle iyi bir doktora gorunun mutlaka, belkide cp degil baska bir bag hasari vardir.

@MuratHan bisiklet sporu uzerine uzmanlasmis ortopedist spor hekimi var mi? Bilen varsa yardimci olsa ne harika olur, mesela torku konya takiminin spor hekimi kimdir? Ya da koca forumda bu isin uzmani sudur diyen yok mudur ? Bu basliktan 10 kisi gider bence :)

@Cem Unden, sanırım İstanbul'daki şubelerinde yapıyorlar bu işi, keza 150 euro gibi rakamlardan bahsediliyordu forumda. Elbette emeğe ve getirisine saygı ama fiyat gerçekten çok fazla. Bir de yapılan ayarın doğruluğuna güvenebilirmiyiz yaptırıp deneyen oldu mu bunu da bilmek lazım.

• Beğen
Geri