Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@berk d. Kitabın ticari kaygıyla yazılmış olabileceğini ben de düşündüm ama adamın söyledikleri benim tecrübelerimle uyumlu. Zaten adamın öyle bir dili yok. İşte diz ağrılarını yok eden gizli formül falan diye ortaya çıkmıyor. Zaten öyle bir amacı olsa daha çok artrit üzerine propaganda yapardı. Blogu biraz okursanız zaten anlarsınız.

Neyse ben size hangi doktora gittiniz diye soracaktım. Ya da gittiğiniz doktorlar arasında hangisini tavsiye edersiniz?

Torku bisiklet takımının spor hekimi dışardan bir doktor. Takımla beraber değil sürekli. Ben bi ara sorduğumda öyle dediler. Ama daha net bilgi almaya çalışacağım.

Bir de atrophy problemi var. Kaslar kullanılmadıkça küçülüyor. Problemler artıyor. Ben bisiklete binerken baya güçlü quadriceps kaslarım vardı, şimdi bakıyorum dizimin üst kısmı baya incelmiş.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@Ender A. Blogu okuyorum şu anda . Bu adamı daha önceden duymuştum. Fakat laf arası kaynadı gitti. Teşekkürler

@berk d. Blogda prp ve hylöranik asid tedavisi görenlerinde yorumları var. Prp için ağrı kesilmezse 3 kezden fazla vurdurmayın diyor.

Bundan sonra diz için bir defter tutacağım. Neler ağrıyı artırıp azaltıyor not alacağım. Bol bol su , kola , alkol yok . Karbonhidratı azalt vs. Zaten kola içtiğim zamanlar ağrı artıyordu . Bıraktım fark etti.

Bendeki en büyük sorun uykuda dizi kırıp uzun süre aynı pozisyonda kalıyorum . Sonra sabah bir facia.

@berk d.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ender A.
Bisiklete yeni başlayanlar için, bu sorunun olmaması için önerileriniz nelerdir?

• Beğen
@Kerem Ozan Ay bence doğru kal ayarları, sele boyu , doğru kadro kısaca fitting ; sporu fazla abartmamak ; doğru beslenme , stressiz yaşam ; en önemlisi de sorunun erken tespiti için en geç her altı ayda bir ortopedi , kalp , spor hekimini ziyaret etmek , bol bol su , doğru supplementler . Ailenizdeki ortopedik , kalp vs hastalıklar varsa ona göre önlem almak.

Şimdilik aklıma bunlar geliyor.

@Ender A. (link) kıtabi burada buldum
kas azalması bende de var, hatta sag bacakla sol arasında fark var gibi. Aslında doktor tavsiye etmek bu konuda çok zor, hiçbiri bana tedavi olabileceğimi vaad etmedi, yani en iyi doktor bu diyemem, ama şunu diyebilirim, bence teshis konuldu ise yapılacak ilk iş fizik tedavi merkezi, ve kasların azalmasını kısalmasını gerginliğini durdurmak ve donus suresını kısaltmak. Esas ihtiyac ki bu benim de hala ihtiyacım çok iyi bir fizik tedavi merkezi bulmak.

• Beğen
Tepkiler: Ender A.
@Kerem Ozan Ay ısınma esneme hareketlerini yapmak lazım ayrıca tura başladığınızda ilk bi 15 dk yavaş sürmek de mantıklı geliyor hem kaslar ısınır aynı şekilde tur bitiminde de yavaşlayarak bitirmek, eve kadar son tempoyla gelmemek lazım :)
Birde Pattern Overload diye bişey var, benim gibi hiç spor yapmayıp sadece bisiklet sürüyorsanız dengesiz kas oluşumu olabiliyor bu da sakatlığa yol açabiliyor, benim patella kaymış bu yüzden olma ihtimali var

@Cem Unden Hocam ben dizimi uzun süre hareketsiz bıraktığımda eklemde bir yumuşama hissediyorum. Yani şöyle, mesela normalde dizimi büküp açtığımda kıtlama olur, kıtlama olayı da genelde ağrım olmadığı zaman oluyor. Enflamasyon olduğunda kıtlama olmuyor, sanırım eklemde sıvı birikmesi ile ilgili bir durum bu. MR'ları çektirirken dizin durumu da önemli mesela. Dizi zorladığınız zaman giderseniz MR'da sıvı artışı görünüyor, o zaman ortopedist daha iyi bir yorum yapabiliyor, işte dış tarafta sıvı birikimi var, IT band sendromu olabilir diyor vs. Ancak ağrınız çok fazla olmadığı bir zaman giderseniz yorumlama sizin bir şeyiniz yok şeklinde olabilir.

@Ender A. Evet , nedense her doktora gittiğimde kendimden beter insanları görünce ağrım geçiyor. Biri tekerlekli sandalyede geliyor , öbürü koltuk değneğiyle

Richard Bedard'a bakarsak bu işin tek çözümü yürümek .

Bende uzun süredir baker kisti olmuyor yada çok hafif. Sizde durum nasıl ?

Bunlarda insan

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Kışın halı sahada diz dize çarpışmıştık arkadaşla, maçtan sonra sağ dizimde inanılmaz bir ağrı vardı. Hatta ilk gün yürümekte bile güçlük çekiyordum, dizi kıramıyordum. ters bir duruma düştüğümden, acaba bağlar mı hasar gördü diye doktora gittim. Uzandım, diz kapaklarımı yanlış hatırlamıyorsam yukarı ittirdi ve yerine getirmeye çalışmamı söyledi. Ben de oldum olası diz kapaklarımı oynatmaktan korktuğum için yapmaya çekindim.
Derdim spor sakatlığıyken bu bahsettiğiniz tanıyı koymuştu bana, ben de “öyle bir derdim yok, benim meseleye baksak” diye geçiştirmiştim. Doktor da ileride başıma dert olabileceğini söylemişti.
Yaklaşık 5 aydır yoğun bir şekilde bisiklet sürüyorum ve 1-2 aydır sol dizimde zaman zaman ağrı oluyordu. 2 hafta önce bayağı arttı ağrı, 2 haftadır dinleniyorum. Menisküsten şüpheleniyordum ama neredeyse unuttuğum şu hastalığı hatırladım şimdi. Diz kapağının üstünden, dizin içine doğru bir ağrı giriyordu. Şimdi neredeyse ağrı geçti. 4 gün sonra 10 günlük bir tura çıkıyorum, ondan evvel biraz moralim bozuldu şimdi.
Konuyu eve geçince okuyacağım, şu aşamada tedavisi vardır umarım. En kısa sürede doktora gideceğim.

@Cem Unden Benim diz arkasında ağrı olmuyor hocam. Yalnız bir sefer 200 km üstü bir tur yapmıştık, o zaman ağrımıştı ama seleyi biraz yüksek ayarlamışım herhalde o gün. Sele yüksek olduğunda diz arkasında ağrı yapar biliyorsunuz.

"...We developed a plan based on walking. She couldn't walk much, but we started to do it every day, like 300 steps, and with stopping. Days passed; she started to feel better. It was funny because even though she was in pain at the beginning while walking, the next day she could feel the difference when trying to walk the same distance and felt progressively better. After 4 weeks we reached a point in which she was able to walk between 4,000 to 5,000 steps per day."

Aynen benim hikayem de bu şekilde yürüme ile ilgili.

@berk d. Link için teşekkürler ama 30 lira vermek istemedim şimdi e-book'a. Adam sonuç olarak bol bol yürüyün diyor.

• Beğen
@Ender A. Eksersizlerim arasına yürüyüşü de ekledim. Dükkan çıkışı zor olsada sevmesem de yürüyüş iyi geliyor gibi bu arada sabahtan core stability hareketlerini yapıyorum. Kışın bol bol yürüyüp sebzeye ağırlık vereceğim. Umudum arttı.

Birde cp olanlar merdiven inip çıkarken ağrı çekerler diyor. Ben de hiç olmadı o bazen ikişer basamak çıkmayı denedim o zaman ufak ağrı yapar hemende geçerdi. Sizlerde ne oldu?

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Merdivenlerde benim de sorunum yok.

• Beğen
benim merdiven inmem cikmamdan daha korkutucu, dizim bosaliyor gibi oluyor. Tutunmadan inmem imkansiz. Bugun barbaros bike&outdoora ugradim asagi dogru yururken bile rahatsiz oldum. Cikarken surtunmeyi, inerken dizimde bosalmayi hissedebiliyorum.

Bugun firsatini bulup aktif pedala ve bike&outdoor a ugradim, biraz onlarla da konustum bu konuyu, bike fit in city bike larda cok gerekli olmadigini soylediler. Yurume yuzme ve paca corbasi takviyesi onerildi ;) herzamanki gibi. Bu arada escape air cok guzel bir bisikletmis, biraz retro biraz fitness sevenlere tam olmus. Yalniz 2 yaprakli, 2x9 sizce dizler icin daha yorucu olabilir mi?

• Beğen
@berk d. Kaptan paça çorbasını geç . Şehir efsanesi o. İliğin suya geçmesi için oniki saat kaynaması gerekiyormuş. En kral işkembeci bile üç saatten fazla kaynatmıyormuş. Aynı zamanda kolestrol artırıyor. Benim babam eskiden çok içerdi. Şimdi yüksek kolestrol yüzünden et yiyemez halde.

Ben paça çorbasını da denedim. Ama p kadar kaynatmam imkansız. Dana kemiğinden ilik çorbası yaptım . Dizden başka herşeye iyi geldi anlarsın :)

Benim dizimde boşalma çok az oluyor. En büyük sorunum gece uykuda diz üstüne yatmam devamlı dönmeö dizi kırıp yatmam . Uykuda çok döndüğüm için önlem alamıyorum. Bacak arasına yastık da koysam orda durmaz

Senin durumun bizden daha ciddi gözüküyor. En iyisi bir süre sana acı veren şeylerdem uzak durmak

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Bugün dizimdeki sıkıntı nedeniyle doktora gittim emar veya röntgen çekmedi kontrol edip ilaç verdi ve 1 ay bisiklete binmememi söyledi. Arkadaş 1 ay nasıl geçecek :(

• Beğen
Geri