@ceto7856
Ayak taban bozukluğu pek önemsenmiyor ama bu tür rahatsızlıkların, travmalar dışında ki bence bir numaralı sebebi. Tabanda ki bozukluk bütün iskelet sistemini etkiliyor, kas yapısı da dediğiniz gibi dengesizleşiyor, olması gerektiği gibi gelişmiyor. Haliyle yeterli destek bulamayan hassas bölgeler en ufak zorlamalar da arıza çıkartıyor. Yaklaşık sekiz sene önce İzmir de, bel ve diz ağrısından dolayı, doktor tavsiyesi ile ayak taban testi yaptırdım, sol ayağım bariz, sağ da ise hafif dışa basma sorunu tespit edildi, yürürken iki, üç km sonrası dizlerde özellikle sol dizimde yoğun ağrı oluyordu. Tabanlıkları kullandıktan sonra bayağı bir faydasını gördüm, ağrı sızı olmadan istediğim kadar yürüyebiliyordum. Uzun bisiklet sürüşlerine başladım, sonrasın da verilen tabanlığı kullanmayı bıraktım, şu an sol diz de zorlandığım anlardan sonra patella altında ödem oluşup ağrı ve batma yapıyor. Can sıkıcı bir durum, zorlamaya gelmiyor. Bir kaç hafta dinlendirmek gerekiyor. Tabanlık her ayakkabı ile kullanılmıyor, bisiklet üzerin de pedala basış şekli ince ayar gerektiriyor onuda yapamıyoruz. Salonda bir müddet ağırlıkla ve ağırlıksız bacaklar üzerin de çalıştım, az çok faydasını gördüm ama kas istediği kadar gelişsin, taban kötü basıyorsa hasar, ağrı, sızı kaçınılmaz oluyor.