Valla yazdığınız düşüncelerin birebir altına imzamı atıyorum, aynı şeyleri düşünüyoruz buna tıp seçmemekte dahil
.
Ben 1 sene 3 aydır bu problemden muzdaribim, ondan önce de merdiven inerken vs sızlamalar vs oluyordu veya araba kullanırken uzun sürüşlerde sızlama oluyordu fakat bacağı uzatmakla geçiyordu ki muhtemelen bu da başlangıç evreleriydi.
1 sene 3 aydır ciddi olarak yaşıyorum bu problemi, özellikle 1 senedir sağ dizimde sürekli bir şişlik, bir ödem hissiyatı hep vardı yataktan kalkamadığım zamanlar oldu. Bu alanda gittiğim doktor alanının muhtemelen en iyi 5 inden biridir, belki de en iyisidir. Ama hep söylediği şey bu rahatsızlığın belli bir yerden sonra beni bırakacağıydı.
Son 3 aydır eski ödem ve şişlik hissiyatım yok, dizlerimi eskisine göre çok iyi hissediyorum. Otururken hala ağrım var ama önceden dayanılmaz ve beni terletecek derecede ağrılar oluyordu, şu anda hafif dayanabilir ağrılar oluyor. Bu arada son 4-5 ayda 10 kilo aldım, kesinnikle spor ve egzersiz yapmıyorum ilginçtir ki bu dönemde dizlerim iyiye gitti.
Sanıyorum belli bir süre sonra tabii dizleride dinlendirirseniz fibröz doku oluşuyor (yanlışsam lütfen bilgililer düzeltsin) ve bu dokular kıkırdak gibi değil daha sert ama yine de o boşlukları kısmen dolduran dokular, sanıyorum benim vücüdum artık ağrı yapmaktan yoruldu
Bundan 2 -3 ay öncede solgarın glukozamin chondroitin ve msm ini kullandım ama kesinnikle bu iyileşmeyi ona bağlamıyorum, çünkü öncesinde de iyileşme emareleri vardı. O yüzden başrolu solgara veremeyeceğim...
Şimdilik yapılabilecekler, en önemlisi dizlere yük bindirmeden spor, daha sonrasında beslenme düzeni ki ben bununda çok önemli olduğuna inanıyorum, sebze meyve et gibi şeyleri ölçüsünde yiyen insanlarda vücut daha sağlıklı üretim yapacaktır, tatlı, şeker ve vücuda ağır gelen diğer şeylerin fazla yenmesi eminim ki sağlıklı şeylerin etkisini bile baltalayabiliyordur.
Bunun dışında prp, kök hücre gibi tedavilerin olması beklenen potansiyel ufak etkilerinden medet umacağız. Samumed bu alanda özellikle ciddi çalışmalar yapıyor, faz 3 teler ve 2022 nisan gibi ürünü çıkarmayı planlıyorlar fda dan onay alabilirlerse ki balon çıkmazsa gerçekten eklem tedavilerinde bir çağ açılacak.
En kötü ameliyat falan birşeyler yapılır, en en kötü çok mu ağrı çekiyoruz son nokta olan protez yapılır
Yine uzun yazdım ama gerçekten birikmiş durumdayım daha neler neler yazarımda neyse artık...
Kondromalazi bence toplumda sık görülen bir durum, 20 yaş üstünde %50 oranında gözüktüğü bilimsel yayınlarda söyleniyor. Bende muhtemelen yıllardır fakat artık vücut dayanmayı geçen sene bıraktı, çünkü amatör düzeyde çok çeşitli sporlar yaptım ve vücudumu çok hor kullanıp dizlerime baya bir yüklendim.
Benim bu konudaki en büyük inancım diz ağrıları büyük ölçüde azaldıktan sonra ciddi bir biçimde spora yüklenmek, ben mesela şu an dizlerimi eskisine oranla çok daha iyi hissediyorum fakat başka bir durumdan dolayı operasyon olacağımdan spor yapamıyorum.
En başta ağrılar hissedilebilir fakat 1 2 hafta sonra bence azalacaktır. Başlangıç için egzersiz iyi olabilir fakat ben şunu farkettim, 3 ay egzersiz yaptığımda görmediğim etkiyi fitnessta birkaç bacak hareketi yaptığımda gördüm