Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

patella zedelenmesi tespit etti patelle diz korsesi verdi 10 gün kadar takıcam. ismini zikretmek istemediğim bir enjeksiyon haftalık vurulacakmış enjeksiyon vücutta ödeme neden olabiliyor dedi

Geçmiş olsun Lemi abi. Allah daha büyük hastalık vermesin. En kısa zamanda iyileşmen dileği ile.

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Scudo
Arkadaşlar merhaba bu kondromalazi ağrısı tam olarak dizin neresinde ne şekilde (yanma,batma,yırtılma,darbe almış gibi vs.) oluyor herkeste şişlik, kızarıklık vs. oluyormu,elle dizi ve diz çevresine baskı yaptığınızda ağrı oluyor mu ? Bacak serbest pozisyondayken patellanın oynaklığı ne durumda oluyor,yani elinizle sağa sola çok rahat şekilde hareket ettirebiliyormusunuz ?
Ben de olmasında şüpheleniyorum fakat Cerrahpaşada gittiğim doktor eliyle diz çevremi muayene edip birşey yok sende dedi,teşhisi bu kadar besit mi gerçekten ?

Arkadaşlar merhaba bu kondromalazi ağrısı tam olarak dizin neresinde ne şekilde (yanma,batma,yırtılma,darbe almış gibi vs.) oluyor herkeste şişlik, kızarıklık vs. oluyormu,elle dizi ve diz çevresine baskı yaptığınızda ağrı oluyor mu ? Bacak serbest pozisyondayken patellanın oynaklığı ne durumda oluyor,yani elinizle sağa sola çok rahat şekilde hareket ettirebiliyormusunuz ?
Ben de olmasında şüpheleniyorum fakat Cerrahpaşada gittiğim doktor eliyle diz çevremi muayene edip birşey yok sende dedi,teşhisi bu kadar besit mi gerçekten ?

Dizkapağı arkasındaki kıkırdakta bozulma sonucu oluştuğu için iyi muayene eden bir hekim muayenede kıkırdağın sürtünmesini hissedebilir ve kolaylıkla teşhis koyabilir hatta bu arada sende bu sürtünmeyi hissedebilirsin. Şişlik kızarıklık olması gerekmez, basma ile ağrı hassasiyet yaşayabilirsin

Bende de aynı şekilde, oturunca belli bir yerden sonra ciddi ağrı tutuyor, umarım ben de sizin gibi zamanla düzelirim.

Gittiğim doktorlar açıkcası alanındaki en iyi doktorlardandı, diğer eklemlerim de tamamen rahat diyemem açıkcası her eklemimde ufak ufak sorunlar hissediyorum. Şu ana kadar bir tanesi antinükleer antikor ve romatoid faktör için kan tahlili yaptı ve onların da sonucunda bir problem çıkmadı. Her seferinde soruyorum, sistemsel bir problemim olabilir mi diye ama her seferinde bu problemlerin yıpranma sonucu olduğu söylendi ki spor yapan veya vücudunu zorlayan biri de değilim açıkcası.
Bende de aynı şekilde, oturunca belli bir yerden sonra ciddi ağrı tutuyor, umarım ben de sizin gibi zamanla düzelirim.

Gittiğim doktorlar açıkcası alanındaki en iyi doktorlardandı, diğer eklemlerim de tamamen rahat diyemem açıkcası her eklemimde ufak ufak sorunlar hissediyorum. Şu ana kadar bir tanesi antinükleer antikor ve romatoid faktör için kan tahlili yaptı ve onların da sonucunda bir problem çıkmadı. Her seferinde soruyorum, sistemsel bir problemim olabilir mi diye ama her seferinde bu problemlerin yıpranma sonucu olduğu söylendi ki spor yapan veya vücudunu zorlayan biri de değilim açıkcası.
Hocam doktor konusunda çok haklısınız,ben 9 ay önce bir atlayış yaparken sert şekilde kalça üstüne düştüm bir iki günde ağrılarım geçti fakat 2 ay sonra bütün vücudumda semptomlar görmeye başladım,o yaşıma kadar eklem,kas ağrısı vs. yaşamıyordum ama o tarihten beri boyun,sırt,kol,bel,kalça,bacaklarda hem eklem ağrısı hemde sinir sıkışması belirtileri yaşıyorum profesöre,doçente gittim çok detaylı kan tahlilleri,EMG,EEG,SEP,ilaçlı-ilacsız MR çekildim.Ortada hâlâ bir tanı yok,psikolojik diyerek ilaç kullandırdılar 3 ay boyunca, o da sıfır etki etti.
Dediğiniz gibi inanın bu yaşta böyleysek yaşlanınca ne olacak onu düşünmeye başladım.

Kondolmalize patelladan kurtulabilen varmı

• Beğen
Tepkiler: ERDEM0619
Dizimi hiç katlamamaya çalışarak 3 ay gecirdim bu sürede hiç bisiklet kullanmadim. Merdiven çıkmamaya özen gösterdim.doktorun verdiği Glukozamin hapları ve kremleri kullandım. Şu anda evden ise her gün gidip gelebiliyorum (toplam 7 km) ama bundan sonra uzun turlara çıkmayacağım eskisi gibi olamayacağımı biliyorum.

10 seneden fazla oluyor, sol dizim için grade 4 patellar kondromalazi teşhisi konulmuştu. Sol ayağıma birazcık yüklenince diz kapağımın altına bıçak sokuyorlar gibi oluyordu. Doktor da muayene ederken dizimde bir bölgeye bastırmıştı ve ah diye bağırınca direk teşhisi koymuştu. Mr falan da çektirdim tabii. Fizik tedavi yazdı, iki hafta boyunca hafta içi her gün 1.5 saat beş aşamalı bir fizik tedavi gördüm. Önce elektrot bağlayıp kas güçlendirme, sonra ultrason, sonra buz, sonra belli hareketlerin çalışılması gibi aşamalar. İki hafta sonunda normal bir şekilde yürüyebiliyordum. Kilom çok ideal olmadığı için koşmaya kalkarsam dizlerim acıyabiliyor, ama istediğim kadar bisiklete binebiliyorum sorun olmuyor. Sele boyu vs ideal olmalı tabii, bike fit yaptırılabilir. Benim düşüncem yapabileceğiniz şeyler kilonuz fazlaysa öncelikle ideal kilonuza inmek, 1-2 kilo bile çok farkeder. Dizden yukarıdaki üst bacak kaslarınızı güçlendirmeniz de gerekli. Dizden sorun yaşarken spor yaparak bunu yapamadığınız için fizik tedavide elektrot ile kasıp gevşeterek bu güçlenme sağlanıyor.

Ben ayrıca tekrar sorun yaşamamak için 2 ay kadar günde iki kere glukosamin kondroitin msm alıyorum, sonra 1-2 ay ara verip tekrar başlıyorum. D vitamini seviyenizi yüksek tutmanız da kas ve eklem sağlığınız için çok önemli, ben günlük 10.000 IU olacak şekilde destek alıyorum.

3 farklı yöntem ile kesin olarak tedavi edilebiliyor arkadaşlar.

1. Otolog kondrosit transplantasyon (kişinin kendi kıkırdağının laboratuvar ortamında çoğaltılıp 2 seansta nakledilmesi)
2. Allogreft transplantasyon (kadavradan alınan kıkırdağın nakledilmesi)
3. Mozaik plasti (eklemin yük binmeyen bölgesinden alınan kıkırdağın aynı seansta defektli bölgeye nakledilmesi)

Burada hangi yöntemin daha iyi olduğuna ya da kullanılacağına muayeneniz ve doktorunuzla görüşme sonucunda, defektin büyüklüğüne göre doktorunuz karar veriyor. Ayrıca kişinin ekleminin stabil olmaması durumunda yani ön - arka çapraz bağların durumu ve dizde bir dizilim bozukluğu varsa önce bu sorunların giderilmesi ve ardından da yine aynı seansta kıkırdağın onarılması işlemi yapılıyor. Türkiye'de bu işi en iyi yapan, hatta çok kritik ameliyatlar gerçekleştiren dünya çapında hekimimiz (link) Kendisi benim de doktorum. Sorunu olan randevu alıp gidebilir. Ankara - Çankaya'da özel muayenehanesi var.

Kondolmalize patella total diz protezin sebep olurmu

Kondolmalize patella total diz protezin sebep olurmu

Olmaz. TDP değil ama ilerlemiş durumlar için bazı artroskopik cerrahi girişimler yapılabiliyor gevşetme, tıraşlama vs gibi.

Size mr röntgen ve tomografimi gönderirsem bana yardımcı olabilirmisiniz

Size mr röntgen ve tomografimi gönderirsem bana yardımcı olabilirmisiniz

Hastalığınız için hekim görüşü almanız daha sağlıklıdır ama gönderin size yönlendirme açısından yardımcı olabilirim.

4.5 ay önce sol dizimden ameliyat oldum bu size daha açıklayıcı olurmu

Dosyalar

• 20211016_195748.jpg
    20211016_195748.jpg
    77,8 KB · Okunma: 38
4.5 ay önce sol dizimden ameliyat oldum bu size daha açıklayıcı olurmu

Sanırım patella çıkığı yaşamışsınız ve ilk mesajimda bahsettigim artroskopik yöntemlerden biri olan MPFL tamiri yapılmış. Operasyon öncesi veya sonrasında fizik tedavi aldınız mı?

Evet gördüm fakat ağrım yine eskisi gibi oluyor ama dizim allaha şükür stabil fizik doktorumda bu teşhisi koymuştu benim sormak istediğim 1 veya 2 derece kondolmalize ileri seviye gitmesini engellemek mümkün mü fizik tedaviyle ve hangi sporları yapabilirim

Evet gördüm fakat ağrım yine eskisi gibi oluyor ama dizim allaha şükür stabil fizik doktorumda bu teşhisi koymuştu benim sormak istediğim 1 veya 2 derece kondolmalize ileri seviye gitmesini engellemek mümkün mü fizik tedaviyle ve hangi sporları yapabilirim

Tabi ki mümkün. Kas imbalansının değerlendirilip giderilmesi, proprioseptif egzersizler ve spora dönüş şeklinde çalışılırız ama buradan egzersiz tarif etmem mümkün değil. İzmirde yaşıyorsanız eğer çok iyi fizyoterapi merkezleri var, yaşınızda genç mutlaka iyi bir fizyoterapi almanızı öneririm.

Çok teşekkür ederim

Bu sorunu yaşayanlar dizlerindeki ağrılar geçene kadar ne egzersiz, ne güçlendirme hiçbir şey yapmasın. Ben 2016 yılında bir motorsiklet kazası geçirdim ve 6 ay devam eden bir tedavi sürecim oldu. Tekrar yürümeye başladığımda dizlerimdeki ağrı tamamen geçmişti. Hasar görmüş olan kıkırdak yapının kendini onarması için mutlaka dinlendirilmesi gerekiyor. Hasar çoksa bu süre de uzar. Ağrılar geçince de günde bir iki kilometre yürüyüş yapın ve yavaş yavaş mesafeyi arttırın. Beslenme ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli şey bol su içmek. Ben bisiklete binerken bile çok az su içiyordum. Hala da aynıyım ama yeterli su içmeden herhangi bir takviyenin de işe yaraması imkansız. Binanın temeli olmadan üzerine kat çıkamazsınız. Bir de ayak tabanınıza mutlaka baktırın. Ayağın iç tarafı çukursa mutlaka tabanlık kullanın. Ayağın içe basması diz eklemindeki tüm dengeleri bozuyor. Tekrar bisiklete binecek duruma gelirseniz de kadansı mutlaka yüksek tutup seleyi de mümkün olan en yüksek şekilde ayarlayın.

Benim tecrübelerim bu şekilde. Herkese acil şifalar.

Arkadaşlar merhaba bu sorunu yaşayıp ta aşçılık yapan varmı veya is hayatında ciddi engel olabilecek bir sorunmu sizce ? yada işe girmek yıpranmayı daha kotu hale sokarmı şimdiden teşekkür ederim tecrübelerinizi bekliyorum :)

Geri