Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Medial menisküs yırtığım, ön çaprazımda injury, quad tendonumda bir kaç yırtığım var. bir yıldır bisiklet ile ilişkim kalmadı. soğuk uygulamalar, egzersizler, takviye gıdalar, dinlendirmeler… Bir türlü ağrımı hafifletemedim. Geçmesine değil hafiflemesine bile razıyım çünkü günlük hayatımı oldukça etkiliyor. Spor ile bağım neredeyse sıfıra indi. Sağlığınızın kıymetini bilin. Herkese geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Ciclista
Scudo
Soğuk uygularsanız iltihabi şişkinliğini azaltırsınız. Eklem sıvınızda hyaluronik asit var, ne kadar sıcak tutarsanız o kadar akışkanlaşır rahat hareket ettirirsiniz.

Merhabalar bende baştan sona yazdıklarınız okudum. Yaklaşık 2 hafta önce sol dizimi masaya çarpmıştım öncesinde de ara ara geceleri ağrıyordu pek sallamıyordum neyse o zaman doktora gittim röntgen çekti sadece ve zedelenme dedi ağrı kesici ve elastik bandaj verip gönderdi. Biraz dinlendim ayağımı uzattım falan herhangi bir spor yapmadan yürüyüş yaptıktan sonra bu sefer sağ dizimde ağrılar ve çıtlama sesi oluştu. Belki de sağ dizime daha fazla yüklendim solu yormayayım diye. Sonuca gelecek olursak şimdi yine doktora gideceğim bu diz içi ağrılar ve ara sıra çıtlama çok aralarda kütleme sesleri cp sebebi olabilir mi?

Medial menisküs yırtığım, ön çaprazımda injury, quad tendonumda bir kaç yırtığım var. bir yıldır bisiklet ile ilişkim kalmadı. soğuk uygulamalar, egzersizler, takviye gıdalar, dinlendirmeler… Bir türlü ağrımı hafifletemedim. Geçmesine değil hafiflemesine bile razıyım çünkü günlük hayatımı oldukça etkiliyor. Spor ile bağım neredeyse sıfıra indi. Sağlığınızın kıymetini bilin. Herkese geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun aynısını yaşadım yaşıyorum, biraz bilinçsiz spor biraz cahillik diyelim benimkine, bende bıraktım sporu artık, günlük yaşamı idame ettirecek kadar iş yapıyorum sonrası full dinlenme

• Beğen
Tepkiler: ozkanburak
Çok geçmiş olsun aynısını yaşadım yaşıyorum, biraz bilinçsiz spor biraz cahillik diyelim benimkine, bende bıraktım sporu artık, günlük yaşamı idame ettirecek kadar iş yapıyorum sonrası full dinlenme
Bende benzer sorunlar yaşadım 7 aydır bisiklete binmeyi bırakın merdiven bile çıkmıyorum. Oldukça düzeldim. 2 aydır güçlendirici sporlar yapmaya çalışıyorum. Bu hafta sonu bisiklete binmek gibi bir çılgınlık yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne olacak....

Proloterapi tedavisi olumlu sonuçlar verebiliyor kıkırdak tedavisinde.

Bu konu altında daha önce sık sık yazan biri olarak bir güncelleme yapayım. Benim diz ağrılarım 6-7 sene önce bir motosiklet kazası geçirip ayak bileğimdeki kırık nedeniyle 3 ay civarı bir süre yatmak zorunda kalmamdan sonra tamamen yok olmuştu. Travma etkisi mi yoksa dinlenmeye mi bağlıydı bilmiyorum. İyileştikten sonra hazır kurtulmuşken bisiklete dönmeyi düşünmedim ama ara ara çok kısa sürüşler yapıyordum. Bu sene bir arkadaşımın katkısıyla tekrar 40-50 km civarında kendimi çok aşırı zorlamadan bisiklete binmeye başladım. Son zamanlarda ağrılar tekrar kendini hissetirmeye başladı. Daha önce olduğu gibi bisiklete binerken neredeyse hiç ağrı olmamasına rağmen bir iki gün sonra dizlerimin etrafında ödem hissi ve ağrı hissetmeye başlıyorum. Benim gibi bisiklet üzerinde ağrısı olmayıp sonraki günlerde sorun yaşayan var mı acaba?

Diz sağlığı, cilt sağlığı bisiklet severlerin yüzleştiği çok ciddi sağlık sorunları. Daha 30 una girmemiş motosiklet eğitmenim dizlerinden yürüyemiyordu. Özellikle yokuş inerken dizlerim ciddi üşüyor. Yaş da kemale erdi artık ya korkuyorum bişey olacak diye ne yalan söyleyeyim. Sağlık sorunu yaşayan tüm arkadaşlara sağlık ve afiyet diliyorum.

Zorlu bir sürüşün ardından başlayan ve bir aydır bir türlü tamamen geçmeyen ve ara ara gelen diz ağrısı yüzünden ortopediste gittim ve kondromalazia patella teşhisi koydu. bisikleti azaltmamı, binerken dizleri zorlamamamı söyledi. kaslarımı güçlendirmek için egzersiz önerdi. Bisiklet binemeyecek olmaktan çok çekiniyorum. Bu konuda yazılanları okudum, anladığım kadarıyla bisiklet binemeyecek duruma gelenler de var, hala binebilenler de var. Bir şekilde bu hastalığı aşmış olanlar yazarlarsa sevinirim, morale ihtiyacım var.

Zorlu bir sürüşün ardından başlayan ve bir aydır bir türlü tamamen geçmeyen ve ara ara gelen diz ağrısı yüzünden ortopediste gittim ve kondromalazia patella teşhisi koydu. bisikleti azaltmamı, binerken dizleri zorlamamamı söyledi. kaslarımı güçlendirmek için egzersiz önerdi. Bisiklet binemeyecek olmaktan çok çekiniyorum. Bu konuda yazılanları okudum, anladığım kadarıyla bisiklet binemeyecek duruma gelenler de var, hala binebilenler de var. Bir şekilde bu hastalığı aşmış olanlar yazarlarsa sevinirim, morale ihtiyacım var.

Mr çekildi mi.
Mr çekilmeden teşhisi koydu ise Mr çektirip tekrar başka bir hekime de görünün. Farklı bir rahatsızlık oluşmuş olabilir.
Ayrıca sele pedal vs ayarlarınızı kontrol edin.
Buz tedavisi iyi gelebilir. Günde 2 kez 20 şer dk buz uygulayın. Bir süre lunge, squat gibi dizi zorlayan hareketlerden uzak durun.
Faydasını görürsünüz..

• Beğen
Tepkiler: bis212
Bu konu altında daha önce sık sık yazan biri olarak bir güncelleme yapayım. Benim diz ağrılarım 6-7 sene önce bir motosiklet kazası geçirip ayak bileğimdeki kırık nedeniyle 3 ay civarı bir süre yatmak zorunda kalmamdan sonra tamamen yok olmuştu. Travma etkisi mi yoksa dinlenmeye mi bağlıydı bilmiyorum. İyileştikten sonra hazır kurtulmuşken bisiklete dönmeyi düşünmedim ama ara ara çok kısa sürüşler yapıyordum. Bu sene bir arkadaşımın katkısıyla tekrar 40-50 km civarında kendimi çok aşırı zorlamadan bisiklete binmeye başladım. Son zamanlarda ağrılar tekrar kendini hissetirmeye başladı. Daha önce olduğu gibi bisiklete binerken neredeyse hiç ağrı olmamasına rağmen bir iki gün sonra dizlerimin etrafında ödem hissi ve ağrı hissetmeye başlıyorum. Benim gibi bisiklet üzerinde ağrısı olmayıp sonraki günlerde sorun yaşayan var mı acaba?
Osteoartrit sonrası kemik sürtünmesinden ağrı, şişkinlik olur. O eklemi kullanmazsanız ağrı diner.

Ben bu sorunu 11-12 sene önce yaşadım ve maalesef tam anlamıyla iyileşme olmuyor. Yaş çok gençse durum değişebilir ama ağrılar tamamen geçmeden bisiklete binme. Bindiğinde de düz yolda dizlere fazla yüklenmeden 10-15-20 km gibi mesafeyi yavaş yavaş arttırarak dizlerinin durumunu takip et. Bisiklette önemli bir bike fit sorunu varsa hemen düzelt. Yürüyüş yapabilirsin. Kalça kaslarında zayıflık varsa diz kapağının hareketini bozuyor. Bol bol yürüyerek bunu dengeleyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: bis212
Mr çekildi mi.
Mr çekilmeden teşhisi koydu ise Mr çektirip tekrar başka bir hekime de görünün. Farklı bir rahatsızlık oluşmuş olabilir.
Ayrıca sele pedal vs ayarlarınızı kontrol edin.
Buz tedavisi iyi gelebilir. Günde 2 kez 20 şer dk buz uygulayın. Bir süre lunge, squat gibi dizi zorlayan hareketlerden uzak durun.
Faydasını görürsünüz..
Mr çekilmedi. ikinci bir doktora görünmeye kara verdim, randevu aldım haftaya gideceğim. Seleyi briaz daha yükselttim. biraz iyileşip az da olsa bisiklet binmeye başlayınca bike fit yaptıracağım.
Ben bu sorunu 11-12 sene önce yaşadım ve maalesef tam anlamıyla iyileşme olmuyor. Yaş çok gençse durum değişebilir ama ağrılar tamamen geçmeden bisiklete binme. Bindiğinde de düz yolda dizlere fazla yüklenmeden 10-15-20 km gibi mesafeyi yavaş yavaş arttırarak dizlerinin durumunu takip et. Bisiklette önemli bir bike fit sorunu varsa hemen düzelt. Yürüyüş yapabilirsin. Kalça kaslarında zayıflık varsa diz kapağının hareketini bozuyor. Bol bol yürüyerek bunu dengeleyebilirsin.
bisiklet binmeyi bıraktım. dediğiniz gibi ağrıların geçmesini bekliyorum tekrar binmek için . kendimi zorlamadan yürüyorum, dizi kırmadan ayak çırpma hakreketi yapıyorum, doktorun verdiği egzersizleri de evde yapıyorum. şu an siz günde 70-80 km gibi mesefeleri yapabiliyor musunuz bisikletle? yoksa kondromalazi patelladan sonra bisikletle tur yapmak imkansız mı ?

@bis212 Ben de 6-7 sene gibi bir süre hiç uzun tur yapmadım. Bu sene 40-70 km arası turlar yapmaya başladım ama haftada yalnız bir iki gün biniyorum. Eskisi gibi ağrılarım yok ama kendimi çok zorlamıyorum bisiklet üzerinde. Ağrılarım olduğu dönemde belki 10 farklı doktora muayene oldum. Genelde straight leg lift egzersizini öneriyorlar ama bunu yaptığımda ağrılarım artıyordu. Dizlerin arasına yastık alıp sıkmak da ha keza aynı. Bu nedenle farklı arayışlara girip en sonunda yürümenin bana daha iyi geldiğini buldum. İlk yürümeye başladığımda kalçamın dış tarafındaki kaslarda (gluteus medius ve piriformis kasları) ciddi bir ağrı oluyordu. Genelde oturarak iş yapıyordum ve bisiklet üzerinde de oturduğunuz için bu kaslar çok az çalışıyor. Yürüyüşlere devam ettikçe bu bölgedeki ağrılar da yok oldu. Diz çevresindeki kasların kuvvetlendirilmesinden çok kalça kaslarının kuvvetlendirilmesi daha önemli bence. Diz kapaklarındaki dengesizliğin ana sebebi bence bu. Yok eğer ben çok yürüyorum diyorsanız quadriceps kaslarının dominasyonu da sözkonusu olabilir. Bu da diz kapağını femura yapıştırır ve sürtünmeyi arttırır. Bunun nedeni de selenin çok alçak ya da olması gerekenden daha ileride konumlanması olabilir. Selenin çok yüksek ya da çok geride olması da hamstring kaslarını fazla çalıştırıp yine dengesizlik oluşturur. Ayrıca IT bandında da fazla gerilmeye neden olup diz kapağının yana doğru çekilmesine neden olabilir. Yaptığım araştırmalardan çıkardığım sonuçlar bunlar.

Röntgende diz kapağında dış tarafa kayma olup olmadığı görülebiliyor aslında. MR'da kıkırdağın durumu ve sıvı artışı olup olmadığı izleniyor. Diz kapağı yuvası içinde doğru hareket ettiği sürece kıkırdak kendini onarır. Önemli olan diz kapağının neden yuvası içinde düzgün hareket etmediğini bulmak.

Takip etmenizi öneririm hekim bey Ankara Gaziler rehabilitasyon merkezinde Mehmet Hakan YILMAZ eski askeri hekim ve kendisini çok iyi yetiştirdiği ve geliştiremeye devam ettiği belli Allah selâmet versin. Ayrıca bir devlet hastanesinde görev yapıyor

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle belirtmek isterim, bisiklet sürücüsü değilim. 3 yıl oncesine kadar bir yıl kadar süren koşu geçmişim var. Bir yari maratondan sonra sağ tibiada ödem oluştu. Bir dizi tedavi sonrası alçıya aldılar ve alçıda iken emboli oluştu. Ne yazık ki emboli ciğerime de attı, köşeden döndüm. 2 yil kadar süren düşük tempolu yaşam sonrası tibiadaki ödem iyileşti ama bacagimdaki agrilar devam etti. En son gectigimiz eylulde EMG testinde sinirde de hasar olduğu tespit edildi. Artık o ağrıya alışmıştım ki, son bir kaç aydirdir yine sağ dizimde ağrı oluştu. Başvurduğum ortopedistler MR istemi yapmadı. Ağrı kesici, fizik tedavi vb. tedaviler uyguladilar. Fizik tedavi iyi geldi ama bitince ağrilar devam etti. Son bir kaç haftadır sol dizimde de ağrılar oluştu. Özel bir hastaneye gittim 2 gün önce. MR cekilde ve her iki dizime de Kondromalazi Patella evre 1 teshisi konuldu. Ödem ve sıvı toplanma durumu da olduğu için hemen bir diprospan iğne yaptılar. Ayrıca 10 günlük hap ve krem verdi. Sonrasında değerlendirme yapacak. Tabi çömelme, bağdas kurma, merdiven çıkma inme yasaklandı şimdilik.

Son durumu tekrar yazacagim.

Bu arada oturarak çalışıyorum 8 yıldır.

Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle belirtmek isterim, bisiklet sürücüsü değilim. 3 yıl oncesine kadar bir yıl kadar süren koşu geçmişim var. Bir yari maratondan sonra sağ tibiada ödem oluştu. Bir dizi tedavi sonrası alçıya aldılar ve alçıda iken emboli oluştu. Ne yazık ki emboli ciğerime de attı, köşeden döndüm. 2 yil kadar süren düşük tempolu yaşam sonrası tibiadaki ödem iyileşti ama bacagimdaki agrilar devam etti. En son gectigimiz eylulde EMG testinde sinirde de hasar olduğu tespit edildi. Artık o ağrıya alışmıştım ki, son bir kaç aydirdir yine sağ dizimde ağrı oluştu. Başvurduğum ortopedistler MR istemi yapmadı. Ağrı kesici, fizik tedavi vb. tedaviler uyguladilar. Fizik tedavi iyi geldi ama bitince ağrilar devam etti. Son bir kaç haftadır sol dizimde de ağrılar oluştu. Özel bir hastaneye gittim 2 gün önce. MR cekilde ve her iki dizime de Kondromalazi Patella evre 1 teshisi konuldu. Ödem ve sıvı toplanma durumu da olduğu için hemen bir diprospan iğne yaptılar. Ayrıca 10 günlük hap ve krem verdi. Sonrasında değerlendirme yapacak. Tabi çömelme, bağdas kurma, merdiven çıkma inme yasaklandı şimdilik.

Son durumu tekrar yazacagim.

Bu arada oturarak çalışıyorum 8 yıldır.

Geçmiş olsun. Bana da yaklaşık 7-8 yıl önce, MR sonucunda şöyle bir teşhis kondu: Össeöz patellada subkondral östeonekroz alanı. Patellada kemil çürümesi dediler. Aynı sıkıntıları yaşadım: çömelme, bağdaş kurma, basamak çıkma. Yaklaşık 3-4 ay uğraştıktan sonra (eğirdir kemik hastanesi de dahil), bir ordopedi uzmanı Glikozamin, kondrotitin ve MSM içeren bir takviye önerdi. 6 ay kullandım ve daha iyi oldum. Şimdi bisiklet sürebiliyorum. Sağlıklı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Aydın SAMANLI
kendim doktorum. bunun çözümü yok maalesef. dizinize hyaluronik asid veyahut prp enjeksiyonu yaptıracaksınız ve comromax tarzı kondroidin ihtiva eden ilaç kullanacaksınız. yaşınız gelince de protez yaptıracaksınız yoksa osteoartrit olunca dayanılmaz ağrılar oluyor kemik ödemine bağlı. Bu yüzden yokuşlardan uzak duracak veyahut e bike kullanacaksınız

Merhaba.

Konu konuşulalı çok olmuş ama gene de deneyimimi paylaşacağım.

Diz kapağı çevremdeki ağrıya hiç bir ilaç iyi gelmedi. Ortopedi doktorlarının dediği gibi Quadriseps yada VMO güçlendiren hareketler iyi gelmedi. Esnetmek için dizi bükmek çok kötü geldi. Hiç bir ilaç iyi gelmedi.

Bana iyi gelen 2 hareket:
Önce dizi hafif kırarak ısınma hareketleri
Ağırlıkla single leg step down
Ağırlıkla walking lunge

Bunları haftada 2 kere yapınca toparladım. Ağrım bitti.Tabi aylar alıyor.

Ortopedi ve fizyoterapi dünyasında literatürü takip edenler zaten çözümün Hamstring ve Glute kaslarını güçlendirmek olduğunu söylüyorlar. Amerikalı fizyoterapistleri youtube'dan takip ediyorum. Quad güçlendir çözûlür diyen ortopedi doktorları yeni gelişmelerden habersiz. Olay zaten bisiklet yüzünden Quad kaslarının fazla güçlü Hamstring ve Glute kaslarının güçsüz olması. Bisiklet kas dengesizliği yaratıyor (Kaynak: Play Forever kitabı. Amerikalı Bir Ortopedistin kitabi. Adam Amerikan Kayak milli takımının da ortopedi doktoru)

Kilolarca kolajen içmişimdir. Bamya tohumu da yedim, iyi gelir diye vişne de düzenli. Binbir diz takviyesi kullandım. Enjeksiyon de vuruldum, işe yaramadı.

Bisikletçinin güçsüz Quad kasları olmaz. Güçsüz Hamstring ve Glute kasları olur. Ona yönelık haftada 2 kere spor salonunda dumbbelllarla egzersiz yapın düzelebiliyor diz ağrısı. Ama haftada 2den fazla yaparsanız daha kötü olur. Toparlama süresi lazım.

Ve hareketler her bacak için 12-15 tekrar, 3 set yapılmalı. Fazlası zarar, azı fayda etmez.

Merhaba.

Konu konuşulalı çok olmuş ama gene de deneyimimi paylaşacağım.

Diz kapağı çevremdeki ağrıya hiç bir ilaç iyi gelmedi. Ortopedi doktorlarının dediği gibi Quadriseps yada VMO güçlendiren hareketler iyi gelmedi. Esnetmek için dizi bükmek çok kötü geldi. Hiç bir ilaç iyi gelmedi.

Bana iyi gelen 2 hareket:
Önce dizi hafif kırarak ısınma hareketleri
Ağırlıkla single leg step down
Ağırlıkla walking lunge

Bunları haftada 2 kere yapınca toparladım. Ağrım bitti.Tabi aylar alıyor.

Ortopedi ve fizyoterapi dünyasında literatürü takip edenler zaten çözümün Hamstring ve Glute kaslarını güçlendirmek olduğunu söylüyorlar. Amerikalı fizyoterapistleri youtube'dan takip ediyorum. Quad güçlendir çözûlür diyen ortopedi doktorları yeni gelişmelerden habersiz. Olay zaten bisiklet yüzünden Quad kaslarının fazla güçlü Hamstring ve Glute kaslarının güçsüz olması. Bisiklet kas dengesizliği yaratıyor (Kaynak: Play Forever kitabı. Amerikalı Bir Ortopedistin kitabi. Adam Amerikan Kayak milli takımının da ortopedi doktoru)

Kilolarca kolajen içmişimdir. Bamya tohumu da yedim, iyi gelir diye vişne de düzenli. Binbir diz takviyesi kullandım. Enjeksiyon de vuruldum, işe yaramadı.

Bisikletçinin güçsüz Quad kasları olmaz. Güçsüz Hamstring ve Glute kasları olur. Ona yönelık haftada 2 kere spor salonunda dumbbelllarla egzersiz yapın düzelebiliyor diz ağrısı. Ama haftada 2den fazla yaparsanız daha kötü olur. Toparlama süresi lazım.

Ve hareketler her bacak için 12-15 tekrar, 3 set yapılmalı. Fazlası zarar, azı fayda etmez.
Çok güzel bir paylaşım olmuş bilgilendirici Bende Bamya tohumu Hint tohumları,fizik tedavi hareketleri ve buz tedavileri uyguladım
Birçok ortopediste gittim Hepsinin verdiği fizik tedavi hareketlerinin odak noktası Quadriseps güçlendirilmesi Koşu benim çocukluğumdan bu yana sevdiğim yaptığım spordu Ama trafik kazaları,travmalar eşine kıkırdak sorunları,eklem ağrıları,menisküsler derken koşuyu temposuz,youlduğunda bırak,yürüyüş ağırlıklı yapıyorum ve düzenli şınav,mekik,barfiks,esneme Bisiklet sürüşleri de Quadriseps kaslarına oldukça çalıştırıyor ama zorlamaktan kaçınılmalı die düşünüyorum Sağlıcakla

Geri