Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle belirtmek isterim, bisiklet sürücüsü değilim. 3 yıl oncesine kadar bir yıl kadar süren koşu geçmişim var. Bir yari maratondan sonra sağ tibiada ödem oluştu. Bir dizi tedavi sonrası alçıya aldılar ve alçıda iken emboli oluştu. Ne yazık ki emboli ciğerime de attı, köşeden döndüm. 2 yil kadar süren düşük tempolu yaşam sonrası tibiadaki ödem iyileşti ama bacagimdaki agrilar devam etti. En son gectigimiz eylulde EMG testinde sinirde de hasar olduğu tespit edildi. Artık o ağrıya alışmıştım ki, son bir kaç aydirdir yine sağ dizimde ağrı oluştu. Başvurduğum ortopedistler MR istemi yapmadı. Ağrı kesici, fizik tedavi vb. tedaviler uyguladilar. Fizik tedavi iyi geldi ama bitince ağrilar devam etti. Son bir kaç haftadır sol dizimde de ağrılar oluştu. Özel bir hastaneye gittim 2 gün önce. MR cekilde ve her iki dizime de Kondromalazi Patella evre 1 teshisi konuldu. Ödem ve sıvı toplanma durumu da olduğu için hemen bir diprospan iğne yaptılar. Ayrıca 10 günlük hap ve krem verdi. Sonrasında değerlendirme yapacak. Tabi çömelme, bağdas kurma, merdiven çıkma inme yasaklandı şimdilik.
Son durumu tekrar yazacagim.
Bu arada oturarak çalışıyorum 8 yıldır.