Suphi3434
Aktif Üye
- Tepki
- 156
- İsim
- Suha
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Hocam bu hareketlerin bir videosunu çekme veya youtube linki gönderme şansınız varmı?Merhaba.
Konu konuşulalı çok olmuş ama gene de deneyimimi paylaşacağım.
Diz kapağı çevremdeki ağrıya hiç bir ilaç iyi gelmedi. Ortopedi doktorlarının dediği gibi Quadriseps yada VMO güçlendiren hareketler iyi gelmedi. Esnetmek için dizi bükmek çok kötü geldi. Hiç bir ilaç iyi gelmedi.
Bana iyi gelen 2 hareket:
Önce dizi hafif kırarak ısınma hareketleri
Ağırlıkla single leg step down
Ağırlıkla walking lunge
Bunları haftada 2 kere yapınca toparladım. Ağrım bitti.Tabi aylar alıyor.
Ortopedi ve fizyoterapi dünyasında literatürü takip edenler zaten çözümün Hamstring ve Glute kaslarını güçlendirmek olduğunu söylüyorlar. Amerikalı fizyoterapistleri youtube'dan takip ediyorum. Quad güçlendir çözûlür diyen ortopedi doktorları yeni gelişmelerden habersiz. Olay zaten bisiklet yüzünden Quad kaslarının fazla güçlü Hamstring ve Glute kaslarının güçsüz olması. Bisiklet kas dengesizliği yaratıyor (Kaynak: Play Forever kitabı. Amerikalı Bir Ortopedistin kitabi. Adam Amerikan Kayak milli takımının da ortopedi doktoru)
Kilolarca kolajen içmişimdir. Bamya tohumu da yedim, iyi gelir diye vişne de düzenli. Binbir diz takviyesi kullandım. Enjeksiyon de vuruldum, işe yaramadı.
Bisikletçinin güçsüz Quad kasları olmaz. Güçsüz Hamstring ve Glute kasları olur. Ona yönelık haftada 2 kere spor salonunda dumbbelllarla egzersiz yapın düzelebiliyor diz ağrısı. Ama haftada 2den fazla yaparsanız daha kötü olur. Toparlama süresi lazım.
Ve hareketler her bacak için 12-15 tekrar, 3 set yapılmalı. Fazlası zarar, azı fayda etmez.
yanlış bir hareket yapıp daha kötü olmaktan korkuyorum
yıllardır dizlerim rahatsız cok dikkat etmeme rağmen geçmiyor
yardımcı olursanız sevinirim.