Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@Can Çelik başınıza gelmemiş sanırım iyi ki bilmiyorsunuz. Allahım kimsenin dizlerine dert vermesin. Bizlere de şifa versin. Patella sürtünmeden dolayı ısınıyor enflamasyona sebep oluyor. Ödem gelişebiliyor.
@Elif Pelin umarım kısa sürer :( alevlenme zamanlarında enfla C kullandım işe yaradı ama kanda kreatin i düşürünce bıraktım, çünkü zayıfım, normal kilodakiler için değer düşürmeyebilir. buz komprese devam ettim.
Çırpma hareketleri patellayi kardırabilir dogru söylüyorsunuz, riske atmamak en iyisi sanırım.

Scudo
Yüzme ve kondromalazi konusunda edindiğim şahsi bir tecrübe olamadığı için birşey diyemiyorum. Ama yüzme eklemlere ağırlık ve yük bindirmedigi için her türlü kas iskelet sikintisinda doktorlar tarafindan önerilir hep

İlk tanıyı uzun süre önce almıştım evre konusunda birşey söylediler mi hatırlamıyorum benim için önemli olan bir problem vardı ve sadece problemin geçmesine odaklandım

Dizini zorlamayacak kadans uygundur. Her bisiklet olur tabii ki ama salon bisikleti sıkıcı olup bir müddet sonra bırakabilirsiniz. Ben onun için kendime ev-is arası araba kullanmayacam diye bir yol çizdim. Süreç uzun bir süreç kıkırdak iyileşmez filan diyorlar katılmıyorum kikirdak iyileşiyor ama uzun sürüyor. Kilitli pedal da bir dönem kullandim kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü kilitli pedal ayak bileğinizi belli bir pozisyonda (normalde olması gereken pozisyonda) sabitliyor dolayısı ile dizinizi de ama bizim dizimiz o pozisyona tam oturmuyor. Ben dizimin kilitli pedalla zorlandığını hissettiğim için bıraktım. Bir de kilitli pedal yüzünden kaza da geçirdim ve bir daha kullanmadım
sizin iyileşme süreniz ne kadar sürmüştü?

• Beğen
Tepkiler: ERDEM...
sizin iyileşme süreniz ne kadar sürmüştü?
İyileşme çok yavaş oluyor sabretmek lazim Elif hanim. Ben problemin başlangıcından sonra uzun müddet çok bilinçli ve düzenli bir şekilde problemim geçsin diye üzerine düşmemistim. Zaten ağrılar yılın belli dönemlerinde azalıyor belli dönemlerinde çoğaliyordu. Yıllarca böyle devam etti . Artık ilerleyince PRP gibi işlemlere başlamamı asıl tedavi sürecimin başlangıcı diye düşünürsem 6-7 sene gibi bir takip sonunda sonunda şimdi rahatım. Benim problemimin ilk başlangıcı çok eski ama tedavi için özellikle üzerine düşmem sanırım 6-7 sene. Umarım faydası olmuştur. Probleminizi ciddiye alın ama çaresiz bir hastalık olduğunu da düşünmeyin. Altta yatan başka bir probleminiz yoksa emek harcayarak yavaş yavaş düzeldiğini kendiniz de hissedeceksiniz. Yaşıniz muhtemelen bana göre daha genç ve iyileşme de daha hızlı olacaktır. Tabii alevlenme olduğu dönemde fazla zorlamayın ama sonrasında da iyileşti geçti diye bırakmayın

• Beğen
Tepkiler: Elif Pelin
Herkese tekrar merhaba; buraya yeniden yazmam farz oldu. Yukarida en son toparlamaya basladigimi bunu da bir yerlerden listesini buldugum bitkisel desteklerle ve egzersizle basarmaya basladigimi yazmistim. Meger durum cok farklıymış. Benim plika sorumum varmış gittiğim son tramvatolog Utku Erdem tespit etti (buraya ilk kez bir doktor ismi yazıyorum) 13 aydır asagıda yazdıgım doktor ve uzmanlara görünüyorum sadece Utku Bey; plikaların kalınlaşmış dedi, tmm cp de var ancak agrınızın sebebi değil dedi.

10 tramvatolog
1 romatolog
3 radyolog (2 si mr larimin raporlarini yazan biri tanidik gorus aldigimiz)
7 fñzyoterapist
1 karyopraktik uzmani

Kısacası ben normalde embriyotik atık olan kendiliğinden kaybolan veya bazen kaybolmayan ama çogu zaman sorun cıkarmayan her dizde 4 parça şeklinde bulunan zar gibi diz kapağını cevreleyen bu plikaların tramva veya zorlamaya bağlı iltihap olarak kalınlaşması yüzünden bu acıları çekiyormuşum. Tedavi edilmeyen benim gibi kronikleşen plika problemleri kıkırdaga ve kemiğe sürtündüğü için zamanla ozellikle kıkırdağa zarar verirmiş. 13 ay anlaşılmayan bu olay yüzünden de cp olmuş olabilirim, Ya da o da ayrıca hep vardı, gercekten şaka gibi mr da buldu doktor bey ama raporlarda yok ve kimse de şüphelenmedi. Bu acı yüzünden kendimi cogu zaman kol ve gogsumle taşıdım, bütün egzersiz cabalarıma ragmen bacak kaslarım iyice zayıflamış. . Şimdi kortizon yapıldı 1 ay sonra tekrar yapılcak gecmezse ameliyatla alınabiliyormuş. Yanlış teşhis ya da atlanan teshis yüzünden diyeyim buz koy gecer ciddi bir cp sorunun yok denilmesi de ayrıca hep psikolojimi zorladı. Kaldı ki egzersize de iyi yanıt vermezmiş. Bana egzersiz yapmazsan agrın gecmez denildi ve ilki bi gece yogun dans etmekten oldugunu düşündüğüm diğeri de 3 ay once leg curl aletinde yüz üstü hamstring calışırken tamamen bükmekten diz kapağıma yük binmesinden kalınlaşan zarar goren obur dizdeki başka bir plika yüzünden konu uzamış. Yani belki o kdr spor yapma çabası içinde olmamalıydım yanlış teşhis oldugunu nerden bilebilirdim ki.
Uzun uzun yazma sebebim diz kapağı cevresinde dokununca tık tık atan, doku zedelenmesi gibi elle fark edilen bant gibi şişen yerleriniz varsa bu cp kaynaklı olmayabilir. Gosterdiğim hiç bi doktor umursamadı cevap cp bazen diz kapağı cevresinde şişli odem yapar dediler. Oysaki mr da cp tam diz kapağımın üstündeydi ama acı bacagımın içine dogruydu diğer dizde işte üsteli plila zarar gordu.
Şimdi gecen yılı unutup plikalardan kurtulup cp den gelecekte sıkıntı yaşamamak için güçlenme zamanı, bunu tavsiye ett utku bey ve merdivendir topuklu giymektir çömelmektir sorun yaşamadan hayatınıza devam edeceksiniz dedi. Bakalım daha yolum uzun ancak sıkıntım geride kalmış gibi hissediyorum. Ayrıca pro yaptı daha cok agrıyan dizime, herkese geçmiş olsun. Sonuçları gene yazarım.

@dygu16 Bir geldiniz pir geldiniz Duygu hanım. İlk defa böyle bir şey yaşanıyor. 7 mesajınız var gibi gözüküyor, ama yukarıdaki de dahil, hiç biri profilinizde ve aramada gözükmüyor.

324989 dosyayı görüntüle
Bilmiyorum ki anlamadım :)
mesajlarla geriye gidince ben yazdıklarımı 2-3 sayfa once fln gordum ama içine girince profilimde görünmüyormuş haklıınız

@Can Çelik insanları didiklemeyi bırakın ve hatta bu başlığın takibini ve yorum yapmayı da bırakın.
bizler dizlerinde sorun olanlar olarak bu başlıktayız. @dygu16 kibar olmaya çalışmış, ama siz bunu anlamayacak yetersizlikte ve art niyetli yaklaşımdasınız. ve artık susunuz.

• Beğen
Tepkiler: dygu16
Gereken cevabı alırdınız ama sosyol kültürel seviyem ve spor ahlakım alçalmaya izin vermiyor.
Kabul görebileceğiniz başka platformlarda size bol şanslar...
Lütfen arkadaşlar bu " @Can Çelik " adlı kullanıcıyı yok sayın. cevap icin harcanan zamana değmez.

Herkese tekrar merhaba; buraya yeniden yazmam farz oldu. Yukarida en son toparlamaya basladigimi bunu da bir yerlerden listesini buldugum bitkisel desteklerle ve egzersizle basarmaya basladigimi yazmistim. Meger durum cok farklıymış. Benim plika sorumum varmış gittiğim son tramvatolog Utku Erdem tespit etti (buraya ilk kez bir doktor ismi yazıyorum) 13 aydır asagıda yazdıgım doktor ve uzmanlara görünüyorum sadece Utku Bey; plikaların kalınlaşmış dedi, tmm cp de var ancak agrınızın sebebi değil dedi.

10 tramvatolog
1 romatolog
7 fñzyoterapist
1 karyopraktik uzmani

Kısacası ben normalde embriyotik atık olan kendiliğinden kaybolan veya bazen kaybolmayan ama çogu zaman sorun cıkarmayan her dizde 4 parça şeklinde bulunan zar gibi diz kapağını cevreleyen bu plikaların tramva veya zorlamaya bağlı iltihap olarak kalınlaşması yüzünden bu acıları çekiyormuşum. Tedavi edilmeyen benim gibi kronikleşen plika problemleri kıkırdaga ve kemiğe sürtündüğü için zamanla ozellikle kıkırdağa zarar verirmiş. 13 ay anlaşılmayan bu olay yüzünden de cp olmuş olabilirim, Ya da o da ayrıca hep vardı, gercekten şaka gibi mr da buldu doktor bey ama raporlarda yok ve kimse de şüphelenmedi. Bu acı yüzünden kendimi cogu zaman kol ve gogsumle taşıdım, bütün egzersiz cabalarıma ragmen bacak kaslarım iyice zayıflamış. . Şimdi kortizon yapıldı 1 ay sonra tekrar yapılcak gecmezse ameliyatla alınabiliyormuş. Yanlış teşhis ya da atlanan teshis yüzünden diyeyim buz koy gecer ciddi bir cp sorunun yok denilmesi de ayrıca hep psikolojimi zorladı. Kaldı ki egzersize de iyi yanıt vermezmiş. Bana egzersiz yapmazsan agrın gecmez denildi ve ilki bi gece yogun dans etmekten oldugunu düşündüğüm diğeri de 3 ay once leg curl aletinde yüz üstü hamstring calışırken tamamen bükmekten diz kapağıma yük binmesinden kalınlaşan zarar goren obur dizdeki başka bir plika yüzünden konu uzamış. Yani belki o kdr spor yapma çabası içinde olmamalıydım yanlış teşhis oldugunu nerden bilebilirdim ki.
Uzun uzun yazma sebebim diz kapağı cevresinde dokununca tık tık atan, doku zedelenmesi gibi elle fark edilen bant gibi şişen yerleriniz varsa bu cp kaynaklı olmayabilir. Gosterdiğim hiç bi doktor umursamadı cevap cp bazen diz kapağı cevresinde şişli odem yapar dediler. Oysaki mr da cp tam diz kapağımın üstündeydi ama acı bacagımın içine dogruydu diğer dizde işte üsteli plila zarar gordu.
Şimdi gecen yılı unutup plikalardan kurtulup cp den gelecekte sıkıntı yaşamamak için güçlenme zamanı, bunu tavsiye ett utku bey ve merdivendir topuklu giymektir çömelmektir sorun yaşamadan hayatınıza devam edeceksiniz dedi. Bakalım daha yolum uzun ancak sıkıntım geride kalmış gibi hissediyorum. Ayrıca pro yaptı daha cok agrıyan dizime, herkese geçmiş olsun. Sonuçları gene yazarım.

Çok geçmiş olsun.

Utku Bey'i ismen biliyorum. Takip ettiğim birkaç sporcunun ameliyatlarını gerçekleştirmişti. Ayrıca bazı basit sakatlıklara yönelik kendi websayfasında/youtube kanalında verdiği egzersizlerden de faydalanmıştım. Doğru bir tercih olmuş.

Özellikle bu tip sakatlanmalarda , spor geçmişi olan ya da spor sakatlanmaları konusunda uzmanlaşmış uzmanların yaklaşımları ve tedavi süreçleri çok farklı oluyor. Utku Bey haricinde Kerem Ülkü ve Sefa Müezzinoğlu'nu da önerebilirim. 2023 yılında Antalya maratonuna hazırlanırken sakatlandığımda ilk başvurduğum Ort. ve Travmatoloji uzmanı hiçbirşeyim olmadığını söyleyip, göndermişti. Daha sonra teşhis ve tedavi sürecini Kerem Bey ve Sefa Bey ile yürütmüştük. 8 hafta sonunda antrenmanlara geri dönüp, kontrollü bir şekilde yarışa da girmiştim.

• Beğen
gerçekten hekim seçimi çok önemliymiş sağolun, diğerlerini de not aldım insallah ihtiyacım kalmaz size de geçmiş olsun @gurkan bey 🙏 ben sporcu ya da bisikletçi değilim bunu da söyledim zaten, sadece sporla ve özellikle bisikletle geçeceği söylenilen bir rahatsızlıktan muzdarip olup düştüm bu foruma belki sizlerden feyz alıp bisikletçi olacağım kim bilir :) @Leo sadece yukarıda o an ki pozitif durumumla bitkisel desteklerin tek care olduguna inanıp yazdıklarımın devamını getirmek istedim 🙃 @gurkan size de teşekkür ederim başka başlıklarda yok kilitli pedal yok kadans detaylarına gireceğim sohbetlerde buluşuruz insallah baksanıza dikkat çekiyormuşum 😅 sahi amatörler için etkinlik falan var mı? bi bisiklet alıp geliyim, Madrid uzak biraz ama :)
Tekrar herkese geçmiş olsun, dizlerimiz süper olsun ;)
Gereken cevabı alırdınız ama sosyol kültürel seviyem ve spor ahlakım alçalmaya izin vermiyor.
Kabul görebileceğiniz başka platformlarda size bol şanslar...
Lütfen arkadaşlar bu " @Can Çelik " adlı kullanıcıyı yok sayın. cevap icin harcanan zamana değmez.
son olarak haklısınız burdaki erkek zorbalığına ancak gülünür ;) ben adamlar nasıl cuadricepslerini geliştirmiş diye taktir ederken kimisi başka kafalarda olabiliyor :) takılmıyorum, belki de o güçlü cuad’lar bisikletçilerde kas dengesizliği yapıyordur… herkesin durumu farklı önümüze bakalım, bu kafadayım. Teşekkürler

Son düzenleme:
ay çok özür dilerim ben ispanyolcasını yazmışım, malum diller karışıyor benim durumumda, expat kontenjanından fark edememişim. Sohbetim iyidir evet harikadır hatta, ama üzgünüm seni almıyoruz! Bir daha bana bu tarz mesaj yazarak ulaşamayacaksın, çünkü cevap vermeyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Leo
Can Çelik demiş ki:
Şimdi bu hesaptan logout yapıp Leo'dan dygu16'nın hakkını savun hadi. Ha, login yapmadan önce modemi reslemeyi unutma bacım. Mansplaining diyosuuun, alırım bi dal. O değil de, güzel muhabbet döndürüyosun valla 3 hesabın arasında. Sohbetin(iz) bol olsun. (Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, o kasın adı quadriceps olmakla beraber, bisikletforum'a takılmak için büyük quadricepslere sahip olacak kadar ciddi bisikletçi olma şartı yoktur).

Hastalığın alevlenmesinin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz quadriceps e hakimsiniz ama ben şok🫠

• Beğen
13 aydır asagıda yazdıgım doktor ve uzmanlara görünüyorum sadece Utku Bey; plikaların kalınlaşmış dedi, tmm cp de var ancak agrınızın sebebi değil dedi.

10 tramvatolog
1 romatolog
7 fñzyoterapist
1 karyopraktik uzmani
Utku Erdem ormanda 10 tramvatolog, 1 romatalog, 3 radyolog, 7 fizyoterapist ve 1 karyopraktik uzmanı gücündedir...

Hekimlerin sosyal medya mecralarında (doğrudan veya dolaylı olarak) sahte hesaplar oluşturup gizli reklam yapmaları hem yasaya, hem tıp etiğine aykırıdır. Ayrıca tıp etiğine saygılı olan bir hekim hiçbir meslektaşını "o anlamadı, şu tespit edemedi, ben tedavi ettim" diyerek eleştirmez, yermez.

Utku Erdem ormanda 10 tramvatolog, 1 romatalog, 3 radyolog, 7 fizyoterapist ve 1 karyopraktik uzmanı gücündedir...

Hekimlerin sosyal medya mecralarında (doğrudan veya dolaylı olarak) sahte hesaplar oluşturup gizli reklam yapmaları hem yasaya, hem tıp etiğine aykırıdır. Ayrıca tıp etiğine saygılı olan bir hekim hiçbir meslektaşını "o anlamadı, şu tespit edemedi, ben tedavi ettim" diyerek eleştirmez, yermez.
Bilmeden tanımadan nasıl itham ediyosunuz insanları pardon?

• Beğen

Utku Bey hiçbişey demedi ki zaten, Ben artık uzun ve zorlu bi yolculuktan gectiğim için diğerlerinin ismini vermeden durumu paylaşma ihtiyacı hissettim. Bu insanların yarısı İspanya’da Hepsi sadece cp ye odaklandı malesef

Ben burda bi hesap vardı sürekli bi doktorun reklamını yapan, yani kendisi doktordu ya da tanıdığı, kendi hikayesi bile yoktu. Onu deşifre edip tepki göstermiştim fake hesap gibi geldiği için, şimdş kendim niye öyle yapayım, bi doktoru ovmek belki riskli bişey anlıyorum, ancak diğerlerinin ismini bile geçirmedim ki, artık dayanamayacak hale geldiğim hikayemde sona yaklaştıgımı hissetiren bi doktor çıkınca karşıma adını geçirdim.

Geçen hafta omuzumdan dolayı hastaneye gittim, doktora dizimin de ağırdığını söyledim. Dizden röntgen çektirdim, omuz MR sonuçları ile birlikte bakacağız.

Şöyle röntgene biraz baktım, uzmanı değilim konunun ama kemikler arası mesafe normal gözüküyor.

Zorlayınca dizi ağıranlardan biri de benim. Bisikletle uzun yokuş çıkınca, yani belli bir seviyenin üzerinde zorlayınca ağırıyor. Geçenlerde basketbol oynadık, 1 ay boyunca dizlerimde ağrı hisettim.

EK: Omuz MR sonucunda da birşey çıkmadı, sanırım kronik omuz sıkışma sendromum var. Yırtık yok ama hareket ettikçe sürekli sürtüyor.

• Beğen
Tepkiler: ercan_elo_bil
rontgen sadece kırık çıkık için değil mi? diz için de bir MR gerekli sanki.

Bir konuda yardima ihtiyacim var arkadaslar,
onerileri olan varsa okumaktan memnun olurum.
Her iki dizimde de cp, sol dizim toparladi kendini
fakat sag dizim otomatik araba gaz/fren kullanmaktan kendini toparlayamiyor,
bu durumu yasamis ve cozum bulmus kimse var mı

Bir konuda yardima ihtiyacim var arkadaslar,
onerileri olan varsa okumaktan memnun olurum.
Her iki dizimde de cp, sol dizim toparladi kendini
fakat sag dizim otomatik araba gaz/fren kullanmaktan kendini toparlayamiyor,
bu durumu yasamis ve cozum bulmus kimse var mı
Bende bu rahatsızlık değil ama her iki dizimde de menisküs yırtığı var, benzer şekilde uzun süre araba kullandığımda sağ dizimde bi kaç gün devam eden ağrı oluşuyor. Kesin şekilde önlemenin bi yolu var mı bilemiyorum ama koltuğu direksiyondan mümkün olan en uzak ve en aşağıda konumlandırıp direksiyonu da kendime en yakın olabileceği pozisyona çektiğimde ağrı önemli bi ölçüde az miktarda baş gösteriyor diyebilirim.

Geri