Herkese tekrar merhaba; buraya yeniden yazmam farz oldu. Yukarida en son toparlamaya basladigimi bunu da bir yerlerden listesini buldugum bitkisel desteklerle ve egzersizle basarmaya basladigimi yazmistim. Meger durum cok farklıymış. Benim plika sorumum varmış gittiğim son tramvatolog Utku Erdem tespit etti (buraya ilk kez bir doktor ismi yazıyorum) 13 aydır asagıda yazdıgım doktor ve uzmanlara görünüyorum sadece Utku Bey; plikaların kalınlaşmış dedi, tmm cp de var ancak agrınızın sebebi değil dedi.
10 tramvatolog
1 romatolog
3 radyolog (2 si mr larimin raporlarini yazan biri tanidik gorus aldigimiz)
7 fñzyoterapist
1 karyopraktik uzmani
Kısacası ben normalde embriyotik atık olan kendiliğinden kaybolan veya bazen kaybolmayan ama çogu zaman sorun cıkarmayan her dizde 4 parça şeklinde bulunan zar gibi diz kapağını cevreleyen bu plikaların tramva veya zorlamaya bağlı iltihap olarak kalınlaşması yüzünden bu acıları çekiyormuşum. Tedavi edilmeyen benim gibi kronikleşen plika problemleri kıkırdaga ve kemiğe sürtündüğü için zamanla ozellikle kıkırdağa zarar verirmiş. 13 ay anlaşılmayan bu olay yüzünden de cp olmuş olabilirim, Ya da o da ayrıca hep vardı, gercekten şaka gibi mr da buldu doktor bey ama raporlarda yok ve kimse de şüphelenmedi. Bu acı yüzünden kendimi cogu zaman kol ve gogsumle taşıdım, bütün egzersiz cabalarıma ragmen bacak kaslarım iyice zayıflamış. . Şimdi kortizon yapıldı 1 ay sonra tekrar yapılcak gecmezse ameliyatla alınabiliyormuş. Yanlış teşhis ya da atlanan teshis yüzünden diyeyim buz koy gecer ciddi bir cp sorunun yok denilmesi de ayrıca hep psikolojimi zorladı. Kaldı ki egzersize de iyi yanıt vermezmiş. Bana egzersiz yapmazsan agrın gecmez denildi ve ilki bi gece yogun dans etmekten oldugunu düşündüğüm diğeri de 3 ay once leg curl aletinde yüz üstü hamstring calışırken tamamen bükmekten diz kapağıma yük binmesinden kalınlaşan zarar goren obur dizdeki başka bir plika yüzünden konu uzamış. Yani belki o kdr spor yapma çabası içinde olmamalıydım yanlış teşhis oldugunu nerden bilebilirdim ki.
Uzun uzun yazma sebebim diz kapağı cevresinde dokununca tık tık atan, doku zedelenmesi gibi elle fark edilen bant gibi şişen yerleriniz varsa bu cp kaynaklı olmayabilir. Gosterdiğim hiç bi doktor umursamadı cevap cp bazen diz kapağı cevresinde şişli odem yapar dediler. Oysaki mr da cp tam diz kapağımın üstündeydi ama acı bacagımın içine dogruydu diğer dizde işte üsteli plila zarar gordu.
Şimdi gecen yılı unutup plikalardan kurtulup cp den gelecekte sıkıntı yaşamamak için güçlenme zamanı, bunu tavsiye ett utku bey ve merdivendir topuklu giymektir çömelmektir sorun yaşamadan hayatınıza devam edeceksiniz dedi. Bakalım daha yolum uzun ancak sıkıntım geride kalmış gibi hissediyorum. Ayrıca pro yaptı daha cok agrıyan dizime, herkese geçmiş olsun. Sonuçları gene yazarım.