herkese tekrar mehaba; hepimiz anladığım kadarıyla herşeyi deniyoruz. Diz ağrısını yasayan bilir gerçekten, cok zor. Ben doktorları terapistleri kayropraktikçileri burdaki tüm yorumları okuyarak gittiğim uzmanların soylediği egzersizlere ek her türlü egzersizi 7 aydır deniyorum. Buz koy gecer demelerinden ve enjeksiyonlardan sonra da 3 gün kötü, 3 gün iyiydim. Son 2 haftadır bir yerlerde asağıda kopyalayacağım bir metin gördüm. Kalp koyduklarım denemeye başladıklarım. Dizimdeki gıcırtı ve tak tuk sesleri gecti, çok şaşkınım. Gecen hafta 17.000 adım yürüdüm hafif şişti o kadar, artık az yürüyünce topallamıyorum. Ağrılar içinde yatmıyorum. Doktor gibi ahkam kesilmesine ben de karşıyım. Herkese geçmiş olsun. Asağıda metni kopyaladım, sadece paylaşmak istedim, çünkü ben acılar içinde hep burayı okudum, diğerlerini de deneyeceğim. Tabii mr, prp, diğer enjeksiyonlar düzenli doktor ziyaretlerimde de ne derlerse yapmaya da devam edeceğim. Benim mr grade 1-2 cp. Hepimize geçmiş olsun, benim de tekrarlamasın insallah tek dileğim🙏
*** alıntı
Yaradılışımızda vücudun kendi kendini temizleme ve tamir etme özelliği var.
Deri devamlı kendini yeniler, kan, hücreler vs.
Diz kıkırdağı ve sıvısı da.
Doktorların insanı panikleterek diz ameliyatları yapmasına, platin takmasına bakmayın.
Yeterki vücuda katkılı, kimyasal yiyecek,gluten gönderme.
Vücudun yaradılışına ve formatına aykırı gıda sokma.
Vücut sıvısını artıran, vücudu temizleme ve tamirde yardımcı gıdalar alınmalı.
Özellikle dizin kendini yenilemesi ve tamir etmesi için.
DIŞTAN;
Hacamat.
Sülük.
Sarı kantaron yağı sür.
♥️ Çörek otu yağı sür.
Kuyruk yağı ve siyah çekirdekli üzümü robottan geçir bir gün sar.
♥️ kuru bamya suyu iç
Bamyayı az haşla veya çiğ lapa halinde zeytinyağıyla sar.
Zeytinyağı, limon sar.
Lahana haşla dize sar.
♥️ Elma sirkesi sür.
Acı kavun suyu ve yağı sür.
BESLENME;
♥️ Magnezyum Sülfat. (epsom salt küvette yapıyorum)
♥️ Zeytinyağı, limon ikilisi iç.
1 ay, çiğ bamya salatası ye.
Kuru dut.
♥️ Zerdeçal.
Isırgan tohumlu bal.
Kemik suyu.
♥️ 1 ay Hibiskus çayı iç.
Kuşburnu çayı.
♥️ Akgünlük. (doktorun verdiği vitaminimde var)
♥️ Yumurta kabuğu ve zarı. (doktorun verdiği vitaminimde var)
♥️ Sade madensuyu.
Diz sorunu, romatizma sıkıntısı olan glutenli beslenmeyecek, buğdaydan yapılan herşeyden uzak duracak.
Ekmek olarak, çavdar tüketecek.
Hamurlu tatlılar, bulgur vs tüketmeyecek.
Ne kadar güzel beslenip, hacamat sülükte yapsan,eğer vücuda gluten giriyorsa dizdeki sıkıntı tekrarlayacak.
Önce girişi durdur.
Gluteni, kimyasalı, katkılıyı kes.
Yukardaki çay vs de kür halinde en az 21 gün yapılmalı.
Yukarda yazan yiyeceklerin herbirinin ayrı faydası var.
Mesela, elma sirkesi dizlerdeki zararlı toksinleri , şişliği giderir, haliyle oksijen de artar.
Magnezyum sülfat kireç eritir, kanı temizler.
Hibiskus çayı, bamya diz sıvısını artırır.
O bölgedeki, toksin, kireç atılmadan o bölgeye yeterli oksijen gitmez ve sıvı da oluşmaz.
O yüzden yukardakilerin hepsini yapmaya çalışalım, yetişmiyorsa beşini bir ay yapalım.
Sonra diğerlerini.
Ama öncelik def-i mefasid de olsun, önce zararlıyı at sonra ekle.
Tabiki burda da bir ay toksin vs atanları yapıp diğer ay sıvı artıranları yapmayacağız, atanlarla birlikte ekleyenleride aynı anda başlayacağız.
İlk evvela hacamat, sülük, M. sülfat, elma sirkesini başladığımız zaman, bamya, hibiskus çayı vs de başlıyoruz.
Dizdeki zararlıları atanlar.
Hacamat, sülük, m. Sülfat, elma sirkesi..
Bu aradada ağır işten, dizi, beli zorlayacak şeylerden kaçınmalı.
Bol istirahat etmeli.
Herhangi bir doktorla anlaşmam yok Duygu Hanım, böyle düşünmenize gerçekten üzüldüm. Ben gerçekçi bir insanım ve gerçeklerle yüzleştikçe bende oluşturacağı travmalarla daha iyi mücadele edebileceğimin bilincindeyim. Bu konuyu çok araştırdım. Yaklaşık 6 yıl önce başlayan sorunum artarak devam ediyor. Şimdi düşünüyorum da, sorunun ilk başladığı zamanlar ameliyat olsaymışım bu seviyeye gelmeden, belki de basit bir kapalı yöntem ameliyatla sorun çözülecekti. Tabi o zamanlar bu konularda bilgisizdim. Zamanla diz kapağımdaki kıkırdak bozukluğu eklemin karşı tarafındaki medial kondilin kıkırdağını da bozdu. Haliyle müdahale edilmesi gereken alan arttı cm2 cinsinden. Bu da açık ameliyat demek.
Ayrıca ben doktor değilim ki ameliyat önereyim. Sorun belli, çözüm belli. Aktivite düzeyinizle orantılı olarak ilerleyen yıllarda siz de göreceksiniz ki rahatsızlığınız artarak devam edecek. Bunu bir kondromalazi patella hastası olarak ve kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Sedanter bir bireyseniz mevcut kıkırdak sorunlarınızla ömür boyu yaşayabilirsiniz belki. Ancak, egzersiz ya da spor yapmak isteyen kişilerin yaptığı branşa göre doktoruyla birlikte tercih edeceği yöntemleri yukarıda saydım. Doktorlara inanmıyorsanız bu yöntemlerle ilgili karşılaştırmalı makaleleri okuyun derim naçizane. Değerlendirmek size kalmış. Geçmiş olsun herkese.
bunu da şimdi detaylı okudum; yukarda once “doktorum henüz ameliyat olmamı gerektirecek bir durum olmadığı görüşünde” demişsiniz sonra da ben çıkışınca ameliyat için cok geç kaldım 6 sene once ameliyat olsaydım keske demişsiniz ve bizleri güya uyarmışsınız. Bu çelişkili konuşmaları da anlayamadım valla Neyse ben açıkca herkese çat çat tek caresi ameliyat demenize ve aynı metinleri kopyalayıp yapıştırmanıza dayanamayıp itiraz ettim, ama dediğim gibi saygı duyuyorum, iyi günler