Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Beni de dinlemeyin bu işin uzmanı ortopedi uzmanları, herkes bireysel olarak muayene olduğu doktorunu dinlesin. Ben doktor olduğum halde başka bir branş hakkında ahkam kesme hadsizliğini göstermiyorum, bilmem anlatabildim mi? Tavsiye etmemi isteyen olursa bisiklet ve triatlonla yakından ilgilenen doktor arkadaşıma yönlendirebilirim, bu sorunu yaşayan bisikletçi dostlarımızı.
Hocam ortopedi doktorları da kendi içerisinde seviyelere ayrılıyor ne yazık ki. Bana kondromalazi patella teşhisi koyulurken 5 farklı ortopedist gezdim ve her biri başka bir şey söyledi ve yolladı. Deneyimli isimleri araştırdım ve bir tanesine gittiğimde nokta atışı tespit etti.

Benim kalçamda da sorun başladı mesela. Yaşadığım şehirdeki ortopedist avasküler nekroz teşhisi koyarken, dizimden dolayı gittiğim asıl doktorum kalça sıkışma sendromu teşhisi koydu. Asla doktorları küçümsemek niyetiyle yazmıyorum ama tecrübe ya da bilgi birikimi giriyor devreye bazı noktalarda. O nedenle eklem sorunu yaşayan arkadaşlara naçizane tavsiyem, doktorunuzu çok iyi araştırın.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Scudo
Hocam ortopedi doktorları da kendi içerisinde seviyelere ayrılıyor ne yazık ki. Bana kondromalazi patella teşhisi koyulurken 5 farklı ortopedist gezdim ve her biri başka bir şey söyledi ve yolladı. Deneyimli isimleri araştırdım ve bir tanesine gittiğimde nokta atışı tespit etti.

Benim kalçamda da sorun başladı mesela. Yaşadığım şehirdeki ortopedist avasküler nekroz teşhisi koyarken, dizimden dolayı gittiğim asıl doktorum kalça sıkışma sendromu teşhisi koydu. Asla doktorları küçümsemek niyetiyle yazmıyorum ama tecrübe ya da bilgi birikimi giriyor devreye bazı noktalarda. O nedenle eklem sorunu yaşayan arkadaşlara naçizane tavsiyem, doktorunuzu çok iyi araştırın.
Yaşadığınızın iyi ya da kötü tecrübeler sizi ne doktor ne ortopedi uzmanı yapmaz o yüzden burada kesin hükümlerle konuşmamanızı öneririm. Geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: dygu16 ve SEL PER
Yaşadığınızın iyi ya da kötü tecrübeler sizi ne doktor ne ortopedi uzmanı yapmaz o yüzden burada kesin hükümlerle konuşmamanızı öneririm. Geçmiş olsun
Ben doktorum demedim zaten hocam. Bu işte deneyimli hekimlerimizin söylediklerini yazdım çoğunlukla. Hatta linkini atayım siz de izleyin; kıkırdak nasıl iyileşir:

Ben doktorum demedim zaten hocam. Bu işte deneyimli hekimlerimizin söylediklerini yazdım çoğunlukla. Hatta linkini atayım siz de izleyin; kıkırdak nasıl iyileşir:

Ben neden izleyeyim ya :D Ben üroloji uzmanıyım. Herkes doktoruna gitsin anamnez muayene ile tanısını alsın önce, youtubedan doktorluk mu olur?

• Beğen
Tepkiler: dygu16 ve SEL PER
Ben neden izleyeyim ya :D Ben üroloji uzmanıyım. Herkes doktoruna gitsin anamnez muayene ile tanısını alsın önce, youtubedan doktorluk mu olur?
Yani meslektaşınızı bu şekilde mi değerlendiriyorsunuz? Konuşan kişi basketbol a milli takımının ortopedi hekimliğini yapmış, Türkiye'de de alanında en iyilerinden birisi.

Yani meslektaşınızı bu şekilde mi değerlendiriyorsunuz? Konuşan kişi basketbol a milli takımının ortopedi hekimliğini yapmış, Türkiye'de de alanında en iyilerinden birisi.
Siz hangi eğitimi aldınız da doktorları sınıflandırma hakkını kendinizde görüyorsunuz? Bırakın herkes gitsin kendi tercih ettiği doktora muayene olsun. O iyiymiş diğeri kötüymüş, de öbürü en iyiymiş, boş laflar bunlar.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: dygu16 ve templeos
Siz hangi eğitimi aldınız da doktorları sınıflandırma hakkını kendinizde görüyorsunuz? Bırakın herkes gitsin kendi tercih ettiği doktora muayene olsun. O iyiymiş diğeri kötüymüş, de öbürü en iyiymiş, boş laflar bunlar.
Hocam bu üslubunuzla ve yazdıklarınızdan sonra sizinle vakit kaybedemem ben. Selametle

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Ameliyat şart yorumlarına yıllardır bu hastalıkları çeken birisi olarak kesinlikle katılmıyorum.
1-Her hasta ayrıdır; hastalik sebebini bilmeden direk bu ameliyatsiz iyileşmez demekle insanları yanlış yonlendiriyorsunuz
2-youtube dan seyrettiklerinizle doktorluk yapmayın derim. Seçilmiş vakalara amelyat yaparlar Hasta gençtir profesyonel sporcudur ona ameliyati yaparlar ve o hastaya da ameliyatın ne kadar faydası olacagi da şüphelidir ama en basitinden hasta 60 yaşındaysa o hastaya Youtube da seyrettim ameliyat şartmis ameliyat olmalisin denmez faydasından çok fazla zararı olur
3- Bilimde mutlak doğru olmaz. Tıp tada bugün söylediklerini yeni bulgularla reddebiliyorlar ben kendi tecrübelerime dayanarak kıkırdak iyileşmez söylemine de katilmiyorum. Ameliyat olmadan bundan 10 sene önceye göre şu anda çok daha rahatim

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben artık buraya yorum yapmayacağım. Herkes başının çaresine baksın. Herkese de geçmiş olsun.

Yıllar önce diz sorunu yaşayan bir forumdaşımız ısrarla -çinko,çinko,çinko- diye önerilerde bulunuyordu. Tombala yaptığında görüşelim demiştim ama kayboldu gitti...

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Aynı rahatsızlıktan mı muzdaribim bilmiyorum isim olarak ama bende her iki dizde de menisküslerimin yırtılmış olması gibi bi durum söz konusu. Teşhisi koyan doktor yaşam kalitemi etkileyen bi durum olmadığı müddetçe ameliyat olmamı önermediğini, kilo vermemin ve bacak kaslarımı güçlendirmemin iyi olacağını söylemişti. Bisiklete bindiğimi ve koştuğumu söyledim, profesyonel bi kariyer hedeflemiyorsam sorun olmayacağını söyledi. Sonra başka bi sebepten başka bi ortopedi doktoruna gittiğimde dizlerimle ilgili sorun için ameliyat tavsiye edip etmeyeceğini sordum, “eskiden statlara maça giderdik, tribünlerde koltuk olmazdı beton basamaklar olurdu, kıçımızın altına ordan burdan bulduğumuz gazete parçaları, kumaş parçalarını koyardık, sen olsan şimdi o paçavralar kıçının altında olsun mu isterdin yoksa düz betona mu oturmak isterdin” dedi. Bi gün muhtemelen dizlerimden birinin kilitleneceğini, işte o zaman ameliyat için gelmem gerektiğini ekledi üstüne bir de.

Teşhis konulduğu tarih geçen yazdı sanırım, bağdaş kuramıyordum ve dizlerim kütür kütür ses çıkarıyordu sürekli. O tarihten beri öncelikle 13 kilo kadar verdim (103 -> 90kg), muhtemelen 3.500-4.000 km kadar bisiklet sürmüşümdür ve en az 50.000 metre toplam elevasyonum da vardır, ayrıca da 10 km’yi 7 dk/km gibi bi tempoyla koşabiliyorum. Geldiğim noktada bağdaş kurmaktan ve ellerimi yere koymadan kalkmaktan yana hiç bir sıkıntım kalmadı. 2 km mesafelere kadar 8-10% eğimleri sorunsuz tırmanabiliyorum, sınırlayıcı da kalp ritmi oluyor, yani yine dizlerden yana bi sorun yaşamıyorum o tarz tırmanışlarda da.

İleride nasıl olur bu şekilde devam edersem bilemiyorum, YANİ BU ANLATTIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR :) ama son 7-8 senedir vücudum sürekli kötüye giderken son 1 senedir özellikle hiç olmadığım kadar iyi hissediyorum. Elbetteki bir uzmanın girmesi ve onay vermesi önceliğiniz olmalı ama 3-5 km’lik yüksek tempolu yürüyüş veya 20-30 km’lik düşük tempolu bisiklet sürüşlerinin kimseye zararı olacağını zannetmiyorum.

Bi de işin yaş kısmı var, nasıl ki saçlar beyazladığında boyasan da içten içe beyazlamıştır artık o saç, tekrar kendiliğinden renklenmeyecekse vücudumuzun diğer kısımlarında da benzer deformasyonlar meydana geliyor, gelecek sevgili arkadaşlar. Bunu kabul edip kendisinden 10 yıllık olduğu zamanlardaki performansını beklemek biraz haksızlık olacaktır :(

Ortopedi alanında uzman bir abim paylaşmış, Kollajen takviyeleri ile ilgili okumanızı öneririm;

(link)

Bencede hiçbir şey için kesin konuşmaya gerek yok kaç ortopedi hekimine gititm hepsi farklı şeyler söylüyor ama genel görüş dizinde birşey yok diyor mesela. Prof Gürkan Özkoç kondromalazi patella gerçek bir hastalık ismi değil diyor mesela hekimler tarafından her diz önü ağrısı bu isimle anılır ve çok farklı sevenleri olabilir diyor. Hatta farklı sebeplerle artroskopi yapılmış hastaların kıkırdaklarında 20 li yaşlarında %50 sin de kıkırdak yumuşaması olduğu ama bu hastaların hiçbirinde buna yönelik şikayetlerin olmadığı görüldü diyor. Yaşanmış bir örnek anlatayım birde çok yakın bir tanıdığım şu an 75 yaşında bundan 7-8 sene önce dizinden ağrı şikayeti ile zor yürüyordu hekime gitti hyrolonik asit yaptı her sene yapılacak 1 sene gider bu dedi Allah'a şükür 7-8 senedir çok rahat bin maşallah yani ayakta namaz kılabiliyor o derece. Bazı şeyleri tıp bında açıklayamadığı kanaatindeyim ve bugün ak denilene yarın kara denilebiliyir her durumda olduğu gibi tıp da da böyle. Bugün kıkırdak kendini yenilemez deniyor yarın şunları yapınca yenilenebiliyor denebilir hatta belki şu an bile kimisinin yenileniyor kimisinin yenilenmiyor kişiye göre değişir. Bir yabancı ile tanıştım İngiltere Liverpool lü şimdi 56 yaşında 30 ki yaşlarda diz, dirsek vs.. ostoartrit teşhisi koyulmuş ve ailemde genelde var bu dedi bende inandım önce dedi sonra kabullenemedim dedi diyet(ketojenik diyet diyor) iyileştim şu an 56 yaşında merdiveni koşarak çıkıyorum, fitness yapıyorun haftada 4 gün hatta ağırlık ile squat yapıyorum diyor. 30 ki yaşlarda merdiven inip çıkamıyordum diyor. Böyle 5-6 örnek ile bizzat biliyorum. Allah bütün hastalara ağrı acı çekenlere şifa versin.

herkese tekrar mehaba; hepimiz anladığım kadarıyla herşeyi deniyoruz. Diz ağrısını yasayan bilir gerçekten, cok zor. Ben doktorları terapistleri kayropraktikçileri burdaki tüm yorumları okuyarak gittiğim uzmanların soylediği egzersizlere ek her türlü egzersizi 7 aydır deniyorum. Buz koy gecer demelerinden ve enjeksiyonlardan sonra da 3 gün kötü, 3 gün iyiydim. Son 2 haftadır bir yerlerde asağıda kopyalayacağım bir metin gördüm. Kalp koyduklarım denemeye başladıklarım. Dizimdeki gıcırtı ve tak tuk sesleri gecti, çok şaşkınım. Gecen hafta 17.000 adım yürüdüm hafif şişti o kadar, artık az yürüyünce topallamıyorum. Ağrılar içinde yatmıyorum. Doktor gibi ahkam kesilmesine ben de karşıyım. Herkese geçmiş olsun. Asağıda metni kopyaladım, sadece paylaşmak istedim, çünkü ben acılar içinde hep burayı okudum, diğerlerini de deneyeceğim. Tabii mr, prp, diğer enjeksiyonlar düzenli doktor ziyaretlerimde de ne derlerse yapmaya da devam edeceğim. Benim mr grade 1-2 cp. Hepimize geçmiş olsun, benim de tekrarlamasın insallah tek dileğim🙏

*** alıntı

Yaradılışımızda vücudun kendi kendini temizleme ve tamir etme özelliği var.

Deri devamlı kendini yeniler, kan, hücreler vs.

Diz kıkırdağı ve sıvısı da.

Doktorların insanı panikleterek diz ameliyatları yapmasına, platin takmasına bakmayın.

Yeterki vücuda katkılı, kimyasal yiyecek,gluten gönderme.

Vücudun yaradılışına ve formatına aykırı gıda sokma.

Vücut sıvısını artıran, vücudu temizleme ve tamirde yardımcı gıdalar alınmalı.

Özellikle dizin kendini yenilemesi ve tamir etmesi için.

DIŞTAN;

Hacamat.

Sülük.

Sarı kantaron yağı sür.

♥️ Çörek otu yağı sür.

Kuyruk yağı ve siyah çekirdekli üzümü robottan geçir bir gün sar.

♥️ kuru bamya suyu iç

Bamyayı az haşla veya çiğ lapa halinde zeytinyağıyla sar.

Zeytinyağı, limon sar.

Lahana haşla dize sar.

♥️ Elma sirkesi sür.

Acı kavun suyu ve yağı sür.

BESLENME;

♥️ Magnezyum Sülfat. (epsom salt küvette yapıyorum)

♥️ Zeytinyağı, limon ikilisi iç.

1 ay, çiğ bamya salatası ye.

Kuru dut.

♥️ Zerdeçal.

Isırgan tohumlu bal.

Kemik suyu.

♥️ 1 ay Hibiskus çayı iç.

Kuşburnu çayı.

♥️ Akgünlük. (doktorun verdiği vitaminimde var)

♥️ Yumurta kabuğu ve zarı. (doktorun verdiği vitaminimde var)

♥️ Sade madensuyu.

Diz sorunu, romatizma sıkıntısı olan glutenli beslenmeyecek, buğdaydan yapılan herşeyden uzak duracak.

Ekmek olarak, çavdar tüketecek.

Hamurlu tatlılar, bulgur vs tüketmeyecek.

Ne kadar güzel beslenip, hacamat sülükte yapsan,eğer vücuda gluten giriyorsa dizdeki sıkıntı tekrarlayacak.

Önce girişi durdur.

Gluteni, kimyasalı, katkılıyı kes.

Yukardaki çay vs de kür halinde en az 21 gün yapılmalı.

Yukarda yazan yiyeceklerin herbirinin ayrı faydası var.

Mesela, elma sirkesi dizlerdeki zararlı toksinleri , şişliği giderir, haliyle oksijen de artar.

Magnezyum sülfat kireç eritir, kanı temizler.

Hibiskus çayı, bamya diz sıvısını artırır.

O bölgedeki, toksin, kireç atılmadan o bölgeye yeterli oksijen gitmez ve sıvı da oluşmaz.

O yüzden yukardakilerin hepsini yapmaya çalışalım, yetişmiyorsa beşini bir ay yapalım.

Sonra diğerlerini.

Ama öncelik def-i mefasid de olsun, önce zararlıyı at sonra ekle.

Tabiki burda da bir ay toksin vs atanları yapıp diğer ay sıvı artıranları yapmayacağız, atanlarla birlikte ekleyenleride aynı anda başlayacağız.

İlk evvela hacamat, sülük, M. sülfat, elma sirkesini başladığımız zaman, bamya, hibiskus çayı vs de başlıyoruz.

Dizdeki zararlıları atanlar.

Hacamat, sülük, m. Sülfat, elma sirkesi..

Bu aradada ağır işten, dizi, beli zorlayacak şeylerden kaçınmalı.

Bol istirahat etmeli.

Herhangi bir doktorla anlaşmam yok Duygu Hanım, böyle düşünmenize gerçekten üzüldüm. Ben gerçekçi bir insanım ve gerçeklerle yüzleştikçe bende oluşturacağı travmalarla daha iyi mücadele edebileceğimin bilincindeyim. Bu konuyu çok araştırdım. Yaklaşık 6 yıl önce başlayan sorunum artarak devam ediyor. Şimdi düşünüyorum da, sorunun ilk başladığı zamanlar ameliyat olsaymışım bu seviyeye gelmeden, belki de basit bir kapalı yöntem ameliyatla sorun çözülecekti. Tabi o zamanlar bu konularda bilgisizdim. Zamanla diz kapağımdaki kıkırdak bozukluğu eklemin karşı tarafındaki medial kondilin kıkırdağını da bozdu. Haliyle müdahale edilmesi gereken alan arttı cm2 cinsinden. Bu da açık ameliyat demek.

Ayrıca ben doktor değilim ki ameliyat önereyim. Sorun belli, çözüm belli. Aktivite düzeyinizle orantılı olarak ilerleyen yıllarda siz de göreceksiniz ki rahatsızlığınız artarak devam edecek. Bunu bir kondromalazi patella hastası olarak ve kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Sedanter bir bireyseniz mevcut kıkırdak sorunlarınızla ömür boyu yaşayabilirsiniz belki. Ancak, egzersiz ya da spor yapmak isteyen kişilerin yaptığı branşa göre doktoruyla birlikte tercih edeceği yöntemleri yukarıda saydım. Doktorlara inanmıyorsanız bu yöntemlerle ilgili karşılaştırmalı makaleleri okuyun derim naçizane. Değerlendirmek size kalmış. Geçmiş olsun herkese.
bunu da şimdi detaylı okudum; yukarda once “doktorum henüz ameliyat olmamı gerektirecek bir durum olmadığı görüşünde” demişsiniz sonra da ben çıkışınca ameliyat için cok geç kaldım 6 sene once ameliyat olsaydım keske demişsiniz ve bizleri güya uyarmışsınız. Bu çelişkili konuşmaları da anlayamadım valla Neyse ben açıkca herkese çat çat tek caresi ameliyat demenize ve aynı metinleri kopyalayıp yapıştırmanıza dayanamayıp itiraz ettim, ama dediğim gibi saygı duyuyorum, iyi günler

bunu da şimdi detaylı okudum; yukarda once “doktorum henüz ameliyat olmamı gerektirecek bir durum olmadığı görüşünde” demişsiniz sonra da ben çıkışınca ameliyat için cok geç kaldım 6 sene once ameliyat olsaydım keske demişsiniz ve bizleri güya uyarmışsınız. Bu çelişkili konuşmaları da anlayamadım valla Neyse ben açıkca herkese çat çat tek caresi ameliyat demenize ve aynı metinleri kopyalayıp yapıştırmanıza dayanamayıp itiraz ettim, ama dediğim gibi saygı duyuyorum, iyi günler
Buraya bir daha yazmayacağımı söylemiştim ancak cevap hakkı doğduğu için yazmak durumundayım.

Ben tüm yazdıklarımın arkasındayım. Yazdıklarım arasındaki çelişkilerin nedenleri,

1. İki farklı doktorumun iki farklı yaklaşımı. Birisi hemen ameliyat önerirken diğerinin ameliyat için henüz erken görüşünde olması. Her iki doktor da alanında en iyilerinden.
2. Yıllar içerisinde konuyla ilgili bilgi birikimimin artması ya da bu konularda tecrübelenmem

Kendi tecrübelerime dayanarak yine söylüyorum; aktivite düzeyinizle doğru orantılı olarak sorununuz artarak devam edecek. Umarım ben yanılırım ve tamamen iyileşirsiniz. Geçmiş olsun.

Adem bey Duygu hanımla yazışmalarınızı okudum da şu nokta dikkatimi çekti. O zaman alanında en iyilerinden dediğiniz ve ameliyat için çok erken diyen hekim mesleğiniz ve aktif biri olmanıza rağmen ameliyat için çok erken dediğine göre size göre alanında en iyilerinden olmaz geçerliliğini yitirmiş sanırım böyle anlaşılıyor çünkü hem kişisel olarak aktifsiniz hem mesleki olarak ve Dr size çok erken diyor ve yıllar geçiyor. Allah şifa versin hepimize. Sağlıcakla kalın 🙏

• Beğen
Tepkiler: dygu16
Arkadaşlar forumda neresinde okumuştum hatırlamıyorum bulabilseydim buraya ilistirirdim. Masa başı işi yapan kişilerde genelde sırt ve kalça kasları zayıflıyor buna ilave bisikletle bacak on kas grubunu daha da güçlendirince arada kas gruplarinda karşılıklı ciddi dengesizlik oluşuyor diyorlardı. Gerçekten son zamanlarda bisiklet suruslerim sonrası sırt ve kalçaya yönelik esneme hareketlerini taviz vermeden yaptıkça şikayetlerimi daha az hissetmeye başladım. Bence ihmal etmemek lazim

Çok kahve içiyorum günde 3 kupadan fazla zararı olacağını düşünüyorum fakat gün içinde yeterli miktarda su ve soda içiyorum onun dışında zararlı alışkanlığım yok ilerde bir problem yaşar mıyım?

Bütün yorumları okudum
@BerkEvren ilk basindan itibaren gelişiminizi anlatabilir misiniz bizlere umut olması icin,
Yeni başıma geldi sabah uyanınca ayaga kalkmak dakikalarımı alıyor, birkaç metre yürürsem acidan hemen oturacak yer arıyorum:(
@dygu16 hanim durumunuz nasıl şimdi

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ERDEM0619
Bütün yorumları okudum
@BerkEvren ilk basindan itibaren gelişiminizi anlatabilir misiniz bizlere umut olması icin,
Yeni başıma geldi sabah uyanınca ayaga kalkmak dakikalarımı alıyor, birkaç metre yürürsem acidan hemen oturacak yer arıyorum:(
@dygu16 hanim durumunuz nasıl şimdi
Geçmiş olsun, en son denediğim bitkisel tedavilerle ve egzersizle (zayıf arka ve ön bacak kaslarımı güçlendirerek ve esneterek) 8-9 ayda normal hayatıma dondum şimdilik 🙏 vücudun toparlanması için zamana ihtiyacı oluyor sanırım, geçmeyecek sanılan ağrılar da geçiyor bir yerde sanki, tabii hep dikkat etmek de gerekecek bence, tekrar cok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: templeos ve Leo
Geri