mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.508
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Aynı soruyu yıllar sonra güncelliyorum, peki neden? 🙃Akadaşlar konik ve standart maşalar arasında ne gibi farklar oluyor. neden böyle bir ayrıma gidilmiş anlatır mısınız acaba forumda bulamadım. Müsait bulduğum konuda soruyorum.
Anladım hocam, yalnız neden giriș seviyesi ya da orta saviye bisikletlere neden hala 28.6 mm ölçü koyarlar acaba? Çoğu üst seviyeyi geçtim güncel üretim orta seviye mașalarda bile konik olmayan borulu olanını bulmakta zorlanıyor insan.@Heicks çünkü konik maşalar daha yüksek esnemezlik sunuyor. En sağlamları ise altı da üstü de konik kalınlığında olup düz şaft olan ölçü. standart düz maşalar 1 1/8 olarak geçiyor. Konikler 1.5/ 1.8 geçiyor. Benim bahsettiğim ölçü doğrudan 1.5 Ama bu ölçü artık kullanılmıyor. Konik şaft günümüzde standart haline gelmiş durumda.267218 dosyayı görüntüle
aynı şekilde maşanın üst bacaklarının genişlemesi de esnemezlik sağlamaya dönelik bir hareket. xc maşaları 30mm genişlikten başlar. Bu genişlik safkan iniş bisikleti olan downhillerde 40mm'yi bulabiliyor. Arada kalan disiplinler genelde 34 35 36mm oluyor.
Önceden sadece üst seviye bisikletlerde görüyorduk sokma milleri, șimdi orta seviyelerde de görmeye bașladık. Evet 142 mm standart hale gelse de bildiğim kadarıyla 142 mm'nin sokma mil olmayanları da var ve sebebini bilmiyorum. 😂@Heicks şimdi eleştirenler olabilir ama bunun sebebi ülkemizdeki çoğu dağ bisikletinin görüntüde dağ bisikleti olmasından ve üreticinin maliyeti düşük tutma çabasından kaynaklı. Dediğiniz gibi sokmamil de artık en azından dağ bisikletleri için standart haline gelmiş durumda. Ekonomik modellerin kadroları hala 10mm olsa da ön tarafta sokmamil standart olmuş durumda.
Sokmamil hem esnemezlik hem de güvenlik sağlayan bir teknoloji. Önceden iyice esnemez olsun diye önde 20mm miller kullanılıyorfu ama şu anda bazı dh maşaları hariç bu ölçü maalesef yok oldu. Belki de gelişen teknoloji ile birlikte gerek kalmamıştır ama maşa bölgesinde fazla esnemezlik göz çıkarmazdı
25.4 mm çapta maşa kullanıyorum. Yok böylr bir ölçü@Heicks çünkü konik maşalar daha yüksek esnemezlik sunuyor. En sağlamları ise altı da üstü de konik kalınlığında olup düz şaft olan ölçü. standart düz maşalar 1 1/8 olarak geçiyor. Konikler 1.5/ 1.8 geçiyor. Benim bahsettiğim ölçü doğrudan 1.5 Ama bu ölçü artık kullanılmıyor. Konik şaft günümüzde standart haline gelmiş durumda.267218 dosyayı görüntüle
aynı şekilde maşanın üst bacaklarının genişlemesi de esnemezlik sağlamaya dönelik bir hareket. xc maşaları 30mm genişlikten başlar. Bu genişlik safkan iniş bisikleti olan downhillerde 40mm'yi bulabiliyor. Arada kalan disiplinler genelde 34 35 36mm oluyor.
Konuyu hortlatıyorum ama yardım ederseniz sevinirim. Üst düzey mtbler konik biliyorum da benimki nedir, fotodan anlaşılır mı? Ya da maşayı çıkarmadan anlamak imkansız mı?