köpekler etçildir ve çoğu etçil hayvanda avcılık içgüdüseldir.
Avcılığın aşamalarına göz atalım: Avı bulmak, kovalamak, yakalamak ve yemek.
İşte tam olarak bu aşamaları, yani genel olarak avlanma dürtülerini bir şekilde gidermek zorundalar.
Bir sincap, bir top ya da bir otomobil... Yani kendilerinden kaçıyor gibi görünen herhangi bir şey, onların bu dürtüsünü tetikliyor.
Önemli olan neyi kovaladıkları değil, kovaladıkları şeylerin ortak özelliği: Hızla uzaklaşmaları!
Tabii kovaladıkları her şeyi yakalayıp yemeleri gerekmiyor. Hiç araba yiyen bir köpek gördünüz mü?
Şaka bir yana, otomobil kovalamanın otomobili avlama amacı taşımadığını, sadece bir güdüyü gidermekten ibaret olduğunu anlayalım.
aslında olay bundan ibaret değil. bir de köpeklerin 'bölgesel canlılar ' olması durumu var.
Uzun sözün kısası, köpeklerin dünyasında tam anlamıyla bir 'kaçan kovalanır' durumu mevcut.
kaynak: (link)
köpeklerin yanından geçerken yavaşlamak daha iyidir, istedikleri kadar havlasın bakmayın bile yok ben besleyeceğim diyorsanız sakin olsanız iyi olur .
bunun dışında çoban ve diğer yabani köpeklerde durum nasıldır bilmem ama bir çoban köpeğine saldırmak kötü sonuçlar doğurabilir sonuçta sizin arkanıza dönüp bisikleti onun alanından çıkarmanız gerekir.
Bir de anımı yazayım şuraya: 13-14 yaşlarımda köydeyken karşı komşunun köpeğine(evi koruyor )yemek verecektim. Arkadaşım(şehirli) ben de geleceğim diye ısrar edince onu da aldım. köpeğe yemeğini verirken havaya atıyorduk tutuyordu kendisi ,eğleniyorduk öyle ... Bir sefer köpek yakınımıza düştü , arkadaşımın panikleyip arkasına dönüp kaçmaya çalışması ve ayağında bundan sonra taşıyacağı köpek dişi izlerini sahiplenmesi bir anda oldu
..........
8-10 kişiye aynı şey olunca köpeği öldürdü sahibi ......