- Tepki
- 18.106
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
mekanı cennet olsun. Bir an önce belediye önlem almalı.İzmir'de köpekten kaçan çocuk kamyonete çarptı, hayatını kaybetti
14 yaşındaki çocuk, bisikletiyle gezerken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak isterken park halindeki kamyonete çarpıp, yaşamını yitirdi.
İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan Farika ve İsmail Gürgen çiftinin iki çocuğundan Halilcan Gürgen (14), 20 Eylül Pazar günü bisikletiyle gezerken kendisine saldıran sokak köpeklerinden kaçmak isterken park halindeki kamyonete çarpıp, yaşamını yitirdi.
Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Farika Gürgen (46), "Halilcan, olayın yaşandığı gün, 'Anne, dışarı çıkıp bisiklet sürmek istiyorum' dedi. Evin yakınında 3 köpek bacağına yapışmış. Bana arkadaşı anlattı. Tek eliyle bisikleti sürerken okulun önünde başka bir köpek de önüne çıkmış. Korkup, park halindeki kamyonete çarpmış. Çevredekiler, ambulans çağırmış. Bergama Devlet Hastanesi'ne götürmüşler. Oğlumu, sedyede yatarken hastanede gördüm. Film çektiler, MR çekildi. Başı şişmişti. Ağzından burnundan kan geliyordu." dedi.
(link)
“OLAN BENİM EVLADIMA OLDU”
Oturdukları mahallede çok sayıda sokak köpeği olduğunu söyleyen Gürgen, sayıları her geçen gün artan köpeklerin vatandaşları rahatsız ettiğini ifade etti.
Oğlu Halilcan'ın da sokak hayvanlarından şikayet ettiğini anlatan anne Farika Gürgen, şöyle devam etti:
"Burada sokak köpekleri çok oluyor. Her gün 7- 8 köpek görüyorum. Hatta oğlum 'Anne, bıktım artık bu köpeklerden. Belediyeye söyleyelim bunları toplasın' diyordu. Hatta köpeğin birinin kendisine musallat olduğunu ve ondan kurtulmak istediğini anlatıyordu. Bazen ben de pazar dönüşü sinsice peşime takılmasından rahatsız oluyordum. Belediye küpesini takıp, salıyor sokağa. Herkes şikayet ediyordu. Olan benim evladıma oldu. Başka çocuklar gitmesin. Bütün arkadaşları, gelip, benimle ağladı. Başka evlatlara bir şey olmasın."
(link)
“HAYVANLARA KARŞI DEĞİLİZ”
Halilcan Gürgen'in dayısı Yasin Zengin (53) ise hayvanları sevdiklerini ancak denetim istediklerini söyledi.
Zengin, "Hepimiz hayvanseveriz. Kimse hayvanlara karşı değil. Yetkiliyle konuştum. Sokak köpeklerini toplasalar bile, en fazla 15 gün tutabildiklerini söyledi. Ama bizim çocuğumuz köpek nedeniyle öldü. 20 gündür aynı köpek peşindeydi. En azından onu alabilirlerdi. Halilcan hızla inerken, pedal da çevirmiş korkusundan." dedi.
Şu bölgeyi söylüyorsunuz sanırım:Köpeklerle ilgili farklı bir başlıktan yazdığım yazının sonu; "Benim demek istediğim; zaten bu ülkede trafikte şansa yaşıyoruz, evet belki çoğu saldırmaz ama şanssız zamanda tek bir saldırı sizi bir arabanın altında bıraktından sonra hayvan sevgisinin de bu tartışmaların da hiç bir önemi kalmaz."
Pazar günü Polonez-Beykoz sırtlarında Mahmutşevketpaşa'da, yaklaşık 15km de belki 100den fazla köpeğe denk geldim. Her grup gördüğümde mümkün olduğu kadar yavaşladım, bir iki tanesinde durdum ve çok şükür usulca devam ettim, bir tanesinde ise yaklaşık 50mtden grubu gördüm beni farkettikleri için ve yola olan hakimiyetlerinden dolayı durdum. 3-4 tanesi biraz bakışmadan sonra üzerime koşmaya başladılar, bisikleti nasıl çevirdim, yokuş aşağı nasıl ayağımı kilitleyip pedal bastım anlatamam. Bilgisayar başında korkmayın, durun, inip-yürüyün vs. gibi çözümler her zaman işe yaramayabiliyor ve çözümü yok.
Hani hepimiz hayvan sever olduğumuz için bu hayvanlar toplatılamıyor ya, o kadar çok hayvan severiz ki o yüzden evimizde yok ama şehirde, sokakta, parkta, bahçede, ormanda bu kadar sahipsiz hayvan var(!).
Batı ülkelerinde yani pür batı ülkelerinden bahsediyorum "uyutma" diye bir gerçeklik var. Sahipsiz hayvan bir süre barınakta bekledikten ve sahiplenilmedikten sonra "uyutuluyor" Kanada da var, ingiltere de var, abd de var. Forum üyelerinin bu uygulama hakkındaki görüşlerini almak isterim. Bir yerden bakınca biz oldukça insani kalıyoruz. İstanbulda sahil boyunca kedi besleniyor, yabancılar Türkiye den kedi ülkesi diye bahsediyor. Yabancı biri gözüyle kediler adeta hindistan daki inek muamelesi görüyor Türkiyede. Bende sentetik bir ülke olmamamız gerektiğini düşünenlerdenim.
Buradaki köpek severLerden biri olarak şunu söyleyeyim, saldırgan , insana zarar vermeye meyilli her köpek uyutulmalı. Bunun köpek sevme ile ilgisi nedir anlamadım . Yani köpek sever insan sever diye bir ayırım mı var ?Şu bölgeyi söylüyorsunuz sanırım:
Dropped pin
Near Öyümce, Paşa Cd. 1, 34829 Beykoz/İstanbul
(link)
Oradaki köpekler bir gün birini parçalayacak, eminim. Sonra buradaki köpekseverler de tahrik etmeseymiş, besleseymiş falan diyecekler.
Dikkat ederseniz hayvansever ifadesini kullanmadım. Diğer canlılar pahasına, belli bir canlı türünün popülasyonunun yapay olarak çok hızlı bir şekilde artırılmasına neden olan kişilere ilişkin konuştum.Buradaki köpek severLerden biri olarak şunu söyleyeyim, saldırgan , insana zarar vermeye meyilli her köpek uyutulmalı. Bunun köpek sevme ile ilgisi nedir anlamadım . Yani köpek sever insan sever diye bir ayırım mı var ?
Hayvan saldırısı başka bir şey , hayvan korkusu ile kaza yapmak başka bir şey ayırmak gerek.
Hem köpek hem insan hem de bilimum canlı seven biri olarak keşke sokaklarda bu kadar köpek olmasın isterdim, ama bugün var. Kısırlaştırmanın yaygınlaştırılmasından başka da vicdanlı bir çözüm görmüyorum.