Arkadaşlar merhaba ;
Uzun süredir buralara yazmıyorum. Ancak internette bu konu ile ilgili çalışma yaparken forumu görünce girip bir bakayım dedim. Malesef woke ve sjw tayfadan mağdur çok arkadaşımız var.
Herkesin bildiği gibi ülkemizde, Başıboş veya sahipsiz köpek sorunu demiyorum terörü var. Bu terör ülkemizde son 2 yılda 50 den fazla insanın ölümüne sebep oldu. Bunların yarıya yakını reşit değildi. Çocuktu. Bu kadar insanı Lanet PKK bile öldürmedi bu sürede. Ne kadar vahim anlayın diye yazıyorum.
Köpekler arabalara dahi ciddi zarar veriyor hatta ölümlü kazalara sebep oluyor. Bisiklet için daha büyük sorun. Arabada çarpıp kurtulmak daha olası. Bisiklet ile kaza yapmak daha kolay iken bir de ısırılmak , parçalanmak var , Allah muhafaza. Zaten tek köpek kolay kolay saldırmıyor. Sürü halinde gezip saldırıyorlar artık.
Temelde köpek sorununun kaynağı köpeklerin kendisi değil, "Hayvan sever" görünümlü kişiler. Hayvandan kasıtları da sadece köpekler. Çünki en kolay rant elde edilecek hayvan da köpek malesef.
Buraya yazdığım herşeyi ispat edebileceğini baştan belirteyim. Dileyene özelden dileyene açıktan ispat yollarım.
Bir kısmı zaten cüneyt özdemir YT kanalında , Jahrein , Erlik gibi kişilerin kanallarında konuşuldu.
Hemen "Hayvan düşmanı" , "Köpek düşmanı" veya "KAtil" ilan edecekler için belirteyim ki ; ben bu bahsi geçen sıfatlı kişilerden değilim. Evimde ( bahçe ve Çatı katında ) Şu anda 3 kedim , Çeşitli ırklarda 5 kuşum, Komşularla beraber baktığım köpekler var. Ev içinde hayvan bakmayı denedim ancak alerjim olduğu için sağlık bulmayıp bıraktım. Uzun uzun anlatma gereği görmüyorum ama ben ve ailem bayağı bir hayvan severiz aslında.
Bu sorunun temelinde de uluslar arası destekli bir Rant çetesi mevcut. İnanılmaz rakamlar havada uçuşuyor. Sadece EKap üzerinde yıllık milyar lira seviyesinde devlet tarafından alımı yapılan mama ihaleleri görüyoruz. Örnek Ankara büyük şehir belediyesi 13,7 milyon lirayı bu senenin ilk yarısında yaptı.
(link) sonuçların çoğu kedi köpek maması.
Bu ihalelerin çoğunu tek firma alıyor zaten. İster iktidar olsun ister muhalefet partisine bağlı belediyeler , ne hikmetse ortak firmalardan mama alımı yapmış. ki Bu ihaleler de çok yüksek paralar dönüyor. Rant büyük kısaca.
Bunun bir de dernek görünümlü örgütler kısmı var ki en vahimi bunlar. Hali hazırda bir çok suç duyurusu ve dava olduğu için çok detaya girmeyeceğim ancak kısaca terör örgütü diyebilirim. İzinsiz bağış toplamalar , hayvanlara zarar verip videoya çekip sonrasında kamu oyu oluşturmaya çalışma, karşı çıkanları linç ettirmeler , adam toplayıp darp etmeler , tehdit , hatta yanlarına aldıkları hukukçular ile halkı sindirmeye çalışmalar dahi var.
İnanılmaz bir topluluk. Evladı ölmüş bir babayı tehdit etmiş , evinin önünde silah atmış, depremzede bir köylüyü adam toplayıp dövdürmüş bir suç örgütü. Bir çok dernek şaibeli. SMA hastası çocuklar için yardım toplamak zor iken ( valilik izni vs ) , kolayca mama parası adı altında yardım toplanıyor.
Bu dernek veya şirketleşmiş oluşumlar haricinde bir de sosyal medyada influencer gibi takılan sosyal medyada bağış toplayıp, ıvır zıvır satarak rant elde eden tayfa mevcut.
Bu iki grup ciddi bir trol ordusuna sahip. Bir kısmı sahte hesaplarla her yere saldırıyorlar. En ufak sesi çıkana linç gecikmiyor.
Bir de rant içinde olmayıp, hatta madur edilen ve sömürülen kitle var ki; bu kitle de çok enteresan. İçlerinde veterinerlere , petşoplara binlerce lira borcu olan hayvan sever mevcut. Tanıdığım bir kaç kişi var. Ailesi olarak köpekleri görüyor. Ciddi sorunlar var.
Veteriner ve petshoplar artık belli bakiyenin üzerinde veresiye ile mama veya ilaç vermiyor hatta bakım yapmıyor. Burada ne masum ne suçlu durumunda veterinerler. 100 liralık ilacın yerine allanıp pullanmış 1000 liralık ilaç satanları saymazsak tabii.
Buraya kadar sorunun çapını anlatmışımdır sanırım.
Peki çözüm ne olmalıdır ? Devletin açıkladığı 10 milyon civarı başıboş köpek var. Bu hayvanları bir araya toplayıp 2 metrekare yer tahsis etseniz Ankara kadar yer işgal ediyor. Korkutucu değil mi? Bunun muayene alanı , veteriner alanı var. Personel gideri var. 10 milyon köpeğin ( gayri resmi rakamlar 16 milyon bu arada ) günlük mama ihtiyacı sonucu 500 tır dolusu mama sevk etmeniz gerekiyor. Yerinde imal etseniz ayrı dert.
Dünyada sadece hindistan ve ülkemizde böyle bir sorun var. Onlarda hinduizm gereği dolayı kutsal görüyorlar. Kuduz salgını ve karantinanın uygulandığı bir medeni ülke yok iken bizde her ay bir kaç köy karantinada.
Kısırlaştırma ? 10 senedir sonuç vermediğini gördük malesef. Zaten kısırlaştırma için açılan ihale konusuna girmedim. Dilerseniz ekap üzerinden ona da bakabilirsiniz.
Ne yapmalı ? Kesinlikle Avrupa ve Amerika tarafından uygulanan yöntem kullanılmalı. Saldırgan köpek yerinde itlaf edilmeli. ( DEVLET TARAFINDAN )
PETA dahi bu konuda yaklaşımı bu şekilde.
Saldırgan olmayan köpekler barınaklara alınıp, 10 gün içinde sahiplendirilmeli koruma ve kontrol altına verilmeli. Takibi yapılmalı. Sahiplenilmeyen köpekler uyutulmalı
( Devlet Tarafından itlaf ) Bu süreç bile aylar yıllar alacaktır. Bu süre zarfında kaç kişiye saldırı olur tahmin edin.
Bu gün barınağa alınan hayvan ertesi gün geri salınıyor. Zaten saldırgan olan hayvan daha da saldırgan oluyor. Bir kısmı da hayvan istismarcıları tarafından çeşitli yollarla alınıp geri salınıyor.
Bizler ne yapabiliriz ? Her bisikletçi artık köpek saldırısına uğraşmıştır sanırım. Bireysel olarak köpeklere karşı yapacağınız herşeyde karşınıza bu terör örgütü ve yancıları dikilecektir. Elinizi kaldırsanız linç edilirsiniz. Öncelikle şu anda yasal olmayan hiç bir hareket yapılmamalı ve oluşumlara katılmamalı. Herşey yasal.
Sosyal medyada bir çok grup ve hatta dernek var. ücretsiz üye olunabilir. Sosyal medya ve internette birlik olmanın haricinde yerel yönetimlere sürekli baskı yapmak gerekiyor. Şu anda köpeklerin toplanması belediyelere ait bir görev. Ancak biraz 5199 sayılı kanunun muğlak olması, biraz da bu derneklerin baskısıyla toplamak istemiyorlar. Kendileri de mama üzerinden rant çeviriyor. 27 millet vekilinin mama işi yaptığını yazmış mıydım?
Sözün özü arkadaşlar Toplanıp birlik olmak gerekiyor. Ses Çıkmadıkça tepki gelmez. Daha yazacak çok şey var ancak içim sıkıldı gerçekten.
Hepinize güvenli ve keyifli sürüşler diliyorum. Yardımcı olabileceğim konu olursa özelden yazabilirsiniz.
Düzenleme sebebi : imla yanlışı.