Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Yıllar önce bu forumda bir arkadaş bu konu ile ilgili efsane bir yorum yapmıştı. Türkiye'de köpeği taş atarak kovalamak ve köpeklerin bu harekete verdiği standart kaçış şekli standart. Bu durum köpeklerin genlerine o kadar işlemiş ki, yerden taş alıyormuş gibi bile yapsanız karşınızdaki köpek o güne kadar taşla kovalanmamış bir köpek bile olsa %99 kaçacaktır. (%1'lik bir yanılma payı bırakayım da ne olur ne olmaz sonra bana, uyguladım ama olmadı diye hesap sormayın. :))
Bu taktiği okuduğum o yorumdan sonraki her fırsatta denemişimdir ve bugüne kadar bir kere bile olsun şaşmadı. Asfalt yolda giderken bile eğilip yerden bir şey alıyormuşum gibi yapıyorum ve o anda köpekler aynen topuk. Denemesi bedava. :D

Scudo
@Bigpatron
dazer kullandım. köpek sağırsa hiç bir işe yaramıyor. dahası etkin mesafesi 9 metre veya altı. o hengamede, arada 9 metreden az mesafe varsa çıkarıp ateş edene kadar geçmiş olsun. kedilerin bazısını saldırgan hale getiriyor. sürekli basılı tutarsanız alet bozuluyor. denedim, işe yarama olasılığı yüzde 50 veya az.

@Pinokkyo
daş metodunu ben de uyguluyorum. başarılı.

Köpek var köpek var. Taş metodu başarılı olacaktır ama durup sakince bisikleti köpekle aranıza alarak geçmek bence denenmiş en garanti metod. Asla arkanızı dönerek olay yerini terk etmeyin. Gerekirse geri geri yürüyün ama köpeklere arkanızı dönmeyin. Arkadaşın ısırılması biraz tehlikeyi bertaraf ettim rahatlığı ile olmuş. Bölgelerini terk etmeden asla köpeklere güvenmeyin. Mataradan su sıkma, bağırarak üzerilerine bisiklet sürme metodlarını denemiş birisi olarak en risksiz metod bence ortalaman düşsün boşver in ve yürü metodudur. (Köpekten kesinlikle korkmam diyen insanlara tavsiyemdir.)

Ankara'da Zir Vadisini devam ederseniz Temelli'ye çıkarsınız. Geçen sene o yolu takip ederek 110 km'lik bir tur yaptık. Gökler köyü vardır dağın eteğinde. Asfaltı da yeni dökülmüş, miss. O köye çıkmaya çalışırken, 500-600 metre ilerideki bir tepede bulunan koyun sürüsünden iki köpek koptu geldi ama kangal gibi iri köpekler. Durmadık abi. Döndüğümüz gibi büyük aynakollara alarak aletleri topukladık. Hiç de tekin tipler değildi hayvanlar :). Sevmeye ısırarak karşılık verirlerdi büyük ihtimalle. Bu durup sevmek olayı her köpeğe işlemez bana göre, hele sürü ise...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@FARGO Durup sevmeyin zaten sadece durun. Her köpek sevilmez.

O köpekler sizi yakalasa yada o hızla düşseniz olacakları düşünebiliyor musunuz?

ben köpeklere hayır diye bağırıyorum anlıyorlar ama bazı insanlar hayırdan anlamıyor geçen hafta sonu antrenmanda karşılaştığım köpekten sonra bu gelmişti aklıma ...

@Atasoy
Şu anı küçükken yaşamıştımya :( Tabi bizim suçumuzdu,köpeği sırf zincirli diye kiraz atıp kızdırıyorduk.Sonra köpek zincirden bir çıktı,üstümüze doğru gelmeye başladı.Pedalı kökledim ama beni kafaya takmış,benim peşime takıldı.Yolda bisikleti sürerken şöyle bir baktım tam bu şekilde ağzını açmış benim bacağa bir karış yaklaşmıştı.Onu görünce bağıra bağıra bedala basmıştımki sorma.:D

@trainspotting35
Kalabalık köpek topluluğu 5 ve üstü köpek içeren sürü, zaten etrafınızı sarmaya çalışıyor. Yani yüzünüzü döndüğünüz yerde 3 köpek ardınızda 2 köpek oluyor.

@Mehmet Metin Levent Lider önemli faktör orada en çok üzerinize gelen liderdir. 8 köpekten lidere yapmış olduğum atakla kurtulmuşluğum vardır. O köpeklerin sizi kovalayıp düşürdüğünü düşünün bence daha korkunç bir senaryo değil mi? Ayrıca tekrar söyleyeyim benim dediklerim köpekten korkmayan insanlar için geçerli.

@trainspotting35 nerelere gittin böyle okadar dağ taş gezdim istanbulda bana denk gelmedi bukadar köpek, tekmi çıkıyosun turlara napıyosun

@trainspotting35 bir de eskiden köpekten korkmayıp bisiklet yüzünden köpekler korkanlar da var..:uzgnm:

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
Tura çıktığım arkadaşlarım ben köpekleri görüp durunca köpekten korktuğum için durduğumu sanıyorlar belki içlerinde en az köpekten korkan insan benimdir. Dedemin 4 köpeği içinde büyümüş kayınvalidemin Alaska Malamutu na bakmış hali hazırda köyde Kangal sahibi bir insan olarak. Kaçan kovalanır. Kaçmazsanız kovalamazlar prensibimdir.

@thieft3000 Büyükçekmece köpek çeteleri. :):)

Madem ben de bir anımı anlatayım.
Gaziantep Zırlı Tugay'a bağlı tümende askerlik görevindeyken Adana 100 yataklıya sevkim istendi. Sevk edilmek üzere gece tugaya vardık ve yatakhaneye götürüldük. Sabah yatakhaneden nizamiyeye araç gidecek. Oradan da Adana'ya yol alınacaktı. Sabah oldu araç maraç gelmedi. Ben de geç kalmamak için nizamiyeye doğru yola çıktım. Üzerimde sivil kıyafet vardı. Yol çok uzun olduğundan kestirmeden ıssız ağaçlar arasından geçiyordum. 100 metre ileriden tepeden aşağıya doğru 11 adet köpeğin bana doğru havlayarak koştuğunu gördüm. Kaçmadım ve yumuşak bir tonla "ne istiyorsunuz" der demez köpekler bir anda sustu. Nizamiyeye yaklaşık 100 m kalmıştı beraber yürüdük. Nizamiyedeki askerler şaşırmışlardı. Köpekler daha önce 2-3 sivili ısırmışlar. Zaten köpekleri sivillere karşı eğitmişler.
Bana şimdiye kadar saldıran bütün köpekleri uysallaştırabildim. Tabi bu özellik bana has değil. Onlara zarar vermeyeceğinizi çabuk anlarlar. %90 için böyledir diyebilirim.

Ama bunu köpek fobisi olan insanlar çok zor yapabilir.

@Pinokkyo

Bu yorumu yapan kişi ben olabilirim :srnsml: Daha önce yazmıştım. Başkaları da benzer şeyler yazmadıysa benimdir o kişi öhürmm... :D Yavruları olan bir köpek çok fena üzerime gelirken ve asfalt üzerinde taş alma şansım yok iken mecburiyetten boş elimi taş atar gibi sallamıştım. Köpeğin gerilediğini fark ettiğimde birkaç kez daha aynı şeyi şeyi yapıp tehlikeyi savuşturmuştum. Bu arada saçma sapan bağırmak da taş efektinin etkisini arttırıyor.

Tek ya da ikili bana doğru hamle yapan köpeklere yaklaşırken ben de yüksek sesle havlamaya başlıyorum bazen. Daha kalabalık gruplara yapmadım ama eğlenceli oluyor. Havlayarak üzerinize gelen köpeğin kafası karışıyor ve anında durup kendisi açısından güvenli bir mesafeden havlıyor. Bir anda aptallaşan surat ifadesini görmek acaip eğlenceli.

Hızlıysam eğer gelen köpeklere hareket çekiyorum. Bundan bir şey anlamıyorlar galiba ama benim için eğlenceli oluyor :D

Henüz başıma bir şey gelmedi ama köpeklerle dalga geçmemin sonu iyi gelmeyebilir. Günün birinde çok fena paçayı kaptırabilirim :D Du bakalım...

Köpekten korkmayın. Siz ondan çok daha güçlüsünüz. Bu rahatlıkta olursanız köpekleri korkutmanız mümkün.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
Valla bu köpek mevzusunda açık açık yazayım...

Çocukluğumda birkaç tane köpeğim oldu. Daha sonra farklı hayvanlar da edindik. Benim zamanımda belediyeler başıboş köpekleri baya baya zehirlerlerdi. Bir köpeğim bu şekilde kucağımda öldü. İlkokul çağımda, fırına ekmek almaya giderken, bacağımın küçük bir parçasını bu sevimli canlılara kaptırmışlığım da var :) O zaman şimdiki gibi değil, karnımdan 3 tane kocaman kuduz aşısı da oldum :) Buna rağmen yine köpek sahibi oldum.

Bu nedenle hayvan düşmanı sayılmam :) Köpekleri de pek severim...

Amma, velakin...

Şu anda iş artık kontrolden çıkmış durumda. Hayvan hakları uğruna mahallemde yürüyemez, bisiklete binemez oldum. Ki Ankara'nın en nezih yerlerinden birinde ikamet ediyoruz. Bir mahallede 3 köpek olur, 5 köpek olur. Ama arkadaş bir mahallede 300 başıboş köpek olmaz. Hiç bir medeni şehirde böylesine bir kontrolsüzlük görülmez. Artık benim yaşam kalitemi etkiliyor bu durum. Başıboş köpek dediğiniz ne zaman ne yapacağı belli olmayan, kendi çevresinde kokusunu tanıdığı hariç (hatta onlara da) herkese, her şeye saldırma potansiyeline sahip, patlamaya hazır el bombası misali canlılar.

Bu köpekler alınır, onların yaşam kalitesini arttıran barınaklarda kontrol altına alınır, kısırlaştırılır, güvenli bir ortamda bakılırlar. Ama öyle modern bir şehirde sürüler halinde gezip, her an her şeye saldırır vaziyette yaşamaya bırakılmazlar. Geçtiğimiz gün Çankaya Belediyesine "mahallemizde insandan çok köpek var" demeye getiren bir şikayette bulundum. Bana verilen yanıt; "3 tane köpek ekiplerimizce alınmıştır". Yani işte maksat yanıt olsun diye verilen cevap. Onlar da biliyor artık işin vahametini ama nedense kimse bu kanayan yaraya merhem olmaya yanaşmıyor. Bir de tabii mahallede bu köpekleri besleme adına penceresinden artık yemek atan!! sözde uygar, çoğunlukla orta yaş ve üzeri ve muhtemelen problemli bir sosyal hayata sahip kadın komşularımız var.

Madem besleyeceksiniz, bunu sosyal yaşamdan uzakta, hem insanların hem de köpeklerin rahat edecekleri bir ortamda yapın veya beğendiğiniz köpeği evinize alıp besleyin...

Kimse kusura bakmasın ama benim gibi bir adamı bile artık köpeklerden nefret eder hale getirdiler...

Ben bisiklete binerken cebimde şok cihazı veya köpek savar taşımak zorunda mıyım yani? Veya korktuğum halde köpeklerden korkmuyormuş gibi davranmak veya onlar bana saldırmasın diye istemediğim halde köpekleri sevip okşamak zorunda mıyım? Mesela bu köpek sever kokoş hanımların en sevdiği argüman: "korkmayın, o sizi kokluyor ve tanımaya çalışıyor". İyi de bakalım ben onlarla tanışmak istiyor muyum? Nedir bu zorunlu birliktelik? Pekala, neden köpekler benim apartmanın önünden geçerken ben onlara taşla sopayla saldırmıyorum da, ben onların çiftliğinin 5 km ötesinde bisiklet sürerken onlar benim taze etime hamle yapıyorlar kardeşim? :) Neden köpek saldırısı korkusuyla bisiklete binmek veya böyle bir saldırı sonrası düşüp sakatlanma hatta ölüm riskini taşımak zorundayız?

Velhasıl,

Mesajımı bir sloganla bitireyim...:)

"Sahipsiz köpek kalmasın, sahipli olanlar da benden uzak dursun...!!!"

@ahlaksız Buna bir de otobotları eklediğinizi düşünün...:) Kabus gibiydi...

Gerçi işyerimin bahçesinde bunlardan epeyce var :)

• Beğen
Tepkiler: FARGO
@Punctum
Türkiye'nin başkentinde bir kavşağa,bu şeyi dikmelerinin nedeni ne olabilir?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri