Çorlu-Önerler arası okul zamanı koşu yapıyordum.Önerler içindeki köpeklerden 2 si saldırmıştı gidiş yolunda.Bisiklette olsam çok umursamayacağım tip köpekler ama koşu halindeyim ve yorgunum.Normalde kaçarım cesaretimi topladım kaçmadım havladı havladı ben bağırdım köpeğe sonra yola devam.Dönüş yolunda tekrar saldıracağını farkedince videoya da kaydetmiştim ama yine köpeğe sakin ol falan bağırınca dönmüştü.Başka bir gün Önerler-Çorlu arasındaki o kısa boşluk(tarlalar vb.) kesimde su içerken biraz yavaşladım.Bi de ne duyayım gür bir havlama döndüm; yan taraftaki tarladan kangal gibi büyük bir köpek orta hızla koşarak yaklaşıyor.Hemen yolun karşı tarafına geçtim bakıyorum normalde vızır vızır yolda 1 kişi bile yok
.Neyse köpek çok yaklaşmadan ben temkinli bir şekilde uzaklaştım.
Yine çorlu emlak konutların ilerisindeki sitelerin arkası tarlalar.Bi gün aksiyon olsun oralarda koşayım dedim.Tek başımayım yine tırstım "köpek gelse ne yapacan Emir düşün bunları" diye konuşuyorum.Koştum koştum,ekili olmayan bi alanda koyun sürüsü 3 iri çoban köpeği,1 orta boy av köpeği gibi bişey yatıyorlar çoban da orada.Dedim bişeycik olmaz çoban orda.Sürüye 20-30 metre kala bizim ayıboğanlar ayaklandı ben nasıl tırstım anlatamam durdum çobana bağırıyorum abi geeeel diye
Adam geldi selamlaşma faslı geçti.Dedim abi bu köpekler ısırır mı falan.Adam dedi sürü görürsen çok yaklaşma ısırabilir(genel konuşuyor).Sonra telefonu çaldı hadi görüşürüz kolay gelsin dedim.Köpekler asfalta çıkana kadar arkamdan takip etti beni(stresli dakikalara devam)
Korkularımla yüzleşmeye çalışıyorum.10 yaşımda falan dedemle balıktayken,yürüyüşte travma yaşayabilecek kadar korktuğumu hatırlıyorum.Sokak köpeklerine alıştım gibi yine refleks olarak bi tuhaf hareketler sergileyebiliyorum bisiklet üzerinde
Şu büyük çoban köpekleri sıkıntı çünkü köpekler görevlerini gerçekleştiriyolar.Ve muhtemelen olası bi boğuşmada benim boyum kadar köpeklere karşı pek başarlılı olabileceğimi düşünmüyorum(Yani belki de ben ısırırım köpeği
) Çoban varsa yine çok sıkıntı yok ama ormana direk salanlarda var inekleri falan.Hala tecrübeye dökemediğim içimde bir korku var.Tabi tecrübeye dökme kısmında pek istekli değilim aslında :islik:
Velhasıl tecrübe ede ede öğreneceğiz