Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@KırmızıBereli

Doğru, benzer şekilde köpekten kaçarken son hız bi yerlere çarparak ya da düşerek kaza yapma olasılığı da var ama.. Genel olarak yolun ilerisinde köpek grubu varsa ben yavaşlamayi ve mümkünse videodaki gibi bisikletten inip yürümeyi tercih ediyorum.. Son hız aralarından geçmeye çalışmak çok da mantıklı değil zaten..

Ama pazar akşamı bir grup köpeğin yanlarından geçtikten sonra İçerenköy den ataşehir Develi kebap A inen yokuşun sonunda aniden bir köpek fırladı arkamdan koşarken ben de sprinti bastım ama baktım yol bitti köpek de pedalımin yanında yüksek sesle şşşt diye bağırınca hayvan anında durdu..

Bunu genelleyemeyiz tabi her zaman böyle olacak diye birşey yok benim şansım hayvanın o anda tek olmasıydı belki grup olsaydı işe yaramazdi..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Tasogare

Bir dahaki saldirida dikkate alacagim..ama gece gece saldiri aninda bu kadar cesaretimi koruyabilirsem tabi ;)...

Beyler şu ultrasonic dediginiz cihazlar için marka model önerisi yaparmısınız. Gerçi Küçükçekmece vb bizim buralarda öyle sokak köpeği falan yok. Hemde hiç yok. Ama yazlığa falan gidince denk gelirse kullanırım belli.

@Alberto

Ultrasonicler başarılı değil. Her köpekte işe yaramıyor ayrıca seyir halinde onu bul çıkar o panik halinde köpeğe tut, denge kaybettirir. Sakin köpeği atağa geçirebilir.

İnsanların niyetlerini oumakta zorlanıyoruz. Hayvanların niyetlerini nasıl okuyalım.Başıboş sahipsiz sokaklarda dolaşan ya da sahipli fakat sokaklarda dolaşamn her köpek tehlike arzeder.Köpek sevmek isteyen sokak köpeği sevmesin alsın bir köpek onu sevsin.Ucuz köpek seviciliği sokak köpeklerini sevmektir.Başıboş dolşan her köpek tehlikelidir.Göbekten kuduz aşısı yemeyenler bu fikre katılması zor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: AtamIslam
Çorlu-Önerler arası okul zamanı koşu yapıyordum.Önerler içindeki köpeklerden 2 si saldırmıştı gidiş yolunda.Bisiklette olsam çok umursamayacağım tip köpekler ama koşu halindeyim ve yorgunum.Normalde kaçarım cesaretimi topladım kaçmadım havladı havladı ben bağırdım köpeğe sonra yola devam.Dönüş yolunda tekrar saldıracağını farkedince videoya da kaydetmiştim ama yine köpeğe sakin ol falan bağırınca dönmüştü.Başka bir gün Önerler-Çorlu arasındaki o kısa boşluk(tarlalar vb.) kesimde su içerken biraz yavaşladım.Bi de ne duyayım gür bir havlama döndüm; yan taraftaki tarladan kangal gibi büyük bir köpek orta hızla koşarak yaklaşıyor.Hemen yolun karşı tarafına geçtim bakıyorum normalde vızır vızır yolda 1 kişi bile yok :).Neyse köpek çok yaklaşmadan ben temkinli bir şekilde uzaklaştım.
Yine çorlu emlak konutların ilerisindeki sitelerin arkası tarlalar.Bi gün aksiyon olsun oralarda koşayım dedim.Tek başımayım yine tırstım "köpek gelse ne yapacan Emir düşün bunları" diye konuşuyorum.Koştum koştum,ekili olmayan bi alanda koyun sürüsü 3 iri çoban köpeği,1 orta boy av köpeği gibi bişey yatıyorlar çoban da orada.Dedim bişeycik olmaz çoban orda.Sürüye 20-30 metre kala bizim ayıboğanlar ayaklandı ben nasıl tırstım anlatamam durdum çobana bağırıyorum abi geeeel diye :krktm: Adam geldi selamlaşma faslı geçti.Dedim abi bu köpekler ısırır mı falan.Adam dedi sürü görürsen çok yaklaşma ısırabilir(genel konuşuyor).Sonra telefonu çaldı hadi görüşürüz kolay gelsin dedim.Köpekler asfalta çıkana kadar arkamdan takip etti beni(stresli dakikalara devam)

Korkularımla yüzleşmeye çalışıyorum.10 yaşımda falan dedemle balıktayken,yürüyüşte travma yaşayabilecek kadar korktuğumu hatırlıyorum.Sokak köpeklerine alıştım gibi yine refleks olarak bi tuhaf hareketler sergileyebiliyorum bisiklet üzerinde :koptum: Şu büyük çoban köpekleri sıkıntı çünkü köpekler görevlerini gerçekleştiriyolar.Ve muhtemelen olası bi boğuşmada benim boyum kadar köpeklere karşı pek başarlılı olabileceğimi düşünmüyorum(Yani belki de ben ısırırım köpeği:p) Çoban varsa yine çok sıkıntı yok ama ormana direk salanlarda var inekleri falan.Hala tecrübeye dökemediğim içimde bir korku var.Tabi tecrübeye dökme kısmında pek istekli değilim aslında :islik:

Velhasıl tecrübe ede ede öğreneceğiz

• Beğen
@KmesutC
en kötü durumda eğer yalnızsanız durun ve gözlerinin içine bakın, hiç bişey söylemeyin, hareket etmeyin, bisikletten inmeden "olm bak git" bakışı yapın nasıl rahatsız olup uzaklaştıklarına şaşacaksınız. tabi ondan sonra da uzaklaşana kadar ağır ağır pedal cevirerek uzaklaşın, arkayı dönünce havlayabilir, hemen durup tekrar bakabilirsiniz. sadece bakarak tehdit edip durdurabilirsiniz eğitimsiz köpekleri, vermek istediğimiz mesaj sorun çıkartmazsan bende çıkartmam.
tabi bütün bunların anlattığım gibi olabilmesi için zamanla fobileri biraz yenmek ve kendinden emin olmak gerekiyor, bakışlar çok önemli.

not: hırlayan ve diş gösteren bi köpekler için başka şekilde davranmalısınız, eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız, inip bisikleti köpeğe doğru çevirin, hala üzerinize gelirse ön tekeri kaldırıp tehdit oluşturun, ama size saldırmadıkça vurmayın, vurur gibi hiç yapmayın, sadece elinizdeki tehdit unsuruyla hazır olduğunuzu hissettirin, tehlike geçince yavaşça yürüyün ama arada arkanıza dönüp bakın ses çıkartınca

• Beğen
Tepkiler: KmesutC ve anon
Sorunlarimizi konusarak cozebiliriz sagsyeuejwjwj72habevwkjaja :D kopek o kadar degisik bi psikolojide olabilir ki ; Mesela ciftlesme donemidir cok sakat is o , mesela gruba kendini kanitlama evresindedir hani karbon yol alip bisiklet gruplarina kaynamaya calisanlarimiz gbi , mesela havlarsa saldirirsa yemek verilenlerdendir vesaire. Tek bi olay genel fayda saglamaz dmi candancim :D @Candan Biberci mesela beni gecenlerde 4 tanesi aniden sikistirdi durdum ve basladim bisikletimin compenentlerini ballandira ballandira anlatmaya e iste pedalim bu kadar gram , su marka yok efendim kadrom bu acilarda su kadar gram filan....Nasil kactilar anlatamam bende peslerinden kostum en son bagirdim kopeklere :" heyyyy kucu kucular sizce yol mu alayim mtb mi?" diye o anda dusup bayildi hayvanciklar :D :D @Emre Nakipoğlu :D

@Candan Biberci abimizde haklı , sürüleri koruyan genelde büyük köpekler oluyor kangal tarzı hüseyin alana çıkarken her seferinde zor kurtarıyorduk canımızı bir yöntem olcağını düşünmüyorum onlar için. Sevme , bisikletten inip yürüme yöntemi bunlara göre daha sakin olanlar için geçerli bence

• Beğen
Surekli kopeklerden korkuyoruz merak ettigim birsey var aramizda uzun seneler suren tecrubeleri olan bisikletciler var bisiklet giderken kopek insani isirabilirmi goren duyan varmi yada isirilan biri varmi :D

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri