Atara atar, gidere gider. Köpek havlayınca ben de ona bağırıyorum gün sonunda kimin sesi daha çok çıkarsa o galip geliyor. Şakası yoksa ve paçalara doğru geliyorsa da yapacak bir şey yok durarak diklenince kaçıyorlar.
Dipnot: Henüz ısırılmadım 🧿😂
Abi ben de aynı taktiği yapıyorum, bizim buraların köpekleri hep klavye delikanlısı.
3 köpeğe kadar sınırım var eğer havlarlarsa kollarımı kaldırıp
(Belgesellerde çoğu vahşi hayvan güçlü görünmek için kendini büyük gösterir ve bu taktik köpeklerde de işe yarıyor) ben de 'harracharavara' diye ve ya ne var lan diye bağırıyorum (tabi çevrede insan yoksa, deli diyebilirler) sesim az yüksek çıkarsa miyavlaya miyavlaya uzaklaşıyorlar (buda bi değişik haa diyerek söylene gidiyor da olabilirler).
Eğer beni kovalarlarsa aniden durup, kollarımı kaldırıp ayaklarımı vura vura üstlerine koşuyorum (hayvanlar titreşimleri algılamada bizden daha hassaslar ayağı vurma işlemi yılanlarda da işe yarar) hızlı bir şekilde kaçıyorlar.
Köpeklerin bir tehdit hareketini farkettim, dik durarken havlayacakmış gibi hızlı hızlı kafalarını öne uzatıp çekiyorlar eğer ben bundan korkarsam havlamaya başlıyorlar ama ben de aynı hareketi yaparsam kaçıyorlar.
Önemli nokta: köpekle göz teması kurmak yerine boynuna odaklanın, köpekler ve çoğu yırtıcı ilk olarak boyundan saldırır bu da onları korkutuyor
3 köpekten fazlasına sakın atarlanmayın tehlikeli olabilir
(Tüm bunlarla uğraşmak yerine migrostan ödül maması alıp, köpek dostlarımıza haraç vererek kendinizden uzaklaştırabilirsiniz )
Dik ve iri durmayı unutmayın, bol şanslar.
Durum bildirme alanı: Hala ısırılmadım.