Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Candır, tabi ki sevilecektir..
Bugüne kadar turlarımda çok köpek saldırmaya teşebbüs etti, durup bisikletten inip yuruyerek 15-20 metre devam edince ve pek gözgöze gelmeyince sustular.
Taşlar bıçaklar.. Yapmayalım arkadaşlar..

Scudo
Benim bugüne kadarki tüm karşılaşmalarım kaçabileceğim alanlarda oldu ve hızlanıp kaçma yöntemini seçtim. Ama kaçamayacağım bir durum olursa inip sevmeyi denerim :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Atara atar, gidere gider. Köpek havlayınca ben de ona bağırıyorum gün sonunda kimin sesi daha çok çıkarsa o galip geliyor. Şakası yoksa ve paçalara doğru geliyorsa da yapacak bir şey yok durarak diklenince kaçıyorlar.

Dipnot: Henüz ısırılmadım 🧿😂
Abi ben de aynı taktiği yapıyorum, bizim buraların köpekleri hep klavye delikanlısı.
3 köpeğe kadar sınırım var eğer havlarlarsa kollarımı kaldırıp (Belgesellerde çoğu vahşi hayvan güçlü görünmek için kendini büyük gösterir ve bu taktik köpeklerde de işe yarıyor) ben de 'harracharavara' diye ve ya ne var lan diye bağırıyorum (tabi çevrede insan yoksa, deli diyebilirler) sesim az yüksek çıkarsa miyavlaya miyavlaya uzaklaşıyorlar (buda bi değişik haa diyerek söylene gidiyor da olabilirler).
Eğer beni kovalarlarsa aniden durup, kollarımı kaldırıp ayaklarımı vura vura üstlerine koşuyorum (hayvanlar titreşimleri algılamada bizden daha hassaslar ayağı vurma işlemi yılanlarda da işe yarar) hızlı bir şekilde kaçıyorlar.
Köpeklerin bir tehdit hareketini farkettim, dik durarken havlayacakmış gibi hızlı hızlı kafalarını öne uzatıp çekiyorlar eğer ben bundan korkarsam havlamaya başlıyorlar ama ben de aynı hareketi yaparsam kaçıyorlar.
Önemli nokta: köpekle göz teması kurmak yerine boynuna odaklanın, köpekler ve çoğu yırtıcı ilk olarak boyundan saldırır bu da onları korkutuyor
3 köpekten fazlasına sakın atarlanmayın tehlikeli olabilir
(Tüm bunlarla uğraşmak yerine migrostan ödül maması alıp, köpek dostlarımıza haraç vererek kendinizden uzaklaştırabilirsiniz )
Dik ve iri durmayı unutmayın, bol şanslar.

Durum bildirme alanı: Hala ısırılmadım.

Başlıktaki cümleye katılanlar henüz hiç ısırılmamışlardır. Bir kere ısırılınca onlar da kaçacaktır. 😀

Şahsen ben kovalamayan köpekleri sevmekle yetiniyorum.

IMG-20201117-WA0013_1_1.jpg

Sevmek :)
Yav he he
Aha da bu hayvan üzerinize geliyor
Sevmek için 2 kere düşünün derim :)
Ha bu arada bence en akıllı ve güçlü köpek cinslerinden biridir Kangal. Bu videodaki biraz istisnai bir durum, izlerseniz sahibine bir saldırıda bulunmuyor.

Son düzenleme:
Başlıktaki cümleye katılanlar henüz hiç ısırılmamışlardır
Ben çok defa ısırıldım. Hatta bir defa (dedemin bekçisini) ben ısırdım.
Bir köpek 50 km/sa hızlara kadar çıkabiliyor, insan öyle kaçamaz.
En iyi savunma saldırıdır.😁

Son düzenleme:
Yav he he
Sahibi de orada galiba, bir yandan kuyruk sallıyor :)
Bağlı köpek daha agresif oluyor haklı olarak.

Sahibi de orada galiba, bir yandan kuyruk sallıyor :)
Bağlı köpek daha agresif oluyor haklı olarak.
Evet sahibi de orada, bağlamalarının sebebi de zaten ona buna saldırması olmuş. Bağlamamaları daha sakat, çocuğu var yaşlısı var. Öte yandan adamın sürüsünü, geçim kaynağını koruyan diğer bekçi köpekleri var, sahipleri için çok değerli bu hayvanlar oradaki ortamda. Davranışları, bu köpeğin nasıl bir yavruluk dönemi geçirdiği ile alakalı bir durum olabilir.
Bunun kadar olmasa da benzer davranışlar sergileyen 2 tane kangala ıssız dağ yolunda denk gelmiştim. Tek başımaydım, kendimi savunacak sadece bisikletim vardı. Sahipleri de gelmediği için köpekler önümde arkamı dönemeden geri geri belki 350-400 metre yürümüştüm. Unutamayacağım anlardan biri oldu.

Bunun kadar olmasa da benzer davranışlar sergileyen 2 tane kangala ıssız dağ yolunda denk gelmiştim. Tek başımaydım, kendimi savunacak sadece bisikletim vardı. Sahipleri de gelmediği için köpekler önümde arkamı dönemeden geri geri belki 350-400 metre yürümüştüm. Unutamayacağım anlardan biri oldu.
Tanık olduğunuz gibi çoban köpekleri o kadar tehlikeli değildir. Siz onları ve bölgelerini tehdit etmediğiniz sürece.😁 Aksi durumda Tanrı yardımcınız olsun.😅

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Yav he he
Ha bu arada bence en akıllı ve güçlü köpek cinslerinden biridir Kangal. Bu videodaki biraz istisnai bir durum, izlerseniz sahibine bir saldırıda bulunmuyor.
Bu ne ya böyle. Çaki'nin kangalı sanki. Böyle hayvanlar uyutulmalı bence.

Ben de bisikletimle gezerken ilk köpek saldırısında kaçtım. Allah'tan uzun kovalamadı. Sonrakilerde ise köpekleri gördüğümde yavaşlayıp geçiyorum yanlarından. Kimi zaman biri havlayınca ötekiler de başlıyor. Fitili biri ateşleyince ötekiler de ayak uyduruyor. :) İki hafta önce akşam kullanırken, boş bir arsadan köpek aniden havlayarak üzerime geldi. Benim durmamla onun da durması bir oldu. Sonra tekrar devam ettim yoluma. Ama korkmaktan kendimi alamıyorum. :) Bir de cüsseli bir köpekse. :-D

Ben de şu sıralar bir şey deniyorum. Kalabalık köpek gruplarında ilk ben başlıyorum iletişime. Sevgi sözcükleri işte gel oğlum, gel haydi gibi. Saldırcaksa da şaşırıyor. O arada da geçip gidiyorum. Genelde işw yarıyor.
Yukarıda bir forumdaş atmış öyle bir köpekle karşılaşssam sesim çıkmaz. O nasıl bir hayvan. Hiç denemeden uzaklaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
En azından insanlara saldıranlar belediye tarafından toplanabilir.10-15 köpek oluyor içlerinden sadece 1 tanesi saldırıyor, onu alsan götürsen seçici seleksiyon ile bir süre sonra saldırgan köpek kalmaz.

En azından insanlara saldıranlar belediye tarafından toplanabilir.10-15 köpek oluyor içlerinden sadece 1 tanesi saldırıyor, onu alsan götürsen seçici seleksiyon ile bir süre sonra saldırgan köpek kalmaz.
Alfa köpek sürüden ayrıldığında 2 güne yeni bir alfa belirir o havlamaya başlar.

Bu dünya hepimizin onların da yaşam hakkı var sonuçta, o yüzden köpek sürüleri olan alanları deneyimlediğim zaman o rotayı tekrar tercih etmiyorum genelde.

Alfa köpek sürüden ayrıldığında 2 güne yeni bir alfa belirir o havlamaya başlar.

Bu dünya hepimizin onların da yaşam hakkı var sonuçta, o yüzden köpek sürüleri olan alanları deneyimlediğim zaman o rotayı tekrar tercih etmiyorum genelde.

Bizim orda köpek olmayan yol yok ne yapacağız bu durumda bisiklete binmeyelim mi?

"Alfa köpek sürüden ayrıldığında 2 güne yeni bir alfa belirir o havlamaya başla".Bilimsel bir tespit mi bu? Kaynak nedir?

Bizim orda köpek olmayan yol yok ne yapacağız bu durumda bisiklete binmeyelim mi?

"Alfa köpek sürüden ayrıldığında 2 güne yeni bir alfa belirir o havlamaya başla".Bilimsel bir tespit mi bu? Kaynak nedir?
Size saldırmadım veya tezinizi çürütmeye çalışmadım merak etmeyin :) Haklısınız kesin bir hüküm gibi yazmışım, bilimsel bir tespit değil sadece gözlemlerime dayanıyor. Konu ile ilgili (link) bir teori olduğu da söyleniyor.

Sizi kırdıysam yazdığım cümle ile kusura bakmayın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri