Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Abi silah mı? Ne diyorsunuz siz, cani olmaya gerek yok. Bizim en büyük silahımız beynimiz. Yani onu da kullanmayanlar ne bileyim, içi mi boş, kullanılamıyor mu acaba?
İroni yapıyorum hocam , bisiklet ile bir canlıyı vurmayı bağdaştıran dostlarımız için

Scudo
Iki gun once komsumun torpil attigi kedimin oldugunu ogrendim barinaga gittigimde. Bi daha burada silahlanma, hayvana zarar gibi mesajlar gorursem yazan kisi hakkinda suc duyurusunda bulunacagim. Evinize kagit geldiginde sasirmayin sakin.

Iki gun once komsumun torpil attigi kedimin oldugunu ogrendim barinaga gittigimde. Bi daha burada silahlanma, hayvana zarar gibi mesajlar gorursem yazan kisi hakkinda suc duyurusunda bulunacagim. Evinize kagit geldiginde sasirmayin sakin.

Enteresan

Biri bölgesini savunma içgüdüsü ile ölüme neden olsa bile suçsuz.

Diğeri saldırgan da olsa evcil hayvan saldırısına karşı kendini koruma içgüdüsü ile silah taşıma derdinde.

Peki siz hangi içgüdü ile yapıyorsunuz bunu?

@BirLebowski

Ucuz atlatmışsınız gerçekten. Geçmiş olsun.
Sizin gibi gerçek bir hayvan severin bir hayvan tarafından kazayla yada bölgesini koruma içgüdüsüyle ya da bilmem ne içgüdüyle zarar görmesi yürek burkardı.

Enteresan

Diğeri saldırgan da olsa evcil hayvan saldırısına karşı kendini koruma içgüdüsü ile silah taşıma derdinde.

Ne anlatmak istediğinizi anlamadım.

Yukarıda bahsettiğim tecrübelerden sonra bir sonraki denemek istediğim şey grup sürüşü. Birkaç kişi olsak herhalde bu kadar saldırgan olmazlar diye düşünüyorum. Grup halinde süren arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin.

Hiç korkmam köpeklerden, deney yaptım saldırgan köpekler üzerinde köpek kovucularla, o kadar sallamıyorum, ama salak da olmamak lazım. Biraz hevesim kırıldı 100km'lik köy turları falan tek başıma bundan sonra zor gibi. Kendi tempomda bir ekip bulabilirsem katılacağım. Yoksa herhalde şehir içi devam bir süreliğine.

Hocam maalesef tezinizin doğru olmadığını defalarca kez yaşadık. 3-4 kişilik gruplar olsun 7-8 kişilik gruplar olsun, Sarayburnundaki sürü kesinlikle affetmiyor mesela. Mıntıkasına girdiğin an seni oradan uzaklaştırana kadar havlar

Enteresan

@BirLebowski

Ucuz atlatmışsınız gerçekten. Geçmiş olsun.
Sizin gibi gerçek bir hayvan severin bir hayvan tarafından kazayla yada bölgesini koruma içgüdüsüyle ya da bilmem ne içgüdüyle zarar görmesi yürek burkardı.
Çok saolun hocam, bir süre daha yaşayacağım yürekler burkulmasın

Özür dileriz ölmek istemediğimiz için. Daire 16'daki maganda gibi tehdit de ediyorlar bir de.

• Beğen
Tepkiler: firestone
Bu konu kapatilsin, yoksa tatsizlik cikacak bi noktada.

• Hahaha
Tepkiler: meliserkan
Bu başlık kapanmaz ve biraz daha uzarsa insanlar köpekleri değil birbirini kurşunlayacak😄😄

Silahlanmak suç değil ki silahlanmaktan bahsetmek suç olsun. Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı alabilecek şartları sağlayan her vatandaş veya Türkiye'de ikamet eden yabancılar harcını vergisini ödeyip silah ruhsatı alabilir. Can ve mal güvenliğini sağlamak için doğru ve yerinde kullanıldığı taktirde mükemmel bir icat.

Çoban köpekleri sokak köpeklerini karşılaştırmak ne kadar cahilce!

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Pantolonumu seviyorum.

Aynen, silah sart. Cok haklisin. Hemen edineyim bi tane de bolgesini koruma ic gudusu ile hareket eden hayvani vurayim.
hayvan öldür mü diyorum ben bu konuda devlet bir şey yapmalı bayıltıcı bir şey olabilir ne bileyim korkutucu şahsi fikrimdir efendim katılmayabilirsiniz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: firestone
Konu yeniden canlanmış son birkaç haftadır denediğim birşeyden bahsedeyim kimse köpek kovuculara fazla güvenmesin :) Ankara'nın köylerinde çoban köpekleriyle yaşadığım kötü tecrübelerden sonra köpek kovucuları denemek istedim. 3 tane sipariş ettim. Dazer II, Tokyo marka bir tane, bir tane de mavi kutulu yerli bir ürün (adını hatırlamıyorum ama internette görürseniz hatırlarsınız, mavi renkli ve yerli, zaten çok ürün yok).

Dazer'ı yanıma aldığım gün Ankara'da bir yerde köpekler etrafımı çevirdi havlamaya başladılar. Böyle olunca bisikletten inip yürüyerek yanlarından geçerim ki kovalamasınlar. Yanlarından geçerken cihazı da bir deneyeyim dedim. Havlayan köpekle aramda 3-4 metre falan var, köpek hiç sallamadı. Belki 30 saniye cihazı kullandım, köpek farketmedi bile. Havlamaya devam etti. Uzaklaşmadı.

Geçen hafta sonu eşimle bir tura çıktık başka bir şehirde. İkimiz de yanımıza yukarıda saydığım cihazların diğer ikisini aldık her birimizde bir tanesi olacak şekilde. Köy yolları köpek doluydu ve en az 4-5 köpek üstünde 30 saniye falan deneme fırsatı bulduk cihazları. Çok nadiren bazı köpekler bir adım geri atıyor cihazları kullanınca, fakat pek çok köpek hiç sallamıyor.

Özetle 3 cihaz da sınıfta kaldı. Fazla güvenmeyin bu cihazlara derim. Ben yanıma almayı bıraktım bu olaylardan sonra, artık almayacağım.

Köpek kovucular bazı durumlarda etkili olmayabilir. Karşınızdaki köpek sağır ya da kulakları az işitiyor ise etkisiz kalır. Ya da benzeri kovuculara sık maruz kaldı ise hassasiyeti yitirmiş olabilir.

Deezer II modeli 2000 li yılların ortalarından beri var. Açıkçası hiç kullanmadım. Sadece işe yarıyor mu diye bir iki kere yanımıza alıp sahilde köpeklere denemişliğimiz var. Bu denemelerde sıklıkla köpeklerin irkildiğini ve yolunu değiştirdiğini gördüm. Bir de kullanırken düğmeye basılı tutmak yerine bas bırak bas bırak şeklinde uygulanıyor diye biliyorum. Sinyali kesik kesik yollamak daha etkili olabilir.

Bir de hayvanseverler ile karşı karşıya gelme durumu olabiliyor. Şehir içinde köpek gezdirenlerin arasında denememek lazım. Zaten hayvanı rahatsız eden bir şey gerekmedikçe kullanmamak da lazım. Biz denerken köpeğini gezdiren biri ile gerginlik yaşamıştık. Kendi köpeğine tuttuk sandı. Falan filan. Uzatmadık.

Hayvana zarar verelim mi diyorum? Ne yapalım 3 5 köpek saldırırsa?
TDK. 1. isim Savunmak veya saldırmak amacıyla kullanılan araç.
Bazen acayip aptal yorumlar görüyorum sonra ümidimi kesiyorum ve yazı yazasım gelmiyor hiçbir yere
insanlar zarar mı görsün istiyorsunuz ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bsklt07
Amerika'da ulusal parklarda kamp/gezi yapmak isteyenlere kocaman termos gibi sprey şişelerinde
ayılar için geliştirilmiş, ultra yoğun biber gazı veriyorlar herkese.
Normali saldıran köpeklere karşı acaba kullanılabilir mi 🤔

Her köpek sevilmez. Her köpek senin videolarda gördüğün o tatlı süs köpeklerine benzemez de. Tehlikeli olabiliyorlar. Bugün gorsen ayy çok tatli diyebileceğin minik bir kopek sokakta bisikletle giderken üstüme koştu sahibi ipini zor tuttu. Ne özür diledi ne bisey o ayrı. Bu saldiran kopek evcil bi minik kopek. uzun turlara çıkan köy kasaba yanlarından gecen bisikletçilere, saldiran 1 metre boyunda av köpeklerini bana saldirirken dusunemiyorum. Kimse kaçmayın sevin diyemez! Saçmalık...

Köpek kovalayınca kaçmayın bisikletten inin ve sevin filan diyoruz ya, binanın arasından ya da otların arasında bir kaç köpek fırlayıp ta kovalamaya başlayınca bütün bildiklerimi unutuyorum.:ssrtcbya:var gücümle ( olanıyla yani) pedala asılıp yokuş yukarı da olsa kaçıyorum. Allah'tan köpek kovalamayı bırakıyor da dötü kurtarıyorum..:koptum:Yani konuşmayla gerçekler pek uymuyor, siz en iyisi köpek kovalayınca kaçın...:ssrtcbya::koptum:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri