Bu konuya dikkat etmek gerek konu ciddi şaka yapmadım.
1-Köpek daha önce insan görmüş ve bir zarar görmemiş ise size sıkıntı çıkarmıyor bölgesini koruyor.
2-Köpek sakin ve pısırık ise insanlardan çekiniyor ise zaten havlamıyor ve yaklaşmıyor.
3-İnsanlar ile daha önceden temas kurmuş ve bundan zarar görmüş bir çok köpek havlıyor saldırıyor. Ama dediğiniz gibi seslenme ve besleme yöntemi ile sakinleşiyor.
4-Ama köpek grup içerisinde alfa niteliğinde bir köpek ise grubu hareketlendiren o sizde ilk ona yaklaşır iseniz işiniz şans.
Hele arazide alfa ve aç bir köpek ise dönün geri.
Ben ilk hareketlenen köpeği gördüm tahmin ettim. Sürünün lideri diğerleri peşine geldi fakat mesafelerini koruyarak bu köpeği takip ettiler. Bisikletten indim araya aldım. Köpeğin gözlerine bakmadan. (Bu konu önemli köpeğin direk gözlerine bakarsanız muhtemelen saldırır.) Kalça kısmına bakarak takibe aldım. Durdu inceledi takii ben sevene kadar. Hal bu ki deneyimliyim. ( köpeğe elinizi yukarıdan uzatmak köpekte hakimiyet kurma anlamına gelir hoşlanmaz. Alt çene tarafından yaklaşmak sevmek yakınlık kurmak için daha elverişlidir.) bunu bilerek yaklaşmama rağmen atak yaptı çekmeye kalmadan dişi biraz gıdıkladı
bisikleti araya almak istediğimde ön lastikten asıldı. o esnada lastik sizlere ömür.