Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
İstanbul'a bu sefer bisikletimle geleyim dedim. Karnı tok, aşılı, sevilen ve şiddet görmeyen kampüs köpekleri bile azman gibi olmuşlar. Çevrede onlarca öğrenci varken bile saldırdılar üzerime. Onların yaşam alanlarını işgal ettik, yaşamaya bizim kadar hakları var gibi fikirlere hiç saygı duymuyorum artık. İnsanların belirli bir amaç için ürettikleri, doğal yaşam alanı olmayan canlılar. Ses ve koku kirliliği yapıyorlar. Kedileri öldürüyorlar. Koskoca Davutpaşa kampüsünde 1 tane kedi yok ama yüzlerce köpek var. Tesadüf olamaz sanırım. Sürekli olarak acaba sağdan soldan fırlayıp kovalayacaklar mı diye düşünmek bile fazlasıyla yeterli bir sebep sokaklarda bulunmamaları için. Artık barınaklara mı alırlar uyutulurlar mı hiç umurum da değil. Benim sebep olmadığım bir sorun için üzülecek değilim. Rezil bir durum gerçekten. Riskli buldukları için öğrencilerin arkadaşlarını girdiremedikleri kampüste yüzlerce köpek var. Yani tedirğin olmadan yürümek yada bisiklet sürmek istemek kadar doğal ne olabilir gerçekten ?
Yani bir köpek beni ısırırsa yada düşürürse bir yaptırımı olmuyor. Hatta yaptırımı geçiyorum, böyle bir durumun hiç yaşanmaması gerekli zaten.
Toplumun bir kesimini memnun etmek için yaşanıyor bu durum sadece. Resmen distopya.

Son düzenleme:
Geçen beni de kovaladılar, neyseki yokuştaydım hızlıca uzaklaştım. Ayaklarımı gidona kaldırdım ne olur ne olmaz, biri bi vursa dengem bozulup düşeceğim. kafam yarılacak belki o hızla sonra mis gibi köpeklere öğün çıkacak :)

• Hahaha
Tepkiler: mhmtp ve necmeddin
bugün aydosta 2 tane malaklı sıkıştırdı , dişi olan daha önde görülsede orada tehlikeli olan arkada ki erkekti. Öndeki dişi diş atıyordu, diş atan köpek bana yaklaşma der ,arkdadaki erkek bölge koruyordu, üstüne sürersen beni devirirdi. Çok daha büyük sürülerin de arasında sürdüm, panik yapmayın yolunuza devam edin , normalde durmam video çekmek için durup yanaştım ki ben yanışınca dişi geriye kaçtı

(link)

Peşinen söylemiş olayım, küçükken çok sevdiğim, hâlâ özlediğim bir köpeğimiz vardı. Sonrasında da 3 köpeğimiz oldu. Biri hâlâ bizimle. Hatta kendisi bir kediye ve yavrularına annelik eden ilginç bir köpek :) Yani --herkesin hayvansever olmak zorunda olmadığını peşinen kabul etmekle birlikte--hayvanlarla bir alıp veremediğim olması mümkün değil.

Sokak köpeklerinin saldırılarına bisikletten önce, koşarken muhatap olmaya başlamıştım. Sabah 6 gibi koşuya çıktığım için mutlaka denk geliyorum. Zaten yaşadığım yerde de çok fazla var.

Bir gün koşarken bir tanesi sıkıştırdı. Ben sakin sakin ellerimi açıp tamam falan derken o Isırmak için hamle yapmak üzereyken nasıl olduysa tepemde yanmayan sokak lambası birden yanmaya başladı, hayvan beni net görünce döndü gitti.

Ikincisinde o kadar şanslı olamadım. Ama bu sefer hata bendeydi. Koşarken uyuyan bir köpek gördüm ve bir şey olmaz diye fazlaca yakınından geçtim. O anda -O da korktuğu için- kafayi kaldırıp ısırıverdi. Sonrası 5 adet kuduz iğnesi..

Bisiklette de bir çok kez köpek kovaladı ve ben hiç birisinde durmayı düşünmedim bile. Pedallara asılınca ya belli bir yere kadar peşinizden gelip bırakıyorlar, ya da yetisip yanınızdan koşsa bile ısıramıyorlar.

Bence asıl tehlike, trafiğin hızlı aktığı yol kenarında sürerken yan taraftan çıkıp saldıran köpekler. Çünkü ondan kaçayım derken trafik akan yola doğru gidonu kırıp bir kaza tehlikesi yaşayabilirsiniz. Ben de yolun ilerisinde bir kopek görürsem, ya da gectigim yerde yandan fırlayacak bir köpek olduğunu biliyorsam önce arkama bakıp trafik durumunu kontrol ediyor, gidonu kırıp yola doğru açılırsam bir tehlike yaşar mıyım diye bakıyorum.

Aslında sokak köpeklerini besleyen insanlarında çok büyük bir yanlışları var. Bazen köpekleri beslemeye çalışırken bir sürü köpeğin bir araya gelmesine neden oluyorlar. Tek başlarına bir tehlike yaratmayan bir hayvan bile, diğer köpeklerle bir araya geldiğinde sürü psikolojisine giriyor ve saldırganlaşıyorlar.

Sonuç olarak, sokaklardaki köpekler tehlikeli diye düşünüyorum. Insani yöntemlerle bu hayvanların sokaklardan uzaklaştırılması gerektiği fikrindeyim.

Son düzenleme:
Ülkemizde köpekseverler bir araya gelip bu işi çözebilirler. Ama istemiyorlar. İstediklerini sanmıyorum daha doğrusu.

Örnekleyelim. Yer Ankara Yaşamkent. Köpeksever hanımefendi, müstakil bir evde oturuyor. Sokaktaki köpekleri evinden epey uzakta ama arkadaşımın evinin neredeyse dibindeki boş arsada beslemeyi tercih ediyor. O canlara yardim etmesini saygıyla karşılıyorum ama neden evinin yanında değilde bu arsada diye sorunca, evinde köpeği olduğunu ve evin çevresinde köpek olunca agresifleştiğini söylüyor. Özetle, kendine köpeksever hanımablamız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
bugün aydosta 2 tane malaklı sıkıştırdı , dişi olan daha önde görülsede orada tehlikeli olan arkada ki erkekti. Öndeki dişi diş atıyordu, diş atan köpek bana yaklaşma der ,arkdadaki erkek bölge koruyordu, üstüne sürersen beni devirirdi. Çok daha büyük sürülerin de arasında sürdüm, panik yapmayın yolunuza devam edin , normalde durmam video çekmek için durup yanaştım ki ben yanışınca dişi geriye kaçtı

(link)
Köpekleriniz olduğunu biliyorum lakin erkek köpek kuyruk hareketi ben sizden tırstım ufak ufak uzaklaşın der gibi. Agresif bir kuyruk kaldırması yok gördüğüm kadarıyla. Dişi köpekte daha çok oyun oynayalım mı Eray abi modunda. Köpekler de Anadolu Çoban kırması malaklı değil sanki. :):)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Şehir içi gariban miskin köpekleri yegane tehdit kaynağı sanıp, burada tehlikenin boyutlarını anlatmaya çalışanlarla dalga geçiyordunuz fakat iki tane şehir köpeğinden hallicesinden birinin dişini görüp ısıracağını sanmışsınız :)
Empati daha fazla empati:harika:

Şehir içi gariban miskin köpekleri yegane tehdit kaynağı sanıp, burada tehlikenin boyutlarını anlatmaya çalışanlarla dalga geçiyordunuz fakat iki tane şehir köpeğinden hallicesinden birinin dişini görüp ısıracağını sanmışsınız :)
Empati daha fazla empati:harika:
Tam tersi bak bişi olmuyor bunlar azılı köpekler demek istedim hocam biraz daha empati ,
Ayrıca altını çizeyim kimsenin korkusu ile dalga geçmiyorum , silah ile bisiklet sürmek lazım diyenlere takılıyorum . Çarenin tüm köpekleri öldürmek değil korkuyu yenmek olduğuna inanıyorum .
Ayrıca iki tane şehir köpeği hallicesi de değil biraz köpekten anlarım, güzel köpeklerdi
Köpekleriniz olduğunu biliyorum lakin erkek köpek kuyruk hareketi ben sizden tırstım ufak ufak uzaklaşın der gibi. Agresif bir kuyruk kaldırması yok gördüğüm kadarıyla. Dişi köpekte daha çok oyun oynayalım mı Eray abi modunda. Köpekler de Anadolu Çoban kırması malaklı değil sanki. :):)
Çetin hocam oranın sahipli köpeği alanına girersem bi ihtimal demek istedim, diğeri daha önde saldırgan durmasına rağmen o daha tehlikeli demek istedim. Dişi köpek diş atıyor , kuyruğa bakmayın diş atan köpek size hucüm etmez ama üzerine giderseniz sıkıştığını hissederse temas olur. Sahipleri ile konuştum sahibi dedi malaklı kangal kırması diye ki ben kangal demek istemedim

Neresi hocam burasi? Bilelim de buradan kacinalim rota planlarken.
Ostim Stadyum un orası gerçi artık stadyum yok ama :)
işin özü aslında şunda yatıyor. Hayvan doğası gereği hızlı hareket eden eden bir obje gördüğünde bu ister insan ister araba isterse bisiklet olsun, onları bir av olarak görüyor ( Hayvansal bir dürtü ) Dikkat edin koşana, bisiklete, arabaya saldırıyorlar.

Yeni taktik olarak aynı bölgeden dün geçtim bisiklet ile bu sefer deneme amaçlı geçtiğim hızdan çok yavaş yürüme hızında. Sadece bir yada ikisi ayağa kalktı baktı. Ben istifimi bozmadan devam edince yatmaya devam ettiler. Hızınızı düşürün yada emin değilseniz koşmadan bisikleti araya alarak yürüyün. Çok saldırgan ve bölgesine girmediğiniz sürece ısırmayacağı kanısındayım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: teyteydragon
@BirLebowski Buradaki büyük çoğunluk köpeklerin öldürülmesinden yana değil sorunun insani bir şekilde çözülmesinden yana. Takılmalarınızı da öldürmek isteyenlerin ifadelerine odaklayın o zaman. Ortaya yazmayın. Köpek korkusu olmayıp düşürülüp omuz kıranlara da çözümünüz korkularını yenmeleri mi?
Güzel dediğiniz köpeklerden daha güzel ve daha kalabalık olanlar da var umarım hiç bu güzelliklerle yüzleşmezsiniz.

@BirLebowski Buradaki büyük çoğunluk köpeklerin öldürülmesinden yana değil sorunun insani bir şekilde çözülmesinden yana. Takılmalarınızı da öldürmek isteyenlerin ifadelerine odaklayın o zaman. Ortaya yazmayın. Köpek korkusu olmayıp düşürülüp omuz kıranlara da çözümünüz korkularını yenmeleri mi?
Güzel dediğiniz köpeklerden daha güzel ve daha kalabalık olanlar da var umarım hiç bu güzelliklerle yüzleşmezsiniz.
Tamam hocam 👍

(link)
En dogru ve guvenli hareket, tebrik ederim.

Bugün gece sürüşünde iken, 4-5 köpekten oluşan bir grubun yanından geçiyordum, ritmimi hiç bozmadım ancak hafif viraj ve yokuş vardı.. Köpeklerden en küçüğü bana sarınca diğerleri de uzandıkları yerden rahatlarını bozma seçeneğini tercih ederek bana yapıştılar, solo iken bir anda aynı istikamete, tıpkı bot ve teknelere eşlik eden yunuslar gibi yardırmaya başladık. Köpekleri severim, korkmam da ve başlık da harika ama hiç olmayan bir şey oldu ve zincirim attı 😁 sakince yavaşladım ve ben yavaşladıkça köpekler de yavaşladı. Olay çıkmadan dağıldık. 😄

Bravo @noyanyan . Konuya çok seviyeli değiniyorsun.

Polatlı Duatepe'ye çıkarken her zaman en az 3 köpek sıkıntı yaratırdı bugün o köpekler yattı usulca. İnerken yolun öbür tarafında koyun sürüsü vardı ve 2 çoban köpeği yolun ortasındaydı, yavaşladım pedalları çıkardım derken havlamaya başlayınca 2 tane daha geldi, apar topar kalkmaya çalışıyorum nabız yüksek haliyle. Derken ilerliyorum köpeklerin sayısı 10 oldu tabi hepsinin boynunda dikenli tasma çoban köpeği olunca. Koyunların sayısı ise taş çatlasa 40-50 arasındadır 10 tane köpeğe ne gerek vardı çoban kardeş. Neyse üzerime geliyorlar falan köpek dibime kadar geldi ama Allah'tan geçtim.

Polatlı Duatepe'ye çıkarken her zaman en az 3 köpek sıkıntı yaratırdı bugün o köpekler yattı usulca. İnerken yolun öbür tarafında koyun sürüsü vardı ve 2 çoban köpeği yolun ortasındaydı, yavaşladım pedalları çıkardım derken havlamaya başlayınca 2 tane daha geldi, apar topar kalkmaya çalışıyorum nabız yüksek haliyle. Derken ilerliyorum köpeklerin sayısı 10 oldu tabi hepsinin boynunda dikenli tasma çoban köpeği olunca. Koyunların sayısı ise taş çatlasa 40-50 arasındadır 10 tane köpeğe ne gerek vardı çoban kardeş. Neyse üzerime geliyorlar falan köpek dibime kadar geldi ama Allah'tan geçtim.
Yanlışın var kardeş. Çoban köpek yayıyor, koyunlar işin kamuflajı. Bazı ülke başkanları gibi koyun otlatıyor baksana, bir adama 50 araba koruma gibi olmuş 5 koyuna 1 köpek. Geçmiş olsun.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri