Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Kovalayınca durup sevebileceğiniz köpekler var. Bunlardan kaçmaktansa durup sevmek belki olabilir. Ama birde kovalanırken durmak için aptal, durup birde sevmeyi düşünmek için epey aptal olmanız gereken köpek ve köpek sürüleri var.
Çok genelleme olmuş böyle. Kaçmak hep çözüm değil yani tabii ama bazen kaçabilecekken durmakda felakete davetiye.

Ortalama hızım dusuyo benim duramam😌 Yoksa çok severim

"Parçalar" gibi kendinizce çıkarımlarla konuşmanın kimseye bir yararı yok. Köpek bu, kurt değil. Varsa, gerçek hayattan örneklerle gelin, çıkarımlarla değil. Öyle bir köpek dünyada yok, kemiğine kadar parçalar falan. Yani biraz ölçülü sallamak gerek, abartının üst seviyesi bu artık.
Doğal halinde yaşayan bir köpeğin bir insana saldırdığı hiçbir durum görmedim.
Abartı di mi, abartı... Çocuğun bazı yerleri kemiğe ulaşana kadar ısırılmış. Doğal halinde yaşayan köpek hiç saldırır mı, kesin bu 12 yaşındaki çocuk sopayla vurmaya falan çalıştı bu minnoşlara.

(link)

Bu da günün diğer "başıboş köpeklerin varlığını sonlandırmama terörü" kurbanı. Kadın 2 haftalık yaşam savaşını kaybetti.

(link)

Son düzenleme:
aman dostum itperestleri kızdırmayın, onlar petshop dükkanlarından aldıkları minnoş oyuncaklarla sokaklardaki yaratıkları ayırt edemeyecek kadar hayattan kopuklar. hatta birazdan gelip çocuğu şuçlarlar, o saatte orada ne işi varmış yada keşke yanında mama taşısaymış gibisinden sinir zıplatıcı moron yorumlar yaparlar.

ülkemizde, özellikle sokak köpeği seven gruplar, bu sorunu çözebilecek güçte. organize olmaları lazım. bireysel psikolojik tatmin ile, bunları sokakta beslemekle; biz Allah mıyız üremek onların da hakkı kısırlaştırmak olmaz demekle, onlar bize emanet öldürmek olmaz demekle kafalarını kuma gömmeyi bırakmaları gerekiyor artık.

burada yıllardır ve sayfalarca köpeklerden nasıl korunuruz diye yazıp duruyoruz ve artan sıklıkta köpek saldırıları ile ölen ve yaralananlara dair haberler artan sıklıkta yer alıyor artık. sokaklara daha çok köpek bırakılacak böyle giderse. evde bir şekilde bakılamayıp sokağa salınan kedi sayısı bizim sokakta son 3 ayda şimdilik 4. ekonomi zorladıkça, bakımı pahalılaşan bu canları, belki biraz daha yaşar diye kış gelirken sokağa terk etmeye başladılar.

bu sorun, sözde hayvanları sevmekle olmaz. köpek sever kişiler, bir araya gelerek çözer bu işi. ama niyetleri yok. akşamdan akşama, kasap artıkları ile köpekleri besleyim, meh meh meh diye 2 kafalarını okşayayım bana kuyruk sallasınlar demekle olmaz bu işler. sen günde 30 dakika kendini tatmin edeceksin geri kalan 23.5 saat umrunda olmayacak bu canlılar için, sözde köpek severlik olmaz. olmamalı da.

Ankara'da sokak köpeklerinin parçaladığı çocuğun haberini ekşisözlük'te okudum.
Bir hayvansever olarak ve zamanında köpek ve hali hazırda evde kedi besleyen biri olarak sokaklardan hayvanların (hangisi olursa) toplatılmasını savunuyorum.
Nasıl ki sokaklarda sokak çocukları yaşamamalı/olmamalı ise aynı şey hayvanlar için de geçerli.
Tabi bu söylediğimden hepsini yok edelim anlamı çıkmasın. O kadar barbar değilim ve zaten bu da bir çözüm değil.
Medeni ülkeler nasıl yapıyorsa aynısını yapacağız. Bu işin tek çözümü barınaklardır.

Ankara'da sokak köpeklerinin parçaladığı çocuğun haberini ekşisözlük'te okudum.
Bir hayvansever olarak ve zamanında köpek ve hali hazırda evde kedi besleyen biri olarak sokaklardan hayvanların (hangisi olursa) toplatılmasını savunuyorum.
Nasıl ki sokaklarda sokak çocukları yaşamamalı/olmamalı ise aynı şey hayvanlar için de geçerli.
Tabi bu söylediğimden hepsini yok edelim anlamı çıkmasın. O kadar barbar değilim ve zaten bu da bir çözüm değil.
Medeni ülkeler nasıl yapıyorsa aynısını yapacağız. Bu işin tek çözümü barınaklardır.
Medeni ülkelerde, bakılamayan hayvan barınağa bırakılır. Belirli bir süre alıcısı çıkmaz ise öldürülür. Dahası hayvan sahiplenen kişiye, sahiplendiği hayvan zimmetleniyor. Sıkıyorsa sokağa bıraksın. Hayvan severler toplansa, bayburt kadar bir arazi alıp bu canları rehabilite edip, doğal ömürleri içinde bakar isteseler. Ama lokal ve kısa süreli tatmin yetiyor onlara.

Medeni ülkelerde, bakılamayan hayvan barınağa bırakılır. Belirli bir süre alıcısı çıkmaz ise öldürülür. Dahası hayvan sahiplenen kişiye, sahiplendiği hayvan zimmetleniyor. Sıkıyorsa sokağa bıraksın. Hayvan severler toplansa, bayburt kadar bir arazi alıp bu canları rehabilite edip, doğal ömürleri içinde bakar isteseler. Ama lokal ve kısa süreli tatmin yetiyor onlara.
Medeni ülkelerdeki sistemin barınak olduğunu biliyordum fakat detayının bu kadar olduğunu bilmiyordum.
Tek itiraz noktam alıcı çıkmaz ise öldürülmesi durumudur. Bunun farkında olan hayvan sahipleri barınak yerine farklı noktalara hayvanları bırakabilir.
Oysaki bunun bir bilinç oluşturması ve ona göre hayvanların sahiplenilmesi gerekiyor.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum.

Medeni ülkelerdeki sistemin barınak olduğunu biliyordum fakat detayının bu kadar olduğunu bilmiyordum.
Tek itiraz noktam alıcı çıkmaz ise öldürülmesi durumudur. Bunun farkında olan hayvan sahipleri barınak yerine farklı noktalara hayvanları bırakabilir.
Oysaki bunun bir bilinç oluşturması ve ona göre hayvanların sahiplenilmesi gerekiyor.
Diğer yazdıklarınıza katılıyorum.
kanadaya göç isimli kanal sahipleri, kanadadaki durumu anlatıyorlar bir videolarında. kedilerde çip var. kaybolunca ve bulununca kediye ait tüm bilgiler bu çipte. sahibi aranıyor, kediniz bulundu gelin alın deniyor. ne güzel değil mi? işlem böyle ama bir gariplik var kanada gibi yerde. ultra medeni, milletin gitmek için can attığı, göçmen cenneti kanadada, bulunan kedinin çip bilgilerinden tespit edilen kedi sahibi aranmıyor. sanırım bilinçli bu durum. o zaman ne yapıyosunuz? yaşadığınız yer küçükse şanslısınız, en yakın 1-2 barınak var ordan bakıp öğreniyorsunuz ve şanslıysanız canlı buluyor ve kavuşuyorsunuz. büyük yerlerde aramak daha zor. en azından zaman kıymetli. malum medeni toplum.
sahipleri 2-3 gün içinde gelmeyen bu sahipleri aranmamış hayvanlar öldürülüyor. buna da medeni bir isim bulmuşlar, uyutmak diye. neyse, medeni ülkelerdeki gibi olmak zorunda değiliz.

kanadaya göç isimli kanal sahipleri, kanadadaki durumu anlatıyorlar bir videolarında. kedilerde çip var. kaybolunca ve bulununca kediye ait tüm bilgiler bu çipte. sahibi aranıyor, kediniz bulundu gelin alın deniyor. ne güzel değil mi? işlem böyle ama bir gariplik var kanada gibi yerde. ultra medeni, milletin gitmek için can attığı, göçmen cenneti kanadada, bulunan kedinin çip bilgilerinden tespit edilen kedi sahibi aranmıyor. sanırım bilinçli bu durum. o zaman ne yapıyosunuz? yaşadığınız yer küçükse şanslısınız, en yakın 1-2 barınak var ordan bakıp öğreniyorsunuz ve şanslıysanız canlı buluyor ve kavuşuyorsunuz. büyük yerlerde aramak daha zor. en azından zaman kıymetli. malum medeni toplum.
sahipleri 2-3 gün içinde gelmeyen bu sahipleri aranmamış hayvanlar öldürülüyor. buna da medeni bir isim bulmuşlar, uyutmak diye. neyse, medeni ülkelerdeki gibi olmak zorunda değiliz.
Burada en büyük problem bu tür işlerin birçok şeyde olduğu gibi devlete/belediyeye bırakılması.
Aslen dediğiniz gibi gönüllülük esasına dayanmalı ve bağışlar ile finanse edilmeli. Sonuçta herkesi hayvansever yapamayız.
Konu çok derin, o yüzden en kestirme yolu devlet regülasyonları oluyor.

Köpekleri bakımsız barınaksız şekilde mahalle aralarına hapseden, kontrolsüz şekilde üremesine göz yuman ve her türlü insan istismarına açık şekilde sokağa bırakan zihniyet hayvan sever; hayvanlar toplansın barınaklarda bakılsın diyen bizler ise hayvan düşmanıyız onların gözünde. Günün birinde EU standartları ülkemize de gelecek. O zamana kadar olan, yukarıdaki haberde olduğu gibi, parçalanarak, motordan-bisikletten düşerek ölen, yaralanan veya sevdiklerini kaybeden insanlara olacak.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnşallah sokak köpekçileri de kendilerinin - sevdiklerinin başına böyle üzücü olaylar gelmeden empati yapmayı öğrenirler.

• Beğen
Tepkiler: Punctum
Bir arkadaş yukarıda köpek kurt değil yazmış aksine köpekler kurdun Allahıdır kurt soyudur ve tehlikelidirler çok sevmeme rağmen köpekler yüzünden güzergah değiştirmekten bıktım lokasyonları ezberimde olsada sürpriz yapan başıboş köpek dolu

Örnek izmir kantar karakolu pasaport çıkışının orda kahverengi siyah burunlu ayı gibi köpeğe dikkat edin benden söylemesi

Karanlıklarda aralardan aniden üzerinize atlıyor saldırıyor bir akşam beraber konağa yürüdük o derece manyak

Silahla indireceğim az kaldı

Benim lastiklere ayar oluyorlar kalın diye ama bu iş böyle gitmez

Köpekleri bakımsız barınaksız şekilde mahalle aralarına hapseden, kontrolsüz şekilde üremesine göz yuman ve her türlü insan istismarına açık şekilde sokağa bırakan zihniyet hayvan sever; hayvanlar toplansın barınaklarda bakılsın diyen bizler ise hayvan düşmanıyız onların gözünde. Günün birinde EU standartları ülkemize de gelecek. O zamana kadar olan, yukarıdaki haberde olduğu gibi, parçalanarak, motordan-bisikletten düşerek ölen, yaralanan veya sevdiklerini kaybeden insanlara olacak.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnşallah sokak köpekçileri de kendilerinin - sevdiklerinin başına böyle üzücü olaylar gelmeden empati yapmayı öğrenirler.
2022 sonunda başlıyor eu uygulamaları. Yollarda kedi köpek kalmayacak. Güvercinlere de bir el atsalar.

2022 sonunda başlıyor eu uygulamaları. Yollarda kedi köpek kalmayacak. Güvercinlere de bir el atsalar.
Forumda şaka ile gerçeği ayırt etmek zorlaşıyor bazen o yüzden anlayamadım. Bu gerçek mi? Nasıl toplayacaklarmış hayvanları? Toplanan hayvanlara ne yapılacakmış?

Uzun zamandır aldığım en güzel haber bu, gerçek ise tabi..

Bu saldıranlardan bi tanesine rampa aşağı denk geldiydim, en az 100 metre kovaladım hayvanı, sonra acıdım bıraktım, bıraktığım esnada tam yanından geçerken bi korkmaklı havlama sesi vardı görseniz 😁

Bu saldıranlardan bi tanesine rampa aşağı denk geldiydim, en az 100 metre kovaladım hayvanı, sonra acıdım bıraktım, bıraktığım esnada tam yanından geçerken bi korkmaklı havlama sesi vardı görseniz 😁
Lütfen git bu forumdan.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri