Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

arkadaşlar şaka yaptım tabiki de vurmadım köpekleri ama insanın canına tak ederse ne yapar onu bilmeniz için yazdım o anki durumunuza göre değişir tepkiniz de hele ki şu yanlarında vahşi köpeklerle gezen 18-19 yaşındaki yüksek egolu ergenler yok muuuu onları vurmak lazım tabancayla ki insanlar kurtulsun

Scudo
tamam bazı yerlerin ışıklandırması yok ve tehlikeli yerler olabiliyor ben eskişehirde büyüdüm karanlıkta ananemin evine giderken mutlaka elimde kalın bi sopa olurdu köpeklere korkumdan gerçi o taraftan geçenlerin hepsi o köpeklerden korkardı ama kimse öldürmeye de kalkmazdı. öldürmek çözüm değil bilirlerdi çünkü, ki varsayalım kaç tanesini öldürebiliriz.
peki tehlike saçan insanlarıda mı öldürmemizi önerirsiniz. kaç kez duydum insanların evlerinin yolu üstünde manzaraya karşı içki içip sapıtıp gasp edip, tecavüz edip, yaralayan, öldüren insanları. bu zararlılar içinde mi yanımızda bi silah bulunduralım ki denk geldimi öldürelim.
şehrin ortasında tiner kullanan 2 genç önümü kesip çakı çekip para istediler ve bir çok insan gördüğü halde bir şey yapmalarını bırakın gençlere tek kelime etmeden izleyip yazık kızcağıza bişey yapmasalar bari deyip gittiler. anlatmak istediğim karşımıza bir çok tehlike çıkma ihtimali var öldürmekse çözüm yolumuz olmamalı.

Meşru müdafa yaptığınızı ispat edebilecekseniz bir insanı da öldürebilirsiniz.

Biri havalı tüfekle nasıl köpek öldürdüğünü,diğeri köpek sahiplerini vurmak gerektiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.Anlattığınız hikayeler ne bir köpeği ne de bir insanı öldürmek için yeterli değil.Aslına bakarsanız,durumunuz pek te sağlıklı değil.10 tane köpeği öldürdüğünü açıkça söyleyen biri için söylenecek tek şey,gerçekten de tedaviye ihtiyacı olduğudur.Zira hiç bir insan,kuduz olması dışında bir sebeple bir köpeği öldürmez.

ve siz Kerem Sezgin,köpek sahibini tabancayla vurarak kurtulacağın şey ne? Köpek mi yoksa tatmin edilmeyi bekleyen öldürme dürtüsü mü.

Kapatın bu konuyu,çok saçmalamışsınız.Siz kapatmazsanız bir yönetici kapatsın.Akşam akşam sinirleri zorlamayın.

(link)

kopekleri toplar, kisirlastirir ve barinaklarda beslersiniz olur biter, bir iki nesil sonra da sorun olmaktan cikarlar. cozumu budur, oldurmek degil.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Derya abi gerekli hatırlatmayı yapmış teşekkürler.

Arkadaşlar lütfen yasaların izin verdiği ölçüde tartışmanızı devam ettirin suç sayılacak yorumlar yazmayın.Biz de konuyu kilitlemek zorunda kalmayalım normal önerisi olan varsa yazsın saçma sapan yorumlara girmeyelim....

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
geçen sene 3 arkadaşımla her sene bir iki defa gittiğimiz kurtdoğmuş turumuzu gerçekleştiriyorduk..gidenler bilir.adapazarı sınırlarında bir köy girişine yakın yerde damacana su dolum tesisi vardır..ve orada köpekleri çok sevip her zaman korumaya çalışsamda yaklaşamadığım ve uzak olmasında fayda olduğunu düşündüğüm yarma bir kangal var.ve her zaman bağlıdır...bizimki bedevi hesabı işte.o yorgunluk ve sıcağın etkisiyle normalde sakin girdiğimiz yere paldır küldür tozu kaldırara kaldıra girdik.o da ne..kangalın zinciri açık...üzerimize bir gelişi var sormayın.ağzından salyalar akıyor ve yanımıza geldiğinde bisikletlerimizden inerek kendimize siper ettik bisikletlerimizi.köpek arka ayaklarının üzerine kalkıp üzerimize atlamaya yeltendi bisikletlerimizi elimize alıp havaya kaldırarak oyalamaya çalıştık.arada bisikletler olmasa kıyma olucaz.o anda yapıcak hiç bişey yok.geri adım atmaya çalıştığımızda köpek de üzerimize geliyor. neredeyse 15 dakika yerimizden kıpırdayamadık.ve son ana kadar aklımızdan geçmedi o köpeğe zarar vermek ama iş ciddiye binince arkadaş cebinden çakısını bende elektrik tabancasını çıkarmak zorunda kaldım.fakat bunu en son anda yapma gereği duyduk.oradan nasıl ecel terleri dökerek çıkmayı başardık anlatamam.o anda bile son çare köpeğe zarar vermeyi düşünürken birileri kalkıp da insanlığından şüphe ettiğim birileri çıkıp havalı tabanca biber gazı falan diyor.sizlere buradan bişey diyemiyorum.ama mesajı alan aldı.. bizim tek derdimiz oradan köpeğe de zarar vermeden sağ salim çıkmaktı ve öyle yaptık.ama evinin önünde uluyan köpeklere ateş edenler vuranlar,,ooooooo. fazla rambo filmi seyretmeyin.kendinize gelin.insan olun insan.bencede birileri kilitlesin bu konuyu.iş köpeklere zarar vermeden kurtulmanın yolunu anlatmak ile başlayıp nerelere gelmiş... :boese157:

@muratcolakoglu
evet olmuyor maalesef, ankara yuzuncu yilda kopek barinaginin yakininda oturdum. barinagin kapisi acikti. cunku kopekleri besleyecek butce yoktu. olabilir. ankaranin kopeklerinin neredeyse onda birini bir araya topluyorlar ama kopeklere bakamiyorlar. yuzuncu yilda bizim apartmanin altina her yil yavrularlardi. peki neden kisirlastirmazlardi anlamis degilim. dagdaki coban kopekleri icin diyecek sozum yok hakim bey.

ben hiç bi köpeği öldürmedim insanı da öldürmem sadece abartıyla söylediğim için yanlış anlaşılmışım her zararlıyı öldürerek yok etmeye kalksak dünyada canlı kalmazdı zaten benim de görüşüm öldürme yönünde değil biraz abartılı anlatmışım ama bu forumda köpek sahiplerinden şikayetçi olanları da gördüm köpekten şikayetçi olanları da...

@enver avcı

İşte örnek davranış budur.Teşekkürler.Bu iki arkadaşa söylenecek başkaca lafım yok,o sebebple ortaya karışık yazayım.Giresun Görele,Erzurum,Diyarbakır,Kocaeli, Ankara ve Doğum yerim olan İstanbul.Hızla geçen 51 yıl içinde köpeklerle olan anılarım bir roman olmasa da güzel bir kaç hikaye olur.

Hele hele Erzurumdaki askerliğim sırasında bölüğümüzün kazan dahili köpekleri ile yaşadığım onlarca anı,onlara asla zarar veremeyecek kadar duygusal yakınlık duymam için fazlasıyla yeterli.

Peki iş böyle de,bu köpek dostlarımız bize çok mu hoşgörülü davranır köpek dostuyuz diye? Elbette hayır.Ne çok saldırıya uğrayıp,nice denize dökülmüşlüğümüz vardır.Enver kardeşimin de belirttiği gibi,hiç birinde bir köpeğin canını almayı düşünmemiş olmamızı da bir erdem olarak değil,normal bir insan davranışı olarak görmekteyim.Bir hayvanın öldürülmesini gerektiren hallerin neler olduğu,bisiklet forumda paylaşılabilecek bir konu değil.Zira köpeklerin bisikletlere saldırması yaygın bir köpek davranışı.Hepsi bildiğimiz konular,onu da yazmayacağım.

Bazı insanlar köpekten korkar,doğaldır;kaldı ki biz de korkarız.Korkumuz köpek değil,mecbur kalırsak ona zarar vermek zorunda kalmak,ya da bisikletten düşmemize yol açacak bir karşılaşma korkusudur.

Hayvan sevgimiz köpekle de sınırlı değildir.Allahın izniyle çarpan her kalp,insan hayvan değerlidir.Elbette yerleri farklıdır ancak bir cana son vermenin vebalinden herkes uzak durmalıdır.Zira ödeyemez,yerine koyamazsınız.Sırf kapınızda uluyor diye bir köpeği öldürmekle,yan baktı diye bir insanı öldürmek,birbirinden kalın çizgilerle ayrılmış uzak konular değil;aksine benzer ruh hallerini ortaya koyan davranışlardır.

@enver avcı

enver aklıma ne geldi sen sivas kangal deyince korsan hasanda vardı mollafenariden çene dağına doğru gidiyorduk bir köye geliyoruz yokuş aşağı öndeyim bi baktım aney tozu dumana katmış bi köpek geliyor oldukça iri idi ülen dedim bu sivas kangala benziyor bide ne göreyim sivas kangal hemen bisikletten indim dizlerimin üstüne çöktüm başımı eğdim yere baktım kangal geldi 1 metre ötemde durdu bu arada ekip geride durdu...havlıyor ama suratına bakmıyorum yanıma yanaştı ve koca ayağı ile aslan pençesi gibi idi omzuma dokundu sonra koca dili ile suratımı yalamaya başladı bi anda dost olduk köpeğin sahibi kan ter içinde koştura koştura geldi bana döndü ağbi dedi sen köpeklerin dilinden anlıyorsun, bu hareketi hep yaparım

Elbette bunu ilk defa yazmıyorum, gelecek tepkiyi de biliyorum.Hep böyle olur.Hatta o işleri yaptığım yerde de böyleydi.Hem herkes şikayet ediyordu, gelse de birisi şunları ortadan kaldırsa diye, hem de yapmaya cesaret edemiyorlardı.Ben o işi yaparken tüm komşularım gördü.Bir kişi bile ne yapıyorsun demedi, hatta neredeyse teşekkür edeceklerdi.Leşleri bile ben toplamadım, onlar götürüp çöpe attılar. Ben günah keçisiyim, yapılması gereken şeyi yaptım.Çünkü belediye görevini yapmıyordu ve kimse sahiplenmiyordu.

Ekran karşısında oturup hayvan sever doğa dostu profili çizmek güzel bir şey tabi.Bende yapabilirim.Yalan da olmaz.Ben doğayı ve canlıları gerçekten seviyorum.Sırf belgesel izleyebilmek için kablolu yayına abone oldum."Earthlings, the cove, food inc., home " gibi belgeseller en sevdiklerim arasındadır.Bisiklet nedeniyle biraz bozsam da mümkün olduğunca et tüketmemeye çalışıyorum.Marketlerin et reyonlarına hiç uğramam.Tavuklara eziyet edilemeden üretim yaptığını iddia eden firmadan yumurta alırım.

Hemen cephe almak ve dünyayı siyah ve beyaz diye ayırmaya çalışmak kolaya kaçan bir davranış şekli.Halbuki arada gri alanlar da var. Bir de yazdıklarımı okuyup "helal olsun, eline sağlık" diye içinden geçirenler var. Ama onlar da komşularım gibi. İyi insan siz olun. Ben kötü olayım.Öyle ya birisi kötü olacak, ondan hesap sorulacak hele böyle ortaya atılmışken.Tüm nefretiniz üzerine kusulacak.

Yalnız şunu da biliyorum hayattaki deneyimlerimden; bu başlık kapatılsa bile benzeri yeniden açılacak.Hatta "köpek beni ısırdı" diyerek kuduz aşısı olmaya gideni, köpeklere lanet edenleri okumaya devam edecez.Çünkü anlamadığınız şey sorunun ben ve benim gibilerin olmadığıdır.

@Mehmet Levent

Biz vatandaşlar olarak köpek barınaklarının görevini yanlış biliyoruz. Köpekler barınaklarda geçici olarak tutulabiliyor. Barınakta aşılama ve kısırlaştırma yapıldıktan sonra köpek alındığı yere (doğaya) bırakılıyor. Kanun böyle. Bu yüzden belediyelerin yapabileceği bir şey yok. Yeni kanunda da değişen bir şey yok. Hatta yeni kanunda hayvan öldürmenin cezası var.

@volkert
Ben seni çok iyi anlıyorum. Sosyal hayatımız içinde hayvanların yeri çok fazla. Hayvanların hakları ve yaşamları kanunla düzenlenmek zorunda. Bunu yaparken başıboş hayvanları da düşünerek bir düzenleme yapılmalı. Çok fazla başıboş kedi köpek var. En başta hayvan sevenlerin buna karşı çıkması lazımken tam tersi oluyor. Yeni kanunu okudum, bu durum en az bir 20yıl daha bizimle olacak. Yani başıboş hayvanlarla beraber yaşayacağız. Yeni kanunda da başıboş hayvanların sokaktan yok edilmesine yönelik bir uygulama göremedim.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Köpek uzaklaştırıcı cihazlardan birer tane edinin. Ne hayvan size zarar versin ne de siz ona. Doğayı ve hayvanları koruyalım. Uç örnekler verenler de kendileri müdahale etmeden duramıyorlar herhalde. Bırakın işi ehil insanlar yapsın. Gerekli şikayeti, başvuruyu yapın ve sonucu bekleyin. Devlet/belediye birşey yapmıyor demekle kimse kendini haklı çıkarmasın...

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@Halil EROĞLU

o cihazlar, sağır veya duyma sorunu olan köpeklerde işe yaramıyor. denenmiştir.
ben naçizane herkes gibi bisikletimi siper ediyorum. karıncayı bile incitmemeye çalışıyorum, ama köpek dostlarımız bazen bizleri anlamakta zorlanıyor o da doğaları gereği.

Arkadaşlar dertleri sadece bölgesini korumak olan ve şimdiye kadar bisikletin üzerindeyken ısırıldım diyenine de rastlamadığımdan dolayı köpekle karşılaştığınızda siz zarar vermezseniz o da sizi sadece bölgesinden uzaklaştırmak isteyecektir, zaten ne olduğunuzu anlayamıyor hayvancağız, araç ve insana alışıklar ama bisiklet yaygın olmadığı için genelde korkarak yaklaşıyorlar. İç anadolu bölgesindeyiz sürüsüne bereket çoban köpeğiyle karşılaşıyoruz allaha şükür daha hiç birimize bir şey olmadı. İznik turundan dönüşte iki sefer köpek kovaladı, birisinde hiç inmedim bile o kadar üşendim, bir süre sonra peşimi bıraktı, diğerinde 2 köpek üzerime geldi zaten yokuş çıkıyordum çok yavaştım indim bisikletten onlarda durup havladılar yol kenarından, ben yoluma gittim onlar da yerlerine geri döndüler.

Merakımdan soruyorum bisiklet üzerindeyken köpek ısırdı diyenine rastladınız mı?

Şu fotoğrafta barış çubuğu olsun :) tipe bak yaaa
http://farm5.staticflickr.com/4108/5027132231_5a73d2b073_z.jpg

herkesin bir köpek hikayesi var anladığım kadarıyla
benimde oldukça sık karşılaştığım bir durumdur köpek havlamaları ve takip etmeleri belirli bir bölgeyi koruma altına aldıkları için bizler o bölgede ilerlerken korudukları alanı terk edene kadar bizleri uzaklaştırmak için her yolu denerler amaçları saldırmak değildir eğer böyle olsa bizler fark edene kadar bacağa çokdan dalmış olurlar pek çok kez yüksek hızlarda hatta köpekleri epey bir yorarak eğlendiğim olmuştur ancak birkez oldukça hızlı birine denk geldik bir arkadaşım ile ve bu kez o bize ait bir yolda bulunuyordu kadans yaparak ilerliyorduk o bize havlıyor ama sallamıyorduk derken arkadaşım hızlanmaya başlayınca o da hızını artttırdı mecburen geride kalmamak için bende 32- 35 - 38 - 40 - 43 - 45 - 49 hayvan bitmiyor 51 de ben bıraktım arkadaşım benden hızlıydı 53 civarı o da bıraktı köpekte yorulmuş olacak ki birden durdu beni bir gülme aldı sormayın ilk kez geçildik bir köpeğe durup sevmek tebrik etmek istedim ama hızımızı koruyabilmek adına durmak istemedim demekki arada armstrong ruhu ile koşan modellerde çıkabiliyormuş :D

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Geri