Konu öyle bir yere gelmiş ki, hiç görmesek köpekler kimseyi ısırmayan, şahane güzel, eğlenceli ve süper sevimli hayvanlar zannedicez.Ara ara da ısrarla sorulmuş, "kimi ısırdı ha kimi, çıksın ortaya!" gibisinden. İnsan gözü kapalı taraftar olmaya görsün, hep kendi tarafına yontar durur.Siyasette de böyledir, ticarette de, hatta akademik eğitimde, iş yerinde, trafikte, hemen her yerde bu mantık var."Ben seviyorum, öyleyse bu sevdiğim şey süperdir.Sevmeyen ölsün." Bisiklette ısırılan zordur tabi, önce düşürüp sonra ısırılan sayılıyor mu? 2002 senesinde üst komşumun 10 yaşındaki oğlu bahçede bisikletle dolaşırken karşıdaki fabrikanın bekçi köpeği tel örgüyü aşarak çocuğa saldırıyor. Çocuk kaçmaya çalışırken düşüyor. Çocuğu gayet iyi tanırım.Hayatımda gördüğüm en efendi çocuklardan birisidir.Hatta ben çocukları da sevmem, hayatımda sevdiğim birkaç çocuktan birisidir bu.Kendi halinde, uslu, utangaç, soru sorsan başını öne eğip cevap veremeyen içine kapanık bir çocuk.Çocuğu bacağından ısırıp sallarken yan taraftaki benzin istasyonundan görenler sopalarla fırlayıp köpeğe vura vura çocuğu kurtarıyorlar.Köpek aynen geldiği fabrikanın içine kaçıyor.Çocuk hastaneye götürülüyor, ilk müdahele ve dikişlerin ardından kuduz aşısı olmadığı için 60 km ötedeki il merkezine gönderiliyor.
Aradaki kavgaları atlıyorum... Belediyeye şikayet edildi o köpek ama belediye hiçbir şey yapmadı.Komşum neden dava açıp bir hukuk mücadelesi vermedi onu zaten hiç anlamadım.Ancak çok adice, düşünmek de istemiyorum ama fabrika sahibinin adama para vermiş olabileceği olasılığı sonradan aklıma gelmişti. Benim ortaokulda bir arkadaşım vardı, yüzünde dikiş izleri hatta parça kayıpları falan var bunun.Uzun süre uzak durduk, arkadaş olmadık.O da mecburen yalnız takılırdı.Sonradan öğrenmiştik, köpek saldırmış, yüzünü parçalamış.
Şunlarda köpek saldırısı haberleri:
SOKAK KÖPEĞİ ÇOCUĞU PARÇALADI
(link)
Rotweiler 5 yaşındaki çocuğu parçaladı
(link)
Köpek çocuğu parçaladı
(link)
Köpekler yine saldırdı!
(link)
4 yaşındaki küçük kıza köpek saldırdı
(link)
Denize giren çocuğa köpek saldırdı
(link)
Yavru Geyiğe Köpekler Saldırdı
(link)
Sokak köpekleri adam parçaladı
(link)
Yetmedi derseniz daha yollayayım.İnternet köpek saldırısı haberleriyle dolu.Bir de köpekleri kısırlaştırıp, aşılayıp doğal ortamına bırakmaktan yana olanlar var.Asfalt yollar ve beton kaldırımlar ne zamandan beri hangi hayvanın doğal ortamıdır onu da merak ediyorum.