@Emre Gökyiğit
Köpekler yıldız parkında bana da saldırdı. Ben hemen indim bisikletten, yavaş yavaş uzaklaşayım dedim, ama nafile. Üstüme üstüme gelmeye devam ettiler. Sonra ben onlara doğru bir iki hamle yapınca durdular, ama sonra yine geldiler. Ben bu arada yavaş yavaş geri geri uzaklaşmaya çalıştım. Sonra yine üstüme gelince bisikletimi elime aldım kalkan gibi. Birkaç kere savurdum, sonra yine durdular. Bu arada yavaş yavaş sanırım koruma bölgelerinin dışına çıkmış oldum. Güvenliğe söyledim, belediyeyi (beyaz masa) arayın şikayet edin, gelip hayvan barınaklarına gütürürler dedi. Aradım şikayet ettim, ama köpekleri aldılar mı, bilmiyorum.
Artık sıkıldım ya, şehir içinde bile farketmediğim bir köpek bir anda üstüme doğru koşmaya başlıyo. Genellikle bisikletten inmek faydalı oluyo. Hatta kesinlikle inilmeli. Kovaladığı zaman ondan hızlı kaçabilme şansımız neredeyse sıfır. Ama ben kesin bir çözüm istiyorum ya.
Bu arada İphone'da da Dog Whistle diye bir uygulama var. Sesin frekansını ve ötüş şeklini (sürekli, hızlı kesik, yavaş kesik, vs.) ayarlayabiliyosunuz. Ama maksimum frekans 20kHz. Henüz denemedim, ama uygulamayı yükledim. İphone'u olanlarda bulunması faydalı olur diye düşünüyorum.