Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Dazer'e de çok güvenmeyin bence, bugüne kadarki tecrübelerimden şunu diyebilirim karşılaştığım köpeklerin %50'sinde işe yaradı.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Scudo
En iyisi yanınızda "Biber Gazı" bulundurmanız. Şahsen ben bulunduruyorum . Bir köpek gelirse yavaşlıyorum, hatta duruyorum. Hala geliyorsa çıkartıp sıkıyorum gazı.

@Emirhan Kaya

emirhan tek insanın tek sorunu köpekler olsun daha ne istiyorsun:)) keşke benimde tek sorunum köpekler olsa:D

onların evcil birer canlı olduğunu unutmayın ,o yüzden biber gazı vs kullnmanız çok talihsiz ,vicdansız ,insanlıksız bir düşünce olur,en basitinden başlayın ,kararlı olun geri adım atmayın üzerine gidin bu arada çevre kontrolu kendinizi nasıl doğal olarak koruyabilirsiniz,köpekler çok atik hayvanlardır o yüzden her zaman arkanızı sağlama alarak müdahale edin bir ağaç ,çalılık kaya vs bir yere sırtınızı verin,ona bağırabilir,ama çok ani hareketlerde yapmayın. elinizdeki çanta ,sırtınızdaki montu gerekirse kendinizi korumak için kullanabilirsiniz,zaten çoğu size belli bir mesafeden fazla yaklaşmayacaktır.hayatımda açık arazide yüzlerce kez köpek saldırısı oldu ama sadece biri üzerime atlama cesaretinde bulundu,o yüzden onlardan okadar çekinmeyin,eğer çiftleşme dönemleri,veya bir yavruyu koruma veya evini bölgesini koruma durumu yoksa ,çok sıkıntı olmaz.en basiti yanınızdaki matardaki suyu ona sıkın köpekler suyu yazın bile sevmez en fazla iki sıkımdan sonra durur veya gider,bisiklet üzerini zaten saymıyorum ,eğer elinizde bisiklet varsa çok canlıdann kendinizi koruyabilirsiniz.

Arkadaşlar köpekler , inanın sizi görmesede metrelerce uzaktan o bisikletin sesini ve yaydığı süpersonic sesleri algılama yeteneklerine sahipler.Yani gündüz yada gece bir şekilde o teker sesine ayar oluyorlar.Çünkü bisikleti sinsi ve sessiz düşman gibi görüyorlar.Aynı yoldan motor ve araba geçsin hiçbir şey yapmıyorlar, ama bisiklet geçince aslan kesiliyorlar.Sanırım bilimadamları bu konuyu açığa kavuşturmuş değiller.Genelde bağıran köpekler ve saldıran köpekler bir yeri koruyarak burası benim bölgem ve dikkat et mesajını veriyorlar.
Genelde gündüz saldırma girişiminde bulunuyorlar.Geceleri bağırma var ama gelip yanına saldırma görmedim.Çünkü görmedikleri bir varlığa saldırmakta onları tedirgin edecektir ve ne gibi bir tehlike kendilerini beklediklerini sezemezler.
Onlar bağırdığında bizde yüksek sesle toplu şekilde bağırdık mı işe yarıyor.
Yada motor sesi çıkaran bir ses kaydı olacak o bölgeden geçerken açıp ucuz bir megafonun önüne tutarak sesin çok sağlamasını sağlamakta etkili olabilir:))
Onlarda doğanın ve yaşamın bir parçası, biz yollarda oldukça onlarda bizlerle beraber olacaktır , yaşamamız boyunca.
Herkeze sağlıklı, mutlu, bol sporlu bir hayat dilerim.Aman kimseye saldırmasın kuçukuçular ..

sürü halinde kovaladılar beni 1 hafta önce , mataradaki suyu üstlerine fırlattım kaçtılar , sokak köpeğiydi hepsi ama çok heybetli ve iri yarılardı. biber gazı vs köpekler için iyi olmaz, sonuçta onlarda canlı , onlarda kendilerine göre haklılar . bisikletten inip durunca birşey yapmazlar , kaçınca sadece 10 metre daha fazla kovalarlar okadar. bisiklet üzerinde saldıracak bir köpek görmedim . 7 yaşımdan beri köpeklerle iç içeyim, bir çok köpek besledim. artık onların gözleriyle temas kurmayı ve duygularını anlıyorum. köpekler asil hayvandır, bölgelerini savundukları için kovalar ve havlarlar . aman biber gazı vs acı çektirici yöntemler kullanmayın arkadaşlar . köpeğimin ağlamasını duyunca bile üzülürüm , en iyisi mataradaki su ve durup yavaş geçmek .

aslında köpek saldırılarının iyi yönleride yok degil..saldırıya ugrayınca tam gaz kacınca iyi antrenman oluyor bazen:D

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Bana göre fren yapıp durmak ve tok bir sesle hoşt demek en iyisi. Çoğu hemen gerisin geri gidiyor. Geçen Perşembe'deki sürüşümde eve dönmek için Orhantepe'den Cevizli'ye geçerken 3 köpek peşime takıldığında işe yaramıştı.

Arkadaşlar bende bıktım şu köpeklerden. Daha 1 saat önce 2 tanesi yüzünden yarış bisikleti üzerimden takla attıı. Her zaman işe gidip gelirken kullandığım yol üzerinde yaklaşık 20-30 tane oto ana bayi var vede sadece bir tanesinde ( ANTALYA TOYOTA BAKIRCILAR) köpekler her gece salınık. Geçen tüm bisiklet vede motorlara saldırıyor. Daha öncede kaçarken aynı yerde düşmüştüm. Köpeklerde maşşalah tüm gün bağlı olduklarından çok saldırganlar. O kadar bayi içinde sadece bir tanesi yüzünden düşmekten bıktım. İnternnette bulabilirsem ilgili yerlere adamları şikayet edeceğim :(

dazer ne kadar etkili acaba deneyenlerin bir kısmı bazı köpeklere etki etmiyor diyorlar.bende meraklandım acaba alırsak boşa mı alırız.küçük köpekler neyse önemli olan kangal tarzı ayı yatıran köpekler :)

Bu dediğiniz köpekler tamam da ya köy yollarındaki çoban köpekleri ne olacak.Okuldan eve araba ile dönerken köpek tamponu ıssırmaya çalışıyodu ayndan baktığımda.

Köpek sağır değilse Dazer II etkili oluyor. Köpekleri kaçırdığını düşünmeyin tepkileri sadece şaşkınlık ve sesin nerden geldiğini keşfetmeye çalışmak oluyor Bu günkü turumda Dazer II'yi kullandım. Önümüdeki motosikletliye yolun ortasına kadar çıkıp havlayan 2 sahipli kangalın yanından güvenli bir şekilde geçtim. Köpekler saldırı için bana doğru hamle yaptılar o sıra aleti bir kaç saniye ara ile köpeklere doğru tutarak basıp yoluma devam ettim köpeklerin tepkisi oldukları yerde durup kafalarını sürekli her iki yana yatırıp kulakları ile sesin nerden geldiğini anlamaya çalışmak oldu bu sırada beni görmüyor gibilerdi. Bana kalırsa her bisikletlinin yanında bulundurması gereken bir alet.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Tüm bisikletcilerin sorunu sız benım bursa turumu gormenız gerekırdı...

@Emirhan Kaya

Sevgili Emirhan kardeşim bizde ankarada eğmir tarafında biniyoruz orada da çılgın köpekler var ben ucuza getirdik .com dan dazzer aldım bir kaç kez işe yaradı ama sonraları hiç işe yaramaz oldu aleti geri yolladım sağlam diye geri yolladılar aynı şekilde kedi kovucu aldım kediler kovucunun dibinde oturuyorlar ve bir sürü para verdim doğrusu verdiğim paralara mı yanayım kaçmayan kedi köpekleremi bilmiyorum senin yapacağın tek şey köpekler gelmeye başladığında duracaksın bisikletten inip yürüyeceksin çünki onlar pedal hareketine havlarlar o hareketi yapma dikkat edersen araba ile giderken hep tekerleğe doğru koşarlar hareket eden cisimler onları rahatsız eder sakın ben bunlardan kaçarım deme kaçamazsın onlar biraz havlarlar daha sonra giderler korktuğunu belli etme korktuğun zaman insan vücudu bir salgı veriyor ve bunu köpekler anında kokusunu alıyor sana güzel köpeklerden uzak günler dilerim
saygılar
ali baba:)

• Beğen
Tepkiler: FatihC. ve M.A.Y.
bir çok kişiden duyuyoruz köpek saldırıları ve napılabilir bu konuda diye herkez dert yanar..ama işin ilginç yanı şu;bu kadar şikayete ragmen ben bu saldırılar sonucunda köpek tarafından ısırılan kaza yapan hiç kimseyi duymadım yani köpekler sadece kuru sıkı havlamaktan başka bir icraat içinde degiller :D

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
(Tek yapman gereken frene basıp durman...Durmanla dağılmaları bir oluyor genelde.)

Bende aynen katılıyorum kaçmak çare değil durmak ve üzerine gitmek biz genelde o işe ahmet hocaya bırakıyoruz köpek neye uğradığını şaşırıyor bir keresinde köpek şarampole yuvarlanmıştı.:D Kaçanı kavalarlar bunu unutmayalım.

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
keşke biz bisikletçilerin tek sorunu köpekler olsa onlardan başka hayatımıza kast edecek daha büyük tehtidler var ben köpeklere razıyım :D

• Beğen
Tepkiler: sadık1964
Geri