Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

video harika, benim korktuğum köpekler gezen bandit tarzı takılanlar. :D onlar kuyruğunu aşağıya indirip koşarken hırlıyorlar. benim taktiğim yavaş yavaş hızlanmak acele etmeden. hızlanınca peşinizi brakıyorlar

• Beğen
Tepkiler: Barış Şükür
Scudo
Arkadaş tam olarak ne yaptı ? Biri anlatabilir mi ?

aslında özellikle yaptığım birşey yok. sadece yola aynı hızda devam ediyorum. ben köpeğin koruduğu alanın dışına çıkınca kovalamayı bırakıyor. amaç onun koruduğu alana girmeyeceğinizi göstermek. bisikleti köpeğe doğru ya da kaçmak isterken araziye doğru sürerseniz daha da sinirleniyorlar.

Bir cihaz varmış, sadece köpeklerin duyduğu frekansta ses çıkartıp hayvanları yaklaştırmıyormuş. Bu vb. durumlar için yanımızda bulundurmamız lazım bence..

helal kardesim cidden videosu bile ürkütücü geldi bana o durumdayken senin gibi soğuk kanlı olabilirsem denerim :)

Ben ciddi videoda bile tırstım, fakat bazı köpekler atlayıp düşürmeye, yada lastikleri dişlemeye kalkıyor. özellikle sokak köpekleri sanırım bu durumlarda pek işe yaramaya bilir

dazer diye bir cihaz biliyorum ultrasonik ses dalgalarıyla köpekleri uzaklaştırıyor 70 lira falan sanırım

@Burak ÖZBEK

dazer diye bir cihaz biliyorum ultrasonik ses dalgalarıyla köpekleri uzak tutuyor 70 lira civarında sanırım

@memre

öncelikle sakinliğinize hayran kaldım.ben videoyu seyrederken bile aklıma arkadaşım yusuf geldi.aklıma gelen ikinci şeyse ya bu durum dik bir yokuşta denk gelseydi? dünyadaki bütün yusuf lar olaya dahil olulardı herhalde

Dazer genellikle kulakları dik şekilde bulunan it modellerinde işe yarıyor.Onun dışındakilerde tamamen işiniz şansa kalmıştır

Sakinlik olayında pek bir sorunum yok. Lakin gerçekten saldıran bir köpek çıkarsa karşıma vay halime :)

Bir köpek bisiklete ve ya taşıta neden havlar ? neden mi
bir çok köpeğin genlerinde sürüsüne hakim olma ya da çoban köpeği tarzında kovalama iç güdüsü hakimdir.Burada insana değil daha çok taşıta avlarlar algısal olarak sizi sürüsünden ayrılan bir hayvan olarak görür ve ya avlanacak bir nesne ya da öyle birşeydi :D Köpek eğer bisikleti bırakıp kaçsanız bile sizi kovalamaz bisikletle ilgilenip üzerine işemesi ve ya başında oturması muhtemeldir.Çok fazla olmasa da sizi bisikletle beraber algılayıp zararda verebilir.Bu tür durumlarda her ne kadar zor olsa da sakin öz güven dolu olmalı dokunmak konuşmak göz teması kurmamak gerektiğini bilmeliyiz.Okuduğum bölüm üzerine çok uzakdan olsa da giren bu konu hakkında cesar milanın öğretilerini izlemenizde fayda görmekteyim
saygılarımla

bir kuçu ile karşılaşıldı mı arkadaşın yaptığı gibi aynı hızda sakin devam etmek çok işe yarıyor ben hep bu taktiği kullanıyorum. hatta ileride havlayan bir kuçu ile karşılaştım mı biraz yavaşlıyorum ve daha sakin geçip gidiyorum bir şey olmuyor.
ama bir gün tek başıma rampaları devirirken karşıma bir tane çıktı ki neye uğrayacağımı şaşırdım. sadece hırlıyordu hareket bile etmeme izin vermiyordu. ben oldukça sakindim. bisikletten indim o bana ben ona bakıyordum. hareket etsem hırlıyordu. gitmek için hızlanmaya kalktım birden üstüme gelmeye başladı. işte bu durumda ne yapmalıydım? o anda sahibi gelmeseydi mahvolmuştum. bildiğin saldırıya geçmek için hazırlanmıştı. belki de orayı hızla geçsem yakalayabilir miydi bilmiyorum.:)

@bonneval

Ahahah çok güldüm ya :) Evet doğru dediğin lakin baktın ısırıcak suluk diye bişey var sık suratına suyu :) Baktın oda olmadı yüksek sesle bağır. Garantisi yoktur ama denemeye değer :)

• Beğen
Tepkiler: IbrhmAkgl
teorik bilgi o durumlarda birişe yaramıyor ;) yusufun gücüyle bir şekilde davranırsınız :D video harika ama izlerken bile tırsdım :D elinize sağlık :)

Bana kızmayın ama ben bu tarz bir videonun çekilmesi için sarf edilen çabaya bile karşıyım. Çünkü en ufak bir dikkatsizlik bile hiç hesapta olmayan sorunlara sebep olabilir. Diğer taraftan başka bir konuda Gürsel kardeşimizin mesajı bu konuda bence son noktadır.

ben tek başıma yaptığım sürat antremanlarında yokuş yukarı cıkarken denk geldiğim çoban köpeklerine bisikletten inerek karşı koyabilmiştim. bu güne kadar da hangi köpekte uyguladıysam işe yaradı. köpek eğer bölgesini koruyorsa, bisikleti onun tarafına doğru tutup yavaşça inerseniz, size gelmeye yeltendiğinde de bisikleti siper ederseniz pek fazla uğraşmıyorlar. ama şu "ancak 20 30 saniye kovalayabilirler" yorumuna katılmıyorum çünkü beni 2 dakika boyunca 40 45 ortalama ile kovalayan yabani köpeklerle de çok karşılaştım..

• Beğen
Tepkiler: krankmili
Bende sizin gibi yapıyorum şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım gerekirse biraz daha yavaşlıyorum. Havlayıp duruyorlar sonra geri gidiyorlar.
Bu arada videoyuda güzel çekmişsiniz tbr.

Geri