Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Böyle bir durumda olayı videoya almak gerçekten büyük soğukkanlılık. Allah korusun ani bir refleksle kendiniz araçların önüne bile atabilirdiniz. Köpekler öyle sıradan değil bildiğimiz kangal büyük tehlike atlatmışsınız yoldan geçen araçların gürültüsü köpeklerde tedirginliğe sebep olmuş bütün dikkatlerini size vermiş olsalardı durum çok daha vahim olabilir di. Bisikleti es geçiyorum sokaklarda hareket halinde ki arabaların tamponlarını ısıran köpekler gördüm tamponlardan parça koparan köpeklerin olduğunu duydum. Köpeklerden korunmanın kesin bir yöntemi yok. Şöyle yapılmalı böyle yapılmalı diye söylenenleride uygulamak için soğukkanlı olmak ve saldıran köpeğin psikopat karakterde olmaması için dua etmek gerekiyor. Köpekler beraber yaşadığımız sürece bizim için en önemli tehdit olmaya maalesef devam edecekler.

Scudo
merhaba, dazer adlı alet 7 metre menzilli ve dinamik haporlor kullanan bir cihaz, 1-2 saniyeden fazla basarsanız bozuluyor. o nedenle kısa kısa fasılalarla kullanmanızda faydfa var. ancak köpeğin işitme sorunu var ise işe yaramıyor. sonuçta, en çok korktuğum hadise bu köpekler bisiklete binerken. yolumu çok değiştirmiştim. ancak arkadaşın çaktiği video müthiş. o 3 köpeğe teslim olmuştum ben çoktan.

Arkadaşlarım selam,

Yaptıgınız yorumların hepsini okudum. Herkes doğru veya yanlış yaşadıklarını, bildiklerini anlatmış. Çok güzel yazmışsınız hepiniz. Bilgiler için teşekkürler. Ancak videoyu akşam eve geçince izleyebilecegim.

Edindiğim bir deneyimi anlatacağım. Araba ile dağa çıkıyorduk Şubat Ay'ı idi. Arabayla giderken 4 köpek dağ başında yaklaşık 1.5 dakika boyunca deliler gibi havlayarak bizi takip ettiler. Arabayı durdukdur ve 4 kişi indir arabadan. Köpekleri görmeniz lazımdı nasıl kaçtılar geldikleri bölgelerine doğru. İşte araba sesine deli oluyolar bir de bölgelerine girildiğinde.

Bisikletle hiç köpek kovalamadı beni. İnşallah öyle bişeye de mahruz kalmam ki; kimsenin kalmasını istemem. Akşama videoyu izlicem. merak ettim :)

tek yapmanız gereken mataranızı çıkarıp kafasına su fışkırtmak :) sizi kovalamayı bırakacaktır en vahşileri içinde geçerlidir :D

Valla soğuk kanlılığına helal olsun :)) Ben olsaydım sanırım MTB biiskletle 120 KM yapardım o gazla :) Köpeklerde maşşalah kangal sanırım :)

@memre

gecmiş olsun epey soguk kanlıymışsınız sahsen bende korkmam ama bunlar pek korkulmıcak cinsten degil

@Mehmet DİRİ

ilginc denemek lazım.

zaten bisikletin üzerinden indiğinizde sizden uzaklaşırlar antrenman yaptığım bölgelerde matarayı elimde gören köpekler yaklaşmıyor bile :)

Köpek korkusundan yolumu değiştirip patika yolda fazladan 5 km yapmışlığım vardır ama korkunun ecele faydası yok.. son karşılaştığımda yorgunluktan bitmiş yokuş çıkarken bir deponun köpekleri peşime takılmış soğuk kanlı kalmaya çalışmış akabinde mataradan su sıkarak kurtulmayı başarmıştım... köpeklerin 15-20 sn kovalayıp bıraktıkları da iftiradır.. köpek o saldırganlıkla ne kadar koştuğunu çoğu zaman farketmiyor :)

sürü halinde dazer yine de etkili, her sürüde bir lider var, onu kaçırdınız mı diğerleri dağılıyor hemen. beni de kovaladılar, 1-2 köpekse taş alıp atıyormuş gibi yapın. atmanıza gerek yok bu sokak köpekleri üzerinde işe yarıyor. grup büyükse bisikletten insaniz bile sizi çembere almaya çalışacaklardır buna izin vermeyin. bisikletinizi bir kalkan gibi kullanabilirsiniz. yüksek ses ile bağırın bu şaşırtıyor hayvanları. biber gazı kullanmadım, ama düşünebilirim.
bir köpek sahibi evcil köpeğini üzerime saldırtmıştı odtüde, sanırım eğlenmek istedi benle, bisikleti siper edip uyardım sahibini. oralı olmadı, bisikletin tekeriyle vuracağımı söyleyince toparladı hayvanını. bugüne kadar bisikletimle hiçbir canlıya zarar vermedim, ezdiğim karınca ve böceklerden ise özür dileyebiliyorum ancak.

hayvanları seviyorum
köpekleri seviyorum

ama kendimi daha çok seviyorum

fikirleri inceleyince görünen şu
biber gazı şart
iki durum var
ısırılmış birinin acısı
köpeğin acısı

köpeğin acısı bir kaç dakikada geçer
siz
günlerce kuduz aşısı olabilirsiniz
ömür boyunca sakatlanma riski başka bir durum

damdan düşen biri olsa da sorsak
keşki biber gazım olsaydı diyecektir

dazerdan kaçan zaten ısırmayacaktır (kim bilir)

biber gazı ile ancak kaçan ise mutlaka ısıracaktır (Kimbilir)
alıp arka cebinize koyun
pişman olmassınız

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
Bu köpekler kadrolumu konu mankeni mübarekler...

Kadrolu manken yahu :) Tarla bekçisi onlar onlardan ancak bekçilik gelir işte :) Tarlaya sahip çıkıyolar akılları sıra. Napsın hayvancagızlar sahipleri karınlarını doyuruyo tarlaya bakma karşılıgında.

Başka bir arkadaşımın da dediği gibi herhalde bisikletten inerseniz onalr da duracaklardır ve sakinleşeceklerdir. Tabi bisiklet ile itler arasında durmada fayda vardır :)

Bu konuda sıkıntım olmadığı için konunun tamamını okumadım ama en azından yaptıklarımı sizlerle paylaşayım. Aslında pek birşey yapmak gerekmiyor. Ben ilk bisiklet üzerinde köpeklerle karşılaşmamı ilk gece sürüşümde far bile yokken çok ıssız ve tamamen ışıksız zifiri karanlık bir yolda yaşadım. Yolun karşı tarafından ve daha ben onları geçmeden koşmaya başladılar. Ben pedala asılıp kaçmaya çalışmak ve durmak arasında gidip geldim tam pedala asılacaktım ki geçemeyeceğimi düşündüm. Tabi bu karar verme olayı belki bir saniyeden az bir sürede gerçekleştir. Sonuç olarak aniden durdum ve köpeklerde benimle beraber dibimde durdular ve hiç yüzüme bile bakmadan hiçbirşey yokmuş gibi geri döndüler. Derin bir nefes aldım. Tekrar yoluma devam etmek için pedala bastım. Teker bir tur döndü, dönmedi baktım köpekler geri döndü. :) Tekrar durdum. Baktım olacak gibi değil. Bisikletten inip biraz gözden kaybolana kadar yürüyerek bisiklet elimde gittim. Şimdi bir köpeği uzaktan gördüğümde bir süzüyorum. Zaten peşinizden koşacak köpek kendini belli ediyor. Hiç ilgili değilse hız kesmeden devam. Koşacak gibiyse hızımı kesip pedal çevirmeyi bırakıyorum. Hala gelecek gibiyse daha da yavaşlayıp sakinleştirecek şekilde iletişime geçiyorum. Bu da işe yaramazsa son ve kesin çözümü uygulayıp duruyorum ki çoğunda pedalı ve hızı kesmek yetiyor. En önemli nokta da sanırım korkmamak. Ama bazen öyle birden sağdan ya da soldan pusu kurmuşcasına tam dibinizde fırlayan köpekler oluyor ki gerçekten dengeyi bozacak şekilde korkutuyorlar insanı. Bu durumlarda da şok etkisinden sonra :) hızım yeterliyse daha da arttırıyorum. Eğer yavaşsam duruyorum bi de "ne var" diye fırça atıyorum :) Yaptıklarım şu ana kadar hiçbir şekilde tehlikeye atmadı beni. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. "Bu konu üstüne de bu kadar yazırlı mı be kardeşim?" demeyin :) ne varsa anlattım.

Arkadaşlar Merhaba yine :)

Memre adlı üye arkadaşımızın bir deneyimi aşagıdaki linkte. Gerçi hepiniz izlemişsinizdir :) Burda da ben paylaşıyım dedim.

Tek kelime ile helal olsun, ne diyeyim. Valla kısa metraj belgesel çekmiş, zerre heyecan panik yok

Evet Arkadaşımızı o yönden kutlamak gerekir. Heyecan ve panik yok ve gayet sakin. Tarla sınırını düşünmüştür ki öyledir.

ben anladığım kadarıyla bisiklet onlar için yeterince tanımlanmamış bir tehdit.Bir noktaya kadar insanları ve araçları biliyorlar

köpekler insanlar gibi diil ya... sevgiden, saygıdan ve laftan anlıyolar :D

• Beğen
Tepkiler: Fatih Şengöz
@Candan Cığız

Evet, onlar anlayışlı hayvanlar tabi kuduz olmadıkları sürece :) yanlış mıyım ¿ ;)

Geri