Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

birkaç gün önce baltalimanı tarafında sabah 6 saatlerinde 3 tanesi, yoldan geçen ne varsa (kamyon, motosiklet, araba, vs...) deli gibi kovalıyordu. Ama öyle böyle bir kovalamak değil, kamyon lastiği arasında ezilecekler neredeyse... yaklaşık 25 dakika falan bekledim bir 150 metre kadar uzakta "ulan ne yapsam" diye düşünerek.

Sonra dibinden geçen bir yaya'ya hiç ilgi göstermediklerini görünce, indim bisikletten. bisiklet elimde yanlarından, kaldırımdan usul usul geçtim, hiç oralı bile olmadılar. 100 metre kadar geçtikten sonra tekrar bindim bisiklete ve devam ettim.

Her zaman işe yarar mı bilinmez, ama çare yokken denenebilir.

Scudo
dün bi köpek bana havladı, üstüme üstüme de geliyodu bu arada... dönmeyi planladığım yoldan dönmedim, yavaşladım, ona doğru ilerledim. böyle zamanlarda bi de konuşuyorum ben köpeklerle... öyle baktı... sonra sanki bana diil de, arkamdaki başka bi'şeye havlıyomuş gibi istifini bozmadan aynı şekilde devam etti...

"tehlikeli diilmiş yahu, gördün mü bak, ayıp ettik... bari çaktırmıyım da başka bi'şeye havlıyomuş gibi yapıyım" havasındaydı :D

havlayan köpeğin ya yanına gidiyorum konuşarak ya da uzaktan konuşarak geçiyorum... ama illaki susturuyorum... maksat bisikletliye havlamayı öğrenmesin, havladım kaçtı mantığı yerleşmesin, bisikletlere alışsın...

tamamen kamu yararına çalışıyorum yani :p

@mcsilver

evet böyle şeyler piyasada hem de işe yarıyor ama köpekler açısından zararlı olabilir kaçtıklarına göre onların duyabildiği en yüksek frekansta bir ses onların kulaklarına zarar verme olasılığı da var :)

• Beğen
Tepkiler: Juan Bey
@Emirhan Kaya
dazer 2 fiyati ortalama 50=60 tl arasi degisiyor internetten alabilirsin.
Youtubetan videolarini izledim etkili bir alet gibi gorunuyor.

Arkadaşlar youtubeda gezerken gördüm. Aşağıdaki videoyu izleyin lütfen. İçim acıdı resmen yazık ya hayvanlara

en etkili çözüm, elinizde özel bir alet yoksa (köpek düdüğü vb.) pedala var gücünüzle basıp oldukça hızlanın, ardından ayağınızı pedalın arkasından köpeğe vuracak gibi sallayın, genelde köpekler tırsıyor ama azılı bir tane denk gelir de ayağınızı kaparsa bilemem :D

@Candan Cığız

Ah Candan Ahh. Sen var ya. Evet sen, sakin adam gibi köpeklere denk gelmişsin demekki bugüne kadar. Deli dizginsiz itler var yahu. İyi ki denk gelmemişsin öyle konuşmaktan felan anlamayan cinsler var, kuduzlar var. Sen bu şekil kamu yararına çalışmaya devam edeceksen dikkatli ol bence :) Zarar gelmesini istemeyiz sana.

Aslında tek başına denk gelmek gerçekten piss ve tehlikeli. Birşey yapmalı. ama ney???!!!:.....

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Evet iyi kötü herkesin tecrübesi falan var köpekler hakkında. Ben genelde mataramdan su sıkıyorum ve işe yarıyor ama işte her zaman her taktik işe yaramıyor.

Geçen sene Karşıyaka'dan çıkıp Özdere'ye doğru gidiyordum. Bilen bilir yeni Gümüldür yolunu. İyi tırmanış ister. Neyse tırmanış esnasında 100 mt kadar ileride 5 köpeğin bir talrlada olduklarını gördüm. Yolun karşı tarafına geçerek fark edilmeden geçmeyi umuyordum ama bir tanesi beni fark eder etmez 5 köpek amansızca bana koşmaya başladılar. Yokuş çıktığımdan basamayağım için, geri de dönemem ben de indim bisikletten elime taş aldım ama etrafımı sarmışlardı. Taş fırlattım, su sıktım bana mısın demediler. bisikelti önüme sipar yaptım ama 360 derece daireler çizmeye başladık yol ortasında. Neyse ki o anda karşı taraftan gelen bir panelvan araç imdadıma yetişti. Ters yola dönüp bana koruma olup köpekler peşimizi bırakana kadar devam ettik.

yani cihaz,taş, bağırmak kimsenin başına gelmesin ama bazen böyle durumlar da başımıza gelebiliyor. Hem bahsettiğim 5 köpek koca koca çoban köpeğiydi. Ben şansım vasıtasıyla atlatmıştım bu durumu.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
aslında bisiklet üzerinde değilken yürüyerek geçerseniz bu kadar aksiyon yaşamazdınız ve bisikletle aranıza alın köpekleri ve gerekli bir mesafe koyun daha rahat geçersiniz

@Oğuz Taş

bisikleti havaya kaldır olabildiğince büyük gözük ;) Birçok köpekte işe yarar. Ya da toplu halde yürüyün :)

@Önder AŞIK

ne kadar hızlı olursan ol tabi bir insana göre bir köpekten daha hızlı koşamazsın. Kafasına taktıysa yakalar. Bisikletlede olsan elbet yorulucaksın ve köpekler gerçekten iyi koşuculardır ve kaçamazsın 20 - 30 sn kovalayıp yorulmazlar :) Bu arada hiçbir çoban köpeği sürüsüne yaklaşmadıysan ve tehtid edecek hareketlerde bulunmadıysan ne kovalar nede ısırır ( koyun sürülerinden bahsediyorum. Tarla bekçileri dışarı çıkar havlar sadece ısrmazlar). Köpeğin gözlerine bakın ilk önce göz bağından kaçıyorsa sert ve emin adımlarla yürüyün o sizden korkar :) Ama göz bağında korktuğunuzu belli ederseniz sizinle oyun oynar :D Bunları neren biliyorsunuz derseniz köpeklerle ilgi çok fazla ilgim var ve çok araştırma yaptım. Bunların bir çoğu işe yarar sadece yaramayan köpek tipi kuduz ve deli köpeklerdir :D

Yanlış bildiğim birşey varsa kusura bakmayın.

@Burak ÖZBEK
evet böyle bir cihaz mevcut(dazzer) fiyatı ortalama 50-70 tl arası değişiyor.Etkili bir alet olmasına karşın handikapları yok değil.Birincisi köpek sürüsüne denk gelirseniz ki Allah karşılaştırmasın çok etkili değil.İkincisi eğer karşınızdaki köpek sağırsa hiç etkili değil:)

@mecit öztürk

Dazzerle ilgili bu konuyu uzun süre önce araştırmıştım. Burada ya da diğer sitelerde okuduğum tek yorum şu "köpek sağırsa". Ya Allah aşkına, şimdiye kadar kaç tane sağır köpekle karşılaştınız?

Arkadaş helal olsun. Korku halinde bile sakin birşekilde kayıt yapıp, yorum yapabiliyorsun. Güzel bir video olmuş. Tebrikler.

köpeklerin bu kadar sorun olabileceği hiç aklıma gelmemişti doğrusu hiç grup halide kovalanmadım ama tek kopeğin kovaladığı çok olmuştur.aynı tempoda gidince bişey yapmıyolar hatta durup sevdiğim bile olmuştur:D

UFFF :) ben o durumda bir adrenalin patlamasıyla 100kmh hiz yapardım heralde :) gercekten soğuk kanlılığınıza hayran kaldım :)

bunun gibi olay yalova da başıma gelmişti. Köpeğin havlaması var gücümle kaçmama yetmişti. Gerçekten baya soğukkanlı davranmışsınız.

Geri