Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Arkadaşlar köpek olayı forumda oldukça geçen bir konu. Beni de birçok turumda bir çok köpek kovaladı. Hiç de dert değil ve dert olmadı aslında ve hiç ısırılmadım. Hatta 6-7 köpek birden sardığını bile biliyorum. Yürüye yürüye geçtik gittik. Ama aşağıdaki video gerçekten ürkütücü :) Adamın da bi yere kadar dayanma gücü var. Sanırım birisi atlayıp ısırsa diğerleride çullanacak :) Böyle bir durumda hastanelik bir tablo çıkar sanırım ve forumda yazan yöntemler pek işlemez gibi geliyor. Merak ettğim şey bu videoda köpeklerin sahibi gelmese idi ne olurdu?

Amacım milleti korkutmak değil tabii ki. Köpekleri severim ;)

http://s14.postimage.org/ve62dova9/320617_10150396894829410_1259280293_n.jpg

abi köpeklerdeki sürü psikolojisi koyunlardan bile üstündür :) orda bir tanesi havlar, diğerleride ona katılır. dediğin gibi, bir tanesi ısırsa, diğerleri de çullanır. ama orda o kadar sayıca üstünlük varken hiç biri, 3 saniye içerisinde ısırmaya yeltenmiyor, 1-2 metre mesafeyi koruyarak havlıyorsa korkacak hiçbirşey yoktur : ) kuru kalabalıktır.. ha o anda ne yapmak lazım? bisikletten inip ''sizinle mi uğraşacağım len'' diyip yavaş yavaş yürüyüp uzaklaşmak. bisikletle hız kazanınca gaza gelip kaçtığını düşünürler ve kovalarlar. hatta asıl o zaman paçadan yakalayıp indirmeye çalışabilirler. kaçmak köpekleri tahrik eder : ) hatta koşarsın kovalar havlar deli gibi, birden durunca o da durur hatta hızını alamaz bacağına çarpar falan:):) çok oldu öyle bana..

@ferhat köse

Kesinlikle katılıyorum Ferhat abi bizim antrenman yolumuzun üzerinde site türü bir yer var ve köpeklerde zincirsiz bir şekilde orada bekliyorlar sürekli. İşin kötü yanı gittiğimiz yönde rampanın tam ortasında köpekler ( tam 7 adet ) pusuda bekliyor. Orayı bisikletten inerek geçiyoruz bazen bazen de köpekler orada olmuyor. Belki de içeri giriyorlar. Ama dediğiniz doğru o tür bölgelerde bağırmak, tekme sallamak falan bir süre sonra işe yaramıyor beni bir keresinde inişteyken tek yakaladılar 7'si birden üzerime saldırdı. Çok az kala kurtardım. O günü ömrün boyunca bir daha unutmam heralde...

Arkadaşlar video farkedilmedi mi bilmiyorum ama anlatılan tüm teknikleri zaten bi şekilde uygulayıp geçip gidiyoruz. Burada durum çok farklı.

Köpeklerin sahibi gelmese idi bu adamın hali ne olurdu, köpek besleyen birisi falan bir açıklama getirebilir mi gerçekten merak ettim? :eek:

Video farkedilmedi mi bilmiyorum, aynı videoyu koymuşsunuz sizde zaten. Yukarıda anlatılan tüm teknikleri zaten bi şekilde uygulayıp geçip gidiyoruz. Burada durum çok farklı.

Köpeklerin sahibi gelmese idi bu adamın hali ne olurdu, köpek besleyen birisi falan bir açıklama getirebilir mi gerçekten merak ettim?

Ne derler bilirsiniz,öl ve ya öldür durumu varsa ben öldürürüm.Hiç hayvan severlik vıdı vıdısı çekemem.Hayatta kalmak daha önemli :) yok su sıkmakmış yok bisikleti siper yapmakmış.Bu durum için söylüyorum yanlız öyle 2-3 köpekden zarar gelmiyor onlar suyla kaçıyor ama böyle it sürüsü gibi olunca :) katliam başlar.

Havlamadan üzerinize doğru hızla koşan köpek %99 saldırır ve ısırır. Evet havlamadan. asıl korkmanız gereken köpek bunlardır arkadaşlar. Tabii bundan havlayarak geliyorsa ısırmayacak anlamı çıkmaz. Ama havlamadan kararlı bir şekilde üzerinize koşması çok tehlikelidir.

@olgun şenel

video hakkında 2 post yukarıda yorum yapmıştım dostum

@derşan sezer

Bu kadar çok köpeği öldürebilir misin?

Bir kaç tanesi köpek cennetine gidince hepsi kaçar.KAçmazsada son mermiyi kendime sıkarım :) köpek tarafından yendi dedirtmem.Şunlara bak vidyodakilere bunlara adamı canlı canlı yer be piranha gibiler.Dediğim gibi bunlar adamın suratını yalasa salyadan ölürsünüz.

bu yaz yaptığımız turların birinde (konya - mersin) sabah 6:00 gibi bi köpek grubumuza saldırdı. ben biraz arkadaydım. yokuş aşağı iniyorduk. ben henüz zirveye yeni çıkmıştım arkaşalrımın köpekle mücadele ettiğini gördümü. herkes bütün hızlarıyla köpekten kaçıyordu. Gülmekten kırıldı..ne güzel bi anıydı....ben köpeklerin insanlara zara vereceği kanısında değilim... durmak biraz sakinleşmesini beklemek yeterli olacaktır.

Son günlerde antreman yaptığım parkurda çok fazla köpekle karşılaştım. En iyi çözüm bisikletten inip yürüyerek devam etmek. O süreçte sakinleşip gidiyorlar. Yukarı videodaki adam biraz agresif davranmış. Daha alttan alsa bu kadar saldırıya maruz kalmazdı.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@muratcolakoglu

Dediklerinize tam anlamı ile katılmıyorum. İnip yürümek konusunda haklı olabilirsiniz fakat videodaki adama agresif demenize katılmıyorum. Onca köpeğin ortasında yürüse bile kesinlikle saldırıya uğrardı. Adamın yaptığı kesinlikle agresiflik değil savunmadır. Eğer o hareketleri yapmasaydı o videoda bir bisikletçinin saldıra uğradığı ve yaralandığını görebilirdiniz...

Köpeklerden korkmayın yahu neden korkuyorsunuz? :) Şu yaşıma geldim daha beni bisikletimin peşine takılan yüzlerce köpekten tek biri dahi ısırmadı. Hatta tam tersi ben köpekler için korkuyorum hep kazayla kendilerine zarar verecekler diye. Eğleniyorlar kafalarına göre.:) Köpek kovaladığında yaptığım tek şey, biraz hızımı düşürmek ve zerre umursamadan yoluma devam etmek. Sahiplendiği bölgesinden çıktığınızda peşinizi bırakır.

kesinlikle katılıyorum. bu dünya yalnızca bizim değilki. @Aytaç Biber

Geri