Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@muratcolakoglu

@Aytaç Biber

Bu adam gayet deneyimli ve de yaptığı hareketlerden köpek saldırısında ne yapılmalı bilen ve burada da bunu gayet soğuk kanlı uygulayan birisi bence. Agresif değil, soğukkanlı davranmış. Bu kadar köpek görüp yinede onları yatıştırmaya çalışıyor ve yürüyerek geçilecek bir durum kalmamış. Hepimiz yazdıklarımızı yapıyoruz, duruyoruz, iniyoruz, yürüyoruz vesaire zaten. Burada adam köpeklerin sahipleri gelmese gerçekten ayvayı yiyecekti bence. Anında etrafı sarıldı, üzerine gelen köpekler nedeniyle sağını solunu kollarken ağır ağır yoldan bile çıktı, geri gidiş bile kalmadı ve köpekler hiç de kafalarına göre eğlenmiyorlar.

Bende buna benzer ama sayı olarak 2 köpeğin yaya halde ciddi saldırısına uğradım. Doğrudan ısırmak için saldırdılar ve iki köpeğe sırası ile bir sağ bir sol ayaklarımla tekme savurarak uzak tutup geri geri gidiyordum. Gücümün bittiği noktada Allah'tan köpeklerin sahibi geldi ve köpekler çekildi. Bu videoyu da bu yüzden paylaştım aslında. Bir köpek sizi ısırmayı kafasına koydu ise yapmak için ağzından geleni yapacaktır :) Mesela "böyle bir durumda sıradan yöntemler dışında şöyle yada böyle birşey yapılıp tüm köpekler belli bir yere yönlendirilebilir ve bu ortamdan kurtulunabilir" vb. gibi bir tavsiye, yazı yada deneyimi, bilgisi, tecrübesi olan var mıdır diye merak etmiştim sadece. Dediğim gibi amacım korkutmak değil. 2 hafta sonra bir kış turuna çıkmayı düşünüyorum mesela, orman yada benzeri yerlerde kamp kurma durumum olacak, ne olur ne olmaz diye aynı şekilde ayı, kurt vb. durumlar için bakıyorum araştırıyorum. Burada da buna benzer bir vaka olursa diye paylaşıp bilgi almak istedim.

Herkese sorunsuz, saldırısız turlar, geziler. İyi eğlenceler...

Scudo
@Aytaç Biber

Örneğin köpeklerin %90'ı zararsız olabilir ama kalan %10'unu da düşünmek gerekiyor. Bu da şu kapıya çıkıyor. Nasıl olsa her insan hırsızlık yapmaz deyip kapıyı açık bırakmak gibi. Önlemi almak en garantisi saldırmak diyip geçmek değil.

Ben iddia ediyorum, belli bir bölgeyi sahiplenmiş, oadaki yerli insanlar tarafından sahiplenen ve beslenen hiçbir sokak köpeği kimseyi ısırmaz. Köpek diye hayvanları bu kadar da hor görmeyin. Üstteki videoda adamın etrafını saran köpeklerin hepsi sadece sahiplendikleri bölgeye burası bizim bak şeklinde havlıyorlar ve sürekli kuyruklarını sallıyorlar. Kesinlikle içlerinden teki bile ısırmak niyetinde değil, ısıracak köpek dik durup kuyruk sallamaz, dişlerini gösterir, hırlar ve kafasını eğer, kuyruğunu ise asla sallamaz. Adam gereksiz paniğe kapılıp köpeklere bağırıp çağırıyor. Dediğim gibi beni hayatım boyunca hiç köpek ısırmadı ama sayısız kere herkez gibi bu sahneleri yaşadım. Panik yapmanız, kaçmaya çalışmanız ve bağırıp çağırmanız sadece sizi daha çok tehlikeye atar, o da köpek ısıracak diye değil, panikle düşüp kafanızı gözünüzü patlatmanız açısından. :)

@Aytaç Biber
Hocam belki yerden göğe kadar haklısınız ama sivaslı bir arkadaşım demişti ki akşam 7 den sonra 2 km lik yolu sivasta kimse yürüyerek gidemiyor diyordu (üniversite ile yurtları arasında köpekler akşamları çok tehlikeli diyordu)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

Bundan sonra sizinki biraz küçük kaldı

eymir gölü, or-an sitesi ormanında sürekli kullandığm bi patika var, arada bi orda köpek sürüsüne rastlarım,
konuşa konuşa hayvnları sakinleştirip devam ederim yoluma...

dün işler biraz farklı bi boyut aldı ama...

ben geçerken bi piskopat çıktı karşıma... ama ne haflamak ne diş göstermek... onu sakinleştiriyim derken bunun haflamasına 2 tane daha çıktı ortaya... sonra 7 (ben 7 gördüm) oldular... cümbür cemaat havlamaktalar... ha sakin anlatabiliyorum çünkü diğer köpeklerin tepkileri alışık olduğum tepkiler, hani uzaktan bakınca da baş edip edemiyceğimi anlıyorum, sonuçta ha 3 ha 9, olayın psikolojisi aynı... nitekim baktılar tehlike mehlike yok sustular, yine çalılıkların arasında görünmez oldular falan... o psikopat dediğim de, beni biraz zorladı ama, bi şekilde onlara uymak zorunda kaldı... neyse efendim, ben yoluma devam ettim... bi de geri dönücem aynı patikadan, olsun dert diil... sonuçta bi psikopata pabuç bırakıcak diilim :)

yalnız şöyle bi'şey oldu...

şimdi benim kullandığım patika ana yolu (ormandaki ana büyük yollardan birini) keserek geçiyo... ben tam o yolu keserken 3 bisikletli de bana doğru geliyolardı... yani köpeklere doğru... ben gidiceğim yere kadar gittim, aynı patikadan da geri dönüyodumki... muhtemelen bu arkadaşlar beni görünce ana yola bırakıp patikaya döndüler çünkü ben geri dönüş yolunda köpek havlamalarını duydum... baya bi havlama duydum :S..

aklıma gelen başıma gelir tabi.. e ben şimdi son sürat köpeklere doğru gidiyorum da... köpek sürüsü ne alemde, bu adamlar bu köpeklere nasıl davrandılar, bunların sinirini nasıl hoplattılar diye düşünürken bi anda kendimi köpeklerin arasında buluverdim...
hepsi ayaklanmış, çevreye dağılmış.. bi de ortalarına aldılar mı beni...

psikopat olanı tutabilene zaten aşk olsun...

onların arasından nasıl çıktım bilmiyorum... baktım psikopat havladıkça bunlar da coşuyo, bi de herbi tarafta olduklarından tek bi tarafa bakarak sakinleştirmek de mümkün diil.. arkamı hangisine dönsem o havlayarak yaklaşıyo... ayağımla korkutunca biri geri çekiliyo ama havlama artıyo, hepsi daha bi coşuyo... kaçsam koşsam nereye kaçıcam koşucam... önüm arkam sağım solum köpek :S... bisiklete binmeye kalktığım anda iki taraflı yaklaşmaya başlıyolar :S

her zamanki gibi davranmaktan başka çare yok (bu arada soğuk kanlılığıma hayran kadım... söylemeden geçemiycem :S ) neyse, sonuçta bi şekilde köpeciklerin bi kısmı kendi işlerine dağıldılar... geriye 3 tane kaldı... sonra 2 derken bitek psikopat olanla kaldık... ama feciydi ya... bi de sağıma geçiyo, ordan dönüyo soluma geçiyo, havlıyo, gözümü üstünden ayırdığım anda atak yapıyo, allam yaa... neyse bi şekilde yavaş yavaş uzaklaştım... bölgesinden çıkınca da peşimi bıraktı zaten...

açıkçası hayvanlarla ilişkisi normal bi insan olsaydı benim yerime muhtemelen ciddi bi saldırı yaşamış olacaktı... ki bu bizim bi komşunun başına, yine bu ormanda geldi... kadıncağızı zor kurtarmışlardı, vücudu yara bere içinde şimdi... beni kimse de kurtaramazdı, yalnızdım...

ve bu iki olay arasında 10 dakika fark var arkadaşlar...

ve bir köpek sürüsünün psikolojisindeki değişimi daha net gözlemleyemezdim...

bu nedenle şu an hayvanları yine suçlayamıyorum... ama o 3 bisikletliyi de suçlayamıyorum.. herkes aynı soğukkanlılıkla yaklaşabilmek zorunda ve durumunda diil doğal olarak...

ama n'olur, arkanızda nasıl bi köpek sürüsü bıraktığınıza olabildiğince dikkat edin... ölümüm sizin yüzünüzden olmasın :)

köpek saldırılarına karşı aklımda hep göz yaşartıcı gaz var şu 5 tl ye satılanlar NATO marka oluyor.Bence en zararsız ve etkili yol...sonuçta öldürmüyor yaralamıyor kısa süreli bir etkisi var.köpekler tarafından ısırılmaktan iyidir.Tabi 7 köpek karşısında 2 tüp gerekir heralde ama bilemiyorum.Eğer bir gün uzun tura çıkarsam yanıma bakkalda satılan mantar tabanca dan alırım o da en zararsız ve etkili yollardan bence bu yöntemleri düşünmektede fayda var...

Ben biber gazı kullanıyorum oldukca etkili kopek sayısı farketmez .Kopeklerın burnu cok hassas olduğu ıcın etrafta bıber gazının kokusunu aldıkları zaman uzaklasmaya baslıyorlar.Ben bu testı 80 kg kangal uzerınde denedım kedi oldu walla :)

• Beğen
daha dün yaşadım.. izmitten arkadan adapazarı'na giden akmeşe-kazımpaşa yolu var. orada ilerliyorum. asfalt güzel, trafik çok sakin, doğa muhteşem. 30km-35km hızla ilerlerken baktım 2 tane kangal çitin arkasından deli gibi havlıyor kendilerini yırtarcasına. çit var diye gülüyorum sonra bir baktım atlayarak yola çıktılar dedim hasss. :) var gücümle pedalladım baya kovaladılar fakat sonra araya açtım neyse ki. yaklaşık 5km sonra yine aynı şey oldu, bu sefer de çoban köpeği yola fırladı, sahibi geldi sakinleştirdi. ne yolmuş arkadaş ya dedirtti resmen. :)

• Beğen
biber gazı bence de iyi bi çözüm.. ama köpekler bu konuda çok hassas olduğu için kullanmak konusunda çekincelerim var
(iki ayaklı köpeklerde acımadan kullanırım tabi... orası ayrı :) )
normalde ben de yanımda hep taşırım da, bendekinin ömrü doldu, yenisini de alamadım.. o yüzden bi süredir (uzunca bi süredir :D ) korumasızım...

neyse ya, ama herşeyde bi hayır vardır. sonuçta yukarda anlattıım gibi bi olayı atlatabilmek, kendimi ve köpekleri tanımam konusunda oldukça faydalı oldu... hem onları hem kendimi daha bi seviyorum artık :D

oldukça adrenalin dolu bi sürülş olmuş sizinki de berkay bey :D

sanırım o psikopat olanı... sanırım diyorum çünkü tanıdığım kadaryıla...
dün yalnız yakaladım... bi sıkıştırdım bi sıkıştırdım... bi mıncıkladım :D

ya dün ormandaki köpeklerin hepsi kuzu gibiydi ya!!! attılar tabi tüm stresi benim üstümde, rahatladılar :D

konuyu nereye açacağımı bilemedim. bende aşırı derecede köpek korkusu var. nasıl yenebilirim ya da nasıl önlem alabilirim köpeklere karşı. mesela geçen uzun yola çıkmak için niyetlendim 15 km kadar gittim bir baktım tarla kenarında birkaçtane çoban köpeği var o kadar yolu geri döndüm. köpek her türlü bsiklete yetişir kaçma şansımız yok. nasıl önlem alabiliriz. uzun yola çıkamıyorum köpek korkum yüzünden. bisikleti siper yap, otur bekle demeyin çünkü koca koca çoban köpekleri üzerime gelirken oturup bekleyemem kendime hakim olamam pedallarım kesin. özellikle tek başına uzun yola çıkan arkadaşlar sizler napıyosunuz önlem olarak köy yerlerinden geçerken illa ki denk geliyordur.

Dazer II cihaz var köpek savar diye geçer dene istersen.

Koruma alanlarını terkettiğinizde havlamayı ve kovalamayı keseceklerdir siz rotanızı takip etmeye devam etmelisiniz. Köpek korkunuz aşırı boyuttaysa paket servis elemanlarının kullanmış olduğu bir alet var köpek savar adında. Onu kullanabilirsiniz.

Hayır ben değilim.

Bursa Yenişehirden Kırşehire 6 gün süren bisiklet turuna çıktım.
Köpekten benim korktuğum kadar hiç kimse kormaz.Köpeği gördüğümde vücudumda istem dışı (titreme yanında yavaş kalır) hareketler oluyor.Sayısız köpekle karşılaştım.Söylenenlere bende inanmıyordum ama köpekler, korktuğunuzu anladığında yada kaçmaya başladığınızda saldırıyor.
Köpekten o kadar çok korkuyordum ki...Araştırdım Köpek kovucu cihaz aldım.Köpek sağırsa yada pili biterse diye birde biber gazı aldım.İlk başlarda saldıran,yan bakan ,saldırmaya eğilimli olan köpeklere karşı köpek kovucu cihazı kullandım.Cihaz çok etkiliydi.Bende bir cesaret var şimdi tura çıkarken nerde köpek var diye artık ben üstüne gidiyorum.
Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Köpekten aşırı korkanlar için ses tabancasıda etkili olabilir sanırım. Silah sesinden çok korkuyorlar çünkü. Köpekler tarafından bir güzel ısırılmış biri olarak artık köpekten korkmasamda eğer korku olsa şahsen avuç içi boyutunda olan kurusıkı tabancalardan alırdım :)

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Geri