Bakın Ayı diye utangaç bir hayvan var, hişt deyince kaçıyor.Bir insana "ayı" demek bence bu hayvana hakarettir
Hani vahşi doğada karşımıza çıkarsa ne yaparız diyoruz ya o yüzden ekledim.
Bir de köpek denilen bir hayvan var.Bildiğin ruh hastası.Esen rüzgara, geçen arabaya, uçağa, kuşa, yürüyene, koşana, bisikletliye, patenliye, kedilere, kendi cinslerine, yolda uçuşan gazete parçasına, kapı önünde duran ayakkabılara, çöplerden bir şeyler toplayan adama, seyyar satıcıya, çocuğa, kadına, yaşlıya, ne görürse, ne bulursa saldırıyor.Halen daha anlatamadık bu hayvanın artık toplum içinde, insan arasında, şehirlerde yeri yok diye.Bu hayvanın doğal yaşam alanının beton kaldırımlar, asfalt yollar olduğunu sananlar var.Egolarını tatmin etmek için kendine bağımlı muhtaç bir hayvan "sahibi" olmak, kendisine yalvaran gözlerle bakılmasından hoşlanmak da başka bir hastalık tabi.Daha geçen gün gördüm; genç bir tip tasmasız köpeğini sokakta dolaştırırken öküz gibi bağırarak " DUR HEDE! " "SANA DUR DEDİM HÖDÖ" şeklinde ne kadar disiplinli bir "sahip" olduğunu kızlara göstermeye çalışıyordu.Ne bağırıyon lan şşoğlueşşek diyerek suratına bir tokat yapıştırmayı istedim bir an.
Yapmayın arkadaşlar.Egolarınızı bu hayvan üzerinden beslemeyin.