Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Scudo
Ben de 1 ay önce aldım bisikletimi, Adana'da yaşıyorum ve sürekli bisiklet üstündeyim yaklaşık 800 km falan yaptım.Evet Adana'da çok fazla köpek var özellikle üniversite tarafında, yol engebeli veya yokuş yukarıysa yavaşlayıp bende köpeğe havlıyorum ve bir süre sonra gidiyor :D.Eğer yol düz ve asfaltsa beni kovalamasına izin veriyorum ve olabilidiğince asılıyorum pedallara zaten bir süre sonra sıkılıp bırakıyr :D

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazgan
Ben de kırsal alanda birkaç sefer köpek saldırısında maruz kaldım. Köpeğin ısrarcı olduğunu hissettiğimde 1. maddeyi uygulayıp bisiklet elimde yürüyerek o bölgeden uzaklaştım. Bir süre sonra köpekler sizin bir tehdit olmadığınızı anlıyor ve geri dönüyorlar. Bir de bu dazzer denilen aletten mutlaka edinin. Köpek sağır değilse mutlaka etkisi oluyor. Hayvanı rahatsız edip sizden uzaklaşmasını sağlıyor ve hiç bir zararı yok. Köpekleri sağır etme olayı filan doğru değil. Burada önemli olan soğukkanlı olup panik yapmadan bisikletten inmek ve beklemek.

• Beğen
Biber gazı taşıyorum. En etkili çözümlerden biri. Keşke hiç gerek olmasa ama sonuçta size saldıran bir hayvana karşı savunma hakkınız baki. Çoğunlukla durup bisikletten inmek ve yanan ışıklar varsa söndürmek yetiyor ama yetmeyeceği noktada önünüze doğru gaz sıkmak işe yarıyor.

• Beğen
Bu video nun sonunda ki adam Atilla Taş'a çok mu benziyor. Yoksa benim kuruntum mu ? :D

@Onder.Eren
Öncelikle hayvanlar size saldırmıyor bir önceki sayfadaki videoya bakarsanız yüksek hız yok, arkadaş gayet ortalama bir hızda gidiyor köpeklerde tehdit amaçlı takip ediyor. Olay bundan ibaret. Son günlerde ben dahil birçok insan biber gazının nasıl bir illet olduğunu gördük. Kaldı ki bu hayvanların koku alma duyusu bize göre çok daha gelişmiş. Nasıl etkileneceklerini bi zahmet düşünün. Biraz vicdan sahibi olan bi insan biber gazı sıkmaz zaten.

Daha beni köpekler hiç kovalamadı ve korkmam da zaten bazen ormanlık alanlarda bisiklet sürdüğümde köpekler görüyorum (Çamlıkta) o zaman oradan çıkıyorum zaten derinlere gitmiyorum :) Benim en büyük sorunum eşek arıları oluyor köpek bana havlarsa ve kovalamaya kalkarsa bende ona havlarım (Yayayken yapmıştım düşünün artık :D ) bir tane sibirya kurdu bir bahçede bir tanede cinsini kestiremediğim büyük bir köpek bize okula giderken havlıyor bende onlara havlıyorum pes etmiyorum sonra susuyor :D Bazen arkadaşları korkutuyorum havlayarak :D Bana bu eşek arıları&arılardan nasıl korunacağımı anlatın arkadaşlar keyfini çıkaramıyorum ormanın :( kafana filan çarpmıştı bir kere kadans 70 - 80 di oldu 90 - 100 :D ormandan nasıl çıktığımı bir ben bilirim :D

@Tamer KAMIŞLI

Saldırmayana karşı kullanmaktan bahsetmedim zaten. Her zaman yanımda taşıyorum ve bugüne kadar 1 kere kullanmam gerekti. O da önüme sıktığım için hayvan belli bir mesafeye yaklaştığı anda farkedip geri durdu. Biber gazının nasıl bir illet olduğu konusunda hemfikiriz. Ama kullanma konusunda "keyfiyet" ile "zaruriyet" farkına dikkat çekmem lazım. Size "saldıran" bir hayvana karşı kullanmak konusunda vicdanen bir problem olduğunu düşünmüyorum. Umarım açık ve net bir şekilde "hangi durumda" kullanmayı normal karşıladığımı anlatabilmişimdir.

Videoda köpekler arkadaşı takip ederken diğer taraftan tarlaya doğru bakıyorlar.Bir süre sonra duruyorarl.Birde burada birden fazla köpek var.Böyle olunca daha cesretli oluyorlar.Nedense köpekler araba ve motorlara da bağırma hissediyorlar.Demek köpeğine göre değişebiliyor.Çok eskiden üç köpeğin kovalamasına maruz kalmış biri olarak korkmamaya çalışsam da aniden çıkmaları nedeniyle korkuyor insan.

kovalama hisleri dönen cisimlere karşe olan bir davranış. o yüzden tecrübeli arkadaşlar 1. maddeyi uyguluyor.aniden dur bisikleti köpek ile arana al ve koruma bölgesinden yürüyerek uzaklaş

@cagatayakbas
Atilla Taş'ı bilmem de adam yürek yemiş bariz :D

@Bulent Kara

Tutup aşağı indirmedi, ama en az 30 km/h hızla giderken baldırımdan ısırdı. Öyle çizik falan değil, 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen hala kocaman iki tane köpek dişi izi duruyor bacağımda.
Beni ısıran köpek, günün büyük bölümü kaldırımda miskin miskin yatıyor. Sabahları 5, 7 arası saldırganlaşıyor bir arkadaşıyla birlikte. Isırıldıktan sonra aynı vakitlerde tekrar saldırmaya kalkıştılar. Artık tecrübeli olduğum için, durup bisikletten indiğimde onlar da durdu.
Isırıldığım zaman, benim hatam hızlanarak onları atlatabileceğimi düşünmekti.
Söylemek istediğim ısırılmadan önce ben de sizin gibi düşünüyordum. Ama bisikletten inmeden, sakince yola devam etmeye çalışmak kesinlikle çözüm değil!

Bakın Ayı diye utangaç bir hayvan var, hişt deyince kaçıyor.Bir insana "ayı" demek bence bu hayvana hakarettir:(

Hani vahşi doğada karşımıza çıkarsa ne yaparız diyoruz ya o yüzden ekledim.

Bir de köpek denilen bir hayvan var.Bildiğin ruh hastası.Esen rüzgara, geçen arabaya, uçağa, kuşa, yürüyene, koşana, bisikletliye, patenliye, kedilere, kendi cinslerine, yolda uçuşan gazete parçasına, kapı önünde duran ayakkabılara, çöplerden bir şeyler toplayan adama, seyyar satıcıya, çocuğa, kadına, yaşlıya, ne görürse, ne bulursa saldırıyor.Halen daha anlatamadık bu hayvanın artık toplum içinde, insan arasında, şehirlerde yeri yok diye.Bu hayvanın doğal yaşam alanının beton kaldırımlar, asfalt yollar olduğunu sananlar var.Egolarını tatmin etmek için kendine bağımlı muhtaç bir hayvan "sahibi" olmak, kendisine yalvaran gözlerle bakılmasından hoşlanmak da başka bir hastalık tabi.Daha geçen gün gördüm; genç bir tip tasmasız köpeğini sokakta dolaştırırken öküz gibi bağırarak " DUR HEDE! " "SANA DUR DEDİM HÖDÖ" şeklinde ne kadar disiplinli bir "sahip" olduğunu kızlara göstermeye çalışıyordu.Ne bağırıyon lan şşoğlueşşek diyerek suratına bir tokat yapıştırmayı istedim bir an.

Yapmayın arkadaşlar.Egolarınızı bu hayvan üzerinden beslemeyin.

@Burak Küçük

kesinlikle pitbull ve kangal haricindeki sokak köpeklerinde sıkıntı olmuyor üstlerine koşup biraz saldırgan tavır takındığınızda korkup geri pusabiliyorlar ve sadece havlamakla yetiniyorlar. patlak lastik ile bir tanesi kovalamaya çalışmıştı kaskımı ona doğru savurup üstüne koşturunca kaçtı gitti ama her köpekte yer mi o da bi kilit noktası :)

dünde ben bir köpekle 100 metre yarışına girdik, gece saat 4 falandı hiç farketmedim birden benimle birlikte koşmaya başladı ayağımın yanına kadar geldi o an birşey düşünemiyorsun hazır hızımı almışken bastım gittim 100 metre kadar havladı koştu yanımdan sonra bıraktı peşimi :)

Beni haziranın sonuna doğru falan 7-8 köpek kovaladı.Yer İzmir Yeni Foça, Gizem Villa'yı bilen bilir orda yavru köpek annesi falan var,sabah 06.40 gibi geçerken havlayıp koşmaya başladılar.O an eski bisikletim olan 12 vitesli bisanla 30-40 km/h filan yapmışımdır.Sonra bıraktılar elim ayağım titrek bir şekilde eve nasıl gittim hatırlayamıyorum...

Karşılaşma anı;

Cins; Sürü köpekleri,
Kangal,akbaş,alabay vs..
Hareket;Bisikletten hemen inmeli göz temasında bulunmadan çok hızlı hareket etmeden onlara ait olan bölgeyi terketmeli.Su sıkmak,bağırmak ,bir şey fırlatmaktan kaçınmalı kararlı tavrınızı göstermelisiniz.Aksi takdirde ısırılırsınız.
Cins; Bekçi köpekleri,
Kurt,doberman,vs..
Hareket; Bisikletten inmeli ve bisikleti kopekle aranıza alın.Sakin davranın göz temasında bulunun ve sakince hareket edin.Bölgeyi terkederken net bir sesle ''hayır'' şeklinde komutlar verin.Bölge dışına çıkıncaya kadar göz temasının kaybetmeyin.Arkalarını dönerlerse o zaman bisiklete binin,köpek yan yan gidiyorsa gene binmeyin.

Sokak köpeklerinden bisikletinizden inmedende yuksek bir sesle hayır vs komutlar vererek onları uzaklaştırabilirisiniz.Bisikletten inerseniz de zaten hemen size arkalarını dönerek ama yavaş hareketlerle uzaklaşırlar.

Bu uygulamaların hiç birinde şirinlik yapıp ıslık çalıp, gel oglum ,gel kızım seklınde sahiplik dürtüleriyle hareket etmeyin.Konu sizin onlara tehdit unsuru olarak gözukmenız yapılacak esas hareket soğuk kanlılık ve ıdarenin kimde olduğunu göstermek.

Geri