Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

Buraya o kadar yazı yazdım. Tartıştık. 2 gün önce çevre yolunda geziye çıktım. Tamam dedim sprey almıyorum. bisikleti araya alırız dedik. yürür gideriz.
Yakınlarda hayvan barınağı varmış. Sanırım tüm köpekleri salmışlar. Ben diyip 49.5 siz diyin fino değil tam 50 tane köpek tarafından kovalandım. koyun sürüsü gibi
Bisiklet ile topspeed yaptım desem yeridir. Hayatım boyunca öyle sıkı pedallara asılmadım. hatta bundan sonra istesemde yapamam korku ile iyi çevirdim
Durucam bisikleti araya alacam, hadi len, onlar beni araya alsa varya sadece meydanda bisiklet kalırdı. O günün besini kesin olurdum.
Kim ne derse desin. hayvanları severim. Gereksiz yere kullanmam ama söz konusu can güvenliğim ise o badem gözlerine sıkarım. kesin ve net söylüyorum.

Scudo
Not; Bekçi köpeklerinden kurtulmanın bir yoluda üstüne kokunuzun sinmiş olduğu eldiven forma vs bir eşyayı uzak bir yere doğru fırlatmaktır.Bu size olay yerini terketmeniz için ek bir süre tanıyacaktır.

@ismail atay

Böyle apti bir köpeği kimse beslemez. Zaten sokakta büyümüş köpekse bu haraketi hiç yemez. Olan eldiven yada formaya olur. Onu da alamazsınız.
iddaaya da girerim. Otistik köpek hariç... :rolleyes:

Barınaktan bırakılmış serbest dolaşımda olan kopek toplulukları ile karşılaşısanız ise bu genelde ormanlık meskun mahallerde oluyor o zaman ,bisikletten inin sanki elinizde yiyecek bir şey varmış gibi yere eğilin bir şey bıraktığınız sanacak hareketlerde bulunun gene bir eldiven vs olabilir.Güdüsel olarak sokakta beslendikleri için barınaga yemek vermeye gelen birilerinden sanacaklar ve daha kolay bir şekilde olay yerinden uzaklaşacaksınız.Bu tarafımca defalarca test edildi.

@Tolga Can

Yazlık bölgelerde müstakil evlerin bahçelerin yanından geçerken bu tip bir senaryo olasıdır.Genelde kopek bahcede dıye serbest bırakılır .Bahce citlerinde veya duvarlarında kopeğın cıkabılceğı bir yer var ise veya kopeğın kendısı zamanla bu engelleri aşındırmışsa dışarı çıkacaktır.Benim bahsettiğim konu budur.

Bu günlerde sık sık karşılaştıgımı durum abim ile. Karşımıza atlayı veriyorlar kovalamaya başlıyorlar 10 saniyelik bi deparın ardından duruyorlar ama o anki adrenalin hiç birşeyde yok :) Siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz ?

Bu videoyu izleyince konuyu açmak istedim :)

(link)

Allah korusun , inşallah böyle bir durum yaşamam :D

hoşt! hoşt len hoşt :D diye bağırıyorum :D

Bisküvi veririm

Eğer normal gidiyorsanız basın gitsin. Ama ağır gidiyorsanız basmayın durun ve azarlayın köpeği, zaten havlayan köpek kimseyi ısırmaz abartacak birşey yok.

Kuduz olmadıkları sürece sadece havlarlar, hiç ısırmazlar. Ses var icraat yok yani.
Özellikle beni geceleri kovalıyorlar. İlk başlarda alışamadım ama sonra alıştım.
Birden zıplayıp havlamaları, donuk silik sıradan sürüşe tam bir heyecan katıyor. Gece sürüşlerinin en heyecanlı adrenalinli ve keyifli kısmı sürpriz köpekler !

videodaki adamın durumu çok kötü, yerinde olmak istemezdim.

bir gün ben de gece saatlerinde bir işim çıkmıştı ve yan mahalleye gitmem gerekmişti. giderken sorun yoktu ama dönüşte bir köpek çetesiyle karşılaşmıştım. tabi bunlar yolu tamamen kesiyorlar genelde. neyse iki tanesi peşimden koşmaya başladılar, biri bıraktı ama diğeri yaklaşık 100 metre peşimden koştu. altımdaki bisiklet çok iyi değildi ama ben son sürat gittiğim halde 2-3 metre arkamdan koşmaya devam ediyordu. baktım olacak gibi değil, bisiklet elimde parçalanacak neredeyse, en son dönüp bağırdım ve köpek de bıraktı peşimi.
köpeklerde şöyle bi sorun var ki, yorulmuyor bu hayvanlar :D

ben de artık köpek gördüğüm anda yolumu değiştiriyorum. hatta birkaç gün önce bisikletle akşam saat 10 gibi dolaşırken baktım ileride köpekler var hemen dönüp başka yoldan devam ettim. tavsiyem hiç bulaşmayın. dediğim gibi bunlar genelde akşamları çete halinde geziyorlar :)

Köpekler sezgili hayvanlardır korkup korkmadığınızı anlarlar :) Ben pek korkmam belli cinsler hariç (pitbull, doberman vs.) zaten bir şeyde yapmazlar ben kendilerini severim genelde :) Şöyle anlatayım köpekler akıllı ayna gibidir, sevginizi gösterirseniz sizi severler, korktuğunuzu belli ederseniz sizi korkuturlar :)

@Ertuğrul

gündüz saatlerinde genelde sıkıntı çıkarmıyorlar ama gece vakti çete olarak gezdiklerinden, artık birbirlerini dolduruşa mı getiriyorlar nedir bi anda hepsi psikopata dönüşüyor :D

@SerkanERDOGAN

Ben genelde böyleyim ;

(normalde çeviremeyeceğim pedal ve benden çıkan ses ile birlikte) Köpeeekkk yardım edinnnn alın şu köpeğiii imdaaattt :D

bugün bindiğimde bi labrador yavrusu ya da büyümüş bi poddledı tam anlayamadım ama çok tatlı bişeydi baktım benim peşimden geliyodu sevdim onu evine git dedim gitti orda bi eve girdi. sahibini tanıyodum galiba hatta eğer o köpekse benim köpeğimle tanıştırmıştım onu :) sonra peşimden devam etti bu. kendinden büyük bi köpek buna havlamaya başladı ben de yola devam edince arkamdan koşmaya devam etti sonra evine bıraktım köpeği :D

@Ahmet Ali Demir
konu sevimli yavrular değil ki :D
videoda da görülebileceği üzre çete olarak takılan sokak köpekleri. bahsettiğiniz köpekler olsa, onları kucağına alır bisikletle gezdirirsin bile :muck:

Geceleri çete oluyor dediğiniz gibi dolduruşa getiriyorlar birbirlerini :D

Bisikletli yanlış yapıyor bağırırken durmak yerine pedallaması gerekiyordu köpekler belli bir süre koşucak sonra zaten vazgeçecektir havlama şekilleri pek ısırmak değilde korkutmak gibi sanki geldiği yönden geri dönmesi gerekirdi diye düşünüyorum klavye başında böyle birde o atmosferi yaşamak var ben olsam atarım 21'e bayır yukarı bile çıkarım o korkuyla :D

@bünyamin çetinkaya

Olanları anlatayım 1 haftada 2 kez yaşadım çünkü :)

Olayı anlamak için geçen bi 10 saniye :)
Köpeğin nerden havladıgını anlamak.
Nereye kaçacağınızı belirlemek.
Dibine kadar pedallara asılmak :D

Bu dörtlü 10-15 saniye içinde gerçekleşiyor :D

Geri