Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@SerkanERDOGAN
bunlara ilaveten,

* zincir atar mı?
* yoluma çukur-taş çıkar mı?
* düşer miyim?
gibi korkular da eklenince bazen gerçek bir kabusa dönüyor köpek kovalaması. çünkü öyle bir hal oluyor ki bu kaçış, sanki köpek sizi yakalasa parçalayıp öldürecek zannediyorsunuz. sanki çitadan kaçan ürkek bir ceylan gibi :D

tabi kurtulduktan sonraki kısım da var, ulan bu köpekleri salan belediyenin diye başlayıp giden uzuuun cümleler...

Scudo
bir gece otoban kenarından giderken birden koruma barlarından bir köpek fırladı, panik köpeğe bağırdım (kükreyerek:) köpek panik yapıp yolun ortasına koştu allahtan araç gelmiyordu

peki nedir bu köpeklerin bisikletle alıp veremediği? neden coşuyorlar görünce? :)

Videodaki gibi bağrınmazdım ki başıma da defalarca geldi. Köpeklerin ısırmayacakları videodan bakarken bile belli. Bağrınmak yerine sevecen davranmak her zaman bu tip köpekleri şaşırtmıştır. İlgi gösterip laf atmak falan yani... Hatta elini uzatmak. :)

ortalama bir hızla gidiyorsam köpek gördügüm anda basarım
eger yavaş gidiyorsam bisikletten iner köpegin yanından bisikletle yürürüm hiçbirşey yapmıyorlar tabi göz göze gelmemeye dikkat bakarsanız korktugunuzu belli ederseniz sonuç topuk :)

@aligüler

videoyu izlememiştim çaktırmayın şşşşşşş :D

videoyu şimdi izledim de orası da nasıl biyermiş ya köpek çiftliği falan mı orası acaba? aslında ben o adamın yerinde olsam yol kenarında karşılıklı oturan o 2 köpeği gördüğüm anda sprinte başlardım :)

Allah (c.c) korusun. Zor bir durum. Düşmanıma bile vermesin.

Gecenler de aydos dagin da 8 kopek tarafindan karsilandim :) bagirdim cagirdim geri cekildim... bacaklarim titriyordu. Sevmiyorum salak hareket eden canlilari. Eyvallah kendince bir sebebi vardir ama benim de o kadar korkutulmaya ihtiyacim yoktu..

Kütahya'dayken gece 2-3 gibi ara sokağa girmiştim. İlerlerken bir çift göz tarafından izlendiğimi fark ettim o an o tarafa bakmamla simsiyah bir köpeğin beni süzdüğü gördüm. Tabi ilk 3-4 saniye bakıştık sonra arkamı dönmeden geriye bir adım atmamla havlayarak koşmaya başladı ve ana caddeye çıkana kadar kovaladı..

O an hissettiğim sadece korkuydu ve imdat diye bağırıyordum ama sesim çıkmıyordu korkudan sanki rüyadaymışım gibi. :D Bu tabi bisiklette iken olmamıştı :D

Videodaki adam çok cesurmuş yapması gerekeni yapıyor ve sesini yükselterek köpeklere zayıf olmadığını gösteriyor ben de olsam aynısını yapardım, öleceksem de mücadele etmeden ölmek istemem :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanERDOGAN
Bisikleti alalı 2 ay oldu. Dün ses dalgası yayan köpek kovuculara baktım. Bir tane alayım mı falan dedim ama köpekten çok korkan ama aynı zamanda 2 köpek büyütmüş biri olarak "boşverrr saldıran olursa bir türlü hallederim" deyip vazgeçtim. Akşama doğru 30 km lik bir rota belirleyip yola çıktım. 9. km de bir çoban çocuk durdurdu. "Abi ilerideki evin 3 köpeği var ikisi neyse de karabaş seni parçalar, bisikletten gıcık alıyor" demesi ile birlikte iz üstü döndüm ve 10 dakika evvel sorunsuz geçtiğim yolda 2 ayrı köpek saldırısına maruz kaldım biri ciddi değildi belli ama diğeri karşıdan gelen araba olmasa paçadan kapacaktı neredeyse. Şimdi dazzer köpek kovucu sipariş ediyorum.
Köpekten şöyle böyle korunurum, bir şey yapmazlar, gözlerinin içine bakın diyen arkadaşlar, kusura bakmayın ama ters bir köpeğe bunların hiçbiri sökmez. Sosyalleşmemiş, sahibinin yanlış eğitimi ile saldırganlaştırılmış ve canavara dönüştürülmüş köpeklere karşı yapacağınız pek bir şey yok. Fırsatını bulursa parçalar. Hele hele bisiklet üzerindeyken.
İşin en kötü tarafı yol kenarında birden uğradığınız saldırı ile refleks olarak bisikleti yola doğru yönlendirmek. Allah korusun arkadan gelecek bir aracın çarpmasına bile neden olabilir.
Arkadaşlarımızın bisiklet kullanırken köpek saldırısı da dahil herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamasını umalım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Özen
Arkadaşlar ben cantama 10 tane torpil ve çakmak koydum bizim burada çok oluyor torpil atıyorum kaçıyorlar.
Ayrıca arkadaşlar normal çakmak koymayın cüsss diye füze gibi yanan ve rüzgardan etkilenmeyen çakmaklardan koyun diğer adi çakmaklar sönüyor yanmıyor.

@EmirKuzu

Dahice :D ve iyi bir cözüm :)

@Berksan

Ayrıca hocam normal çakmak koymayın cüsss diye füze gibi yanan ve rüzgardan etkilenmeyen çakmaklardan koyun diğer adi çakmaklar sönüyor yanmıyor.

@EmirKuzu

Biz cocukken kiz kaciranlar olurdu o torpillerde biraz sonradan cikti :) hic unutmam o torpilleri rahmetli babannemin bahçedeki kıvırcıklarının dibine koyar patlatırdım. :D hey gidim hey :)

Arkadaşlar ben bir türlü anlam veremiyorum arkadaşımla Validebağ korusunda buluşacaktık saat 6-6.30 ben koruya gelmek üzereyim yokuşu çıkıyorum korunun girişide yokuşun 80.metresinde falan bende zorlamayayım elimde götüreyim dedim girişe 10 metre falan var bütün köpekler bana bakıyor 1-2tanes havlıyor bende biraz geri çekildim karşı kaldırıma geçtim oradan çıkıyorum 2.viteste tam o anda köpeğin bir tanesi bana doğru koşmaya başladı bende hemen çevirdim bisikleti yokuş aşşa uçuyoorum :D yokuşun başına gelince köpek geri döndü bende arka sokaktan üst girişe geldim oradada köpek var ama bunlar biraz daha sakin fakat ne olur ne olmaz dedim arkadaşımı aradım gel beni al dedim,telefonda arkadanda köpek sesleri geliyor banada biri tekeri kokluyo falan dedi.
Dün gene korudaydım saat akşama doğru 5-6 falan girişte köpekler vardı girişin sol tarafında bende araba gelmesini bekledim arabanın yanındanda ben gidiyorum köpeklere görünmemek için :D koruda biraz turladıktan sonra gene olan oldu bir köpek daha benim peşimde artık o anki adrenalindenmi neyden bilmiyorum toprak yolda yokuş yukarı 10.vitesle çıktım(futbol sahasının yanındaki yokuş).Artık bir daha tek başıma ne koruya girerim nede ormana.Ayrıca torpil fikri akıllıca :D

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
köpeklerin ne zaman nereden çıkacağı belli olmuyor, özellikle sürü halindeyken kesinlikle saldırıyorlar kovalıyorlar.. bu durum inceden fobi olmaya başladı bende :confused:

Arkadaşlar köpek kaçıran düdükleri duymadınız mı
Av malzemesi satan yerlerde olması lazım, sadece onların duyduğu ve rahatsız eden bir ses çıkarıyor.

Alın atın bi tane çantaya artık gerek kalmaz korkmaya..

Amma kafiye yaptım ama.

Geri