Bisikletin disk frenlere gelirse frenleriniz tutmaz göbek gibi hareketli aksamlara vidalara falan getirmeden sıkın ben wd40 yüzünden 2 balata 1de arka Ruble degistirmek zorunda kaldım
Saw serisinde bukadar gerilmedim arkadaş bu nedir. Yalnız birinin kafası atsa saldırsa alayı çöker adamın üstüne 5 dakikada eti kemikten ayırırlar. Bi tek beyaz olan bisikletliyi koruma görevi üstlenmiş belki onun hatrına saldırmadılar
sahilde bazen denk geliyor sakin sakin yatan hayvanla göz teması kurduğun an koşmaya başlıyor ama ısırmak için değil başka bir şey oyun istiyor belkide bazen yarışıyorum
Köpekle göz teması kurmayacaksın, kurduysan gözlerini kaçırmayacaksın, her zaman oyun değil bazen saldırabilir köpekler göz temasını kaybedene. Köpekçede göz temasını ilk kaybeden patronluğu kaybetmektir. Benim alman kurdumla 7-8 dakika bakıştığımızı hatırlarım ilk eğitim gününde çok inatçıydı. Sevmediği bir yere bağlamak zorunda kaldım sadece 1 gece kalması gerekiyordu inadından bıraktı kaçtı
Videoyu paylaşan da şöyle bir mesaj eklemiş paylaşalım faydası olsun diye:
"Köpekler sürü hayvanlarıdır. Tıpkı kurtlar gibi. Her sürünün içersinde 1 adet "Alpha" sürü lideri vardır. Lider ne yaparsa diğerleri onu izler. Öncelikle sürü ile karşılaştığınız zaman Alfayı ayırt etmeye çalışın. Eğer onla aranıza mesafe koyarsanız diğerleri sadece havlar. Alfa ile kesinlikle göz temasında bulunmayın. Ve köpekler İnsan olduğunuzu konuşarak gösterin. aksi halde yanar dönerli kıyafetleriniz ve bisikletinizin dönen tekerlerini tehdit olarak algılarlar. Sebep ne olursa olsun, agresif hareketlerden kaçının. Saldırıya bile uğrasanız defansif olun. Köpekler trafikteki hayvanlardan daha zararsızdır.. hepinize sağlıklı sürüşler"
Tabi doğal olarak onun bölgesine girdiyseniz sizi oradan çıkmanız için uyaracaktır. Bu piskolojisi düzgün olan köpekler için geçerli, eğer buna sesinizi yükselterek karşılık verirseniz saldırma durumu yüksek. Ama nazik ve ince bir sesle yani sahibinin onu çağırdığı bir ses tonuyla gel oğlum gel kızım vs gibi ses tonlarıyla gerçekten korkmadan ve sevgi ile yaklaşırsanız nasıl ki siz karşıda ki insanın sevgiyle mi öfkeyle mi yaklaştığını anlıyorsanız onlar da anlıyorlar. burası dünya siz nasıl hissediyor ve nasıl yaşıyorsanız onlarda öyle yaşıyorlar. tabi piskolojisi bozuk sahibi karanlıkta dayak atarak beslediyse geçmiş olsun derim tımarhanede ki bir deli gibi sizi parçalamak isteyebilir. bir den fazla köpek birbirinden cesaret alıp daha fazla havlarlar. ama dediğim gibi hiç bir canlı karşı taraftan bir kötülük gelmediği sürece kolay kolay saldırmaz kaldı ki bundan zarar göreceğini bilir. uyarısını dikkate alırsanız iyi edersiniz. yok yerden taş alır gibi yapmak. bağırmak çağırmak aptal değil o kadar tabi hayvanın piskolojisini davranışlarından az çok anlarsanız duruma yerine göre farklı davranışlar sergilemeniz gerekir.
Köpeğin peşime düşmesi bana havlaması inanın ki çok hoşuma gidiyor, offff ama nasıl tırsıyorum anlatamam Özellikle bu kadar korktuğum başka bir şey varmı son zamanlarda hatırlamıyorum Umarım başıma bir iş gelmez
köpek kovucuların HB'da 60-70 tl ye satılanlar yurtdışında 4$ civarı fiyatları var acaba işe yarıyorlarmı.
en etkilisi K9 galiba ama baya büyük diğerlerine göre. havalar soğumaya başlayınca uyuşuk yatan köpekler hareketlenmeye başladı.
Ben e-bay üzerinden satın aldım, belli bir frekansta ses veriyor ve kedi-köpek gibi hayvanlar anında tepki veriyor. 2-3 metre mesafeden gayet caydırıcı.
Ayrıca, köpekleri itlaf etmekten bahseden arkadaşa ise denilebilecek bir laf yok, maalesef.
Bugün dünden beri kafamda kurduğum rotayı değiştirmeme sebep oldu sağolsunlar. Önce 1 tane gördüm sokağa girdim ilerden tekrar caddeye çıktım onu atlattım demeye kalmadan 10 tanesi üzerime koşturunca pırrrr geri tam gaz kaçtım geldiğim 5 km yolu geri döndüm hiç yoktan 10 km yaptırdılar sağolsunlar