Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@dexser üzgünüm ama bana ezberlediğiniz şeyleri anlatırsanız ben sizi ciddiye alamam. Biyolojik olarak tek üstünlüğümüzün baş parmağı olduğunu düşünüyorum onun dışında insanoğlu çok zayıf bir tür. Sadece silah yapabildiği için doğaya "hükmetme" konumunda.
Ayrıca kendinle çelişiyorsun madem bana din kültürü ahlak bilgisi dersinde bana da anlatılmış olan hayvanlar bizim için yaratılmış gibi bir argüman sunuyorsun. Ondan sonra hayvanseverleri sevmem demek seni başka bir noktaya taşıyor ki bundan sonra yazılan cevapları okumayacağım ve cevap da vermeyeceğim.

Sevgiler.

Scudo
hakaret konusuna katılıyorum haklı yada haksız kimse kimseye hakaret edemez

@cagrigencol söylediğim bir şeyi hakaret olarak algıladıysanız üzgünüm ki öyle anlaşılacak bir kelime kullanmamaya dikkat ettim. Kelimeleri bazen kendi anlamlandırma şeklime göre tırnak içine alıyorum farketmişsinizdir. Belirtmiş olduğunuz durumda kullanım amacım bütün dünyayı kendi oyun alanı sanan bir insanoğluna işaret etmiştim. Diğer yorumumda belirttiğim gibi yazılan mesajlara cevap vermeyeceğim. Uzatmanın alemi yok.
Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Bi itin davranislarini sürü psikolojisi ayri etkiler, itin egitim durumu ayri etkiler ? Sizin davraniariniz ve adrelanin oraniniz ayri etkiler. Mesela bi gun yanlis bi yola girdim meger orasi ozel sahsa ait zengin birinin villasiymis hemen 2 tane doberman dikildi yan taraftan. Yuruyodum bi anda şok oldum ama yoluma devam ettim onlar beni incelemeye devam ettiler ne hirlama ne havlama , oylece izlediler. Cok az bi mesafem vardi zaten villa kapisina gelir gelmez kapinnin kitli oldugunu fark edip hemen sagdaki yaklask 1bucuk metre yuksekligindeki tel orgulere firlayip hizlica tirmanipl dger tarafa atlamamla itlerin dişlerini tel örgülere gecirmesi bir oldu.Allah korudu sukur

sayın @cagrigencol , sizi barzo ya da başka bir sıfatla tahayyül etmedim, belli ki yazmasını biliyorsunuz ve tartışma ahlakına sahipsiniz, o yüzden sizinle tartışmada bir behis görmüyorum. düşüncelerinize gelince; size katılmıyorum. katılmadığım hususları dilimin döndüğünce izah etmeye çalışayım. öncelikle pis bir ağız olarak gördüğünüz arkadaşlar sanırım sizi eleştiren, hayvanların da hak öznesi olduğunu, dili ağzı söylemediği için onların hiç de bir şey hak etmediği, yok sayılması, yaşama haklarının diğerlerinden daha az olmadığını düşünen arkadaşlar. hayır efendim, ben çok pis bulamıyorum bu arkadaşların ağzını. esas ağzı pis olanlar, dünyanın, galaksimizin, evrenin sadece ve sadece insanlar için yaratıldığı önsavı ile yola çıkan insanlar. evet, ağzından salyalar çıkartarak, insanların olduğu yerde bu tarz hayvanların yaşam hakkının olmadığını düşünen insanların ağzı bozuk. tıpkı amerikada zencilere yapılanlar gibi. ve torunlarınız sizlerden tiksinecek maalesef. sizin açıklamalarınızı da okudum,
@cagrigencol
ne kadar güzel, dünya görmüş insansınız, okullar okumuşsunuz, ne yazık ki baktığınız pencerenin yanlış ve yanlı olmasına bunlar engel değil. akademik camianın sokak hayvanlarının dünyaya zararlı olduğunu söylemesi, ya da bu şekilde düşünmesi bu hayvanları zararlı veya gereksiz yapmaz, akademik çevrenin bu şekilde düşündüğü savını öne sürmeniz son derece yanıltıcı. akedemik camianın bu şekilde düşünmesi onların doğrudan kendilerini bağlar, konuyla ilgili önümüze gerekçeleriyle birlikte somut kanıtlar sunup bilimsel çalışmalar yapmadığı sürece bunu referans olarak almamızı beklemeniz ise sizin bizi gerizekalı olarak gördüğünüz anlamı taşır. allaha şükür bizler de değiliz, ha olabilirdik de çok mühim değil. bu okumaya ve yazmaya göbekten bağlı bir iş değil, daha çok vicdanla, adaletle ilgili. burada kimse hayvanlar sizi yesin kılım kıpırdamaz, hayvanlar insanlardan daha değerlidir demiyor, diyeni duymadım, diyen olursa ben de itiraz ederim. esas meselemiz şu; hiç bir tür, buna insan da dahil, diğer türlerden daha üstün değil, her canlı yaşamayı hak ediyor. yaşam ve adalet talebinde bulunmamaları, bunun için direnmemeleri onları bir hak öznesi olmaktan çıkarmıyor. her canlının en az sizin kadar yaşama hakkı var ve bun hayvanların bu duruma düşmeleri hiçbir şekilde kendi kabahatleri de değil ve olmamıştır ve de olmayacaktır. demek istenenler bu, her yazıda üstünlüğünü vurgalamak için her türlü şiddetin mazur görülemeyeceğini üstüne basa basa söylüyoruz ve bazen bunu gerzekalıya anlatır gibi anlatmak gerekiyor. üstünüze alınmayın, sadece biraz tefekkür edin.

@cagrigencol

işte bunun kararını verebilmenin insanoğlunu üstün yaptığını düşünmek kibirin büyüğüdür.

konuyu dağıttığım için özür dilerim, sanırım anlatılanlar başlığın özünden uzaklaştı, konu köpek ısırığından kurtulmak, bazı insanların verdiği cevaplar öldürmek yönünde bazı cevaplar bunun yanlış olduğu yönünde olması gerekenler kurtulma yöntemleri. bağışlayın. konunun özünden uzaklaşmışız biraz. :)

nekadar basit aslında insanların hayvanlara hayvanların insanlara zarar vermesini engelleyebilmek aslında tek mesele

@1dost Söylediklerine katılıyorum , insana zarar vermedikçe yaşamaya hakkı var.Ama zarar veriyor sıkıntı burda zaten.Konunun başlığı köpek ısırmaları.

Konu amma dağılmış ve birbirimize köpeklerin bize saldırdığından çok daha fazla saldırmışız. Değer mi ?

@barayda Sen şuna cevap veremiyorum desene.Ayrıca yazdıklarından bir anlam da çıkmıyor.Ezberleğim şeyler nedir , neyi ezberlemişim?

Aranizda torpili deniyen varmi acaba

Ama onu yakarken elinin yakmanin acisi da var .:D

H!mm onu denemistim yaparsam testini atarim bakalim etkili olcak mi

Şahsi tecrübelerimden çıkardığım sonuç şudurki köpeğin size olan doğrultusu saldırısının ne derece gerçek veya blöf olduğunu anlamanızı sağlayacak sağlam ipuçları içermektedir. şayet köpek gittiğiniz istikamette size paralel olarak koşuyor ise bilinki kendi güvenlik bölgesini koruyor demektedir. Hatta bir süre sonra bu bölgenin sınırlarına ulaştığında sizi kovalamaktan vazgeçer ve geri döner. Bu esnada idrarını yapıyorsa bu sınırı işaretliyordur. Bu köpek türünden fazla tırsmayın diş gösterir, havlar lakin başa bela olmaz. Fabrika köpekleri genelde bu türe girer.
Amma velakin kırsal bir alanda yolculuk ediyor ve size tam dik konumlanmış, ayaklarını açmış, kulaklarını kabartmış, dikilmiş ve sessiz bir şekilde uzaktan sizi kesen bir köpek görüyorsanız vay halinize. Sizi tehdit olarak görüp görmeme arasında think thank yapan o köpeğin yapacağı muhakemenin insafına kaldınız demektir. O köpek sürü lideridir ve saldırmaya karar vermişse üçü beşide onu takip eder. Çoban köpekleri genelde bu türün örnekleridir.

dün akşam ki sürüşmede 6-7 tane köpek peşimden koştular nasıl kaçtığımı ben bile anlamadım şanslıydım yokuş aşağıya bir inişti aman dikkat :)

Köpek kaçıran seslerden biri de, paslanmış jant ile bitmiş fren pabuçlarının frenleme anında çıkardığı sestir.
Tecrübe ile sabit. :)

Uzun bir aranın ardından yeni bisiklet sürmeye başlamış birisiyim kısa turlar yapıyorum bisiklete ısınma turları :) Şimdilik caddebostan sahil modunda biniyorum alışma süresi ve kondisyonu sağladığımda gözüm dişarıda. Bu gün Ataşehir de kısa bir tur attım şehir içindeki ilk turum arabalar yol vs derken çok daha keyifli olduğunu söylemeden edemiyeceğim. Gelelim köpek mevzusuna şimdi bisiklet ile kopeklerle alakalı bir tecrübem olmadı , şimdi bir tecrüben olmadı da ne diye buraya yazıyorsun diyen olabir :) Açıklamaya çalışim :) benim köpeğim var 7 yaşında bir bull terrier 3 aylıktı aldığımda o zamandan beri beraberiz tabi başımızdan bir sürü olay geçti sokak köpekleri , sahipli köpekler ... vs kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki sokak köpeği lafından da çok hoşlanmıyorum aslında ama neyse bu ayrı bir konu , sahipsiz köpekler diyelim biz onlara onlardan bir zarar gelmesi söz konusu değil SİZ KORKMADIĞINIZ SÜRECE yani çoookkk görmüşümdür Mars la birlikte dolaşırken ha vlayarak üstümüze koştuklarını siz korkmadığınız sürece onlarda bir nevi oyun yapıyorlar aslında bir yerde sizi deniyorlar sizi tedirginseniz ve korkarsanız sizi kovalıyorlar siz rahatsanız gürültülü havlamanın sonunda sırt üstü yatıp karnını sevdirenleri bilirim :) Sahipli köpeklerde durum faklı olabilir yanlız o konuda dikkatli olunması gerekiyor yani bekçi köpeğidir alanına girilmişse size müsemma göstermeyebilir veya kırsal bir alanda sürüyorsanız çoban köpeği olabir bunlara dikkat etmek lazım diye düşünüyorum kendi tecrübelerimden yola çıkarak. Sokakta sahipsiz olanlardan tekrar etmem gerekirse siz korkmadığınız sürece bir zarar görmeyeceğinizi düşünüyorum ...

• Beğen
Tepkiler: Tuna Toksoy
Köpek ve kedi maması yanımda olmadan asla dışarı çıkmam (saldırgan bir pitbul besledim bu arada karnı doyunca dost olduk) Beni ezberlediler şimdilik sıkıntı yok:D

köpekler her zaman var olacak kaçış yok,
istanbulda özellikle aydos taraflarında cezaevin orada ve başıbüyük eğiminden sonra kayışdağı eteklerinde ,göçbeylide,köpekler var olacak,yerleşim yerlerinden uzak olan yerlerde kaderine terkedilmiş bu hayvanları aynen besliyeceğiz ,

https://im3-tub-tr.yandex.net/i?id=3e834c422eac955a1f94cf8ea978853d&n=33&h=190&w=254

bu köpekler asla unutmaz ,onlar ile dost olmanın tek anahtarı ,beslemek.aynı noktadan geçtiğinizde sizi tanıyorlar,

Geri